onsdag, maj 16, 2007

Förfest hos Gabriel

Sitter och slösurfar lite. I bakgrunden har jag tv:n på och på tvåan visas just nu en repris av programmet "Förfest hos Gabriel".

Jag vet inte alltså. Förfest. Det är att ta i.

En körledare vid namn Gabriel Forss (som utan att övernyansera är en rätt lessen artist) leder ett slags underhållningsprogram med sig själv i centrum, en inbjuden "kändis" och en pingstförsamling som partystartare. Det är rätt deppigt.

Förfest. Skulle inte tro det. Körfest möjligtvis.

Förutom att underhållningsvärdet är riktigt brunt är det svårt att kort sammanfatta vad som gör det så otroligt dåligt. Vi snackar bra mycket surare underhållning än "Så ska det låta" och "Bingolotto" här. Det är svårtoppat.

Det är nåt med Gabriel. Han är en svängig kille. Jovialisk. Men det är nåt med hans blick, intensitet och hela rörelsemönster som får mig att vilja spontanuppläxa honom med en välriktad backfist. Euforin känns så otroligt tillgjord och skitnödig. Snudd på hypnotiserande.

Kvällen till ära är Gabriel klädd i en smaklös kavaj i silvertyg. Han lapar nästan upp Charlotte Perrelli i brygga. Precis som han tidigare lapat upp Magnus Carlsson och inom kort även Tommy Nilsson.

När jag tittar på SVT:s hemsida ser jag att Elgiganten-Dogge, han den fräne förortskillen som är rätt känd för sin tuffa fittjaslang och "Cykel på köpet", ska gästa Gabriels förfest till helgen. Gött. Det måste vara sjukt jävla kreddigt i hiphopkretsar. Det fullkomligt osar latinoheder.

Klockan är tjugo över elva på kvällen. Jag sitter i min soffa och ser hur Gabriel knullar kameran på ett väldigt krystat sätt.

Det känns mycket udda.

24 kommentarer:

Tee sa...

Kanske är bättre att stänga av och gå och lägga sig vid sådana tillfällen?

mikebike sa...

ja ellar att blogga

Tinsaga sa...

Iom att jag sett skiten ett par gånger har jag egentligen ingen rätt att uttala mig, men shit du är spot on, jag har drftat just detta program ett par veckor med mina närstående. Det är ju egentligen det kristna (på inget sätt nämnt i programmet, men man fattar ju) som stör, tror jag. Till slut inser man att det här faktiskt är betalt av oss hederligare arbetare, och man funderar på hur mcket Perelli faktiskt fick för att ställa upp på skiten. Lömskt kristet program är vad det är, men jag tror att jag hade stört mig betydligt mindre om han hade korkat upp en vinare. Not likely though. Et annat namn på programmet och jag köper det.

Nemo sa...

Tack för inspirationen... jag fick genast en idé...fast om ett annat program - som har en betydligt lömskare underton

Kanalisera sa...

Jag har hört att den där Gabriel är n-y-k-t-e-r-i-s-t. Say no more...

Lauren sa...

Visst är det underbart att få valuta för TV-licensen?! :))

sockerdricka sa...

Finns det någon värre sell out än Dogge? Han har tappat all cred för länge sen, om han ens hade någon till att börja med?
Dessutom tycker jag han verkar vara fascinerat korkad.

Lina sa...

Jag hade också "förmånen" att se dett program igår. Jag satt som paralyserad, försökte förtvivlat komma på hur i he... detta program existerade?! Tyckte det var förvillande likt Kjell Lönnå programmen som gick någongång under 80-talet. (nu i en lite mer upphottat version, och inte bara med inzoomning på Kjell Lönnås dreadful wife)

Anonymoose sa...

Där får du för att du sitter och glor gubb-tv. Bortsett från nyhetsrapportering och sport har jag sällan sett något att hämta i Svts utbud.

Att dogge är en sellout är inget nytt, frågan är när resterande svenska hiphopare kommer att göra det. Tänk er gulag-petter i något liknande.

Anonym sa...

Tja, apropå slösurfa är jag nyfiken på vilka bloggar du läser? Hoppas på tips

Anonym sa...

gabriel _är_ nykterist, stod i dn. apropå..tja. vinaren och de där.

Anonym sa...

Jasså, du hade en kristen kväll och tittade på förfest. Själv var jag på personalfest med 10 bibliotekarier från stadsbiblioteket i mariehamn. På något sätt känns våra gårdagskvälls-aktiviteter lite jämförbara. Haha :)
Hoppas du har det bra annars o tar hand om dig Mike!

/Annica

Lintin sa...

Att kristenhet = lömskt borde väl inte vara någon större överraskning. Tänk bara på kära söte Jesus, han måste ju varit den förste practical jokern när han förvandlade vatten till vin. Fatta vad folk lär ha satt i halsen den kvällen. Det är ju typ det äckligaste som finns, när man tar fel glas i köket. Blä.

Cliff Hanger sa...

Hahaha... :-) Gabriel, mannen som gav punkgruppen "The Kristet Utseende" ett ansikte.

Minns att Gabriel var en av killarna i den famösa gruppen Blond, som vann schlager-SM med "Bara hon älskar mig" en gång i tiden. Och om jag inte minns fel stod Dogge i kören då. ;-)

Andreas sa...

Haha.. låter som ett lysande program. Tyvärr har jag missat det. Men när ändå ämnet är uppe: Vad fan är det svenska folket och deras förkärlek för "så ska det låta"? Surare jävla program får man leta länge efter.. Robert Wells är inte direkt min idé av god underhållning.

Jenny Norr sa...

Fasen, jag kan inte lämna kommentarer hemifrån längre! Helt plötsligt är min älskling (Mac) min fiende. Testar på jobbet. Jag har glömt vad det var jag ville ha sagt, förutom att eftersom det här verkar finnas (minst) en Jenny till, lägger jag till ett käckt litet bihang. Så du vet när MOI har varit framme. Grannen.

hypsilophodon sa...

äh dogge vann min respekt först när han sålde sig. sellout är det nya indie.

Lisa sa...

Tycker det känns som ett kristet allsånmgsprogram och förstår inte alls varför de kallar det för förfest...och visar det på bästa sändningstid på svt...

karinafmalmoe sa...

Känner en av koreograferna bakom programmet och önskar att jag kunde sätta stopp för spektaklet. Gabriel är en snäll kille men kan inte direkt leva upp till ett program med namnet Förkväll. Vi är lurade och han är ett svart får. Det är så tillgjorda repliker att jag får magsår. My god.

Moto_Mike sa...

Om det skulle existera en arketypisk bild av hur en man som bleker sitt anus ser ut, då skulle det tveklöst vara "Gabbe".

Luca sa...

Han är körledare "lager than life"-har sett honom live.

Dixie sa...

Kan meddela att Gabriel Forss (eller "Gabbe" som han kallas av mig och söstra mi) är samma Gabriel som var frontfigur i melodifestivalvinnande bandet "Blond" någonstans runt 1997...

Man kan också se honom på tv varje år i juletid när han leder sin gospelkör som brukar backa up artister som Tommy Körberg och Sofia Kjellgren (eller vad hon nu heter)

Det är något väldigt otäckt med de där plirande grisögonen och det ständiga tuggummituggandet... Jag kan inte låta bli att känna mig lite olustig över att ingen stoppade honom redan -97. Och nu ett helt program? Gudarna måste vara tokiga.

Jennie sa...

Haha, du satte ord på mina funderingar kring Gabriel och förfesten i SVT..Skitnödig är precis rätt ord. Vad ska jag nu skriva i min blogg när du redans krivit precis det jag tänkte? Jag kanske kan klistra in en fin bild på honom istället så Sverige får se denna "fantastiska" programledare och hjärntvättare :)

Patan sa...

Ett inlägg som kommer sent om sider men bara måste:
Jo men visst. Som kristen är det mitt absoluta favorit program. En liten mupp som skuttar omkring i blommiga kavajer, läskiga dansare som gnuggar sig mot kameran och hela tiden förösker se sig själva i studions monitorer, sliskig sötsur musik, fliniga gospelkörer, publik som svänger sina höfter lite lagom till musiken. Människor som inte menar ett ord av vad de sjunger. Min stora frälsningsupplevlese får jag när jag kan sjunga med i Anderas Jonsson låt. HALLELUJA!! I'm saved, I'm saved! Tror nog att Jesus skulle zappa vidare...och sippa på sitt vatten vin...