tisdag, februari 20, 2007

When the levee breaks

Jag säger då det.

Det är så man får gåshud. Blotta anblicken av Miles Cooper som misstänks ligga bakom de sju brevbomber som pangat loss i England på sistone får punghåren att krulla ihop sig av obehag. Han är klassisk. En tvättäkta förlaga av en sån där kille som när det släpper, släpper loss kraftigt.

Han är en mycket trevlig, tyst pojke, säger grannen. Dessutom beskrivs han som en person som sällan sågs med några vänner. Har vi hört den förut?

Där har vi första tecknet. Det vet alla. Brrr…

Ovanstående, med en sexig personakt som rymmer en total specifikation på en enstöring med psykobrillor och skelögdhet, adderar han gott och väl ihop tillräckligt med poäng för att utseendemässigt kvala in som vilken annan inavelsskadad sociopat som helst.

Därtill beskrivs han som en ”hängiven cyklist”. Ehh, cowboy Bob, nödläge röd - Plocka in!

Hur svårt ska det vara: Larmcentralen tack! Vi har en kille här som kommer stöka till det något alldeles överjävligt otäckt här om ingen fixar plats åt honom i helmadrasserad svit. Omgående bums.

Å andra sidan. Kanske finns det en liten Miles Cooper i oss alla. Som kommer fram när allt fuckar sig. När gränsen är nådd. Bägaren ni vet.

Det kan vara ens granne eller arbetskamrat, brevbäraren, tidningsbudet eller killen i videobutiken. Miles Cooper är kanske som vem som helst… ända tills the levee breaks

18 kommentarer:

SANDRA sa...

Hahahahahaha!
"punghåren att krulla ihop sig av obehag" - ursäkta mig min bäste man, men har du rakt punghår?

snellie sa...

hahahaha! Hur skelögd kan man vara? ganska mycket tydligen... Det är ju Cooper åtminstone ett levande bevis för.

Bägarn som rinner över resulterar kanske i ett hysteriskt utbrott eller två, förhoppningsvis inte med vapen inblandade... jag tror iallafall inte att det är SÅ lätt hänt att snickra ihop en bomb i rent hysteri.

tisdagen från helvettet är snart över. tack.

Anonym sa...

I sanning. Han är ett skolexempel. Fast samtidigt. Brittisk media alltså. Det här är ju en kille som det redan nu är nästan för lätt att tycka synd om. Tänk om han dessutom är oskyldigt utpekad? Det är snäppet mer svart humor än man egentligen orkar med.

//petra

Keke sa...

Skillnaden med Cooper och en själv är väl att han tar tag i det man själv bara tänker. Hur jävla lack har man inte varit i en kö på snabbköpet? Eller i trafiken? Eller nån annan gång då små saker i tillvaron gör att man snapar.

Men i mitt fall handlar det om en vanlig Mikesnap. Man knyter näven i brallan och svär tyst. Och tänker så att hjärnan håller på att explodera.

mikebike sa...

sandra: hahahahahaha

snellie: ganska mcyekt ja. tisdagen från helvetet. tell me more vad händer egentligen.

petra: han är så skyldig man kan vara. lite på mitt omdöme;)

keke: mohahahahha "en vanlig Mikesnap" sjukt att det blivit begrepp ens;)

elvis sa...

apropå grannar.. vad har hänt med lädertanten?

eff sa...

Jasså det är därför de är krulliga.

Ibland känns det som avståndet mellan inlägg på den här bloggen och stubintändande foliehattsbärande nakenpsykos är kortare än man vågar reflektera över.

Har inga problem alls att se dig spränga ett parti Willy's Ärter & Morötter i luften bara för att kassörskan suckade över brist på vettig växel. Sunt, snarast.

Anonym sa...

huh? läste psis ditt inlägg om weise och din syn på hans attityd gente tjocka kvinnor för att en minut senare läsa hur du gör ett tokpåhopp på miles cooper för att han är skelögd och har stora brillor? fattar nada

Mel sa...

Mike, i ditt fall lär det ju vara ett besök på Netto som driver dig över kanten... ;)

Tord sa...

Synd att man inte kan få se hela skolbilden. Det skulle inte förvåna mig om hela klassen står och skelar för att fula sig.
...sen hittar någon tabloid bilden och beskär den för önskad effekt.

...å andra sidan kanske det är en fördel att titta så om man sitter med lödkolv och fibblar med tändhattar hela nätterna.

Stefan sa...

ahh...falling down på riktigt

;)

Lore sa...

Ta inte detta på fel sätt, men jag tänkte direkt på Mike när jag såg bilden och psykots brillor. Snälla enstöringar med sådana bågar är cliché vid det här laget.

Hoppas att hängiven cyklism inte är något vanligt förekommande då man bor i lund och kräken är otäcka nog som de är.

Moddan sa...

Plocka fram ett skolfoto på Er själva i si så där 11-12 års åldern så faller nog de flesta in i den ramen, rent utseendemässigt :)

Luca sa...

Mike jag känner till en annan "hängiven cyklist".
vad skulle du göra om du inte skrev av dig dina demoner här???

Ung tant. sa...

Klart blaskorna plockar fram den värsta bilden för att skapa den skrämmande demonen som gör att vi köper varje nummer han nämns i. Rädda människor är finfina konsumenter.

isabella sa...

Hhaaa, kan inte släppa det, jag tänker fortfarande på krulligt punghår.
Haha, Sandra, den var bra den, man kanske kan permenenta sig där nere också, vad vet jag, inga sådana behov för min del!

Thérèse sa...

Han är ju en kopia av Karl-Bertil Jonsson.

lisa sa...

Seriemördarbrillor?!?