tisdag, januari 16, 2007

Bulten update

Fick via en mycket säker källa (arbetskompis kompis kompis) reda på att Tage unt Ragne fortfarande existerar under samma tak.

Tage verkar jobba med samma sak som han gjort sedan tidernas begynnelse. Åhh, herre gud. Tiden går inte snabbt på bulten. Man räknar i hundår. Ett år känns som sju och med tanke på att det var tio årsedan jag jobbade mina 7 smärtsamma månader där så har alltså Tage hunnit bli sjuttio år äldre. Holy smoke.

Ragne har gått och blivit chef för de sköna downs-gänget från Samhall. Alltså det är ren ondska. Jag minns att de enda som var glada av att komma till jobbet var Samhall-gänget som hyrdes in för att manuellt räkna mutter och skruv. Not so happy anymore skulle jag tro.

Ragne var ju inte direkt känd för sin empatiska sida och hade inte det normala människor brukar kalla för acceptans när det kommer till någon form av nedsatt förmåga att prestera i arbetssituationer. Han var inte elitistisk, han var bara ett as.

Så grattis. Om någon så är Ragne rätt man för jobbet att fucka upp deras liv rejält.

14 kommentarer:

Tord sa...

Sorgligt.

mikebike sa...

episkt

Blygisens betraktelser sa...

Ähmen, fy f*n! Jag som älskar "En annan del av Köping", blir galen när jag tänker på att ngn idiot som Ragne skall vara ngn slags arbetsledare över dem.
Näe, Mike. Lyft på tfn-luren!

Magnus... sa...

När man ändå är inne på "Andra Sidan Köping" så sände SVT (har jag för mig) ett program om den Engelska lilla byn Botton. En hel by för folk med speciella behov, blandat med "vanligt" folk boende. Helt klart en underbar liten avkrok av världen.

http://www.camphill.org.uk/botton.htm

Anonym sa...

..haha..Vi (bor i Stockholm) hade några kompisar från Värmland på besök, och åkte förbi ngn kolonilotts-by, alltså en bit mark med en massa små puttenuttiga stugor och små blomland som hör till. "Där bor dvärgarna", sa min syster.
Herregud....det trodde på det i flera år....

H på DDR sa...

Varje gång jag åker förbi bulten så tänker jag på Tage. Hoppas jag inte är på MCDonalds när han är där, och får en Falling Down.

Förövrigt är min farbror regionschef för gubbarna från Samhall (även på THE BULT). Fick faktiskt en update på vilka ställen de var på under julhelgen. De tar över...

mikebike sa...

blygisen: hahaha... och ringa vem då menar du?

magnus: verkar idyllisktr som fan hörru.

anonym: hahaha ja det ser ju onekligen ut som lilliputtland

Johanna Graf sa...

Vad då lyfta luren? Lyft gaffeln på trucken, Mike!

mikebike sa...

h: du kan nog vara lugn. om det är samme gamle tage så kommer han nog rimligtvis aldrig att besöka donken;)

mikebike sa...

johanna graf: hehe nu kanske det inte framgick så tydligt men jag jobbade en kort (som föreföll sig evighetslång då) tid på bulten när jag var 20. nevermore ;)

Blygisens betraktelser sa...

hahaha...Jamen, inte vet jag! Han måste stoppas iaf, den där Ragne.

mikebike sa...

blygisen: please ta hand om detta;)

t.b.f.t.e. sa...

När jag var där kan jag nog inte räkna gångerna Ragne våldförde sig på mig med sina onda blickar. upprullad skjorta, backslick och allmänt stenhård. Jag ryser när jag tänker på det (inte för att det händer så ofta men...)

mikebike sa...

tbfte: hahaha ja då vet du EXAKT vad jag talar om;)