måndag, februari 05, 2007

Prischock

Larm. Bojkotta Time på stigbergstorget. Nu!

Igår när jag anlände per fot för att lösa in några av de tokens jag fick efter att ha skrivit och winat för Ben & Jerrys så drabbades jag av en smärre chock.

Där står jag och rotar girigt i frysboxen. Hade räknat ut att eftersom de tidigare tagit 32kr (stans i särklass billigaste pris på B&J) så skulle jag maximera genom att lösa in två av mina värdecheckar á 50 bagare och på så sätt få tre paket istället för ett per check.

Deras utbud är snudd på löjligt bra. De hade alla smaker utom The Vermonster och New York super fudge…

Så kommer jag till kassan och lastar upp, varpå tanten säger att det blir 147 kronor. Det visar sig att de kör den klassiska skolgårdslangarmetoden. De har hookat upp en hel jävla stadsdel på knarkglass och lyckats snärja oss i pundakoppel för att över en natt höja priset med en dryg tjuga.

Om inte det är ocker så vet inte jag. Det finns säkert nåt avsnitt i bibeln som talar om hur sånt svineri bör och skall hämnas. As!

I alla fall gick jag in på hemköp och surhandlade tre byttor ur deras smala B&J-sortiment. Lite som när en röksugen brajare inte får tag i det där heta marockanska och biodynamiskt odlade örtpåsen utan får nöja sig med finskt garderobsodlat kan man tänka.

Men det fick duga. Rätt bra med.

Ialla fall. Fuck "Time" Stigbergstorget - Big Time!

10 kommentarer:

Mel sa...

Du, på Ica Kvarnen i Uppsala tar det 59 spänn för en fjuttliten 250 grams burk (en half pint eller vad det kallas). FEMTIONIO KRONOR!!!

FEMTIONIO!!!

Exil sa...

49 spänn för en halvliter på Värmdö.

JAC sa...

Det finns inte ens i min närhet (inom en omkrets på 5 mil). Jag hoppas att jag kan ta mig till Ica Maxi i Skövde, när jag ska dit imorn.

Du ska inte klaga...

jollab sa...

intressant och fin metafor där.. biodynamiskt marockanskt vs. garderobsodlat finskt.. i samband med om glass.

da bomb sa...

Det är för jävligt rent ut sagt!

Det du säger är ju tyvärr även applicerbart på allt now a days. Ta kläder t ex, jeansen har ju fan blivt dubbelt så dyra de senaste 3-4 åren. Nu kan man helt utan problem hitta t-shirts för 600 kr. Finare skor ligger på 1500 och uppåt. Vinterjacka som värmer går ju loss på 5-6 tusen.

Vad fan har hänt!!??

el guapo sa...

Tycker helt klart det är dags att bojkotta hela Stigbergstorget och även det punkbeströdda skitområdet runtomkring, kallat Majorna eller i folkmun "Fastlandets Hisingen". De få gånger man stött på någon riktigt tjackad och obehaglig 16-åring som tror de "keepin it real" genom att mucka med vuxna män så är det ute i böstrakten kring Majorna. Ben & Jerrys kan med fördel inhandlas på affärer i stan. ICA Focus till exempel. Där har dom dessutom Pop Tarts.

Micke sa...

*PONG* Dagens i-landsproblem!

da bomb sa...

El Guapo: *Hahaha* Mycket bra skrivet!

Majorna är fan inte roligt alltså..

mikebike sa...

Mel: fy fan säger jag 59. det är ju olagligt. OLAGLIGT!!!

Exil: hmm 49 på värmdö säger du. surt värre. ni kanske inte har så myckrt val då?

jac: man gräver där man står vettö.

jollab: du har inte provat B&J va? hade du gjort det hade du förstått.

da bomb: när visst är världen galen. jag vet inte vad som hänt. men galet är det.

el guapo: el schmapo. fan vad du muckar då. dock får du skrattbonus för det mycket roliga begreppet "punkbeströdda" - kan hända att jag lånar det. och jag frågar inte vet du;) du kommer nog att flytta till majorna en dag du med. jag kan mina löss på gången;)

micke: *PONG* jamen det finns väl ingen anledning för mig att gnälla på hetta, svält och epedemier. det vore ju löjligt. nu råkar shockhöjning av B&J:s läckerheter vara en big deal för mig om man jämför med problemet hur jag ska få riset att räcka.

da bomb: billigt! du är bara sur ;)

Magnus... sa...

Välkommen till världen utanför din gamla butik. Att njuta B&J är på snudd förknippat med att pantsätta ungarna. Om inte annat för att man inte har råd att låta dom äta samma glass.

Nej, lille vän. Du får ta fulglass istället, så sitter mor och jag och blir höga på den Amerikanska marknadsanpassade hippieglassen!

Fasiken, känner man igen det här eller... Menar det var ju en Amerikansk apotekare som hälde coks i läskeblasken och kallade den för Coca Cola. Ser man ett mönster för att få folket hooked i syfte att förkovra sig på folks addiction.