torsdag, februari 15, 2007

Fuck you and stay

Away!!

Jag brukar vanligtvis inte gnälla på andras bloggar. Tycker att det inte spelar någon roll hur aktiv/inaktiv en blogg är eller hur intressant/ointressant heller för den delen. Så länge den fyller någon form av syfte för dess husse.

Men och det är ett stort MEN, Ostiniefararbloggen som drivs och skrivs av besättningen på ”Götheborg” och som varje dag är ”hot news” på göteborgspostens webbversion gör mig förbannad. Den är så jävla tråkig och så jävla ointressant att jag spyr.

Lägg ner nu, snälla!

Det skulle ju vara så autentiskt. Tror inte att originalversionens besättning höll på att gassa på soldäck, blogga och böga sig med små käcka event hela tiden. Så trött på dem. De tror att de gör nåt bra för att de åker träbåt men det gör de inte. De kostar bara en massa pengar (vilket jag vanligtvis kan flabba åt ifall det är ett privat företag som vulgar sig).

Jag stör mig för övrigt på det där båtprojektet som helhet och har gjort det från början. Ingen frågade mig om jag ville vara med och betala för att en massa slapptaskar ska åka runt och upprepa historien i en lightversion. Jag hade hellre åkt en spänn billigare på spårvagnen.

Visst, det var säkert en kul idé när den kläcktes att de skulle blogga och dela med sig. I två dagar. Frågan är om någon förutom anhöriga orkat läsa skiten efter att de passerat danskt vatten typ.

Det äter på mig att för varenda parkeringsbiljett eller böteslapp för den delen går degen som i en fet satans ikea-pipeline rätt in på båtkontot, för att de ska kunna åka hem igen.

Om de nu verkligen måste hem igen är jag duktigt redo att vädra plånkan för att de ska sluta blogga. Det räcker nu.

En sån där rapport ”Titta på mig, titta på mig - jag mönstar på” och jag tror att jag på allvar kommer försöka att samla in namn för att sätta samman en liten fin delegation på hundratusen pers.

Glöm Kungen, glöm hurrande och glöm ett ”VM-hjältarna-välkomnande”. Vi isåfall se till att de välkomnas med avföringsprojektiler och glåpord.

Det måste finnas en balans – det gör det inte nu

Vilka är med? Hand upp!

30 kommentarer:

hypsilophodon sa...

yes! jag får säga först att Jag Är Med.

SixesAndSevens sa...

Jag är med. Givetvis. Hoppas dom sjunker.

Luca sa...

Mike det är väl'a gött att man får sina fördommar bekräftade om "Sveriges framsida"?

Goa gubbar som far från hamnen via Liverpoool till Kina för att hylla skeppartraditionerna?

Är inte Volvo med på ett hörn? Jag sponsrar!

Jonas sa...

Vem som än skrev "väl'a gött" kommer inte från Götet, och förstår såklart inte frustrationen i dess fulla bemärkelse...! Ni andra från sol-kusten vet bättre!

Stefan sa...

jag e med om vi passar på att sänka aftonbladets "schlagerbloggar"

vafan ere om?

nu måste man allvarligt fundera på att cutta.

- steffe visst bloggar du
- va, nae vem påstår det
- jo men jag har läs..
- lögn o förbannad dikt
- jo men
- nä! det är bara schlagerdårar som bloggar.
- men
- skaru ha en rak höger eller? kalla mig bloggare. vafan!

Ullton sa...

var ska jag skriva på?

bibbsan sa...

Jag är MED, blir så jäkla trött på allt sånt där låtsasliv...bort,bort.

mikebike sa...

gött då börjar vi bli ett s.k. posse. det är bra. man kan inte låta folk komma undan med vad som helst.

Nemo sa...

Fekalregn medelst lerduvekatapult från Röda Sten verkar lagom ovuxet- och ett projekt som jag gärna deltar i... just mail for deliverance

lisa sa...

Jag tänker att om vi kanske laddar emd en bomb, och skickar skeppet raka vägen till Helvettesön? Så slår man två flugor i en smäll? Och vilken smäll sedan...

el guapo sa...

Sign me up. Om det är något som gör mig förbannad så är det när våra skattepengar slösas bort i nåt jävla kulturjippo som inte en jävel bryr sig om. Bygg ett jävla hus åt uteliggarna istället jävla kulturhomos! Kan för all del vara en exakt replica av nåt gammalt 1400-talshus som nån intresserad jävel kan sitta och blogga om. Lägg ner skiten nu och plöj ner pengarna i nåt vettigt projekt istället. Spräng båten, skicka hem alla jävla skeppare, praktikanter och kulturbloggare och gör något konstruktivt. Förbättra miljön, hjälp hemlösa, bygg replokaler, vad som helst annat än en meningslös jävla träbåt från medeltiden. FUCK!

Magnus... sa...

Snacka om gnällspikar!:-)

Som den segelfartygsfantast jag är, måste jag givetvis sluta klia mig i Haddockskägget och protestera.

Detta är ju ett underbart projekt, enda smolken i min bägare är att man inte kan följa med.

De pengar som kommunen skjutit till är en spottstyver av vad projektet kostat, ca. 15 mille tror jag, vilket torde vara hyffsat billig marknadsföring för Göteborg som stad. Att sedan lite av "glansen" rinner av till resten av Sverige och även lite till Kina, får ni väl leva med helt enkelt. Det är väl samma summor som kommunalpamparna annars använder till personalfester...

Fast det är klart, vem behöver sådant när man kan stoltsera med skottlossning i Majjorna istället?

Jag anbefaller kölhalning!:-) Och eftersom jag bor i Stockholm, ser jag givetvis fram mot Tall Ship Race i sommar.

Mr K sa...

I´m in...

Sune Malm sa...

Appråpå dåliga saker, jag skulle vilja beställa en klagogram som skall postas till Magnus Betnér. Ja e så trött på att folk får kalla sig komiker utan att ha minsta lilla talang för skrået i fråga. Hur beställer jag ett och var ska jag sätta in ditt honnnorrarr?

Åsa sa...

Lite enformigt kan jag tänka mig att det blir.

http://blandannat.net

Cat sa...

Jag räcker upp handen allt jag kan!
Ville inte heller sponsra fartygshelvetet med mina skattepengar och dessutom hyrespengar. Bostadsbolaget är ju en stor sponsor.

Magnus... sa...

Men vad fasiken, Magnus Betnér är ju inte bara en stor komiker, han är ju en stor sanningssägare oxå.

Han är ju mannen som vågar ställa sig upp och vara plump och säga det vi andra bara sitter och tycker i vår ensamhet.

el guapo sa...

Segelfantast Schmegelfantast. Jag säger: Man får åka varfan man vill med sitt gamla vikingaskepp (eller annat gay transportmedel från forntiden), men fixa förhelvete corporate sponsring som alla vanliga människor och ge fan i göteborgarnas surt förvärvade penningar! Och om kommunen + nåt gäng med seglarskor säger att det inte är dyrt så vill jag bara peka på www.faktum.nu och samtidigt hissa ett tydligt långfinger deras väg. Jag VILL INTE SE FOLK SIMMA I ETT HJÄRTA i nån jävla segelblogg på vår bekostnad! Och exakt hur mycket reklam för Göteborg är en blogg på gp.se??? Reklam riktad till vem? Göteborgarna? Skitbra investering!!! IDIOTER! Segla runt till potentiella göteborgsbesökande länder istället och ligg i deras hamnar, bjud ombord, berätta om Sverige osv. Vafan vet jag. Men en tusenårig jävla resa till KINA (WTF????) och tillbaka drar ingen turism/cash till Göteborg. Sanna mina ord. Helvete.

Magnus sa...

El guapo nu är väl inte bloggen på GP det primära i denna satsning.

Kina är inte den enda hamnen dom passerar på vägen och vem fasiken vet vart dom seglar när denna resan är över. Själv tycker jag att det är väldigt logiskt att låta åtminstone jungfruresan gå längs den rutt som originalet gick.

Dessutom tror jag nog att dom sponsorer som har lag merparten av pengarna sett det som en god investering och att båten skulle till Kina var liksom ingen direkt hemlighet. Jag medger att båten blev snuskigt dyr, men som sagt, dina skattepengar var en minimal del av finansieringen.

Lite trist bara att du inte ser Kineser som potentiella turister, men vad kan man begära av trångsintheten som inte ens kan strunta i att det finns en blogg som inte fyller de höga standards som tydligen ställs... Du kan väl kosta på dig ett garv istället, med tanke på att dom får pynta stålars för att åka med och inte får ut mer av det hela än att simma i hjärta...??

Själv hade jag gärna både pyntat och åkt me om jag kunnat.

el guapo sa...

Magnus: Kanske är att bygga om en gammal båt med samma gamla träspikar och skit och segla om nån gammal rutt på exakt samma sätt med exakt samma gamla segel det ultimata sättet att spendera folks pengar och tid. I mina ögon är det inte så. Men wtf, let's just agree to disagree!

Anonym sa...

du har redan hört allt, jag finns här för dig o du för mig!

Anonym sa...

jag glömde sign.bisittaren.

Ung tant. sa...

Eh...vad håller ni på med?

Sune sa...

Magnus = tjalle-tvärtemot, kul!

*SaKi* sa...

Det finns bättre hål att fylla med pengar än att bygga ett satans skepp. Och att bygga ett skepp kan jag tom tolerera MEN att de sedan ska segla med det...
jao...suck

JockePocke sa...

Jag e med. Latmaskar och totalförnedring, särskilt nu när patt fia opererat ut sina sillisar oxå, knske någon från "ostindiefärjan" kan fiska upp de där fula blodiga fyllnaderna. Tråkigt med alla wanna-be...

Mylt sa...

Alltså, har inga åsikter om "båtprojektet" Ville bara säga att jag nu istället för att kalla min man "ditt jävla pucko" när jag är förbannad på honom ska dra till med din förbannade slapptask... tror det kanske svider lite mer. hahaha/fru y

Fredo sa...

Och det här har du naturligtvis också varit inne och skrivit på deras blogg.;)

Anonym sa...

Blogga nu för fan Mike!

eff sa...

Jag undrar mest hur gemene man (och gemene kvinn också, för den delen) ser på besättningen när de kommer dit.

En hoper illaluktande, rödfnasiga, blonda miffon i en båt byggd enligt ritningar som är 300 år gamla tuffar in i en hamn i världens just nu kraftigast växande ekonomi, med hypermoderna byggnadsprojekt utskitna på daglig basis.

De ler på samma ansträngda sätt som en svensk gör när en pruttfull tysk turist kommer fram och mumlar något på riktigt ordentligt inavlad bayerska iklädd endast shorts, vita träskor och tubsockor.

Bra reklam. 300 år sena, och alla låter öleböleborkborkbork.