onsdag, maj 23, 2007

Reklamation: Semper

Skickade precis ett reklamationsbrev (se nedan) till Semper. Något alternativt, vilket kräver att personen på andra sidan har någon form av förmåga att tolka ironi. Väntar med spänning på svar.

Hej Semper!

Jag vill klaga.

När jag häromdagen öppnade ett nytt paket fullkornsvälling såg jag att något svart stack upp ur vällingpulvret. Det var en c:a 1 cm lång och död skalbagge av extremt vidrig karaktär. EN!?

Besvikelse är ett ord som knappt räcker halvvägs. Det var som när man köper en 88:an och upptäcker att det är alldeles åt helvete för glest mellan nötterna eller som att öppna en påse Gott & Blandat och inse att man blivit sjukt snuvad på antalet sötlakrits.

Eftersom jag alltid relaterat Semper med hög kvalité när det kommer till barnfoder så var det närmast en chock för mig. Jag trodde att ni var seriösa med ert snack om att "Vällingen innehåller nyttiga fibrer, viktiga proteiner och fett med bra sammansättning". Tydligen inte.

Det känns smått förnedrande. Jag hoppas ni i efterhand inser hur orimligt det egentligen är att någon kund överhuvudtaget skulle vara så lättlurad att de skulle tro på att en endaste liten bagge skulle täcka upp för hela proteinbehovet hos ett barn äldre än ett år.

Det är barn som är slutkund för era produkter och jag skulle tro att många med mig skulle bli beklämda av den brist på respekt från ert håll jag upplevde när jag öppnade paketet. Klart att det kan ha blivit något fel i produktionen men det räcker inte som ursäkt. Det inträffade har hittills skadat mitt förtroende för Semper som varumärke. Skulle det hända igen tvingas jag givetrvis att ta detta vidare.

Jag förväntar mig någon form av gottgörelse. Tänk ut vad ni anser är en rimlig kompensation för det inträffade och kontakta mig.

Tack på förhand.

//Mikael - en besviken kund.

27 kommentarer:

Mais oui sa...

Det skall bli kul att få höra vad du får för svar/om du får svar. Meningen "...så lättlurad att de skulle tro på att en endaste liten bagge skulle täcka upp för hela proteinbehovet hos ett barn äldre än ett år"... är underbar!

Anonym sa...

Jag delar helt och fullt den besvikelse du känner när man får en eller kanske två sötlakritsbitar i Gott och blandat påsen. Sånt förpackningsslarv är ondskefullt.
Frågan är dock om ni kommer ha tillgång till fri välling framöver? I annat fall är kundtjänst på Semper amatörer!
/JoWe

mikebike sa...

mais oui: ja jag hoppas de svarar också fick just mail från deras presskontakt och hon är på tjänsteresa till på fredag. men jag mailade kundtjänst också.

JoWe: ja fy vad trött man blir. svar på frågan ang fri välling återstår att se. jag hoppas ju att de har e nsåpass god servicekoll att de kompenserar för sånt här.

El_Pedro sa...

Härligt när du levererar klagomål ifrån en helt oväntad synvinkel.

Varför ringer du inte till AB och ställer till storskandal som kanske ger dig ett löp med "Barm nästan dog av skalbagge"?


Men sötlakrits?
Trodde min poll klargjorde att det är saltlakrits som gäller?

mikebike sa...

pedro: tanken är lockande men faktum är att juniorette aldrig fick avnjuta pulver från den påsen;)

saltlaktits, inte när det kommer till G&B

Alley Cat sa...

Mohahahahahhaha!!!
Du räddade just min dag...

Klockrent!

Anonym sa...

Jag fick en friterad skalbagge i min chipspåse för några år sedan och reklamerade påsen. Tanten som ringde upp mig några dagar senare var lite fnissig. Hon sa att de på sommarn ibland öppnar upp dörrarna i chipsfabriken, och då kan det hända att det flyger in kryp o sätter sig på bandet. Sånt som händer.. Jag accepterade snällt de 10 påsarna ersättningschips, och tackade min lyckliga stjärna för att det bara var en skalbagge jag hittat i påsen. Det kunde ju lika väl ha vart något annat flygande djur. Undrar vilket som blir knaprigast; friterad blåsparv eller friterad fladdermus?

/Annica :)

A sa...

Varför råkar jag aldrig på G&B med för få lakritsbitar? Det skulle sparat på mitt dåliga samvete då jag slänger halva påsen pga. lakritsbitarna.

Janet sa...

Haha, snacka om humor! Inta att det var en skalbagge i paketet, det är ju bara för vidrigt... Men din utformning av brevet. :D
-"att en endaste liten bagge skulle täcka upp för hela proteinbehovet hos ett barn äldre än ett år."

Hur kul va inte den meningen? lol

//Janet

Anonym sa...

Du måste ju lätt publicera svaret när du väl får det.. *nyfiken som fan* Hahaha... du har gjort hela min dag med den här bloggen. Tack för att du finns! =)

Los Angeles sa...

Vänta bara tills Semper skickar en hel låda skalbaggar som kompensation...

Kanalisera sa...

Word! Sötlakritsrören i Gott & Blandat. Annars saltlakrits alla dagar i veckan. Salmiakbalkar. Eller kritor. Kritor funkar också.

Men fan vad äckligt med skalbaggen.

Jaaan sa...

Dina klagogram håller fortfarande hög klass....dock undrar jag hur det gick med de tre du åtog dig för..för, fan, det är ju snart ett år sen!!? Skaffa en enskild firma, efterfrågad av ingen men jagad av lagen, som mot kolsvart betalning skickar klagobrev och småsnuskiga smädelser till etablerade aktörer på den så kallade marknaden.
Ställ kapitalet mot väggen, utmana Sverker. FAN va kunder du skulle få...

optikerdotter sa...

alltså. sötlakritsen i gott o blandat funkar ju bara inte. är det fler sötlakritsbitar än saltlakritsbitar i påsen är hela påsen en stor felinvestering. finns bara en SÖTlakrits som funkar och alla vet att det är fazers. klart slut.

Andreas sa...

Off Topic, men hade nu den fantastiska förmånen att få se förfest hos Gabriel som det pratades om häromsistens. Jag är fullkomligt mållös.. Tänkte mest tipsa om Aftonbladets forum där miffon hyllar skiten:

http://forum.aftonbladet.se/thread.jspa?threadID=8671&tstart=0

..läs och begrunda..

Anonym sa...

Jag är aldrig så glad som när jag blir robbad på sötlakritsen i gott och blandat.

adde sa...

Säkert har dom någon mall för hur de ska hantera sådana klagomål, men du får väl trösta dig med att ditt brev förmodligen kommer att hamna inramat i deras fikarum.
En bekant förklarade för mig att jag vill inte veta hur mycket kryp som vi äter upp i tron att det är vanligt bröd. Han jobbade på Pååls men det är nog inte äckligare där än på något annat bageri.

Fredo sa...

Bra brev, Mike. Själv fick jag ett granatsplitter till nötskal i min B&J-glass förra året. Jag vinjetterade den från glass och annat klet och skickade in den i en bevismaterialpåse tillsammans med ett brev där jag lyckades hålla mig sansat konstruktiv i kritiken. Fick tillbaka ett färgglatt brev och några kuponger på nya glasspaket. Det gjorde bara att de växte i mina ögon. Men nu var det ju inte skalbaggar, så det är en annan sak. Det ska bli intressanta att se hur de bemöter det här.

el guapo sa...

Ljug. Som vanligt. En säker källa säger att det inte finns fotobevis. Inte ens en mobil snapshot. How could that be, 2007?

mikebike sa...

alley cat: vad kul. känns skönt att rädda någons dag då och då:)

annica: brrr... ja kanske är det samma grej här att det kommit in nån liten bagge. just i pulver är det ju så läbbigt. jag tänker ägg, jag tänker förökning... brrrr

a: inte sötlakrits väl?

janet: hej på dig. kul att du gillade mitt klagobrev. har just fått svara att de ska ta itu med detta. så vi får se vad som händer.

anonym: självklart. det kommer jag att göra när allt är klart. kan du inte skriva under med signatur det känns så konstigt att svara anonyma.

los angeles: haha ja det vore nåt. en kompensation som heter duga.

kanalisera: haha javisst är sötlakritsen sweet. alla dagar i veckan. ochg ja baggar i vällingpulver är mindre sweet.

jaaaan: jag gjorde ju ett par klagogram men kom helt ur fas sedan. kanske skulle ta upp det.

optikerdotter: och därmed basta;)

adde: en kollega berättade just precis samma sak. pååls mal sitt mjöl en gång till innan abvändning just för att inga stora delar av baggar ska synas till. tittar man noga i vitt bröd så är de svarta prikckarna oftast delar av just baggar. mumma.

fredo: ja jag ska tänka på detta i framtiden. B&J har visat ytterst gott omdöme i konsumentuppskattning. jag älskar dem;)

el guapo: fan det är bara för att du är mister high-tech!

Johanna sa...

andreas: men hahahah vilken debatt! man kan tro att en appell gått ut till Gabriels fanclub, att han måste försvaras. ..

moisthlm sa...

En kompis till mig som också jobbat på bageri (inte Pååls den här gången, så de är inte ensamma) har berättat skräckhistorier om allt som lever i mjölet.

Dessutom är de tydligen ganska bra på att tappa degklumpar från banden och sedan göra både det ena och andra innan de slänger upp dem igen för gräddning. Inte så fräscht.

Vikki sa...

Många fabriker har någon produkt som kallas "hänt i veckan"...tex damsugare, chokladbollar osv.

Det bästa är bara att leva i härlig ovetenskap och inte lyssna på allt folk hittar ;) för det man inte dör av gör en starkare :D

Annica sa...

Det finns inget i hela världen som äcklar och skrämmer mig mer än skalbaggar, man skulle kunna säga att jag får panik när jag ser en. Dock hittar jag hellre en som är död än en som är levande i mitt vällingpaket, men fy fan vad äckligt alltså!
Hoppas de svarar och kommer med ett kompensation som motsvarar din obehagliga upplevelse!

Det är en bra blogg det här förresten! Hittade den av en slump för någon vecka sen o nu är jag en "återvändare"!

mikebike sa...

moisthlm: brrrr jagvillintehöra!!!

vikki: fy fan ja man har hört en del i sina dagar. just dammsugare har jag hört består av "skrapet".

annica: vad kul med en återvändare. Spread the word. det är jättekul. jag är jätteglad för varje ny läsare. ja jag hoppas att de kommer på en rimlig kompnsation.

Dummie sa...

Måste hålla med föregående snickesnackare och hävda att det är på tok för mycket sötlakrits i gott och blandat. Det är helt klart saltlakritsen man vill åt, och allra helst skall det ju vara jämnt fördelat så att man kan blanda. En salt och en söt. Tills allt är slut. But no. När de salta är slut så har man ju typ 18 sötlakrits-rullar med hål i, plus ett överflödigt gäng med gula och orangea. (de röda & gröna tar alltid slut först). Och då kan man (jag) ju inte äta upp dem eftersom man inte har några salta kvar att blanda med. Vet man dock om detta problem innan så kan man köpa något annat salt liksom bredvid, men då är ju risken att det faller åt andra hållet, och det blir för mycket saltisar istället som man inte kan äta upp.
Nåja. Det är intressant att lakrits väcker så mycket reaktioner ändå. Vem bryr sig om mellanösternkonflikten liksom?

Shishkebab sa...

Haha, majestätiskt. Jag vill höra vad du får för svar på det där!