onsdag, juli 04, 2007

Pronationsstöd min röv

Jag har provat mina flång nya Asics inte bara en utan två gånger sedan i lördags. Första gången gick bra. Fyra kilometer skogslöpning. Väl trött men utan vare sig blodsmak eller dödslängtan. Min självbild fick sig en boost. Jag tror till och med att J som var med och är närmast ett proffs i löpsammangang var impad.

Andra gången gick ner i stadsmiljö. Majorna med omnejd. Underlag asfalt.

Det gick ganska bra och vi sprang c:a fyra kilomter igen. Senare märkte jag hur det började spränga i benhinnorna och bulta under båda mina knäskålar. Igår var det illa. Idag är det förjävligt. Ok för träningsvärk men för i helvete, jag går som jag blivit gruppvåldtagen av ett gäng kroppsbyggare. Jag är mör kan man säga.

Jag minns en tid för längesedan när jag sprang milen tre dagar i veckan i ett par lejonsneakers utan minsta armod. Då var man en hård jävel som åt benhinneinflammation till frukost. Nu är man en riktigt mes.

I retrospektiv kanske det inte var jätteclever att köra järnet första gången på asfalt, men jag var blidkad av allt jävla snack om hur grymt det skulle vara med heldämpande dojor. Pronationsstöd och hela skiten. Lät ju helsafe men känns sådär lagom lönt just nu.

På säljsvinet lät det som att jag skulle DÖ omgående ifall jag inte köpte "rätt" skor. Nu får jag brinna i helvetet istället. Frågan är vilket som är bäst egentligen.

11 kommentarer:

Luca sa...

Pronationsstöd, vad är det för något, mmittar det?

karin sa...

Jag gick i asics fällan jag med. Jag hade provat ut ett annat par som jag var nöjd med, sen kom människan släpandes med ett par pronationspjuck. Jag köpte naturligtvis dem. Dyra som skam, men hej presto vilket pronationsstöd. Jag har fått höra av en PT att det som man tror är benhinneont ofta är värk från pissig strech helt enkelt. Ett stretchtips är att liksom sitta på huk, ha tyngden hälarna & luta lite fram, då känner du hur behinneontet drar & har sig, för att sen lätta.

Milla sa...

Man blir genast straffad om man försöker sig på att springa frivilligt. Om jag var du så skulle jag hålla mig i skogen ett tag till.

snellie sa...

Stackars Mike, akta så inte benhinneinflammationen blir kronisk bara. Jag har hört att den kan bli det.. om det inte bara är lite vanligt strech du behöver som karin sa.

Lycka till annars. :)

johanna sa...

härligt att höra att det finns fler som gör samma misstag! Börjar precis kunna gå normalt igen efter en något ogenomtänkt joggintur på asfalt förra veckan..

mikebike sa...

luca: ja fan fråga inte mig.


karin: tack för tipset. ska prova det. men inte nu. för helvete inte nu... ser inte bra ut att gråta på jobbet.

milla: ja men det är så långt till skogen. jag menar den riktiga skogen.

snellie: usch kronisk är ett jätteotäckt ord. tack tack annars. läget?

johanna: ja vaffan ska det vara så? så var det aldrig förr. vad är det med kroppen. jag börjar bli gammal som fan.

adde sa...

I ett infall sent 80-tal sprang jag en halvmil i ett par slitna Stan Smith. Jag ångrade mig senare.
Benen vänjer sig vid asfalt om man skyndar långsamt. Är det inför varvet nästa år som du övar?

Luca sa...

Vila sig i form fungerar alltid.
Eller tja man riskerar ingen träningsvärk i alla fall.

mikebike sa...

adde: regel nummer ett. prata aldrig om varvet. regel nummer två prata aldrig om varvet. ;)

luca. det låter skönt. men jag har fått nåt runt magen. nån jävla skit alltså. funkar inte att bota med pizza och öl. tro mig, har provat.

Andreas sa...

Skyll dig själv som ska löpträna din dumme fan ;)

Luca sa...

Det behövs starkare grejer än öl och pizza för att döda din alien i magen.