måndag, juni 04, 2007

Hopplös och hatad av alla

Jag fick låna en bok i helgen. Toby Youngs själbiografi - Hopplös och hatad av alla. En slags modern klassiker som alla läst. Utom jag.

Har bara läst två sidor än så länge men den verkar fantastisk lovande måste jag säga. Titeln för dessutom mina tankar till danskjäveln som hoppade in på fotbollsplanen i lördags.

Brrr... jag riktigt ryser när jag tänker på hur lätt det är att förstöra ett liv.

14 kommentarer:

Nemo sa...

Apropå den danske fedemannen... som bor i.... Gbg... med 15-20 pils i kroppen kan vad som helst hända.

Hjärnan hade han förmodligen pissat ut innan han passerade Nörreport..

zarij sa...

hm, är detta boken som heter how to loose friends and alienate people på engelska tro? eller en annan?!

mikebike sa...

zarij: yup - thats the one! ;)

Izme sa...

Jag har inte läst den...ännu. haha.

Kanalisera sa...

Men det är ju för jävla kul med danskhjälten. Han kommer att få höra om den där taffliga rusningen tills han dör. På riktigt. Jag sätter allt smör i Småland på att det kommer nämnas EM-kval på fyndiga sätt på hans 70-årsdag, om han fortfarande tillåts leva då.

Spets och snor sa...

hihi du är så skönt bitter hela tiden. Ser vi ligger och fajtas på kategori allmänt på bloggtoppen. Jaja du ligger innan mig på listan.... än så länge :-)

optikerdotter sa...

jag läser den nu och den har sina stunder, boken. ibland känns den bara som en lång transportsträcka till ett halvhjärtat leende, men ibland sitter jag och vrider mig av obehag över den karlns outtömliga dumhet. om man någon gång oroar sig för att man gjort bort sig, eller att man har svårt för att passa in i sociala situationer behöver man bara tänka på herr young och känna sig som den mest världsvana personen i universum. ganska bra botemedel mot ångest ;)

Anonym sa...

är inte den engelska titeln 1000 gånger bättre?

da bomb sa...

Appropå den lätt överviktige dansk som hade synpunkter på straffen..

Ett felbeslut som påverkar dig resten av livet. Det kan gå fort ibland.

Aftonbladet grävde på djupet när de hittade ägaren till det hus dansken idagarna skall köpa och frågar honom hur det nu skall gå och få lån till köpesumman med miljonskadestånden som väntar??

Fy faan sicken tabbe killen gjorde...

mikebike sa...

kanalisera: haha ja det kan du ge dig på.

spets och snor: nej nej, fel jag är inte bitter alls. arg men aldrig bitter. ska kolla in till dig.

optikerdotter: haha vilket sammanträffande. ja jag har läst lite mer nu. håller med. det är rätt mycket pladder men det är rätt skönt pladder. namedroppingen är det som blir jobbigast när man har så dålig koll som jag.

anonym: nä fan jag tycker den svenska titeln är sjukt mycket bättre. men så är det med einar hecksher.

dabomb: ja herreud vad deppigt. jag verkligen ryser när jag tänker på hur han på 2 minuters fyllestök lyckades utplåna så stora delar av möjligheter i sitt liv framöver.

Jessica sa...

Av helt egoistiska själ är dansken min numero uno på listan. Med honom som jämförelse är ens egna fylleångestar rena barnleken. Ska iväg på fest ikväll och känner mig fri som en fågel. :D
Fan vad nice det är när man får lite perspektiv

Karl sa...

Ja, att förstöra ett liv är tydligen så jävla lätt. Har vanligen nästan daglig kontakt med honom via jobbet, och han är/framstår som en väldigt trevlig och (kalla mig gärna galen för att skriva detta) balanserad person. Ett felslint i hjärnan med 15-20 stora stark i bagaget och sedan är det kört.

Luca sa...

Pölsemannen IRL?
Det var ju ungefär det enda som kunde räddat Sverige i den matchen.

Maximiliana sa...

fruktansvärt snöpligt slut på en fotbollsmatxh.
Nä, det var ingen fotbollsmatch. Det var bara en dålig imitation av en sådan - tack vare 20 stora starka. Undrar hur många som drar på smilebanden i sydligare breddgrader medan hatet pyr i Danskeland. Pinsamt.