onsdag, februari 07, 2007

Lika som bär

Tidigare idag var jag förbi Göteborgs tingsrätt för att regga ett dokument.

Utanför en av rättegångssalarna satt ett knippe snutar och drack kaffe. De väntade på någon. Vi hade sett en piketbil utanför så min kollega och vän R som var med spanade vaket på dagens happenings som satt uppsatt vid entrén. Det var häktningsförhandling med en herr Gregory Defoe (så jävla hårt namn) som tydligen förlustat sig med lite narkotikabrott, misshandel och våld mot tjänsteman.

När vi var påväg ut mötte vi killen i fråga. Det var som vi misstänkte ingen duvunge direkt. Grabben kom glidande i ett par feta seriemördarglajjor. Bara det såg stört ut. Jag och R enades om att han var en nästan identisk kopia av en kille jag använt för att illustrera frisyren Badboyhockey på mitt första webbprojekt Hockeyfrossa (se bilden). Vi rös av hans farliga aura.

Det var knappast första gången. Det kunde man se. Killen hade inte ens bemödat sig med att dressa upp. Han kom ledigt gående iklädd häktets snyggt urtvättade blå mysdress fast kortbyxemodellen. Fan, undrar om det inte till och med var flip-flops han hade på fötterna.


Gregory såg bister ut. Samtidigt blasé. Han hade frugan lydigt vid sin sida, på lagom distans såklart. En rutingrej. Det kunde man tydligt se.

Vi diskuterade och kom fram till att det knappast var greggans första volta. Det som skulle avverkas idag var troligen bara nån lite "add-on" på hans befintliga sittning.

Jag försökte få R att fläka upp sin mobilkamera och knäppa en bild. Han svarade att jag var sjuk i huvudet. Att det var en rubbad sak att ens föreslå. Istället tittade vi förtjust på när han i förväg gick med snutkopplet efter sig till bilen. Det var knappast första gången de träffades. Han verkade äga en stor portion kredd hos farbror blå. De verkade vara bundisar nästan. Väldigt udda.

Hur som helst var det fränt att se en fet crime boss på nära håll och diskuterade om vi kanske skulle beställa med lite Take Away Nudlar nån dag och ta en krim-lunch.

21 kommentarer:

Luca sa...

Mike hur går det med mitt kontrakt på Martin Timell egnetligen???

Är det så här du hittar rätt kille åt mig?

Jonas sa...

Åhh vad jag älskar gamla minnen!! Har suttit i typ 1 timma nu o läst o beundrat HOCKEYFROSSA!! Det var ju ändå så allt började, känns som att den sidan var den första man "bookmarkade" i hela sitt internet-liv. Vem visste då att det skulle nå såna här höjder Mike?!!! Bra jobbat, keep it going. Ps. GÖR ju inget om HockeyFrossa uppdateras, men bara lugn. Är mycket nöjd ändå! Ds

Anonym sa...

När jag såg rubriken så hoppades jag på att du skulle blogga om nåt bär som du själv liknar. Eller någon som andra brukar säga att du är lik. Finns det någon sådan person?
Själv har jag fått höra att jag liknar Harry Potter. Dock inte i den första filmen när han var persikokindad o söt, utan i de senare filmerna när han kommit i puberteten.
/Annica

Hebbe sa...

Halkade också in på Hockeyfrossa ett tag nu... vilka minnen alltså

Matildas fikarum sa...

Vad betyder "glajjor"?

Challeballe sa...

Jasså är det du som är skaparen bakom hockeyfrossa. Respekt!!

Glajjor = glasögon, väl?

mikebike sa...

luca: japp man måste hänga rätt i smeten för att hitta rätt contractor.

Jonas: hahaha fan vad malligt man blir. det var rätt häftigt att den fick sådan spridning. angående uppdatering så är hockeyfrossa död... men man vet ju aldrig om den uppstår... de som lever får se.

Annica: hmmm jag vet inte. jag har fått höra två olika. en som är löjlig för att jag inte på nåt sätt ser ut som personen en som är förnedrande eftersom personen i fråga ser helt jävla mongo ut. jag outtar inte. jag blir bara deppig då ;)

hebbe: kul!

matilda: glasögon

challeballe: japp det är jag. tack så mycket.

da bomb sa...

Underbart Mike, UNDERBART!

Det där med KRIM-lunch är ju fan i mig lysande.

Måste varit en tung snubbe om polisen var där i mantal.

AnnaPanna sa...

Är också gammal Hockeyfrossa-fan!
Var inne härom veckan o livade upp gamla minnen . . .
KRIM-lunch . . . nja... risken är att man trots allt tappar aptiten . .

Kalla Kåre (besserwisser idag =)) sa...

Du vet att hockeyfrilla heter Mullet på engelska va?

http://en.wikipedia.org/wiki/Mullet_(haircut)

http://www.mulletsgalore.com/

Linda sa...

Gregory - en misstänkt pappa?

mikebike sa...

dabomb: ja jag tycker allt att det är en bra ide:)

annapanna: haha kul att så många har sett den innan.

Kalla kåre: hrmpf!! vaffan! du snmackar med en kille som la ner hela sin själ i hockeyfrillor för några år sedan. jag vet ALLT det är att veta så att säga.

Luca sa...

Okej men NÄR får jag se en sjuhelvets fet kopparspik i Martin Dj*vla Timells adamsäpple?

Det blir bonus om ni använder några av hans sponsorvertktyg!

Johansson sa...

Va kul att du lägger ut bilder på dig själv!

Ponyboy Moldener sa...

Nästa gång tycker jag att du ska TVINGA R att ta den där bilden. Jag skulle ge vadvonhellst för att få dokumentera den vilda panik han skulle ha i sina ögon.
Blir det krimlunch så är jag på som en fästing. Kunde vi inte kombinera det med en Hisingenrundtur, som en temadag?

Challeballe sa...

Hade en lite n nostalgitripp på sidan nu. Predikanthockeyn tror jag inte fanns med när jag var där senast. Predikant nummer två!!! HAHAHA. Kan tänka mig att min pappa skulle kunna ha sån frilla om han lät sitt hår växa. Dock hade han nog inte haft den där finaste änglaglansen.

Katta sa...

HOCKEYFROSSSSSA! THose were the days liksom. Känns som att ingenting på Internet någonsin har slagit, eller kommer att slå, HOCKEYFROSSA. Känns lite som att "de" lika gärna kan lägga ner Internet eg...så mkt skit. Bättre förr. Högre kvalitet på grejerna..

Cax sa...

Shit...synd att det inte blev en mobilbild. Sådant smäller alltid högt! Trodde mördarglajjorna var ute.

Anonym sa...

Ibland överträffar verkligheten dikten... en klockren tillika tvättäkta seriemördarhockey:

http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_14472787.asp

Hockeyfrossa rules!
/Martin

Muche sa...

Kul inlägg Micke! :D

Varför länkar ni inte till era projekt på BronsonMedia.se?
Det är så irriterande när man klickar på "projekt" och får se annat än ett gäng sketa boalgsnamn. :(

Anonym sa...

Denna man är Bandidos GBG och bror till Bandidos ledare bara så du vet. Modigt att skriva om det, inte många som vågar skriva om bandidosledarens bror sådär, creds till dig.