onsdag, maj 02, 2007

Tävling!

Min kollega R frågade desperat om jag kunde utropa en tävling. Priset är en bjudlunch där R bjuder på fodret. Vad gör man inte för en vän.

En äldre och bra sliten (skäggstubbig) man med grått, långt och flygigt hår samt lennon-brillor spatserar idag runt i Gbg iklädd klassisk cowboyluderklänning. Gräddvit. Hans blick signalerar tydligen "institutionalisera mig nu" och det hela ser jävligt rubbat ut tydligen.

R ville att jag skulle illustrera med en slags fantombild men jag tycker det känns något överflödigt i det här fallet.

Tävlingen går ut på att fånga denne man på bild. Den som först levererar (låt säga till min mailadress) en bild på mannen erhåller det finfina priset - en lunch med eller utan min, om det krävs, övertrevlige kollega R.

Hett tips. Mannen sågs vid lunchtid på Haga Nygata. Det var R själv som såg honom men av den höga dödsrisken inte vågade fota själv.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Tror att jag såg den här mannen igår. Han spatserade med fast blick längs Hemköp i Rosenlund. Han var då klädd i rött från topp till tå. Mycket obehagligt.

lisa sa...

Är det han som brukar ha rött hårband och brun peruk?

Anonym sa...

Jag har annars en favorit som inte är speciellt läskig. Det är en svart man som visslar högljutt när han cyklar genom stan. Eller typ Haga. Ibland när jag har pratat om honom så är det andra som säger igenkännande Ja, han! med ett litet leende på läpparna.

Det är alltid kul med såna som sprider lite värme!

Men jag ska självklart se om jag kan se den här cowboyludermannen. Och våga fota honom... =)

mikebike sa...

anonym: ja kanske var det han. ut och lek paparazzi nu;)

lisa: dont ask me. har aldrig sett karln innan ;)

tinsel: ja det brukar väl kallas bygånar på mindre orter. gbg har så många så man borde uppdatera dem till en egen folkgrupp, om än minoritet fortfarande ;)

Blygisens betraktelser sa...

Men guuuuuud...låter faktiskt som en TJEJ jag känner..En gång satt vi på en restaurant (pub lr vad det nu var) i Kristinehamn, när jag hör några locals vid bordet bakom sitta och snacka om att "Fan, vi slår ner honom...faaaan...j-a transa"...

Gissa hur kul det kändes att sitta där på lokal med min platinablonderade väninna på besök i ödemarken.

Blygisens betraktelser sa...

...hm. nä, hon såg väl kanske inte direkt ut så, men tillräckligt för att dessa locals skulle ta henne för en transa...

Maria sa...

Tinselflickan - Jag har också sett han som cyklar och visslar! Han är hur cool som helst.

Men mannen som nämns i texten har jag inte sett. Än.

Däremot såg jag en underlig, äldre kvinna på vagnen omkring lunchtid, som hade färgglada tygblommor både här och var. I sina tofsar. På sin väska. På sina kläder. Det var säkert runt 40 stycken. Hon liknade en midsommarstång.

Fundera grönt sa...

Är det han som är barfota i sandaler även vid 10 minus? Helt otrolig snubbe. Sedd i Kålltorp.

katisch sa...

moahahahaha!! ni verkar ha en hel del kufar, dårar och sköna lirare i götelaborg. här i hufvudstaden är alla så normala så... ;)

sericea sa...

från Kortedala in till stan brukar det åka en snubbe i svart peruk och röd klänning. han kanske har hottat upp sig? :o)

Jeanette sa...

Jag tror att Filip och Fredrik skulle digga honom hårt!

nemo sa...

Yippee! Cowboyludermannen...grym beskrivning. En korsning av ballerinalindanserska/prospect till bandidos med böjelse för serial killing har jag tänkt då han stolpat förbi i högklackat...både i Haga och på avenyn... han? ser i vart fall frejdigt glad o munter ut. Respekt.

Thérèse sa...

tyvärr bor jag inte i göteborg längre annars hade jag gett mig ut beväpnad med kamera. Jag hoppas du tänker publicera det vinnande bidraget här sen.

Anonym sa...

cykelvisselmannen bor i hoodet Majorna! har fru och två barn. Han är oerhört glad och lycklig, hoppas han smittar.

Anonym sa...

Oh NO! Det är ju för illa att man inte är bosatt i götet! Hade jag varit det skulle jag naturligtvis ha vigt denna dag åt att jaga honom som ett skjutjärn efter ms Spears. Allt för att få möta den legendariske R.

Även om det är rätt desperat att utlysa tävlingar för att fixa en lunchdejt. Det är det fan.

Jaja. Må bäste man/ kvinna vinna!

Anonym sa...

Oh NO! Det är ju för illa att man inte är bosatt i götet! Hade jag varit det skulle jag naturligtvis ha vigt denna dag åt att jaga honom som ett skjutjärn efter ms Spears. Allt för att få möta den legendariske R.

Även om det är rätt desperat att utlysa tävlingar för att fixa en lunchdejt. Det är det fan.

Jaja. Må bäste man/ kvinna vinna!

//petra

Anna-Anna sa...

Kommer te Götet nästa vecka,,,,,
kan jag få dispens????

Silverfisken sa...

Mannen med damperuk och björn borg-pannband är annars en gammal klassiker. Han häckar runt Masthuggstorget. Peruken har varit med i ungefär 80 år, by the look of it.

Snuslars sa...

Shit, jag blir så glad, men samtidigt också så ledsen...
ledsen att jag inte kan vara med i tävlingen, eftersom jag bor i Skåne, men glad, eftersom jag kommer att tillbringa hela helgen med R, ståendes i en båt, jagandes gädda. Och glad att fenomenet sköna dårar på stan äntligen fått lite välbehövlig uppmärksamhet. när jag växte upp, i Linköping fanns det ett par riktigabasket cases: Snefan, som verkligen var sned, på ala sätt och vis, fysiskt och mentalt, en sned människa helt enkelt; Handsken, en i det närmaste dvärgväxt man, som tvångsmässigt stal handskar, alla sorters handskar, men ju grövre, större och längre, desto bättre. han brukade cykla omkring runt byggarbetsplatser iklädd byggoverall samt ett par halvmeterslånga asbesthandskar och var ett uppfriskande inslag i gatubilden. ingen alkoholism, bara ett friskt, sjukt hjärnsläpp på villovägar från hispan. Vi borde ha en landsomfattande bildtävling...Ska spana i Västervik i helgen!

copystar sa...

Jag hör att det är "Vesslan" ni är ute och far efter. Precis som anonym skrev så gick han i sin bästa gå-bort-klänning häromdagen. Röd för dagen. Tänk er Nelly i Lilla Huset på Prärien, fast 50 år. Och med snopp. Ser honom titt som tätt kring området Rosenlund-Skanstorget-Vallgatan. Det var en liten märklig stämning när han kom in i polarens affär och skulle prova ett par damstövlar. Man log lite osäkert ett sånt där var-är-dolda-kameran-leende. Något stövelköp blev det inte den gången. Däremot har han köpt sin röda hatt hos polaren. Bland annat ...

mikebike sa...

copystar: hahaha vesslan. fy fan vilket koolt nick.

ja han låter som ett minst sagt pikant inslag i göteborgs vardag

Lena sa...

Är det bara jag som får en bild av Granpa Simpson när jag hör beskrivningen? I avsnittet där han drömmer att han är kvinna i vilda västern och har två män som slåss om honom? =)

R sa...

Vilken lättnad att många av inläggen här faktiskt bekräftar att det var verklighet, det jag såg. Samtidigt måste jag säga att det är väl mycket snackande om att man ser honom lite varstans, och lite väl lite nu-jävlar-ska-jag-vinna-mig-en-gratis-falafel härinne. (Givetvis hos Falafel-Nazin, vad trodde ni?) Man får hoppas att ni kanske bara mörkar era planer för vinst bara. Ser fram emot bilden!

Anonym sa...

Vad e grejen? Ni (r och mikebike) kan väl fota honom själva?!! Eler vill ni bara driva med bloggfrossas läsekrets...typ sitta och håna "vinnaren" sen...samt ge sig cred för att mikebike styr världen...läsarna är som marionettdockor i hans hand..

Margherita sa...

Jag minns orginalet som kallades fläskpannkaka, han drog runt i haga och linné(bodde i haga) fram tills han dog ca -98. jag gick väl i åttan på nordhemsskolan och blev uppriktigt sorgsen.
Han var alltid glad och trevlig och namnet uppkom genom att han alltid frågade om man visste vad fläskpannkaka hette på latin.

det hette tydligen fläskis pannkakus.

Fishy business sa...

I Gislaved fanns det en dam en gång i tiden som cyklade runt i simglasögon...