onsdag, december 20, 2006

Årets citat - alla kategorier

– Jag har funderat mycket på det som hänt, men har svårt att se att jag skulle ha kunnat handlat annorlunda.

Anna Sjödin - dömd för att först ha kallat en vaktjävel för svartskalle och sedan med sin graciösa brottarhållning bonkat på den samme vid en spritfylla på sossepuben Crazy Horse tidigare i år.

24 kommentarer:

Anonym sa...

FAN-TAS-TISKT.

SE sa...

Efter att man har "lärt känna" hennes person genom media har faktiskt även jag svårt att se att hon skulle kunnat handla annorlunda..

Kalla Kåre sa...

Hon kanske kunde jabbat bättre med vänstern.

SeventyoneCarlo sa...

Haha..Underbart. Även för ett sånt jävla mega-ego, som Anna verkar vara, är det ändå beklämmande att hon fortfarande orkar bitcha om att hon minsann inte gjort något fel. När man själv vaknat upp lite öm och blåslagen efter att ha haft 1.8 promill i blodet och inte har en jävla aning om vad som hänt..Då går man ju med på allt. Lessen Hund, "jag ska aldrig mer ta en droppe", "sa jag verkligen det", etc etc. Men inte Anna inte,även om hon ju förhelvete är DÖMD av människor som jobbar med mål som detta dagligen, men hon ger sig fortfarande inte..."Det man inte minns har aldrig hänt, å har det hänt nått så har iaf inte jag gjort fel"

Blir matt bara jag tänker på det....

mikebike sa...

peppe: javisst är det. man borde satsa på politiken. vilket helmantlat självförtroende trots en fullkomligt debil retorisk förmåga.

Se: visst är detså.

Kalla kåre: jag tyckte allt hon lyckades jabba rätt bra som det var.

seventyone: hahahaha ja precis. det är fan beklämmande att hon inte kan säga ok jag fuckade upp, bita i kudden och hoppas på imorgon. men nädå. hon ska upp i domstol och sedan dömas och sedan överklaga. hon hade fan fått en klapp på axeln av mig om hon sa som det var: "han var ett riktigt jävla drygt as den där vakten, stöddig typ och jag fick bara lust att slå honom på struphuvudet... ni vet ju alla hur vakter kan vara (ÄR) rent generellt. visst det kanskew var dumt men samtidigt var det GÖTT!!"

hahaha... ja då hade detta varit glömt nu.

David sa...

Det sorligaste i historien är att det mest troliga är att hon i själva verket blivit oförtjänt utsatt för övervåld av vakten. Som sedan på vanligt "vaktvis" pratat ihop sin historia med kollegor och övrig barpersonal som vittnat till vaktens fördel. Domare och nämdemän går nästan oundvilkigen på väktare och polisers historier som sanningen istället för "offren". En skam för Sverige, men det är så det ser ut tyvärr. Har själv jobbat i vaktbranschen så jag vet tyvär av egen erfarenhet hur sådant här funkar i vårt land.

Red sa...

ok tänkte hålla min käft men nu slinter tungan. har jobbat i ett antal i krog svängen. och visst det finns vakter som söker bråk och kåren håller i hopp. men vilken kår gör inte det???
faan tom alkisarna på bänken håller i hopp.
Men för en vakt att spöa på en kvinna eller tjej utan anledning sker inte ( ingen regle utan undantag iof) det är som att vara en pedofil i fängelset, det straffas och är inte accepterat.
Sen undrar jag hur det kan undå så många att Anna varit elit idrottare ( nå inte i isdans) utan ruggby...
I rest my case...

Anonym sa...

Jamen, du vet ju hur det är. Man tar några bärs, drar ut med polarna på stan, smädar och slår ner folk... Been there, done that.

Anonym sa...

Ja, Mike. Alltid på de starkas sida som vanligt....
:(
Hennes kompis blev smädad, Anna tog hennes sida och fick bonk.
Jag respekterar Anna, jag hade nog fan gjort likadant...

/truebiker

bill b sa...

Hela Sjödins uppseende osar otrevlig stöddig sosse. En kvinnlig Göran Person i yngre år ungefär... Skicka henne till uralbergen för att bryta salt, det är min önskan! Skönt att se folk skriva ned henne lite :)

Elin sa...

Jag var inte där så jag vet ju faktiskt inte exakt vad som hände.

Däremot vet jag hur jävliga vakter kan vara. Många har tagit koks och är aggressiva som få, jag känner flera stycken som blivit nerslagna av vakter (t o m misshandlade) utan att ha gjort något särskilt provocerande. Och även om det var så, så är det fan inte okej att slå någon på käften för det.

Och som David skriver, uniformerna håller varandra bakom ryggen. DET, om något, är skandal. Chansen finns att jag hade handlat som Anna i samma situation.

SE sa...

Min kollegas polare var gäster på tokhästen samma afton.. enligt dom var det inte direkt ett lågmält "tråkigt" SSU-sällskap som smög in för att fukta läpparna med alkoholfria drycker.

Men det är ju alltid någon som känner någon vars moster har en bekant som "var där" och "såg exakt hur det gick till", så man bör nog lita på dom som jobbar med detta. Amen.

Anonym sa...

"Många har tagit koks och är aggressiva som få"

haha,snacka om generalisering, jobbar du på sifo lr?

klart som fan man håller varandra bakom ryggen, vissa undantag finns ju dock.

som om en polare till dig gör något som kanske är moraliskt fel så pekar du ut din kompis direkt? skulle inte tro det.

Anna Sjödin är precis som hennes initialer visar...

elin sa...

Till dig med siganturen "Anonym":

Nope, på Sifo har jag inte jobbat än. Det ska bli spännande den dagen. Men jag har kontakter och det finns en undre värld som du inte tycks känna till, där polisen inte har mycket att säga till om. Kanske kommer det som en nyhet för dig men saker och ting ter sig inte alltid som det tycks verka på ytan.

Och jag pratade inte om att hålla sina vänner bakom ryggen eller försvara dem, som ju Anna gjorde. Jag pratade om yrkesmänniskor som gör det. Skulle min arbetskamrat eller någon inom samma yrkeskår beteé sig på ett så fel sätt i sitt jobb så skulle jag fan inte stötta det felet. Till skillnad från vad du skulle göra antar jag. För mig är det nämligen inte okej att ljuga.

Lauren sa...

Klart som f-n att Anna S inte förstår vad hon har gjort för fel.
Så många "stor-politiker" före henne har också betett sig som as och kommit undan med det..... Mona Sahlin, Gudrun Schyman, 2 st av Reinfeldts första ministrar.
Det enda hon gjorde fel var att åka dit :))
Har själv jobbat inom krogbranchen och kan säga att det finns rötägg både bland personal och gäster det är väl ungerfär 50/50.....

da bomb sa...

Halleluja Mike!

Känns bra att detta skedde nu. Historiskt sett så har ALLA tidigare ordförande från sossarnas ungdomförbund gått vidare i den socialdemokratiska hierarkin och knipit ministerposter och även blivit statsministrar.
Att hon inte ångrar sig tyder på extremt komplex borderline personlighet som i en annan miljö troligtvis mynnat ut i en sann återfallsvåldsförbrytare.

Ledsen förstår man ju att hon e då hon genom att svinat aningen mycket en gång för mycket nu går miste om framtida miljonlöner i statens tjänst. Verkligheten kom ikapp och jobbet hon tidigare hade inom älderomsorgen är nu vad som väntar.

Synd att inte sosse o ärkemesen Peter Skepparström som i tumultet med polis skall ha sagt, "Vet ni inte vem jag är? Jag skall göra så att ni förlorar jobbet. Jag känner Bodström!", också åkte dit i samma veva. Men man kan inte få allt...

mikebike sa...

da bomb: haha ja fan jag ändrar mig: "Vet ni inte vem jag är? Jag skall göra så att ni förlorar jobbet. Jag känner Bodström!" är årets citat.

sorry anna. du nådde inte ända fram denna gång heller.

Lore sa...

Der Partei håller varandra bakom ryggen, fram till att aftonbladet får nys om det hela dvs...

Elin: Eh? Den undre världen har väl inte så mycket att göra med att någon som är lite för påstruken åker på däng? För övrigt känner jag mig misshandlad redan när jag är nedslagen.

elin sa...

lore: Nej, men det handlar om vakter som går på både det ena och det andra serru.

Lore sa...

Elin: Jomen tjenare. Det är inte något nytt direkt. Lite väl dramatiskt att använda den typen av terminologi för något som var och varannan gör idag, däremot. Lär nog snarare vara så att det är en viss typ av människor som vill jobba som vakter och väktare.

elin sa...

lore: Men snälla du, jag la inte någon fokus på det. Och nu säger du ju det själv, att vissa 'typer' av människor blir vakter. Desto större skandal att dem som sysslar med sådant här kan bli vakter.

Hade du själv någon åsikt om det huvudsakliga i denna tråd, eller är du bara ute efter att kommentera mina åsikter och märka ord?

Stefan sa...

hon är störd! skönt att bli av med henne...sen att hon passade på att sänka sossarna genom att bita sig kvar och bevisa vadå...att hon är helt dum i huvudet gör ju inte saken bättre....

att man inte har kurage nog att fota någon gör mig konstant förvånad...

adde sa...

Ha ha ha ha ha ha!
Festligt när det kommer kommentaren i stil med "jag har minsann jobbat i branschen och vet hur en slipsten ska dras" och "det finns en undre värld där polisen inte har mycket att säga till om".
Ha ha ha ha! Patetiskt (slå gärna upp ordet i någon ordbok)!
Det är ju symtomatiskt att en människa i den positionen inte begriper hur hennes agerande påverkar allt det hennes yrkesroll står för. Hade hon haft förstånd nog hade hon aldrig hamnat där hon är (sorry, var menar jag såklart).

Mathias sa...

Jag har ingen aning om vem som har rätt, Anna eller vakterna, det vet bara de som var där. Oavsett vad tingsrätten kom fram till.

Jag skulle dock vilja att ni, som så okategorisk dissar Anna för att hon envist framhärdar, funderar på hur det skulle vara om ni råkat ut för samma sak men faktiskt varit oskyldiga. Hade inte ni framhärdat?

Jag säger inte att hon är oskyldig, men att ganska brutalt idiotförklara människor är inte speciellt snällt.

Jag skall väl erkänna att jag själv är lite färgad efter att ha sett ett avsnitt av uppdrag granskning där allas vår Janne J tog upp lite liknande fall. Man skall alltid ta sådant med en nypa salt förstås, och inte dra alla vakter över samma kam, men...