torsdag, juli 05, 2007

Inte riktigt hela vägen

Idag påväg till jobbet såg jag en snubbe som såg hyfsat svinförbannad ut. Han var stor som ett berg, hade långt flottigt hår, skägg och kom gående bakom mig iklädd lång oljerock, militärkängor och en T-shirt med något mördarmotiv.

Utseendemässigt tydde alltpå att han var född och uppfostrad i Hells Angels våld... utom en sak.

Killen hade ett par bäbis-blå trekvartsbyxor på sig vilket är allt annat än hårt. Det är liksom en helt omöjlig ekvation att vara en stygg pojke och samtidigt bära high water pants.

Visst lite kredd får han allt för sin goda vilja men jag fick lust säga till honom att: Sorry, väl jobbat killen, men du når inte riktigt hela vägen... du vet... trekvartsbrallor... mohahahahahahaa!!

(Givetvis skulle en sådan tillsägelse ske helt anonymt via en lapp i brevlådan eller dylikt eftersom han trots sina fantastiskt ofarliga byxor faller precis inom normen för den typ av människor som faktiskt kan tänkas sitta på ett syrabad hemma)

13 kommentarer:

Anonym sa...

Du måste kanske se lite längre här Mike. Snubben hade inte haft tvättid på länge och av ren tur hittade han imorse ett par byxor han vagt kände igen, precis bredvid syrabadet. Tillsammans med lite andra kläder som kändes halvbekanta. Nöden har ingen lag.

adde sa...

Vet du hur han brukar se ut? Eller hur kan du veta att han såg svinförbannad ut?

Luca sa...

De bebisblåa byxorna är kanske en gåva från någon god kraft (dvs närstående kvinnlig anhörig) som får honom att förbli jon och inte rikslarmad för kannibalism. Ge honom folkmusikjockes telefonnumme.

mikebike sa...

anonym: haha mmm så kan det ju vara förstås.

adde: ehh... brukar du ha svårt att avgöra när någon ser svinförbannad ut?

luca: i dont want him in my neighbourhood.

Anonym sa...

Lite fåfäng,kanske,ville väl visa sina nyvaxade ben.

adde sa...

mike: nej, han kanske var svinförbannad, men att han kanske alltid ser ut sån. Och så får han hela tiden frågan varför han är förbannad fast han inte är det, och då är det klart som fan att han blir förbannad men fortsätter att se likadan ut som när han inte är det.
Hmm...eller skit i det förresten, jag ska nog gå hem nu.

Maria sa...

Nej nej nej, ser ni inte det uppenbara? Mannen var ju klart galen. Och då snackar vi i borderline-klass. Varför annars skulle han bära ett så vansinnigt plagg. Denna ljusblå styggelse är ju det som gör honom läskig på riktigt!!

ullis sa...

Kunde man se dom skrynkliga kallingarna under byxorna?

Ohlsson sa...

Han har skaffat tjej som besökte honom på kåken, men nu efter muck visar det sig att han är en toffel på hemmafronten (hon har köpt byxorna och bestämt att han måste ha dom), trots sitt försök att se så djälva rå ut så möjligt.

Tobbe sa...

HAHAHAHAHA!!!
När jag läste detta kom jag av en händelse att tänka på på kategorierna och rankingen på en hemsida som handlade om hockeyfrillor.
Vet inte varför...

mikebike sa...

adde: hmmmm komplext problem det där;)

maria: du har såklart helt rätt. pricker över i.

ullis: du hur fan skulle jag kunna veta de;) är du tokig?

ohlsson: intressant teori. hahaha

tobbe: jasså vilken slump;)

Moto-Mike sa...

Trekvartsbrallor är lika flöjtigt som tribaler eller manwhorebootcutbigbrother-jeans.

ullis sa...

Vissa tyger har ju en förmåga att på egen hand förstärka och reproducera färgen på underkläderna, så att de lyser likt månen på en mörk himmel genom själva byxtyget. Man vet ju aldrig om du kanske sett en reflektion.

Han kanske var förbannad för att han provat att vika dasspapperet för första gången och petat igenom fingret?