fredag, december 08, 2006

Bjudglass - ich dont think so!?

Jag skrev för ett tag sedan om Ben & Jerrys magiska glass. Den som får en riktig gammelheroinist att framstå som fullt kapabel att kontrollera sitt beroende.

Responsen blev slående och när det kort efter visade sig att jag lyckats förleda ett flertal tidigare oskulder in i ett närapå motbjudande glassmissbruk så blev jag så mallig att jag skrev ett brev till B&J's marknadschef för att upprätta ett slags gratifikationsprogram för mig själv.

Jag skickade även en kopia på brevet till deras kundsupport bara för att försäktra mig om att ärendet skulle landa rätt. Inget svar. Oproffsigt värre. Men vad kan man förvänta man sig av ett gammalt trött hippigäng egentligen. Att de löser ens munchies är väl mer än nog. AS!

Jag funderar på om det är en del av de gamla grundarnas slapphänta livsföring som smittat av sig och transformerats till vad man på andra företag brukar kalla företagskultur.

Jag blir så jävla lack!

Ett svar kan de väl kosta på sig ialla fall. Tidigt imorse mailade jag ytterligare en gång och påpekade det faktum att jag ignorerats i tidigare mail. Jag förklarade att jag inte tyckte det verkade finnas någon förankring mellan deras tugg om "Peace Love & Icecream" och den reella sanningen. Ingen love min väg än så länge iallafall.

Kontentan är att jag förskjuter B&J's som varumärke nu. Jag hatar dem öppet - förbannade glassretarder. De kan fan dra åt... och köra upp sin fred-och-kärlek-bullshit i stolgången. Allt är bara lögn ändå.

Det hade varit bättre om de gick ut och sa: "OK, vi är assholes - men assholes som gör världens godaste glass!". Mer ärligt och nästan lite kreddigt. Som det är nu är deras kundansvar bara ett stort gåochknulladigsjälvtecken (fast i lönndom) till alla konsumenter.

Det mest förnedrande i hela historien är att jag vet att jag inte kommer sluta köpa deras produkter. No way. Det är jag alldeles för svag för.

8 kommentarer:

lisa sa...

Snåla jävlar!!!

Anonym sa...

Finns inget så vackert som en bitter missbrukare med abstinens:)Finns väl ingen missbrukare som älskar sin drog. Fan kolla Gollum

mikebike sa...

ni anar inte vilken ironi mitt liv kantas av ibland. Det kommer en uppföljning på detta... var så säkra

Anonym sa...

Kan man gissa att det kom en leverans glass när du precis publicerat? Haha, i så fall!

Jonas sa...

Jorå, det står allt ett paket med caramel chew chew i frysen. Är precis nybliven missbrukare, (pga din blogg). Så något borde det ju vara värt för dom. Jaja, trevlig helg. Duscha, ja du vet...

Los Angeles sa...

Du är väl medveten om att Ben & Jerry's ägs av Unilever? En liten kugge i ett av världens största "consumer products" företag med andra ord...

Johansson sa...

Du verkar ha väldigt lätt för att tappa balansen, kort stubin, Tourettes.

Funderat på en psykolog?

mikebike sa...

jonas: fan vad jag blir mallig att du blivit hookad:

LA: haha nej jag skiter totalt i hur multinationellt eller globaliserat företaget är. im only in it for the ice-cream;)

johansson: haha mmm tycker du. jag är komplett skogstokig. alla människor på jorden kan ju inte gå runt och tycka att allt är fridens hela tiden. är det det du vill uppleva här har du tyvärr hittat fel blogg;)