fredag, juni 15, 2007

Nettos utomhuskampanj

Jag känner avoghet inför Netto. Det är ingen hemlighet. Det är däremot en underdrift inser jag nu i skrivandes stund. Jag H A T A R Netto är en mer rättvis beskrivning.

Jag hatar de som jobbar på Netto och de som handlar där. Jag hatar mig själv för att jag en gång gjorde generalfelet att gå dit för att köpa kaffe till kontoret.

Inget de tar sig för blir rätt. Jag kan inte förstå hur så många människor låter sig blidkas för att det finns en slät tjuga att tjäna vid en storhandling. Framförallt kan jag inte förstå att återbesök ens existerar. Så mycket lidande så lite värdihghet.

Det är nåt visst med livsmedelsbutiker som tillhandahåller ett sortiment som gör det helt omöjligt för en människa att hitta ingredienser för att lyckas komponera ihop en fullständig måltid. Inga ägg, men en våtdräkt för bara 499 kr, sjyrre. Inga grönsaker, men en "konsertgitarr" (vad ända in i... är en konsertgitarr?) för 299 kr. Mäktigt värre.

Är inköpschefen på Netto svårt debil måhända?

Nyligen fick jag syn på Nettos utomhuskampanj och började verkligen undra vad de anställer för folk på beslutsfattande nivå. På stortavlor runt omkring på stan skyltar de med gallskrikande ungjävlar. Kampanjtexten lyder: "Börja småhandla istället - Du behöver inte åka långt för att handla billigt. Spar pengar, tid och tårar. Kom till Netto."

Smart kampanj. Danskjävlar. Ju mer jag tittar på det lilla tandlösa monstret får jag lust att ge honom en örfil.


Ungen ser ju bara vidrig ut för alla som inte har en relation till honom, kanske även för de som har det. Fan, alla vet ju att det är renaste formen av terror att ha med en gallskrikande unge i affären. Det enda annonsen gör är att dels påminna föräldrar om hur jävla jobbigt det är att handla och dels påminna barnlösa om varför man under inga omständigheter besöker stormarknader och lågprisbutiker.

Plötsligt känns det sjuk värt pengarna att lägga upp en femtilapp för ett paket mjölk och en banan på seveneleven.

Om syftet är att locka folk till Netto lär de bita i sten.

Möjligtvis skulle den annonsen funka sjukt bra vid marknadsföring av preventivmedel.

34 kommentarer:

John sa...

Klockren analys, som vanligt!

Anonym sa...

Så sant så sant. Sen är det där med att kassarna ska beställas av kassören ett gissel. Förlänger deras redan så skitlånga köer ytterligare ett par meter. Dom har tydligen räknat på det och tjänar 40 000 SEK per månad i minskat snokassasyndrom. Allt enligt min lokale Nettoman.

Madelen sa...

ha ha ha... hur fan kommer du på allt? grymt bra skrivet. har aldrig varit på netto men börjar bli sugen på ett besök för att se om det stämmer. :) men jag är inte så mycket för såna där lågpris-köp-allt-mellan-himmel-och-jord-affärer.

SixesAndSevens sa...

Ska inte Netto lägga ner..? Hört rykten. Bloggfråga: Hur gör du när d lägger uppbilder för att de inte ska bli "klickbara"?

Anonym sa...

Aaahahahahahaha!! Otroligt vad bra du skriver. Hur roligt som helst :)
/ Lotta

mikebike sa...

john: tack hörru!

anonym: din lokale nettoman fy vad sjukt. det där med påsarna förvånar mig inte en sekund.

madelen: tack tack. men nej gå inte dit. det är INTE värt den visdomen.

sixx: bara i mälardalen.

lotta: tack för att du säger så. det gör mig glad.

Alley Cat sa...

Där satte du huvudet rätt på spiken Mikebike...

Den här bilden på en gallskrikande pojke i kombination med den bild som apoteket hade på en snorig flicka får mig att än mer uppskatta livet utan barn!!!

Hannele sa...

Det ska va billigt och gå snabbt, scanna själv och så..

Linda sa...

Usch för Netto.

http://limahefo.blogg.se/1180361829_konkurs_t_netto.html

Anonym sa...

sorry, men jag märkte att den inte funkade.
igen;
http://limahefo.blogg.se/1180361829_konkurs_t_netto.html

Jaaan sa...

Våtdräkt? Trodde det var en mataffär.. Kul att ha sin franske förläggare på visit och kila ner för att köpa grodlår.
"-Öh tyvärr, grodlåren var slut, det blir grodfötter istället.."

Z sa...

.... dessutom kör dom med den fulaste logo-nyansen, den gula, och tjocka svarta bokstäver.

När de visar dessa bilder på barnen.... hmmm. är ännu inte mamma själv men.... hmmm... vilken människosyn tänkte reklamarna förmedla där?

Patan sa...

Hörru, hur blev frissen?

Jenny Norr sa...

Jag blir aggressiv av allt det gula.

Jessica sa...

Har aldrig varit inne på Netto trots att jag har hört rykten om att kedjan finns här på ostkusten. Jag skulle bli glad om SevenEleven ville utöka sitt sortiment en aning. Betalar gärna 50 spänn för en mjöl och en banan. Det är öppet när man vill. Personalen otrevlig, men har vett att hålla sig kort. Det tar inte 30 minuter att ta reda på om affären har just de varor man behöver. 2 minuters botaniserande i butiken (man stannar och bläddrar lite i en tidning som känns lockande) Köar bland nikotindesperata och ett gäng jag-hungrar-ihjäl-så-jag-behöver-en-korv-jävligt-snabbt, så kön rör sig fort. Hux flux har man sin banan... och den där tidningen som visade sig vara lovande. Man är på tok för mycket pengar fattigare men man är lycklig. Nöjd. Och tycker att mänskligheten är rätt ok trots allt. Det är fan värt en del.

Anonym sa...

Netto. Hur är det möjligt?

Mamselamsen sa...

Jag har, de gånger jag varit där, undrat över hur de går till väga för att anställa folk. Surast-skitigast hår-mest oserviceminded-mest tuggummitiggande?

Faktum är att jag tror att det är de fyra kriterierna som väger tyngst, för att få jobb där.

Mamselamsen sa...

Asch... tuggummitUggande, ska det förståås vara.

rens sa...

heh check it out: Bombdåd i Majorna

Reservation för att jag inte har en susning om hur man länkar.

Anonym sa...

Å, det gamla Netto-inlägget!

Tack!

/ Blygisen

Dåcktor Erik sa...

Hm. Kan Nettos kampanj vara planlagd av de där två med allt ansiktsskrot du såg elvans vagn?

Han satt ju med en Nettokasse i knät och på något sätt faller bitarna på plats känns det som.

isabelle sa...

sant, den reklambyrån borde inte få fler uppdrag!

Johnny sa...

Dessutom är det alltid konstigt kallt där. Det tillsammans med allt stökigt staplat omkring en, får att man för för sig att man har använt fel ingång, och kommit in på nåt slags lager.

SonnyBoy sa...

Träffsäker text. Skönt att man inte är ensam om att HATA netto, som f.ö. verkar va lika vidrigt o smutsigt överallt.
Netto bommade nyligen igen i mitt kvarter, o ja kan inte låta bli att le från öra till öra när jag går förbi lokalen o ser att det numera ligger ett hederligt ica där. De goda segrar alltid tillslut.

Trevlig helg.

Cliff Hanger sa...

Ser inte den där ungen väldigt dansk ut?

mel sa...

Du borde flytta upp till Svealand. Netto butiken i mitt jobbkvarter las ner i veckan :D

Oddjob sa...

en jäkligt vidrig stackare...

Caniggia sa...

Om det finns något så urbota dumt som en själsfrände, misstänker jag starkt att jag nu funnit min. Aldrig förut har någon person uppvisat så liknande register som jag själv i åsiktsväg som du Mike...

undibundi sa...

Kom att tänka på en rolig reklam på tal om matbutiker, barn och preventivmedel. En pappa handlar med sin lille son. Sonen slänger sig på marken och skriker, och skriker och skriker lite till. Pappan lider. Det var reklam för kondomer. Rolig reklam, till skillnad från Nettos.

Anonym sa...

Jag lämnar en kommentar nu till ett tidigare inlägg som jag stötte på igår som gör mig helt illamående.

Jag måste säga att sättet som ni skriver om OSS punktSE utdelare, för ja jag är punktSE utdelare, gör mig rasande.

Vet ni vilken skit VI får gå igenom varje dag? Folk har blivit misshandlade, jag har blivit spottad på, hotad, folk skriker i ansiktet, gubbar tar sig friheten att komma med sexuella anmärkningar, taffsar på en. Jag kan skriva en längre lista än vad ni någonsin kommer att kunna printa ner.

Jag har det här jobbet för att klara mig. För att spara undan till mina utlandsstudier.

Sättet ni skriver och behandlar oss på är nedvärderande och ni ser oss tamefan inte ens som människor. Vi är under trash värdiga.

Tillgjorda leenden. Javisst. Men jag säger alltid glatt godmorgon och jag jobbar arslet av mig. För ja, vi har en stor press på oss att prestera 100 %. Vi står ute i alla väder, alla temperaturer.

Med det här jobbet har jag insett att GOA GLADA GÖTEBORGARE är en MYT.

Visa oss den respekten att vänligt säga nej tack. Ignorera oss inte, skrik inte åt oss. Vi är människor, inte maskiner, vi har känslor och det känns när någon är otrevlig. Det känns att få någon som spottar än i ansiktet. Det känns i hjärtat att veta hur ohyfsade folk är.

Och vi kan inte veta att ni har blivit frågade 100 gånger innan. Det är vårat jobb att fråga om ni vill ha dagens tidning.Det är inte vi som har bestämt att vi ska vara så många utdelare. Det är ledningen.

Jag kan dock komma och säga att de absolut trevligaste människorna man kan dela till är invandrare. De tackar för sig, är artiga och trevliga.

Aldrig har de skrikit på mig. Tvärtom. De hjälper än till och med att dela i Bergsjön. De bjuder än på mat.

Jag skäms för att vara svensk. Ni är kalla och ouppfostrade och ser inte människan bakom tröjan

mikebike sa...

caniggia: haha tack för att du tipsar folk att läsa min blogg. fan vad snällt. det är nästan high five varning på det och då ska jag säga att jag fan hatar highfivemänniskor.

punktSE: hörrö du. jag fattar att du blir jättearg, det hade jag med blivit. trist att ni får utstå så mycket skit. jag skulle aldrig spotta på er eller fysiskt göra någon illa. men fan vad jag många gånger lekt med tanken på att lavettera upp några av er så det stänker. för precis som du vill att VI ska förstå er situation så kanske du kan försöka se hur JÄVLA enerverande det är när något jävla fleppo viftar en i ansiktet med en punkt se när man redan har famnen full. att ni har hårda krav på er ger er inte rätt att kränka andr människors integritet. när ni ändå gör det så börjar man hata er. så enkelt är det. om du nu är så trevig är det ok men jag kan säga dig att många står där och formligen viftar en i ansiktet. då skiter man i att det är ett jobb. så enkelt är det. har du verkligen så svårt att fatta en sådan sak?

fint också med din positiva fördomsbild av invandrare. hoppas den täcker in allt från finnar och norrmän till somalier och kineser. du vet att positiva fördomar är snudd på lika illa som negativa?

jag tror inte att skammen är för att du är svensk hörru. du är missnöjd och jag fattar det. jag ser att det finns människor bakom alla utdelare. hade önskat att de såg att det finns människor bakom alla som går på och a spårvagnar och bussar. att ni intebara ser oss som några ni måste tränga på er jävla gratistidning utan som en människa som iten vill bli kränkt hundra ggr varje dag på väg till sitt jobb.

Fröken Lund sa...

Helt klockrent!

Det känns skönt, såhär när det blåser snålt i bloggosfären och kvaliteten stryker på foten i många andra bloggar, att du fortfarande håller klassen.

mikebike sa...

fröken lund: tack så mycket. japp jag släpper inte kvalitén i första taget;)

Anonym sa...

Nu är det ju faktiskt så här att som det mesta i gbg så är Netto butikerna där hel taskiga..
Men jag jobbar i en Netto butik å tycker att erat gnäll är obefogat...okey att era butiker i gbg suger...men dra inte alla över samma kam...kom till borås å besök min butik som tagit emot pris som Väst Sveriges finste Netto...Å det här med anställnings kriterier??
I vår Butik gör vi allt för att kunden ska vara nöjd, det står inte pallar med plast runt ute i butiken å vi är ALLTID tervliga mot våra kunder...Hur JÄVLIGT kunderna än beteer er mot oss...å en sak till om det fatts pengar i en kassörskas kassa när hon slutar för dagen...får hon ta det av sin lön...tror du verkligen då att hon vill bjuda kärringen på pengar...