måndag, februari 12, 2007

Natti natti Netto

Med sunt förnuft håller vi dansken på knä.

Ica har äntligen tagit sitt ansvar och säljer av sitt innehav i den danska (mat)varukedjan Netto och trycker tillbaka dem från Mälardalen. Grattis Stockholm får man väl passa på att säga. Hoppas det blir vår tur (i gbg) att fira snart.

Det ryktas att Nettoanställda i stockholmsområdet varit fyndiga och låtit trycka upp tischor med "Don't worry, Vi will be back" (efterblivet). Det vill jag salutera med en liten hälsning: Inte om vi får bestämma!!

Netto är som en cykel med raspande kedjeskydd och punka, som ett par fötter med liktornar eftrer en svettig dag i skor eller som den där kusinen man aldrig bjuder på sitt kalas. Gött att de pressas tillbaks till skåne med omnejd. Där frodas de istället har jag förstått... men där kan de ju härja bäst de vill tycker jag.

Bön är hörd och det tackar jag för.

Läs mer >>

16 kommentarer:

Ung tant. sa...

Jubel!

mikebike sa...

tjohoo! det firar jag med en samarin.

Hebbe sa...

Skönt att höra. I detta fall får man väl säga att det är synd att man ej bor i huvudstaden...

Challeballe sa...

Gött vi i Linköping får visst nöjet att gå på matsafari på netto i mars. Ser fram emot det äventyret.

Anonym sa...

men vad fan, är det bara att det ska vara skojigt med vi istället för we eller finns det nån djupare mening?

Den danska schnausern kan dra.

Luca sa...

Mike vad har du emot dansken?

da bomb sa...

Detta är med all säkerhet föranlett av dina skriverier och din bojkott av Netto.
Dags att göra samma med Ikea och H&M.

Anonym sa...

Syftar inte "Vi" till ICA:s förmodligen största konkurrent i stockholms området (vet inte hur det ligger till i gbg); Vi - fria matbutiker (eller nått sånt, dvs gamla Vivo)
//J

Anonym sa...

luca: dansken är uppbyggd av "pure evil"

jonna sa...

vad fan! nu är jag upprörd, och inte är det för att netto lägger ner.
nej, jag är förbannad på mig själv för att jag av någon anledning började läsa folks kommentarer på sidan du länkade till. och sen kom hjärnblödningen.
där finns inlägg som går ut på att "netto säljer kvalitetsprodukter – ica säljer skit" och "netto och lidl har billigaste frukten" osv.
nä, nu jävlar! vad lever de här människorna i för värld egentligen?!
jag har själv handlat på netto EN gång. jag köpte ett sexpack folköl, eftersom det var det enda som var billigare än i min vanliga affär och dessutom det enda som liknade något man kunde klassa som livsmedel.
men visst, billiga grönsaker (typ bifftomater och annat smaklöst crap) finns säkert på netto. men ska man ha både smak och bra pris så handlar man på en riktig frukt- och gröntaffär!
det här kanske kan tolkas som missrikitad ilska, men jag var bara tvungen att ventilera det här innan jag exploderade. tack.

Magnus... sa...

Det finns rättvisa i världen! Netto är ju till och med sämre än Lidl, vilket inte är så dåligt jobbat.

Nä du dansk, svälj gröten och gör det du är bra på, tex. producera Grön Tuborg och Carlsbergs Hof. Det är åtminstånde något som sprider glädje....

Kajan sa...

Netto har typ toalettpapper i kyldisken. Tv-apparater i frysdisken å inte ens nån jävla gräslök! Min nettobojkott inleddes för lääängesedan!

Frederick sa...

Åh, vad det är härligt när du kör en hederlig gammal danskdiss. Då är du som bäst!

Gabrielle sa...

Till jonna som skriver att man bör handla på en "riktig frukt- och gröntaffär" när man ska handla grönsaker. Vad är en riktig frukt- och gröntaffär? Du kanske menar att Netto inte har ekologiskt? (i så fall håller jag med dig) Jag har nämligen arbetat på fruktavdelningen på ICA Maxi och brukar numera ofta handla grönsaker och frukt på Netto. Det är precis samma frukt som tas in på båda ställena - golden delicious-äpplen, en viss zucchinisort, samma sorts blomkål etc etc. Ofta ser man dock att ICA har mer personal som står och plockar i fruktdisken så att det ser snyggt ut, medan man ofta själv får plocka på Netto.. :)

ICA och Netto har oerhört många varor som är exakt samma - godis, schampo, chips, bröd, mjölk etc. bara att Netto inte tar ut lika mycket extraavgifter och därför blir det billigare på Netto. Alltså luras ni alla av att ICA gör det snyggare i butiken. Men visst, gör ni det, så kan jag fortsätta handla på Netto och spara mina slantar!

jonna sa...

gabrielle: med en riktig frukt- och gröntaffär menar jag en sån affär som säljer frukt o.dyl. och har en skylt utanför där det står "frukt och grönt" eller liknande. ofta drivs den av invandrare och frukten är fräschare och billigare än i "vanliga" affärer.

Anonym sa...

Gasen i botten för Netto
2007-08-17 08:54
Nettos vd Carsten Hansen räknar med att ha en marknadsandel i Sverige på fem procent om fem år. 30 nya Netto-butiker är att vänta varje år.Netto planerar för flest nyöppningar i höst bland dagligvaruaktörerna. Det visar Icanyheters kartläggning som presenterades i förra veckans nummer.
Netto har idag en marknadsandel på knappt 1,5 procent. Det är, enligt Carsten Hansen, alldeles för lite och utvecklingen har gått för långsamt.
- Sverige är ett stort land och det är fortfarande glest mellan våra butiker, säger Carsten Hansen.
Läs mer i veckans Icanyheter!