måndag, maj 07, 2007

Ibland skäms jag för att vara svensk

Ibland kommer jag över grejer som gör att jag skäms för att vara svensk. Som fan också.

Konstigt nog så är en viss idiot vid namn Doktor Alban inblandad i flera av de grejerna. Vad är det med honom egentligen? Vad är han ute efter? Vill han ha bråk? Frågorna är många när det kommer till den mannen. Han är en dålig person tycker jag. Dålig dålig dålig...Just denna grejen är gammal som gatan (jag vet) men jag hade inte sett den innan. Min smala lycka antar jag. Nu har jag sett och jag har våndats. Jag kom på mig själv med att först gapflabba. Ett reaktion som snabbt överick i en mycket irriterande klåda över hela kroppen. Yrsel, illamående och genuint förakt.

Som den store filantrop jag är måste jag erkänna att jag anser att han samlat på sig tillräckligt nu för att degenerera sitt eget människovärde. Han har använt upp sin kvot av cepe-grejer kan man säga. Med råge. Doktor Alban är helt enkelt lite mindre värd än andra människor tycker jag.

Bara det att ha den dåliga smaken att försöka göra en grej i samarbete med den levande katastrofen Kicki Danielsson är värt en smäll. Ändå är det en försvinnande liten pinsamhet för en artistkarriär i jämförelse med hans folie-outfit och komplett utvecklingsstörda instick: "Come along, come along, come along", efter varenda refrängrad i videon ovan.

Helt uppriktigt tycker jag (och har alltid tyck) att Alban framstår som ett stort skämt i jämförelse med värsta idioterna i idoluttagningarna. Och då är han till skillnad mot skämtartister som Markoolio på fullaste allvar.

Hur en människa kan få betalt i annat är gruppstryk för sådan total brist på talang är för mig en enigma.

27 kommentarer:

Grison sa...

Det här var något av det absolut värsta jag sett/hört. Jag hade lyckats förtränga att det någonsin existerat. Som straff tvingar jag dig att lyssna på "Knutna Nävars" alla skivor.

Lauren sa...

Gaaaaahhh!!!
Lätt illamående infinner sig definitivt.
Människan som la upp klippet på YT borde ställas inför rätta för landsförräderi och därefter utvisas på livstid!!

Systrarna Syfilis sa...

Nästan så att du förtjänar gruppstryk när du lägger upp skiten så att vi också måste plågas. Huvva!

Mais oui sa...

Det bästa är nog ändå att bara flabba åt det - så otroligt dåligt!

mikebike sa...

grison: hahahaa... ja det är bland det värsta jag sett med.

lauren: inte alban och kicki då? why kill the messenger

syfilis: haha ja du/ni har en poäng i det. men men se ovan.

mais oui: jag försökte en stund. det blev övermäktigt.

Puman sa...

Hahaha! Det är stabilt! :)

Anonymoose sa...

Mike: Hur jag än ser på detta har jag svårt att se hur det kommer upp med basshunter och crazy frog. De två satans avkommor gör fortfarande att jag vaknar med ett skrik klockan halv tre på morgonen.

Spybar sa...

Själva orginallåten "en papaya coco-nöt" var ju en katastrof redan på svenska. Ett skämt man kunde skratta rått åt. Hur kunde nån tro att den skulle bli bättre på engelska, -i Dr. Alban rappversion? Han är ju också ett skämt. Det strider mot allt mänskligt vetande! Det är som att göra cornflakes av en äggkartong. Carl Bildts version av fyra bugg och en coca-cola, eller Ernst-Hugo Gäregårds version av Dover-Calais framstår som mästerverk.

Lauren sa...

Men Mike, en svensk tiger ;D
Varför avslöja saker och ting som bör hållas hemligt?
Men du har rätt, Kicki och Dr Alban borde göra dyngspridaren sällskap :))

Anonym sa...

det kan inte mäta sig med dr albans underbara utbildningsfilm "10 små moppepojkar" - inte en chans

Dåcktor Erik sa...

Hm. Knutna nävar, var det inte dom med den klämkäcka sången om Stalin?
'Vi sjunger om Stalin, den stålhårde kämpen, vår vän o Kamrat!'

Dr Alban är tandläkare också.

Maria sa...

Jag såg den faktiskt för första gången för ungefär en månad sedan. Jag skrattade så att jag nästan spottade ut allt kaffe jag hade i munnen över tangentbordet!

Sen grät jag.

Maria sa...

Förresten... "Konferensresan del 3"!!! Nuuuuuu! ;)

matty sa...

Hörru Alban!
Fuglesang ringde.
Han undrade när han får tillbaka sin rymddräkt!

optikerdotter sa...

liksom anonym så vill jag tipsa om tio små moppepojkar... (om ni inte redan sett den) en helt FANTASTISK låt och video. jag kan höra den hur många gånger som helst o kan aldrig låta bli att skratta. funkar i alla väder.. här, ta en titt vetja!

http://youtube.com/watch?v=Q7LJJz13vaY

Anonym sa...

Och att Alban, varje gång han yster stönar come along, gör det internationella tecknet för ro hit med lite deg med fingrarna kanske förklarar vad han går ut på.

da bomb sa...

MEN Mike, han har faktiskt gjort en av de bästa video som finns i musikbranschen. Tillsammans med Mattias, Brolin och Borg i superkonstellationen Friends in Need gjorde han "Alla vi", ett sant mästerverk, en riktig pärla...

Sune Malm sa...

Nu när han ändå är på tapeten kan någon i detta upplysta forum förklara hur han kommit undan med låten Butty Boy Butty Boy tell me where you come from...på Hello Africa?

goose sa...

sune malm, ingen köpte skivan

mikebike sa...

da bomb: ja jättebra verkligen.

goose: hahahahhahaha

Karin sa...

Jag skams ocksa... Just nu ligger 'boten Anna' 2:a pa den lokala radions topplista har i Barcelona.
http://www.flaixfm.net/pagina.asp?tipus=pagina&ident=2285

Grison sa...

Dåcktor Erik, Just precis, dom är det.

Jag önskar jag kunde få låta MikeBike höra dem.

Anonym sa...

Asså, Dr Alban är han svensk?

Sune sa...

Goose: Jasså va det bara ja..guuu va piinsamt asså å grejer å prylar.

Mitt bästa Dralban minne är ändå när han va med på 24 karat och svarade Boman Boman Boman på alla frågor. (Gösta Boman tror jag han fiskade efter)

mikebike sa...

vad fint att detta blivit ett forum för alban-minnen (blir olka kul beroende på hur man utalar alban) ;)

Hanna sa...

hello!
jag kan glädja dig med mer trash att kasta på dr alban. han försökte nämligen ragga med sig min syster till en efterfest för ett antal år sen och när hon tackade nej såg han oförstående ut och sa "men vet du inte vem jag är?".. ska man skratta eller gråta?

Anonym sa...

hahaha!! lol jävla tönt! kunde inte med att inte garva. "Skäms att vara svensk på grund av Dr Alban" e sångare som tex "Darin" så mycke bättre då eller?