torsdag, december 28, 2006

Nu blir en Mikael trött igen...

Min kolllega (RG) vet hur man retar upp mig. Fort som fan.

Imorse skickade han en länk. Till den outtömliga källan för äckel och hat. En artikel i Aftonbladet.

Jag vet. jag har tjatat om det och det är bara att sluta läsa för att slippa. Men det är väl min självspäkarådra som bara gör det omöjligt att låta bli. Särskilt när man vet att man ska bli serverad sådär viktig, matnyttig info som får det att rusa i hjärnan och susa i öronen resten av dagen.

De har gjort det förr, nu har de gjort det igen och de kommer nog att lyckas överträffa sig själva ännu en gång. De kör "Kickispåret".

När "Kicki äter korv" och när "Kicki super till" ja då kan vi luta oss tillbaka och njuta av att det inte har hänt någonting av vikt i hela världen. Inga bilbomber i Irak, inga tsunamis, inga villainbrott, inga shockhöjda energipriser. Ingenting. Nada.

När Kicki viker ut sig - då är världen lugn och fin.

Den här gången lyckas de nog ändå överträffa sig själva. En artikel (av ungefär samma textomfattning som vid ett mördargripande) med tillhörande bild där Kicki berättar att hon valt att fira nyår själv. Det är fan inte lätt att hitta ämnen med så lågt nyhetsvärde. Särskilt inte med tanke på att samma tidning redan stått för följetongen BB-linda (inkl. Fadde-mongot). Men på nåt sätt lyckas de gång på gång. Imponerande och äckligt på samma gång.

Jag var tvungen att skriva till ansvarig "journalist" Niklas Strömberg på Aftonbladet och fråga den klassiska hur-känns-det-frågan:

---------------------------------------------

Hur känns det

...att vara en så skicklig journalist?

Det är få förunnat att kunna sänka lägstanivån ytterligare. just när man trodde att nu fan har aftonbladet gått och toppat, tagit position och visat hur man skapar nyheter av händelser med lägre nyhetsvärde sin egen morgontoalett. Mycket mindre intressanta till och med.

Fy fan säger jag bara. Grattis killen. Du har lyckat med en bedrift likvärdig att stoppa tideräkningen.

Kicki firar nyår själv. Hur kändes det att komma och få fläka ut den egentligen? Snälla svara på det. Jag vill verkligen veta.

---------------------------------------------

Man tror att det är på skämt just därför skrattar flabbet i halsen för man inser snabbt att på andra sidan trycksvärtan sitter nåt mongo till chefredaktör och godkänner att löpet befläckas av larmet att Kicki Danielsson, en av jordens i särklass mest ointressanta människor ska fira nyår själv. För att hon valt att göära det dessutom. Viktigt.

Det är fanimej en provokation mot alla människors intelligens. Såna artiklar borde bestraffas med nackskott. Rakt av.

Hör du det Nicke!

24 kommentarer:

Systrarna Syfilis sa...

Varför kan inte alla tidningar bara sluuuuta skriva om Linda freakin Rosing och Kikki D? Va? Det vore ju så jävla enkelt ordnat.

Ignorance is bliss.

snellie sa...

Påromba Mike!

God fortsättning och hoppas nya året blir gött som bara den! :)

Dagen blev på det här viset lite bättre! Tack!

mikebike sa...

syfilis: haha ja man tycker ju fan det.

snellie: hey! god fortsättning själv förresten. längesedan. hörde att vi har en gemensam "bekant" ;) världen är liten.

hypsilophodon sa...

äh det är god underhållning, mitt skratt stannade ingenstans när jag såg tidningen nyss.

Anonym sa...

Sluta läs Aftonbladet så löser sig detta dilemma.
Det är det som är roten till problemet.

Lustigt att detta är en av mina önskingar inför nästa år


Fast du lyssnar inte på mig, jag vet detta :)

Anonym sa...

Hi, i was looking over your blog and didn't
quite find what I was looking for. I'm looking for
different ways to earn money... I did find this though...
a place where you can make some nice extra cash.
I made over $900 last month having fun!
make extra money now

Tinselflickan sa...

*s* Vi har precis haft den diskussionen på min arbetsplats...

Jag kom fram till att man på bladet antagligen tyckt det var dags att skriva om folk som firar nyår ensam och sen kom någon på den briljanta idén att ringa Kicki Danielsson och sen var saken biff!

Tror nog det är många som är ensamma som känner igen sig men jag fattar inte hur folk kan gå på det där med Kicki och köpa tidningen? För det är ju trots allt därför de envisas med att löpa på henne. Att det säljer.

Anonym sa...

Prygel borde de få. Både chefredaktören och Nicke. Och när man ändå tar till våld kan väl Kicki själv få några rapp.

Anonym sa...

haha, hade så gärna sett ett svar på det där. Hur kan man möjligen försvara en sådan artikel? Då måste man ha livlig fantasi.. Spännande att få se en sådan twistad del av den mänskliga hjärnan..

A sa...

Vill inte alla veta vad Kicki ska göra på nyår? Jag har legat sömnlös på nätterna och funderat på om Kicka ska vara ensam eller inte, men nu har jag fått svar på min stora fråga.

gina sa...

Gör som jag, spola Aftonbladet så kan du slänga blodtrycksmedicinen på samma gång.

Kattmorfar sa...

Ilska. Bra.

jansson - fortfarande julbitter sa...

Instämmer med inlägget. Hojta till om de svarar på ditt mail. Vill gärna läsa det :) Nackskott är för lindrigt, punghackning är att rekommendera...

Anonym sa...

Säger som el_pedro,sluta läs,så var det med det.

mikebike sa...

hypsilo: ähh det är fan inte underhållning.

pedro: hahahah ja jag vet att du verkligen strävar efter att göra aftonbladet fritt från läsare. utopi. snälla ge mig alternativ och helst inte GT.

tinselflickan: men tror du verkligen det. att det säljer. jag tror att det bara är nåt de säger. för att rättfärdiga sin självbefläckelse. vi ger publiken vad publiken vill ha. nä, jag tror inte det. de har ändå ett visst mått av ansvar.

peppe: haha ni är så hårda i finland;)

anna:svaret var tyvärr inte så kul som man hade hoppats. nicke skyllde nyhetsvärderingen högre upp i leden och tyckte det var tråkigt att jag upplevde att han sänkt lägstanivån. men jag har mailat igen, jag vill gräva i det här för det är fan osant hur rötna news man kan få mångla ut till almänheten helt utan att ta ansvar för konsekvenserna;)

a: hahahaha ja men vilken tur att aftonbladet lyckades med sitt uppdrag då. damn vad skönt det måste varit att kunna sova inatt;)

gina: hahahah ja det är en idé. det barkar därhän som det brukar heta. väntar bara på att pedro ska hooka upp mig på några sköna nyhetskanaler isället.

janson: han svarade ett standardsvar helt utan känslor, men det är inte över än. jag lägger ut det när vi är klara. tyvärr var svaret så där riktigt skinntorrt oangripbard. han är hårt drillad nicke - lydig som få.

dan: ge mig alternativ, jag är så blasé ;)

Anonym sa...

mickebicke....
Alternativ, tja, hmmm, "mikebike", tänker jag bike...tänker jag cool hoj
..tänker jag mcm och bike...tänker motor..tänker tidningen gasoline.. :)

Ron Obvious sa...

Aftonbladet hade denna nyhet av grotesk magnitud på sin förstasida igår. Även Expressen slog, enligt uppgift, på stort rörande detta. Men själv tycker jag mest synd om Niklas. Han fick knappast välja själv.

Caravaggio sa...

Jag var inne häromdagen när Gerald Ford precis gått bort, det kan man ju tycka borde ha ett visst nyhetsvärde men vad toppar Aftonbladet med? Gravidchock i Tyskland. Imponerande.

Anonym sa...

Ja jag läste oxå den om Kicki. Nu blir jag rädd för mig själv, tänkte inte att det var speciellt underligt att dom skrev om detta. Läste och begrundade och tyckte lite synd om Kicki. Dags för uppryckning så här kan jag inte ha det...

He he..
Stina

danne sa...

amen.

Anonym sa...

GP?

allt förutom kvällspress funkar faktiskt.

mikebike sa...

caravaggio: hahahahahahah.... ja jag säger då det.

stina: så länge man vaknar finns det hopp brukar de säga ;)

ron: hmm njae så jävla synd är det inte om honom. eller jo lite.

danne: big up!

pedro: ja ja gp är ok men de är så jävla långsamma när det händer nåt. fan, el oyo är ju galet mycket snabbare som du vet. kan inte respektera dem efter det.

Tinselflickan sa...

Mikebike: är fd kvällstidningsreporter så visst vet jag att det säljer (och hur det funkar). De skulle inte fortsätta annars.

Frågan är vem som ska få bestämma - journalisterna som säkerligen inte vill ringa Kicki Danielsson och intervjua henne (vilken journalistisk bragd och framför allt - vilken utmaning!) eller redaktörerna och siffrorna som säger att varje gång man har Kicki på löpet så säljer man 6-7 procent (eller vad det nu är) mer än annars?

Jag röstar på journalisterna. Men tror inte att det är många som gör det.

Anonym sa...

Sure, jävligt dåligt nyhetsvärde men en sak kan vi nog enas om; de kan tidningar bättre än oss. De vill sälja så många som möjligt och de vet vad som säljer. Tror knappast nån som gått journalisthögskolan har målet inställt på att nån gång i framtiden få rapportera om Kicki & hennes korvar men de blir lönehoror som oss andra, därtill på Svedalas största blaska.