fredag, maj 11, 2007

Det finns klubbar för såna som er

Nu har hon pissat på Norrlandsoperan. Itziar Okariz alltså. Konstpissat.

Mitt under hennes "performance" springer ett skäggpervo (Dorinel Marc alias Pissnisse) upp på scenen med ett kärl och börjar fånga upp hennes urin. Det hela ser mycket märkligt ut och som om det inte vore nog så stoppar det jävla cepet fingrarna i byttan och smakar sedan av konstkisset. Perverst kallas det i folkmun. Konst i Dorniel Marcs.

- Det här smakade inte kiss, det smakar konst, ropade Dorinel Marc efter att han doppat fingrarna i kisset och smakat.

Det finns klubbar för såna som diggar att pissa och dricka piss, men det är inga konstföreningar direkt. Fast det kanske ligger i betraktarens öga.


Ang. Dorinel: Kan inte någon bara ta och skjuta honom. Snälla. Det skulle bli ett vackert konstverk.

Förkovring: Kolla in >>

23 kommentarer:

Lintin sa...

Åh. Eh. Öh. Jag saknar ord för din genialitet. Det kommer mest fram små ljud och halva meningar men. Iiih. Ja. Hm. Hurra för dig!

adde sa...

Läste att läkarna förr använde det där med att smaka på folks urin som ett sätt att ställa diagnos.
Klubb? Här har vi ju en hel yrkesgrupp!

mikebike sa...

lintin: åh, eh, öh, hm... tackar för det;)

adde: sweet

el guapo sa...

"NorrlandsOperan ägs till 60% av Västerbottens läns landsting och 40% av Umeå kommun. Vi erhåller bidrag från Statens Kulturråd."

Nu får det vara slut på det här med att betala skatt känner jag. Varje man, kvinna, "konstnär", län, landsting och kommun för sig själv.

: \ sa...

Jag förstår inte hur folk kan tycka att detta är konst. Jag får säga som kommunens moderatpolitiker "om jag vill se någon pissa så går jag ut i parken en fredagskväll."

Anonymoose sa...

På något sätt tycker jag att detta är en rätt bra metafor för konstvärlden i allmänhet, med "konstnärer" och förståsigpåare.

Men det kanske bara är jag som är korkad och inte fattar grejen (vilket förståsigpåarna vill göra gällande).

isabelle sa...

Haha, pretto i dess extremaste ytterlighet!

Simon samurai sa...

Det där var det vidrigaste..

Jag tar fan illa upp av att de desutom kallar det konst.
Pervertism?

Anonym sa...

Jaha vad skall man säga.
Konst är ju det som är svårt.
Annars är det ju ingen konst :-)

Helt appropå absolut ingenting.....

//Molly

Jaaan sa...

Jag har en god vän, hej allihop, som myntat några säkra. Om man pissar på golvet och/eller i en tunna har ölvampyren tagit en på allvar, och då är det ingen lek...

Miss KeepYourDistance sa...

Jag såg det på kulturnyheterna igår natt. Jag låg på soffan och sov sött och vaknade till lagom till pinkeriet. Sedan kunde jag inte sova på hela natten. Fy fan i helvete.

Fröken Lund sa...

Äh'men fy fan vad äckligt!

Thérèse sa...

Jag tror inte jag förstår mig p konst... iallfall inte sån här konst. Kissdrickaren var förrsten inte helt olik en viss Hans Scheike. Usch

Christian sa...

Man kan ju tolka (och det ska man ju i konstsamanhang) kiss-mannens insamlande och smakande som en kritisk kommentar till kisskonsten. Det gör jag, och i så fall är det ganska roligt.

optikerdotter sa...

MOAHAHA! det är var det roligaste jag sett på evigheter. "jag har inte druckit, bara smakat. jag var inte törstig och så var det varmt" o sen att han erbjöd oss alla att smaka var ju bara för gulligt gjort av honom!

kiss for the world.

gina sa...

Kan alla pissnödiga som lättar sig ute i parkerna efter krogrundan nu kalla det för performance - och slippa böter? Eller måste de kanske ta inträde för att det ska kunna kallas konst?

För konst, det var föreställningen definitivt, som i "konst att göra bort publiken som gick dit".

Chapel sa...

Är det ingen som tycker att det är kul, i mina ögon inte mycket mindre konst än endel av de synnerligen märkliga "installationer" konstnärer kommer dragandes med.
Den ultimata fortsättningen vore om någon modig tog dit en skolklass på studiebesök.

Dano sa...

Om du vill kan vi dela hyran för ett galleri en lördag (jag kan stå för lådvinet och flyers). Vi göra både nummer ett och två där inne. Det kommer att kallas konst. Det kommer att vara stort.

mikebike sa...

dano: taget. ska vi kolla om vi kan hyra NK:s skyltfönster?

Dano sa...

Får nog skaffa spons för att ha råd. Renhållningsverket?

Dano sa...

Poop Art! :D

Moto-Mike sa...

Fy faen, vad jag hatar kvasiintellektuella knäppgökar. Att smaka piss iförd tomteskägg är lika insiktsfullt som den vita tavlan.

Annica sa...

När jag var barn fanns det en äcklig fullgubbe som vi kallade Pissnisse, för han kissade i smöret på ICA en gång. Han kanske också var konstnär i själva verket! Snacka om missförstådd..