lördag, december 09, 2006

Praktisk!

Så beskrivs (marknadsförs) termosmuggen - ett av alla monster människan har skapat. Läckert. Det är bara det att praktiskt är en synonym för skitfult, efterblivet, smaklöst, vederstyggligt samt socialt och stilmässigt komplett värdelöst.

Jag har bitit ihop och hoppats att fenoment Termosmugg skulle passera. Att det onda skulle dö bort och försvinna eller åtminstone stanna på industiföretagens IT-avdelningar, men det verkar aldrig bli dags. Fortfarande säljs termosmuggar som om det inte finns någon morgondag. Uppskärpning för fan.

Visst, det är säkert jättepraktiskt att kunna hälla upp en halvliter kaffe när man kommer till jobbet och att det håller sig varmt resten av dagen. Men hur jävla mongo ser det inte ut när man ser en idiot glida runt malligt med en moddad termos till kaffekopp. Så jävla jobbigt är det ärligt talat inte att ta en kopp till ifall det svalnar.

Termosmuggen är kanske den mest osexiga produkt jag kan komma på. Det finns inget som kommunicerar så mycket "I dont give a fuck" som termosmuggen.

Jag tar mig min lätt fördomsfulla frihet att ringa in målgruppen:
Personer som brukar termosmuggen är samma personer som köper ballongskjortor och gubbchinos i parti på Dressman. Det är de som köper ALLTID flintastek när det vankas grillkväll på klotgrillsfyndet från Rusta och refererar till sin fru/flickvän som "regeringen".

Det är de som tycker att bluetooth-handsfree är the shit, som kör chiptrimmad Peugeot 206 cab och kallar det för "sportbil". Det är de personer vars liv revolutionerats av bag-in-box-trenden och som tycker att Gore-Tex är lösningen på livets alla problem.

Termosmuggens målgrupp mäter livskvalité efter mängden bonuspoäng på Siba-kortet och har lagt till ord som kanarieöarna, tjabba och dabuzz i in mobilordlista.

När man möter en person med termosmugg i ena handen kan man ge sig fan på att denne visar uppskattning genom via high fives.

47 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner en sån kille! Med termosmugg i bilen såklart :)

mikebike sa...

visst stämmer min "profil" ??

Anonym sa...

Du borde göra "gärningsmannaprofiler" åt Polisen, så mycket stämmer den!

caiman sa...

shit...90% av det där är min farsa helt på pricken, han har dock ingen termos-mugg.

Tänk om han köper en snart! Måste stoppa honom!!

joråsåatte. sa...

åh, ibland älskar jag bara dina blogginlägg.

joråsåatte. sa...

eller säger man; ibland bara älskar jag dina blogginlägg? eh, skitsamma. du fattar väl.

Lauren sa...

Oh ni mindre vetande :D
Det är ju en fantastisk uppfinning!! Vet ni hur många gånger man han släpat sig upp tidigt på morgonen på helgen för att komma i tid till kidsens handbollsmatcher, frukosten hoppar man ju direkt men kaffet MÅSTE intas och har man inte tid att dricka det hemma så måste man ju ta det med sig. Har vid ett flertal tilfällen tagit med det i en vanlig mugg vilket har resulterat i spill och kallt kaffe ( och ett surt ex )Jag påstår iofs inte att den är vacker på nåt sätt men jävligt praktisk. Mmm hur var reklamen om pensionssparande?? Men jag är ledsen Mike, där faller din profil något,för jag är ju en kalaspingla ;P

Jaaan sa...

Det påstås finnas en typ av förslutning på dessa muggar/snuskburkar, dvs man kan dricka lite och sen stänga in resterande skit till ett senare tillfälle.
Nice att slicka i sig resterna av sitt eget jipslem från gårdagen..VARJE morgon!

Mamselamsen sa...

Hmm... jag HAR en!

Mamselamsen sa...

Fast i plast! :-D

Anonym sa...

Nu har är jag inte beroende av det där skiten, kaffe alltså, min drog är ju glass, ja det blev en Dublin Mudslide igår, lovely. Men det känns ändå som du profilerat det hela rätt. Snyggt jobbat igen.

Martin sa...

Det är även samma människor som måste ha alla tekniska prylar som finns, men är för snåla för att köpa kvalitet.
Vet folk som har ALLA typer av teknik-units man kan tänka sig hemma, men allt är köpt på rusta och clas-o. och är gjordt i smäckig kinesisk silversprayad plast. Grym status.
Andra köper en flångny bil och 3 dagar senare meckar de den full med halva biltemakatalogen...

Maria sa...

Glöm inte att killen med 99% säkerhet köper hela sitt bohag, dagligvaror, garderob osv på Backaplan. Bergis var det där han träffade sin fru också. Nej, förresten det var nog på gamla Harley's, Golden Days eller kanske tom King Creole.

(Fascineras man vidare av typen så kan man alltid titta på TV 3:s 'Lyxfällan'. Lärorikt - en väldigt massa Don'ts levereras i spännande svensk nyrik-förortsidyll.)

Anders sa...

Ha, enda sättet du kan veta att 'kanarieöarna', 'tjabba' och 'dabuzz' inte finns i ordlistan är ju för du lagt till dem. Så jag tror att du sitter framför din sorgliga lilla dator i ditt sorgliga hem och dricker ur din sorgliga termosmugg.

Visst är dom fula, men ack så praktiska när man åker till Tyskland med bilen för att köpa hem sitt bag-in-box vin.

Anonym sa...

Denna spaning borde ha ett eget Nobelpris....dagen till ära. Vet vem jag genast skall tipsa om posten... och jag vet...allt stämmer... och jag gissar att han bara MÅSTE ha en termosmugg.

Ullton sa...

Haha jag bor ju i staden där det inte dricks kaffe på gatan, om man inte sitter på en servering dvs. Har dock sett att muggarna finns att tillgå på starbucks. Pinsamt.

hypsilophodon sa...

jag skulle säga att allt som signalerar "i don't give a fuck" i alla fall har nåt slags sympatiskt värde. sympatiskt är det däremot inte att säga "regeringen" och äta flinta.

Johan sa...

Ett mycket stiligt inlägg får jag säga, eller kanske stilfullt rabiat...

i alla fall väldigt bra!

jansson sa...

Klockren analys!

fenix sa...

HAHHAH - jag har en! För att maskinen på mitt jobb gjorde vidrigt äckelkaffe och jag hellre tog med mej frukostditot hemifrån. Men min är en fin, smakfull, RÖD variant från Duka. :P

Numer är den grymt praktisk om man haft en sån norgon att man inte hunnit med frukost hemma men ska till BVC eller dylikt, då får man iaf i sej i bilen på väg dit. Livet blir intressantare med barn...

Kalla Kåre sa...

På jävla pricken, MIke. Några diskreta tillägg bara. Termosmuggsägarna spelar också innebandy samt jobbar kanske på Volvo Lastvagnar eller Ericsson. Dom äger the extended version av Ringen-trilogin och har sett den flera gånger! Gubbchinos kan f ö övrigt också heta rövchinos. Fan vad du är bra.

Maria sa...

Varje söndag bänkar han sig framför Parlamentet och tycker givetvis att Robert Gustavsson är allra allra roligast

Malin sa...

Alltså, din beskrivning på målgruppen är så klockren!! Jag känner en kille som har termosmugg och han stämmer in på ja allt som du skrev. Helt otroligt! För att ha så här bra info måste du vara otrolig nära ngn med termosmugg.. Ööh, en "mycket nära vän till mig" citatet används ju flitigt när man pratar om sig själv egentligen ;). Ha det bäst, och var rädd om muggen...

danne sa...

mikebike.... nej nej nej.... :-) Utan min termosmugg "Angelita" hade jag aldrig överlevt två år i Guate. Problemet var att det aldrig fanns något drickbart kaffe utanför huvudstaden vilket gjorde det nödvändigt att tanka termosen full innan varje utflykt bland vulkaner och strandbungalows. Efter min ipod är det nog min käraste ägodel. Naturligtvis motsäger jag mig din profil o det grövsta. Jag tror du blandade ihop termosfolket med de som köper engångsgrillarna på ica. Den intressanta frågan är dessutom inte om man ska ha termosmugg eller inte, utan hur och på vilka bönor man gör sitt kaffe. Och rostningen.
Du hittar "Angelita" med sina bästa vänner, nyfotograferade för din skull, hemma hos mig på bloggen. :-)

Dåcktor Erik sa...

Tänk om 'termosmugg' inte är sammansatt av orden 'termos' och 'mugg' utan av orden 'termo' och 'smugg'. Då blev det obegripligt för vad är en 'smugg'?

Men kanske Fuglesang skulle behöva en termosmugg uppe i rymden?
I rymden kan ingen höra kaffet kallna.

optikerdotter sa...

Haahaaa! skrattade så min pappa kom o frågade vad det var jag gjorde egentligen. Läste upp lite och tillochmed han blev barnsligt förtjust. Så, nu finns det eventuellt ännu en läsare. Får jag nån cred för det då? Du kanske kan dela med dig av den där berömda glassen du fick kanske? ;)

Anonym sa...

Lite kvick att dömma igen...

Under studenttiden var den nämnda typen av termos ett absolut måste.

Inte nog med att alla bibliotek i Uppsala kör med fulkaffe som stått i bryggaren minst 3 dagar - det var dessutom lag på att ha "förseglade" koppar (vilket inga av kafeteriorna hade).

Med andra ord hade vi haft ytterligare ett stort antal överliggare om inte denna eminenta uppfinning existerat.

Skulle kunna gå så långt att säga att jag har alla mina studieresultat (och det vill inte säga lite!)i skuld till uppfinnaren.

Levande sa...

Jag dricker mitt morgonkaffe i termosmuggen på språng mellan hemmet och skolan. Så fyller jag på den i cafeterian under dagen..

Faen vad grymt osexig jag kommer känna mig varenda gång jag placerar den i min hand i fortsättningen. Tack så mycket...! ;)

Den 'fula' ovanan jag hade att skicka med särbon och sedan även pojkvännen morgonkaffe att dricka i bilen kan också tillskrivas denna mugg... Ägde förresten 5 stycken samtidigt för att få det att gå ihop..

Lauren sa...

Hmm, jag börjar ana att den gode Mike endast skapade detta alster för att kolla läget hur vi trogna Bloggfrossa-junkies ställer oss till termosmuggen och det av den enkla anledningen till att han vill skaffa en men... cool eller inte?? Är det så Mike?? ;P

Nemo sa...

Återkommer då jag snott ner mig några tankespiraler... alltså... kaffe skall drickas ur lergods eller porslin. Stål, papp. glas och annat trams går bara bort...lika omäktigt är det att ha en tillbringare vatten i porslin. Vatten = glas, Öl = plåt/glas, och kaffe = sten/lera glaserat.

Kaffe bör dessutom drickas sittande... i stillhet.

Jag lider med de kommentater som tvingats in i termovärlden då omgivningen inte förstått vikten av gott kaffe

Luca sa...

Termosmuggen är precis så sportig och praktisk som förgubbade kontorsråttor lätt blir.

Jag tror hårt på din profil- lägg till "sportig klädsel" på fredagar (dvs dyr märkesskjorta som inte går att utöva någon sport i).

Los Angeles sa...

Sorry Mike, den här gången har du fel. Termosmuggens Engelska namn "Commuter Mug" gör det mer tydligt för vem den är nödvändig. Om du var tvungen att tillbringa en dryg timme i bilen varje morgon på en fullstoppad 12-filig Californisk motorväg skulle du nog också uppskatta den nödvändiga utrutningen i bilen, AC, Stereo, och en Commuter Mug med kaffe. Och det saknas ju inte människor med långa pendelavstånd i Sverige direkt...

Att däremot fylla upp den igen när man väl kommit till jobbet är idiotiskt. Då kan man ju inte använda koffeinet som ursäkt för att lämna skrivbordet då och då.

danne sa...

los angeles: high five!!! :-)

Anonym sa...

Hahahaa!! Du är ljuvlig!

Jonas sa...

Haha! Fanstyget finns med cigg.-kabel oxå. Så man kan VÄRMA skiten medan man är i bilen!DET måste ju vara pricken över i:t.
Har försökt hitta bilder, men utan framgång...

Anonym sa...

Nej men usch och fy vad ful och onödig den är!

Ge mig en champangeglaskylare så nappar jag direkt...tänk i taxin till krogen...(ja bör även kunna fås som ölkylare för MÄN he he)...

DET hade varit nice:-)//Stina

Melinda sa...

När denb nya rektorn tillträdde på min gymnasieskola fick han lov att införskaffa en sådan eftersom en av elevassistenterna förstörde hans porslinskopp redan första dagen när han skulle visa en specialteknik för att få kaffeautomaten att funka. Så antagligen är de i alla fall hållbara.

SANDRA sa...

Bara bäst i skidbacken.
I solen.

Anonym sa...

Tacka vet jag BURKKYLAREN. Den försvann tyvärr på 80-talet och går inte att få tag på. Det var en burk som var lite större än en 33cl-burk och klädd med frigolit som man ställde burkölen i, så den höll sig kall.

Anonym sa...

Tacka vet jag BURKKYLAREN. Den försvann tyvärr på 80-talet och går inte att få tag på. Det var en burk som var lite större än en 33cl-burk och klädd med frigolit som man ställde burkölen i, så den höll sig kall.

Anonym sa...

Tacka vet jag BURKKYLAREN. Den försvann tyvärr på 80-talet och går inte att få tag på. Det var en burk som var lite större än en 33cl-burk och klädd med frigolit som man ställde burkölen i, så den höll sig kall.

Anonym sa...

Termotemat verkar gränslöst. Visste du att det finns termokjolar nu för tiden?? Fint komplement till termobyxan om man vill piffa till sig lite. Misstänker att termouppfinningarna bara är i sin linda. We ain't seen nothing yet... Huuu!

Anonym sa...

Påminner mig om mitt gamla jobb. Allt stämmer in på en kille jag jobbade med. Givetvis hade han en röd, glänsande (!) termosmugg som han stoltserade med.

adde sa...

Du har ju tokfel din knäppis!! Jag har inte bingo på nån av egenskaperna i din gärningsmannaprofil, men däremot har jag 30 min bilresa till jobbet och då är den perfekt. Fast jag har nog bara kommit ihåg att använda den några enstaka gånger, mest beroende på att jag är lika alert som en lobotomerad tapir före 7.30am.

Malin sa...

Jag skrattade så jag nästan grät. För du har ju så rätt. Men.. ..jag tycker också att termosmugg is the shit. Men min är röd :)

johanna sa...

Haha!

Fast ändå...det finns ju även de klimatsmarta som väljer termosmugg för att slippa slänga en engångsmugg.

Ellie sa...

Termosmuggen är den mest underbara uppfinning jag vet. Varför, därför du kan ha MER kaffe med dig på morgonen än en jävla sketen pappersmugg. Du kan välja bra drickbart kaffe en 7/11's skit kaffe. Jag älskar denna uppfinning.