måndag, juni 18, 2007

Parfymhaggan

Idag hade jag oturen att komma fram till hissen samtidigt som den äldre damen som arbetar på advokatbyrån på våningen under. Hon är glad och käck men formligen våldsparfymerar sig. Man blir sträv i halsen bara av att befinna sig i samma byggnad. Andnöden är ett faktum när man kommer nära. Att dela hiss med henne hade lett till en säker död för en allergiker.

Överparfymering verkar vara ett fenomen som främst drabbar äldre damer. Blingblingdamer. Varför är det så? När tappar de fingertoppskänslan?

Vad är det för hemskt hon försöker dölja?

16 kommentarer:

Idépappan sa...

De kanske inte tappar fingertoppskänslan. De tappar lukten.

Om man kan tappa synen och hörseln, så varför inte.

Så om äldre försågs med luktenhancatorer (att köpa i paket med läsglasögon och hörselapparater) så skulle världen dofta bättre.

felicia sa...

Jag tycker nog att det där mycket mer ofta gäller killar i tonåren.

Eller det kanske beror på att jag oftare omges av sådana än av haggor.

mikebike sa...

idépappan: hahaha tappa lukten. det vore nåt.

felicia: ok då kommer en direkt fråga. luktar tonårskillar fortfarande fahrenheit och van gils eller vad är the hot stuff nu?

SixesAndSevens sa...

Hon kanske döljer sunkiga äckliga underkläder som hon är för lat för att byta. Som suttit ett tag. Lättare att ta en rejäl dos parfym än att lirka av sig en svettig bh... Alltså jag snackar INTE av erfarenhet... :)

Magnus sa...

Egentligen är tanten död men vägrar att inse fakta och döljer därför likdoften med ökade kvantiteter av gottigott doft.

Jessica sa...

Jag tycker att det är synd att parfymodörer inte är ett mer accepterat ämne att tala högt och direkt om. Jag menar det borde inte vara så skamligt. Jag borde kunna utan att försätta personen i evig skam gå fram och säga "Ursäkta damen, men er parfym är lite väl stark idag. Kanske borde minska något när du skvättar på?"

Eller, som jag gärna ville göra till två damer (inte så gamla faktiskt) som satt på bussen. En utav dem stank som fan. Då var jag sååå nära att säga "Någon utav er använder så mycket parfym att ni kan räkna er som pälsdjur ur allergiker synpunkt. Och då är det längst bak i bussen som gäller. Tack för visad hänsyn till samtliga allergiker"

Jag är inte allergiker... men när jag har svårt att stå ut... så måste det vara dödligt för känsliga människor. Men inte vågade jag säga det. Och jag frågar mig varför. Det borde vara fullt ok att påpeka detta.

Andreas sa...

Haha.. har själv grubblat över just detta fenomen många gånger. Har fört det på diskussion med många vänner, och en del menar att det kan bero på att huden förändras när man blir äldre, att parmyn luktar olika på olika hud osv. Men förmodligen är de bara åldersnojiga och duschar i parfym för att känna sig unga eller nåt.

Anonym sa...

Idag på bussen hamnade jag bakom en tjej som luktade sjuka mängder parfym. Av klädseln att dömma övade denna 25-åring på att bli en söndersoladläderhyöverklasskärring. Skönt att det finns återväxt i alla områden...

K

Lennart sa...

Jag känner också till det där. Det sitter en sån kvinna (44 år) i vår reception. Det är som ett grått moln runt henne, man känner hur det doftar flera meter runt henne.

Jenny Norr sa...

She's nasty. Jag vill aldrig hälsa på henne. Har du även känt av den starka doften a la billig duschtvål (intar då och då trapphuset)? Kollegorna säger att det är städet på någon av våningarna.

Mamselamsen sa...

Appappapp.... inte alla äldre damer gör det.... inte jag! Man kan bara känna min parfym om man slickar mig på halsen.

Sandra sa...

Hade nyligen en praktikant på restaurangen där jag jobbar. Han använde chackrutiga kockbyxor, vilket inte är nåt fel i sig, om det inte varit för att han hade valt att inte tvätta dom en enda gång under 5 veckor! Det bästa? Han maskerade lukten med parfym. Gammal jävla GUBBPARFYM.

adde sa...

Jag tror att problemet är att dom inte byter parfym, utan kör samma år ut och år in. Med åren känner de lukten sämre, på samma sätt som folket i Grums tror att alla bara konspirerar mot dom.

jonna sa...

för ett tag sedan praktiserade jag i köket på en av de lite dyrare restaurangerna här i stan, och titt som tätt gled något slags gourmand-/ordenssällskap (komplett utrustade med breda guldlänkar, breda guldtänder och breda guldslipsnålar) in i sällskap med sina respektive blingblingtanter, and i say god damn! de parfymarade sig så till den grad att jag hade svårt att andas 15 meter och två dörrar bort.

Maximiliana sa...

tja, har man inte utseendet kvar så får man uppväga det på annat sätt. Kosmetika- och parfymjättarna spelar på kvinnors komplex och tjänar trillioner på det, you know how it works... ;)

Supermamsen sa...

Parfym........." Gött