söndag, februari 25, 2007

Mr fitness vol. 2

Så var det dags igen. För det årliga rycket.

Jag ger mig inte. Igår gick jag upp strax efter kl 9.00 trots att jag varit ute kvällen innan. Valhallabadet var målet och det var skönt att känna sitt världsvana lugn. Det var inte första gången jag började simma om man säger så. Är väl snarare inne på femte nu eller nåt.

Första var en riktig pers. Jag var så förvirrad då och rädd för "greken" (den fete och hårige invandraren som hållt bubbelpolen i sitt järngrepp sedan jag gick i gymnasiet, minst). Inte nu. Igår var jag målmedveten och världsvan, jag kostade tillochmed på mig att skämta lättsamt med kassörskan som sålde mig ett tio-gångerskort (man ska inte förta sig).

Greken var inte ens där vilken var mycket märkligt. Jag hoppades att han fått ett uppsving och kanske paxat ägget på Hagabadet. Gjort det till sitt. Det hade varit rätt åt rikingarna. De förtjänar greken mer än oss "sportsimmare". Vi som inte är där för att njuta.

Iallafall gick allt som smort. Det var inte särskilt mycket folk så en kilometer brann av rätt fort. Inte särskilt myket äckliga människor heller. Det var väl egentligen bara en väldigt motbjudande pensionärsgubbe som låg och och plaskade i första längan. Varje gång han närmade sig höll jag andan och knep ihop alla kroppsöppningar noggrant. Jag får för mig att de fällar av sig så mycket hud, de gamla. Då kan jag svårligen slappna av och känner stark irritation.

En kvinna envisades med att öva fjärilsim i motionsbanan - henne ville jag döda - annars var det inte många irritationsmoment. Skönt.

I stort sett förlöpte simpassset helt smärtfritt vilket ökade på mr fitnesskänslan rätt rejält. Ett gäng svensexekillar roade sig med att cp-dyka i simhoppshallen och den köttigaste visade upp ett duktigt ryggplask som nog fick skinnet att spricka upp fint senare.

Jag var mäkta förvånad att detta badhusbesök förflöt så strömlinjeformat. Det enda som egentligen drog ner betyget var när jag skulle snyta mig och gick in på den rymliga handikappstoaletten för att rycka åt mig lite torky.

Jag kände genast att något inte var som det skulle. Jag sneglade mot holken och såg hur någon hade haft den goda smaken att först sprutbajsa i holk och PÅ ring, för att sedan torka lite slarvigt så att det snarare såg utkletat ut än upptorkat. Genast blev det dubbelt så äckligt att stå barfotad inne på toan. Jag ville spontanspy rätt ut men höll mig.

Jag fattar inte vad det är med folk och offentliga toaletter. Det verkar vara vanligare än man kan tro att en person, säkerligen i övrigt fullt riktigt i huvudet, kommer in på en offentlig toalett och tänker: "Jävlar, nu ska jag passa på att skita över väggar och tak." Som om det vore världens mest naturliga reaktion bara för att personen i fråga inte behöver städa själv.

Jag inser att jag har en närmast sund inställning genom att nära mitt människoförakt. Det finns så många som inte förtjänar bättre.

Efter min fantastiskt fysiska kraftansträngning bar det av mot egg & milk där en fyllig amerikask brunch inmundigades. Jag fick det förklarat för mig att jag skulle behövt ligga i bassängen en hel dag för att förbränna den fettöverdosen men jag brydde mig inte.

Jag kände mig duktig, om än som en något rultigare mr fitness.

35 kommentarer:

For the love of country sa...

Jeez, måste du beskriva så det känns som man var där! Haha. :D Grosse är bara förnamnet på toaincidenten.

karin sa...

åh, det är så gott och very trevligt på egg & milk!

Keke sa...

Jag har tänkt på det här med allmäna badinrättningar. Det är ju helt omöjligt att ett tvärsnitt av befolkningen besöker dessa, a.k.a gemene man. För var om inte i ett badhus hittar du en bajssprayad toalett. Eller nån vidrig snubbe med halverektion i bastun alternativt fluktaren i bubbelpoolen. Det är snarare så att oskyldiga, oförstående samt mentalstörda personer försöker samsas under samma tak. Det är märkligt, på gränsen till konstigt att det fortfarande finns badhus om du frågar mig.

Moddan sa...

Keke jag håller med dig helt. Badhus är äckliga, konstiga och har ett skumt ljud. Allt bara studsar omkring, ljud och basilusker.

Redfishy sa...

Jag har inte hunnit läsa detta inlägg än, men jag vill bara säga att ditt skämt om att de med tinnitus ska vänta efter pipet när de ska tala in på telefonsvararen... Det har jag skrattat åt m å n g a gånger efter att du skrev det. You´re funny man!

da bomb sa...

Barfota på en offentlig toalett, trodde du visste bättre??!

Mike, det är inte fettet som ger övervikt, hjärt och kärlsjukdomar osv. Det är kolhydraterna! Socker, mjöl, bröd pasta, potais, läsk och öl mm mm. Det borde du veta nu 2007.

Mamselamsen sa...

Du har i allafall... trots äckligheter, börjat din väg mot fitness. Min väg finns bara in tanken än så länge.

Bakterieskräck sa...

Finns inget roligare tillfälle att träffa på magsjukebakterier än när man är barfota och halvnaken på toaletten på ett varmt och fuktigt badhus. För det verkar ju vara det som drabbat den stackarn som varit där innan. Nice. Några av de där etanolflaskorna från macken hade inte varit helt fel att duscha sig i efteråt, för att ta kål på de otäcka bakterierna. Etanol och rotborste.

sockerdricka sa...

Men det ÄR ju sådär med offentliga toaletter.
Jag har torkat upp både bajs och blod från golv och väggar på kundtoaletten på jobbet.
Senast igår var det ett sånt massivt stopp i toan att stackars kollegan var inlåst där i 20 min med diverse städattiraljer.
Så.
Jävla.
Vidrigt.

Nemo sa...

Mike! Du är min hjälte! Spaning på Valhalla är alltid välkommet och du har ännu en gång fått mig att ta omvägar kring detta tempel av små guppande använda plåsterbitar, tops, fetvadd, hud, fjäll, nagel och håravfall.

Martin sa...

Jag delade en lägenhet i Åre med en kille som alltid satt bak och fram när han skulle skita. Ni vet som man kan sitta på en stol med ryggstödet mot magen om man vill vara lite cool.

En morgon kom jag in på muggen. Han hade suttit som vanligt och skitit. Bak och fram. Men varit lös i magen. Missat lite.

Inte så trevligt när man är barfota.

Monstruösa Margit sa...

Hahahahaha! Du är rolig du! Ska aldrig mer gå och bada. Hade nästan hunnit glömma hur det var...

Moddan sa...

Är det vanligt att sitta bak och fram på toan????

el guapo sa...

Ja du ditt linnémongo. Lyssna nu. Jag testade det där egg o milk i lördags, det som skulle vara så bra. Är det möjligt? En riktig frukost från The Land of the Free Refills i lilla götet? Hmm. Nja. Givetvis lackar man ur redan innanför dörren då det första personalen häver ur sig är "Vi stänger klockan tre!". Jo, vi såg den GIGANTISKA LAPPEN PÅ DÖRREN och klockan är bara 14.18 tack. Ok, nummer två... var är min French Toast? WTF??? Ingen French Toast? Ursäkta, men WTF??? För säkerhets skull frågar jag, då det verkar osannolikt, men mycket riktigt - ingen French Toast. Helvete. Ok, jag bestämmer mig för att testa pannkakorna och tar en bacon som side, med kaffe, juice och till min stora glädje - Mountain Dew. Har inga som helst förväntningar kvar längre och den sockersöta Johnny Rockets-inredningen charmar inte mig. Nu blir jag lite grining faktiskt, för inte bara glömmer de mitt kaffe - utan juicen har de inte ens registrerat att jag beställt. Jävla slappa jävla linnéflum tänker jag och när jag får in pannkakorna är jag rätt irri. Men här måste jag ändå släppa en rejäl slev med cred - pannkakorna var ta mej fan de godaste jag käkat på den här sidan atlanten. Och när Treon, kaffet och sockret kickade in så kändes allt nästan lika bra som man hade hoppats det skulle göra. Skulle de lära sig göra French Toast och släppa in lite amerikansk värme i servicetänket... fuck me, jag kommer tillbaka. Gött Mikael.. men vafan är dealen med badhus? Gay.

mikebike sa...

for the love: haha, jag tyckte inte jag beskrev SÅ tydligt nu.

karin: mmmm... mumma!

keke: nä det är knappast ett snitt av befolkningen. jag får alltid lite aggressioner i duschrummet för där huserar diverse pervos alltid. de dras till nakna kön. nudister light.

moddan: hahahaha... så är det

redfishy: tack hörru! ;)

da bomb: låter som måndagsmästrande från gamle bomben. det är inte helt konstigt att man är barfota på en badhustoalett eftersom man inte få ha med sig dojjorna in i omklädningsrummet.

mamselamsen: ja och det var härligt. jag var iofs DÖD på lördag kväll men fan det var skönt att känna att man gjort nåt bra med sin kropp. man kan inte behandla den som ett jävla nöjesfält 100% av tiden.

bakterieskräck: brrrrr... jag kan knappt läsa dinm kommentar.

sockerdricka: BLOD?

nemo: tackskaruha för den listan hörru;) nu kommer besök 2 kännas väldigt avslappnat... fucker;)

martin: ursäkta min franska men vad var det för JÄVLA CEPE som du delade lägenhet med? du borde fan knäat honom i ryggen som tack för att han höll på med såna dumheter. om du frågar mig.

mikebike sa...

monstruösa margit: tackar tackar. men du måste hålla isär begreppen simma och bada. jag går fan inte till valhalla för det stora nöjets skull.

moddan: nej det är fan helt mongo!

el guapo: hahahahahaha vilket inlägg och vilken vändning. glad att du inte totaldissade egg & milk. håller med om att de fan borde öka på flexibiliteten lite. nu är det lite som en ddr-version av en amerikansk diner. jävligt rolig kommentar annars. kul att du snott RG:s ide om att starta en egen blogg i mitt kommentarsfält - jävla parasit! ;)

Luca sa...

Äntligen!

"En kvinna envisades med att öva fjärilsim i motionsbanan - henne ville jag döda - annars var det inte många irritationsmoment. Skönt."

Sedan kommer anlafixscenen. Mike skriv filmmanus- jag skulel GARANTERAT se filmen...

AnnaPanna sa...

Slutade gå på Vattenhusen för decennier sen men anade inte att det var lika illa nu som då. Trist.
När det gäller sprutlackerandet med bajs ;
- KAN det va så att personal på hem/ föräldrar till mentaly retarded lär sina patienter/telingar, att NÄR dom drabbas av magsjuka eller är allmänt paj i magen så SKA dom gå på offentliga toan och inte hemma??
Kan det va en hållbar teori ?

Har annars varit med om det mest deprimerande ; kommit in på gemensamma toan för ladies på jobbet (där vi då var ca 5p) och hittat en REJÄL kabel på sitsen!
Hur kul é dé å veta att man jobbar ihop med folk man normalt även tycker sig gilla, å´så kan dom göra en sån grej ??!!
DJUPT deprimerande. Har börjat hämta mig nu efter ca 10 år men f-n va tid det tog att få tillbaka tror på mänskligheten.
Nu tappade jag den igen då, men : man är ju äldre o mer avtrubbad... blir inte lika lätt besviken som förr.

Fredo sa...

Det är något speciellt med dig, toapapper och bajs ; ) Imorse när jag bytte rulle märkte jag att de hade kapat 5 mm på bredden och således sparar en rejäl hacka då samma pris per rulle kvarstår. Inget nytt i och för sig men på märket vi brukar köpa, vilket det nu är, är det nytt.

mikebike sa...

luca: hahaha. tack hörru. jag gillade rappheten i just den meningen när jag läste igenom lite snabbt. kul.

ja du jag har just sett american movie. lite mindre sugen på att skriva film blav man allt;)

annapanna: hahaha vet du vem av de fem det var då? DET ÄR HELT JÄVLA GALET.

Fredo: nej inget speciellt allt med det. jag bara reagerar.

SixesAndSevens sa...

simmar du fortfarande lika snabbt och swoooshigt när du kniper med kroppsöppningarna? hihi... Och ja, människoförakt är bra och naturligt och borde uppskatas mer än det gör.

sockerdricka sa...

Jao, blod.
Utsmetat på golv och väggar.

Nice, huh?

Anonym sa...

Apropå kablar på fel ställen. 1. Fransk skidort på 90-talet. vi sitter och häver när det knakar på dörrn och en försynt norrlänning undrar om dom kan få låna vår dusch? Ni har väl en själva, lapp-j-vel??? nja nån har bajat i duschkabinen 2. Smögen, midsommar för ett par år sen. Kompis-kompis-polare ligger i hamnen med sin gamla stora snipa. Denna har ett stooort isfack med utlovat gott om kall dricka i. Ingen dricker dock. Lyfter på locket: på ishögen tronar en gigantisk kabel, påminnande om en död huggorm.

Anonym sa...

Vad bra att du håller ställningarna på Vallhallabadet Mike! Rapportera gärna mera därifrån.
Det brukar inte vara sprutbajsat på damernas vad jag sett. Eller så är tanterna mer noggranna med att torka upp efter sig.. uhh

/annica

Anonym sa...

Jag köpte ett tiogångerskort när jag fick mitt senaste hälsoryck. jag har fortfarande kvar gånger. Det var för tre år sedan. jag misstänker att mannen i vinröda badbyxor med den minst sagt speciella simstilen avskräckte mig från ytterligare besök. Han var för övrigt kvar när jag besökte stället för ett år sedan.

Margit sa...

Asså, inte för att vara tjatig men: iiihihihihi hahahahahaha! Har garvat åt det här inlägget hela dan!

Särskilt:

"Varje gång han närmade sig höll jag andan och knep ihop alla kroppsöppningar noggrant."

Oslagbart. I alla fall i mitt huvud. Ser hur du simmar förbi med snörpig mun och så där lite krampaktigt ryckigt.

Jo. He va ba de ja ville säg.

Jenny sa...

mikebike är innerst inne en människoföraktande tant. Sött! Och jag tänker inte inviga Valhallabadet, I tell ya.

Batus sa...

När jag skulle pröva på det där med motion så var jag dum nog att göra det en dag då badhuset var fullproppat. Det fanns bara en toalett och den var klinisk ren och det va ingen kö alls. Då undrar man vart dessa 50 pers uträttar sina behov?

magnabus sa...

Det här inlägget gjorde verkligen min halvkassa kväll till en mycket bättre kväll - jag gillar ditt sätt att skriva! :o) Jag fastnade på precis samma ställe som luca. Skrattade gott, högt och länge. Och det blev inte sämre efter att ha läst igenom drösen med kommentarer...detta får mig osökt att tänka på mina somrar inom hemtjänsten. Halleluja, jag har alldeles för många horribelt äckliga historier som rör ämnet i fråga!

Peace!

Dummie sa...

Oj, vilken pärla i bloggmusslan! Jag lägger dig som favorit och tar ett kik lite då och då. Talangfulla skribenter inspirerar alltid!
Keep up the fire!
/S

Ida sa...

Åhh. Jag föraktar alla människor som utför nr 2 på offentliga toaletter. Kan inte folk ha lite framförhållning och sköta sånt hemma? Jag vill inte mötas av ett: "Du kanske inte vill gå in där..." på jobbet när jag verkligen måste göra nummer 1 innan min lunchrast är slut. Sedan dess hatar, och jag menar det, hatar jag den kollegan. Grr.

Jerka sa...

Micke, webdesignern som fick sätta livet till för en Mac i Gbg's getto var ingen du kände eller? Han var från Majorna.
Fy faaan va tragiskt!
Man kan bara hoppas att den nya regeringen inför hårdare tag som de lovat.

mikebike sa...

annica: det vet du. jag håller ställningarna till du kommer tillbaka. för det gör du väl?

anonym: japp det verkar som att det är samma folk i rörelse nu som för tio årsedan. han med de vinröda var där föra gången jag agerade simmogul.

margit: tack hörru, du är snäll.

batus: ehhh du det vill jag inte ens veta men jag tror nog att om femtio pers bajsat i polen att det skulle märkas.

magnabus: haha startya enb blogg. alla som jobbat i hemtjänsten borde ha material att driva en hemtjänstblogg i minst ett år;) min bror ringde efter sin första dag i hemtjänsten för några år sedan. allt han sa var: "IDAG... har jag sett mörkret" ;)

dummie: tackar det tar jag som en fet komplimang

ida: hahaha så på kontorstid borde nr2 förbjudas menar du. hahah toaletthitler där.

jerka: nej det tror jag inte. hoppas jag inte. vad fan hade han i bergsjön att göra. hemskt och tragiskt minst sagt.

adde sa...

Har du bokat en plats på Vansbrosimmet i år kanske?

mikebike sa...

var inte dum nu adde!