onsdag, juli 04, 2007

På spaning i Halland

I söndags bevistade jag ett halländskt event i form av en stor utomhusloppis. Platsen var Kornhult. Där var fullt av freaks. Folk trängdes som fjortisar på en Darinkonsert. Det var hemskt men samtidigt ett spektakel som var kul att se.

Det första vi såg var en kvinna stor som "50 feet woman" med ett utseende som skulle fått Christer Pettersson att framstå som läcker och het. Härjad är ett grovt understatement i sammanhanget.

Hennes chaufför, en kuvand man i femtioårsåldern, tvärnitade mitt i vägen och släppte av monstret. Hon steg ut med ett par svarta Ray-Ban Wafers (från när det begav sig sist) på snoken, en cigg i mungipan och tuckade ner sitt gråmelerade linne i ett par ruggigt högt skurna jeans som accentuerade både det ena och de andra. Hennes anlete var slitnare än Iggy Pop en dålig dag och hon grinade illa mot oss i bilen bakom. Dessutom hade hon moddat "hyllan" genom att dundra in typ ett ton sillikon i varje tuta. Hon utstrålade dålig attityd och var allmänt skrämmande. Som fan.

Troligen hade hon en gång i tiden varit traktens donna (något som idag inte fanns tillstymmelse till spår av). Jag kunde riktigt se framför mig hur hon formligen ätit män i sina dagar. Frossat i sig mängder av manslem, som en snyltare fyller munnen med kanapéer när det vankas gratisfest. Hemsk bild.

Vi gick runt en stund och jag insåg (som vanligt) snabbt att loppisar inte riktigt är min grej. Det är kul att kolla på dårar och fleppon, men det är också allt.

Ett roligt inslag var när J:s yngre syster E ville köpa en gammal och väldigt fin plåtburk och lyckades få ett avslut på tio kronor. Problemet var bara att den tjocka killen på andra sidan bordet inte hade växel på en hel hundring (affärerna blomstrade uppenbarligen inte direkt). Men E såg att killen var svag för kakaobönan och det man får ut av den. Hon erbjöd honom den växel hon hade (en enkrona) och en liten chokladbit. Han tittade först misstrogen men chokladtarmens sug var allt för starkt. Han sa OK... och så skrattade vi.

Dagen till ära spelade ett gubbrockband en massa dammiga covers på ett lastbilsflak. Ingen lyssnade. Ingen skrattade heller. Det var för lesset. En riktigt gammal man med fladderöron tjoffade demonstrativt in sina korvfingrar i öronen och hans lika surgamla fru gestikulerade att volymen inte tilltalade henne ett smack när de körde sitt huvudnummer "Apache". Keyboardkillen trodde att hon var en groupie och vinkade glatt tillbaka. Då skrattade jag.

E var nöjd med fyndet och ville bjuda på våfflor. Det fick hon.

Man med giraff

När vi stod i kön kom plötsligt en riktigt snajdig rackare och ställde sig bakom oss. Han var lätt inne på sista tredjedelen av ett sekel men gick rakare i ryggen än vilken trettioåring som helst. Solbränd och kalasklädd var han, bar klackringar och guldklocka med läderarmand. Dagen till ära matchade han sin outfit i grönt. Frisyren var en klassisk backslick och byxorna var så mycket hallick man blir i Kornhult.

Jag gissade att gubben troligen hade varit lite utav en häradsbetäckare i sin ungdom. Han var råfrän och jävligt mallig över sitt fynd - en giraff i trä. Jag har aldrig sett en man hålla en giraff med sådan varsamhet innan.

Vi åt upp våra våfflor och stack hem. Det hade varit en bra dag.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Men hallå? VAR i självaste FAN ÄR BILDEN PÅ KÄRRINGEN DÅ?

Kom inte här och dra med en gobbe med giraff som kompensation, den är inte värd ett skit.

Lauren sa...

Vad "anonym" inte vet är att du har lyckats fånga The Fonz på bild.
Snyggt gjort :))

mikebike sa...

anonym: ahh jag vet. jag vågade inte fota henne. försökte smygfota en gång men hon tittade på mig så att jag trodde att hon skulle våldta mig.

lauren: hahaha ja fan kanske är det fonz. kornhults fonz

Spets och snor sa...

Ojdå, även Mikebike kan bege sig till en auktion. Bra gjort! Men det finns många galna gubbar och kärringar som slåss om fynden. Det gäller att vässa armbågarna. Har du läst om mitt senaste auktionsbesök i söndags? Kolla det, gubben var inte happy.

jewel sa...

haha, känner igen allt från mina dagar på landet, dock ser man enbart dessa geniala gestaltningar av det mänskliga släktet på sommaren av någon konstig anledning.

da bomb sa...

Fan vad roligt och träffsäkert. Det är tragikomik när det är som bäst. Det räcker att du kommer utanför Göteborgs stadsgräns så ser man allt detta. En marknad är vad man brukar säga "sammankallande". Här samlas alla idioter för att fynda sånt som normalt begåvade människor inte vill ha. Inom Göteborg och för de som inte vill åka så långt är Ikea flepponas och inavelns högborg.

Hade också kunnat lägga en semesterdag för att beskåda denna totala brist på smak.

Falkenbergare sa...

Välkommen till Sjönevads marknad om nån månad. Dit kommer den mest inavlade skogsman utan minsta tanke på att klä om sitt yttre eller inre.
Efter ett besök hade ditt frosseri lätt sänkt denna sajt.

Sandra sa...

Det läskiga är att wayfarers tydligen ska vara 'på modet' igen... Sen beror ju allt på hur man bär dom :P

Luca sa...

Var är hon- "50 feet woman"?

Om hon är som du beskriver kommer hon inte våldta dig- du kommer tacka henne och ha ångest tills du blir pensionär över vad du gjort.

Andreas sa...

Uj uj uj.

Vi har just köpt sommarställe utanför Boxholm. (Mjölby-trakten) och där kan jag lova att hela befolkningen är sådär mongo. Första gången vi var inne i Boxholm så är det första vi ser när vi kommer in i stan en gammal kärring på el-rullis. Hon glider över ett övergångsställe framför oss. Efter att vi bevistat affären och åkt till baksidan av stan för att tanka så kommer glidande på cykelbanan utanför... tanten igen.

Det summerade liksom hela intrycket av stället på nåt sätt...

mikebike sa...

spets och snor: nej auktion var det inte tal om . kohandel möjligtvis. haha. ja jag var inne och kollade.

jewel: men vad gör de på hösten då?

dabomb: semesterdag. aldrig. det var bara helg;) tackar tackar. det var skönt att få ur sig.

falkenbergare: hahaha ja fan kanske att man skulle ta och göra ett besök. kan vara bra till ett kommande projekt;)

sandra: ahh jag tycker de kan vara rätt snygga. de vita är sjyssta. men jag kommer inte köpa ett par. varenda jävel träller ju omkring med ett par sådana i ansiktet nu.

luca: hur menar du nu?

Luca sa...

Andreas: Boxholm har sina fördelar dock.

Mike: Strunt i det. Mr Giraff är också rätt schysst

mikebike sa...

andreas: boxholm säger du. låter skönt och avspänt... man kan iofs höra hur snacket går mellan dem. nu blir det cirkus - sthlm är här.

luca: ja jag tycker han var rätt mäktig.

adde sa...

Det är underbart att läsa dig när du lyckas skriva en mening som innehåller orden "fladderöron" och "korvfingrar". Då vet man att man är något stort på spåret!

mikebike sa...

adde: tackarsåmyckethörru!

jenny Norr sa...

"Frossat i sig mängder av manslem, som en snyltare fyller munnen med kanapéer när det vankas gratisfest." <- J-A-G D-Ö-R. Jag åt tomat samtidigt som jag läste. Sprutfest över skärmen...nästan. Jag tror jag ska tacka ja till vännen som frågade om jag var sugen på att följa med på auktion från en s.k. horders boende. Och nu snackar vi Norrland.

ullis sa...

Jag har svårt att beskriva hur mycket jag älskar ordet "fleppo". Jag kommer på det ibland på jobbet och skrattar för mig själv.

Anonym sa...

Nu har du briljerat igen: spaning i toppklass. Jag ger den fem giraffer!
/ Robban

mikebike sa...

jenny norr: klart du ska;) missa inte en sådan chans.

ullis: haha samma här hörru. det ligger så rätt.

robban: tackskaduha. roligt.