onsdag, februari 21, 2007

Det kallas visst snö

Två centimeter snö. Det är allt som krävs för att sätta Göteborgs förbannade skitkollektivtrafik totalt ur spel. Hur kan något vara så sjukt värdelöst och ändå få finnas undrar jag.

Hållplatserna var fulla av håglösa människor, sargade av väntan, bedövade av kölden. Hatet låg som filmjölk i luften. Och jag åt.

Plötsligt tjöt det i högtalarna och något västtrafikanställt missfoster förklarade myndigt att det nog var en bra idé att planera med kraftiga förseningar. Lite sent när man redan står på hållplatsen kan man tycka.

Jag fick vackert promenera. Från Majorna till centrum. Det kändes sådär.

Jag hatar politikerna i Göteborg för att de vägrar fatta hur sjukt mongo det är att ha spårvagnstrafik i bruk trots att vi kommit en bit in i det nya millenniet. Jag hatar Göteborgs spårvägar för att de trots sina ockertaxor inte lyckas tillhandahålla vagnar och spår som pallar med lätt vinterväder. Jag hatar att jag lydigt har köpt månadskort och mest av allt hatar jag att det blivit godkänd praxis att ingenting ska funka bara för att det faller ett par centimeter av det kalla blöta.

Det kallas snö för i helvete. På våra breddgrader borde det inte komma som en sån jävla överraskning. Inte varje gång. En flinga och det är kaos. Hur kan det vara så.

Jag blir så förbannad.

45 kommentarer:

malla sa...

Ja, varenda gång är det "snökaos"!?? Okey om det hade vräkt ner en lr två meter... men det här lilla är väl ändå överkommligt? Och som du sa - vi bor i norden - get used to it!! :D

kayz0r sa...

Haha är väl allt jag har att säga /Norrland.

Pollyprettypants sa...

Instämmer...Helt sinnessjukt....Bloggade om detta i morse...

Cax sa...

Lyllos att ni har lite kaos...jag väntar på att få lite kaos här!!! Men det ska nog dra in under natten.

naoki sa...

Jag bloggade nyss om detta. Men du är grymt mycket bättre på att vara arg än jag... keep the anger coming! :P

Simon samurai sa...

Känns väll som att det vore bra att tänka på det, i ett land som blir ett kallt helvete ungefär samma tid varje år.

Emma sa...

Kikat på nyheterna hur det ser ut i de södra delarna av landet..här behöver fan bara vädergubben på tv nämna ordet snö så ställs skiten in, tåg - bussar you name it och det fungerar ICKE..jag blir så trött på skiten

Lore sa...

Amen broder. Trodde Göteborg och spårvagnarna var de värsta gnällspikarna vad gäller väder. Sedan flyttade jag till skåne. Antar att jag får skylla mig själv.

Säljare sa...

pendlar i skåne.... här ställs alla tåg in om det är molningt, det är fan i mej inte långt ifrån sanningen, oj det är snö... vi kan inte köra... oj det är löv... vi kan inte köra... oj det är varmt... vi kan inte köra... oj det är kallt.... vi kan inte köra oj idag blåser det .... vi kan inte köra

Margherita sa...

Hahaha! KOmmer ju från Göteborg så jag vet precis vad ni snackar om, blir nästan lite nostalgiskt..

Här i Uppsala har det varit 20 grader snö och kallt upp till knäna i över en månad.

Jag längtar hem.

Pernilla sa...

"Hatet låg som filmjölk i luften" ha ha.. I know the feeling!!

mimimilla sa...

Gah! Jag känner exakt likadant!! Hata hata! Ska kanske gå med i Planka ändå?

Andreas sa...

Haha.. ja det är fan inte sant. Vad ska man säga? Snö, löv.. whatever. Spårvagnarna är känsliga.

Jävla idioter på Västtrafik. Men ta betalt kan de. Och låta sina kontrollanter spöa upp plankare.

SixesAndSevens sa...

I'm with you.

da bomb sa...

1. Köp en bil
2. Om 1 inte kan uppfyllas gå till körskolan alternativt banken beroende på vari problemet har sitt ursprung. Uppfyll därmed 1.

For the record DET ÄR BARA SOSSAR SOM ÅKER KOLLEKTIVT!!

Böffer sa...

Hoppas bara att detta är del 1 i din hatserie mot spårvagnarna. Det finns mycket att hata med spårvagnar. Jag stödjer dig.

Luca sa...

da bomb: Prova med självantändning

Anonym sa...

Du är inte bättre du!

Judas sa...

Jag tänkte det, du sa det... Vintern suger bigtime.

da bomb sa...

Luca är en sosse!

Moto-Mike sa...

Göteborgare och snö har alltid varit en fullkomligen urusel kombination. Med risk för att generalisera, men Göteborgare är de vekaste människor som finns. Jag hade oturen att göra värnplikten med några.

AnnaPanna sa...

Ja, herregud!!!!!!!
È visserligen 08:a och besväras inte av stillastående spårvagnar men förundras över samma fenomen som Mikebike; detta med den Överraskande Snön.
När man dessutom hör att ex pendeltågen i den här stan jag befinner mig tillverkas i södra Italien, blir man extra impad.
Bussarna är rätt pålitliga men allt spårbundet sucks i snö.
Och speciellt riktat till "da bomb" : hört nå´t om problem i trafiken på vägarna på sistone . . . ? å hur mycket bättre DET gick då !! Alla icke-socialdemokratiska puckon som sätter sig i bilen o fiser och kör i diket i första bästa kurva. Finemang!

bittle sa...

Jag håller helt med att det är väldigt intressant att dom aldrig lär sig att det faktiskt snöar i Norden. Och jag sitter här med -18 grader igårkväll med iallafall 30-50 cm snödjup. Som vanligt. Någonting borde ju lysa en påminnande lampa i ansiktet på dom som planerar vilka tåg som kommer rulla i vårt avlånga land.

da bomb sa...

Annapanna, du tar upp den del av sossarna och hängbröstvänstern som lyckats med att skaffa körkort och bil. Med en bra bil, förslagsvis med fyrhjulsdrift, kör du inte ner i några diken.

Alley Cat sa...

Vi bor i Sverige. Det är februari. I Sverige är det vinter i februari. På vintern snöar det i Sverige ibland.

Vilket av ovanstående är så nytt att det kan anses som acceptabelt att vi varje gång står lika handfallna och oförberedda?!?

Igår tog det mig 2 timmar att köra till jobbet pga snön som medförde köer eftersom vägarna inte var plogade. I vanliga fall tar det 30 minuter!

Anonym sa...

da bomb - Det beror nog mer på HUR du kör än på vilken BIL du har

Andreas sa...

da bomb: Bra. Det är sådana coola machoborgare som du som proppar igen innerstäderna med sina förbannade SUV:ar. Men visst, kollektivtrafik är ju töntigt.. man känner sig inte sådär manligt amerikansk om man inte får sitta bakom en fet ratt och förpesta för alla andra. Penisförlängning kallas det också.

Förbjud all jävla biltrafik i innerstäderna och rusta upp kollektivtrafiken!

Anonym sa...

I Helsingfors har spårvagnarna gått året runt utan kaos sedan 1891. Kanske ett studiebesök vore nåt? www.hst.fi

/Imsa

Andy sa...

Håller helt och hållet med dig här is thlm är det samma sak varje gång.

Faschinerande att trafiken alltid fungerar uppe i norr. det kanske fungerar bättre ju kallare det blir?

Här och sthlm har dom dragigt in alla pendeltåg för att kolla om bakaxlarna har blivigt bytta eftersom det ej finns någon dokumentation på det.
Lagrar dom inget i en dator, brann alla pärmar upp eller vad?

Jag är trött på att bara betala och acceptera läget, därför skiter jag nu i SLKort.
Vi borde ha snögaranti dvs när flingorna faller så åker man gratis eftersom syftet ej kan uppfyllas man kommer ingen vart.

Linda sa...

Det är inte bättre i Norrköping

Jenny sa...

Som inflyttad till Göteborg från Västerbotten pendlar jag mellan att 1) hånle och skaka på huvudet, 2) ha medkänsla för att det verkar så obotligt IQ-befriat att inte satsa på att ha en bättre beredskap, 3) njuta av snön de dagar den ligger.

Ung tant. sa...

Det är inte nyttigt att hata. ;)

Fredo sa...

Ja, Götet har visst blivit nya Bangladesh fast med snö också. Det kan inte vara lätt. : )

Shadow sa...

Allt verkar vara sig likt i Götet.

magnus... sa...

nu är det väl så att all lokaltrafik, snöröjning osv., var det än månde vara, verkar ha ställt om sin verksamhet för att möta den eviga våren i den globala växthuseffektens namn.

Därmed Kaos vid lite snö.

Carl Arenlind sa...

Någonstans tror jag att det handlar om den gamla, hederliga komunalarbetar-principen: En jobbar, resten kollar på.

kryddan sa...

Da bomb - jag hade en sådan där fantastisk fyrhjulsdriven skitbil alldeles för nära bakom mig igår.
Jag höll min gamla japanska skorv på vägen - han kanade i diket.

Vad är det med folk - rensar de hjärnan på allt de lärde sig på körskolan så fort de fått lappen eller??? Snömodd, halka: håll avstånd och ta det lugnt, ge fan i att ligga upp i rumpan på folk och småbromsa

AnnaPanna sa...

Alltid kul å se folk som får omgivningen att öka adrenalinhalterna i blodet med ca 220%. Da bomb verkar va nåt i den stilen...
Vi övriga som verkar vistas i ungefär samma galax, kan tydligen unisont konstatera att kollektivtrafik är nödvändigt och det + snö = ett suveränt stort svart hål i medvetandet hos 99% av alla politiker, tydligen. Och den sista %-en är förmodligen kommunalpolitiker i Arvidsajure där det här med kommunaltrafik inte är nån jättegrej.

Victoria sa...

Hehehe..Igår i snökaosets Uddevalla skulle jag lämna mitt tvådagars jobb i en bilfabrik med raggare o dylik folk. Körde min söta lilla clio med dåliga vinterdäck. ca fem bilar stog i en härlig hög mitt i backen precis utanför grindarna och jag var tvungen att stanna mitt i backen uppåt. Tillslut åkte alla dessa bilar ner igen för att ta satts, men jag och min lilla clio drog på för fulla muggar...ifs på stället men tillslut kom vi frammåt och hem :D troligtvis bland de första som kom upp för backen hihi..

Adde sa...

AnnaPanna med flera: Dabomb är varken si eller så. Han har varit med länge nog för att veta hur man retas. Ha ha, bomben, du lyckades igen, dude!
Men Mike, detta är väl ingenting att älta? Visst, dom kan ha 600 pers sittande redo med små tandborstar för att pilla bort all snö ur spåren, men vem vill betala för det?
När man reser till ett varmt och exotiskt land så lär man sig efter ett tag att om man ens slås av tanken på att gå på dass så är det mycket hög tid att springa dit så fort benen bär, för har varningen kommit är katastrofen nära. Man kan då tycka att om man är i ett varmt exotiskt land flera veckor så borde man lära sig att antingen springa som fan till toa hela tiden eller/och att alltid ha en toarulle i bakfickan. Jag lärde mig inte det. Tydligen var jag inte ensam heller, för när jag lyfte på den där lilla jävla papperskorgen på dass för att slänga mina filsingar så låg där faktiskt redan ett par, och dom var inte mina!!!
HA HA HA HA HA, ni kanske tror att jag skojar men det är helt sant! Har ni sedan problem med att koppla ihop det här med Mikes bloggämne kan jag bara beklaga, för då ligger problemet i kommunikationen mellan din vänstra och högra hjärnhalva snarare än hos mig.

ullis sa...

Och bara för att helt frångå ämnet till något jag upplevde idag. Det var något så osvenskt som rosa toalettpapper, inne på en suspekt butik på ett hörn. Det första jag tänkte på vad dig och dina funderingar kring dasspapper. Jag är lite bloggskadad.

becca sa...

också bloggskadad?

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=328436

lisa sa...

Mouahaha jag valde rätt vecka för en charter!

Helena sa...

Ja själv satt man ju på ett tåg utan lok på Gbg central i två timmar o fyrtio minuter innan jag kom iväg till Stockholm..dom skyllde på att växlarna hade frusit fast osv..men att det ska finnas ett lok till tågjävlet är väl för fan inte för mkt att begära eller?! Det är ju liksom A och O om man säger så..

AnnaPanna sa...

Ja, just det Adde !
Da bomb vet hur man får upp adrenalinet. Det är det samma som att retas. Fatta !
Over-and-out.