fredag, juli 06, 2007

Mättman tröttman & fetman

Idag gjorde jag det igen. Smutsade ner min kropp med lunchfoder från mackedonken. Deppigt. Jag visste redan när jag gick in genom dörrarna att det var fel. Alla människor som satt där och åt såg så håglösa ut. Jag fattar inte varför jag gör det gång på gång. Slentrianmässigt. Jag känner mig ju alltid lika värdelös efteråt.

Först blir man mätt och går in i mättma. Man känner sig nöjd fast med en underliggande oro i sin vanhelgade kropp. Sedan smyger sig tröttheten på och man går in i tröttman - sockerluftsnabbmatens oundvikliga dvala.

Där är jag nu. Känner mig slö och viljelös. Ångerfull. Men jag förtjänar det som den självskändare jag är.

Det värsta är att när man upplevt mättman och tröttman x antal gånger så sitter man plötsligt där, mitt i tredje och värsta fasen - fetman. En präktig McDolandsfetma går aldrig bort.

Åhhh snälla Gud, straffa mig inte så förbannat hårt. Jag gör vad som helst. bara inte bli McDonalds-fet.

16 kommentarer:

Susanna B. sa...

Ha, ha, ha....du får väl skylla dig själv. Var måltiden värd ångesten som sätter in? Själv tycker jag att man liksom luktar flott när man går därifrån. Mina ungar älskar chicken nuggets så mina besök på "the golden arch" blir alldeles för många. Suck.

Luca sa...

Sunk har ockås sin diskreta charm.

Den där känslan av ljummet flott finsn ju bara på äkta hak.

Anonym sa...

De flesta jag ser på Mcdonalds är inte särskilt feta. Tvärtom! Vete ossbånn var Du har det fått det ifrån. Tjockisar häckar hemma, på krogen eller något fläschigare ställe. BMI på ölsyltorna är definitivt över 24.

Heja smålandsstenar

Los Angeles sa...

Mättman, tröttman och fetman låter som figurer i någon perverterad folkhälsopropaganda med syfte att skrämma skiten ur Happy Meal-älskande ungar. Som dom där trollen tandvården använde(r?). Karius och Baktus eller vad dom nu hette. Eller Spara och Slösa. En rejäl dos moralpredikan och präktighet som ungarna raskt glömde när veckopengen skulle spenderas på godis...

Men visst är det så med Mickey D's och annan snabbmat. Innan man ätit känner men suget och förväntan trots att man vet att det är skräp. Medan man äter smakar det gott. Men efteråt känner man sig ofräsh och digestivt vandaliserad. Sen nästa månad/vecka/dag (lite beroende på ens karaktär och budget) står man där igen och tänker att man nog trots allt vill ha Plusmeny till sin Big Crap. Urk.

Fettot sa...

nej det hade varit skönt att slippa det. ronald mcdonald ska strypas

adde sa...

Äh, jävla gnäll! Så länge man inte käkar där varje dag är det väl ok. Problemet ligger nog snarare i att en del människor med fläskig natur ser McD som en regel snarare än ett undantag.
Men visst, den dagen jag inte ser min penis när jag tittar ner så är det slut med McD!!! Där har du en måttstock Mike som du inte behöver bryta ner i beståndsdelar, he he he!

Buteo Buteo sa...

Fast, enligt tv-reklamen med Markoolio får man ju colaglas i coola färger om man köper plusmenyer, mike. Är inte det en bra motvikt - glas som får en att tänka på Markoolio?

Ozzy sa...

Fast det värsta av allt, efter fetman kommer ju svältman. Man blir ju hungrig igen efter en kvart av mc-mat. Och då måste man köpa mera mc. Och så vidare.

Ron Obvious sa...

Det låter som tre ytterst medelmåttiga superhjältar det där. Superhjältar man förresten säkert kan få till sitt Happy Meal.

JAC sa...

Jag åt en gång på mcD någonstans i sthlm. Då provade jag att smaka på bara burgaren. Vad ska man säga... Det smakade inte scan-burgare. Snarare paketet som mcD-burgarna levererades i... Efter det blev jag allt mindre sugen på mcD och nu undviker jag det som pesten och det känns som om någon är smittad om jag träffar denne när den ätit på mcD...

johanna sa...

men ack så gott när man är bakis, då finns det inte mkt som slår en qp!

Klimakteriehäxan sa...

Ta ceasar-salladen nästa gång du inte kan motstå MacD. Den är god och faktiskt inte särskilt onyttig alls, speciellt inte om du skippar brödet och snålar med dressingen!

Ozzy sa...

Glömde ju. Efter mättman, tröttman, fetman och svältman kommer ju shit man. Man skiter ju så jävla illa av mc.

Anonym sa...

Miken Biken, àt aldrig dàr mer. Det àr snusk nàr snusk àr som bàst.

Em

Andreas sa...

Trillar också dit ibland, men kan inte förstå varför då det egentligen är rätt äckligt. Önskar att Max ville öppna upp i centrum.. deras burgare är oändligt mycket godare och fräschare. McD spelar inte ens i samma liga.

metrobloggen.se/Nadiia sa...

Visst är det så.. men de gångerna jag går in på McDonalds så känner jag mig så förbaskat dum.. vet inte riktigt varför, kanske för att jag ser på McDonalds som en flötarställe.. Men vadå, alla som är där inne flötar ju då, så varför skulle jag skämmas? Men jag gör det. Jag skäms. Undviker så gott det går att sätta foten där inne.