torsdag, januari 25, 2007

Sick boy

Livstecken? Här kommer ett.

Jag har precis börjat komma igång igen med bloggen och så drabbas jag av en av de värre sjukdomarna känd av mänskligheten. Killförkylning. Den slår ut allt. ALLT. Därför har jag inte bloggat på några dagar.

Jag har haft skiten i strax två veckor men jag är ju så jävla tuff att jag biter ihop och härdar ut. Lite SteveMcQueenskt sådär. Fast till slut står ingen pall killförkylningen. Den bryter ner de hårdaste av män. Som en terminalsjukdom. Fy för den lede.

Fatta hur soggy det känns att snyta ut en halvliter snor varje dag i två veckor. Då blir inte farbror näsa så mallig vill jag lova. Jag snörvlar som ett dagisbarn och är snyggt torr under näsan. Som eksem. Som mandelkubb. Fast värre såklkart. Malaria är en bit kaka (en fucking bit kladdkaka). Mjältbrand, inte ens en promenad i parken om man jämför med en riktigt svår killförkylning. En sådan som jag har. Uschiamej - stackars, stackars mig som liten är.

Dock har "vissa" en tendens att förringa killförkylningen å det grövsta. Håna och nedvärdera den. Fast bara de som inte vet bättre såklart. Kreti och pleti. För hade de sett vidden av lidandet hade det blivit annat blås i pipan. Själv ser jag det naturliga i att lovsjungas och begråtas för mitt lidande. Men ingen verkar fatta, ingen vill förstå.

Det borde skrivas hjältesagor i mitt namn och vittnesbörd skulle instiftas om ni frågar mig. Jag lider ju som självaste Jesus på korset här goddämit. Fast till ingen nytta. Det är ju banne mig ännu värre.

Men imorgon är jag tillbaka om allt går som det ska.

Över och ut

/Hjälten

35 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag är väldigt, väldigt glad att jag inte drabbats av denna åkomma en endaste gång. Pust.

Anonym sa...

mandelkubb är gott!

Anonym sa...

Jo, jag vet hur ynk det manliga släktet blir, fast när man tänker efter så är det väl klart att man vill bli ömkad och omhändertagen när man är dålig. Min erfarenhet säger också att karlar är usla på att tala om vad de egntligen vill därför har de utvecklat bla "killförkylningen", vi tjejer trillar ju dit varje gång.
Inte helt ointelligent ;P

Anonym sa...

jag tycker det är bra att du belyser det här problemet, för jag vet att det finns många män där ute som går och lider i det tysta. rokk on!

D-frolfer sa...

Den där känslan på morgonen av att man snyter sig och snyter sig och det vill aldrig ta slut.. Långa gröna snorgélestänger som har fäste i näsan som en väl ådragen bult. Härligt. Hostar man så känns det som att det lossnar vävnad från strupen.

Anonym sa...

Helosan is the shit för söndersnuvade näsor!

Anonym sa...

hallenadå...stackars lilla pånken,
kramizzar till dig *pysslar om* kuddar, täcke, filt etc, sätter på en bra film, något annat? glass kanske, hm.. eller te med honung eller bara en treo *fixar*

Anonym sa...

Tyckte jag läste någonstans att det finns en undersökning som visar att killar känner sig upp till 15% sjukare än tjejer när de har samma sjukdom.
Kan inte styrka det men det låter ju vettigt..

Anonym sa...

Seså. Snyt sig lite nu och använd lite nässpray. Smörj näsan med fenuril och drick en whiskey eller något annat med alkohol ikväll, det är ju fredag. Krya på dig!

Anonym sa...

#skrattar så att jag håller på av trilla av kontorsstolen# Stackars dig. X-maken brukade också åka på killförkylning ( nej han är inte x-maken därför) krya på dig.

Anonym sa...

det enda som hjälper är att dra en näsa. för den oinvigde en sträng kola.

mikebike sa...

lisa: nä men du är ju flicka. så du är ju immun. dummer ;)

sixx: näskubb är sådär!

Lauren: låter inte som du tar killförkylningen poå allvar

antira: ja nån måste våga komma ut först.

d-frolfer: fy fan. jag kan inte ens läsa din kommentar

sockerdricka: när jag var liten åt jag helosan. ungefär som när den tjocka killen i klassen mumsade på björnklistret.

florence n: ehhh.... dubbel-z.

niklas: räcker verkligen 15%... det låter lite;)

snellie: det ska jag göra. tackar hörru;)

red: det är inget att skratta åt. det är en tragedi.

rogga: men jag är ju inte en avenykille ju...

Anonym sa...

Höhö. Mikebike goes biologist-Dagobert. Krya på dig, för bövelen!

Anonym sa...

Min kille har också fått den. Han ligger i sängen, gråter som en treåring och säger (hulkandes) saker som "jag orkar inte mer". Högen med äckliga snorpapper bredvid sängen är enorm. Men han verkar inte bry sig.

Anonym sa...

Stackars, stackars, stackars, stackars, stackars, stackars, stackars, stackars, stackars
lilla Mikael!!!

Jag tycker så synd om dig... Hade jag varit i din närhet hade jag självklart baddat dig på pannan, matat dig med vindruvor, serverat dig nypressad apelsinjuice, gjort pepparmyntsoljebad, köpt enbart kleenex med balsam, hyrt alla dina favorit dvd-filmer, kokat perfekt tempererat tea med lagom mycket honung i osv osv. (Lägg själv till alla dina övriga önskemål här...)

Dessutom hade jag hällt i dig ett par stadiga whisky då och då, inte för att det hjälper - men för att det blir roligare att vara sjuk då!

Krya på dig!!!

Anonym sa...

Killförkylning minsann. Min granne chalmeristen brukar få det titt som tätt. Sist jag orkade bry mig föreslog jag en vitaminchock i form av vanliga apelsiner. "Det är för dyrt med frukt" sade chalmeristen då.
Sen dess orkar jag inte bry mig när han snörvlar. Men dig kan jag ju tipsa om mitt andra goda knep mot sjukdom: Hett vatten med honung, riven ingefära och vitlök i. Botar en eller tar kål på en.
Hälsn.
/Annica

Anonym sa...

Errrh.. Då kanske inte Helosan är så bra då..

mikebike sa...

kanalisera: japp jag ska. tack!

hanna: jag lider med din bojfrend. lida lida lida... tidens melodi.

alley cat: fy fan du har verkligen förstått. vad snäll du är. nu mår jag genast lite bättre;)

annica: hej hej. ja minsann in deed. chaqlmerister alltså. för dyrt med frukt. har du så bra relation till din granne. själv är jag inte förtjust i grannar. iallafall jag har kommit till det läget att jag inte orkar med fler kurer nu. sick of it. men tack ändå. hur är det annars?

sockerdricka: nej det är nog lite för risky. skulle kanske få återfall. inte bra för tarmarna.

Anonym sa...

Chalmerist-grannar är ju så otroligt fascinerande så man måste prata med dem. När annars får man chans att träffa på varelser som åker hem till Varberg varje helg för att få smutstvätten tvättad av mamsingen?!
För övrigt kan jag meddela att du snart får en utpost i öster igen :)
/Annica

Anonym sa...

Jag har mensvärk. Släng dig i väggen. Moahahaha! :D

Anonym sa...

Och krya på dig. Såklart. :)

mikebike sa...

annica: nähej! ska du lämna hugget för åland? vadan detta? det är väl bara temporärt?

keepdadistace: mensvärk schmensvärk... mohahahahahaha!!

Anonym sa...

Du. Man muckar inte med mensvärk. Där går gränsen!

Anonym sa...

Nä, man muckar verkligen inte med mensvärk!
Du Mike, när du kan blöda en vecka i sträck utan att dö, då kan du få komma upp i den stora smärtligan!

(krya på dig)

mikebike sa...

ok! man messar inte med "indianerna i passet" - jag fattar och jag säger förlåt.

Anonym sa...

Hemska tider. Det verkar ju fruktansvärt, det där. Hoppas du överlever och att du får NÅGON sympati från NÅGON. Vad är att föda barn, krigen i världen, tortyr i fängelse...?

mikebike sa...

jenny: precis. inget är det. inget i jämförelse. föda barn är ingen sjukdom. inte tortyr heller och absolut inte krig.

Anonym sa...

Ja eftersom jag uppskattar humorn i sin blogg så har jag lite medlidande med dig ;)

Men det är inte klokt vad killar blir ömkliga såfort de råkar snora en gång, eller hosta till lite grann :P

Anonym sa...

Eller som sonen sa till dagispersonalen, -Mamma skjutsar mig idag för pappa TROR att han är sjuk...

Underbar kommentar från en grabb som själv blir urynklig när han är sjuk!

/Imsa

Anonym sa...

Står inget om killförkylning i mitt läkarlexikon. Simulant. *duckar*

Anonym sa...

kallazz något på i...killförkylning, majgood, hmpf. Spring ut å lek :-)

Anonym sa...

Hmm, lördag idag... Tar det som att allt inte gick som det skulle. ;>

Anonym sa...

Fast jag vet inte om det är killförkylning, jag har alltid värre förkylningar än min pojkvän. Du vet såna där då man hostar tills man kräks och vaknar varje morgon med så mycket slem i halsen att man nästan kväver sig själv. Såna då man är så matt att man knappt orkar gå två kvarter för att köpa glass för att kyla ner halsen med. Är du säker på att det bara inte är en vanlig förkylning som är väldigt jobbig? Krya på dig i alla fall.

Anonym sa...

Lämnar du ut skriftlig vittnesbörd om sådana tillkortakommanden?

Anonym sa...

Kola i all ära, för oss icke pulver-snortande bönner får det duga med en gammal hederlig öxadröppare. Ta vad som helst med 40% alkohol, (lyx=konjak), en tesked och så drar man in en slurk i varje näsgång. Jippie-kie-aye motherfucker vad ont det gör och jesusjävlar vad det öppnar upp. Surrar bra i pannbenet. Detta är jävligt manligt. Lite Tony Rickardsson typ.