tisdag, november 28, 2006

Stopp Ronny, det räcker nu!

Fick en länk av en kollega R (tillika min pervokran som jag pratat om tidigare här på bloggfrossa) igår. Gud vet vart han hittar allt. Jag brukar fråga men vill egentligen inte veta. Det är lite för otäckt.

Denna gången handlar det om julklappar och det är hårda paket vi snackar om. En snubbe som specialiserat sig på lasergravyr och med stor fingertoppkänsla lyckats ringa in den absolut mest köpkåta målgruppen för sin skit i friluftskretsar.

http://www.ronsvelasergravyr.se/

Jakt och fiskeintresserade människor är tydligen extremt heta på graverade termosar och icke att förglömma - toasitsar. Vem vill inte ha ett vildmarksmotiv på dasslocket. Något slags social statussymbol... för den som vill vara med liksom. Ett fenomen som ingen egentligen förstår men som ÄR. Ungefär som med mongoloider och dansbandsmusik. Den där oförklarliga fäblessen.

Visst, låt dem hållas kan man tycka. Whatever makes them happy... och de skadar ju ingen.

Men så kommer jag in på kommentarssidan och finner följande:

"Hej Ronny! Jag fick termosen idag. Den blev helt fantastisk, vi är mycket, mycket nöjda. Gissa om den kommer att väcka uppmärksamhet på Ulfs 50-årsfest! Tusen tack! Hälsningar Jesper."

Jesper Höglander, Arvidsjaur som beställde en termos med foto på en blivande 50-åring, en Golden Retriever samt en Polar husvagn.

JAG REPETERAR: "Polar husvagn".

Att lasergravera in en Polar husvagn på sin termos är att pusha det. Det är självbefläckelse och ungefär så nära man kan komma gränsen innan man slår över i mental ohälsa. Snuddande nära.

Ok man ska inte döda budbäraren men jag undrar ändå när ska någon steppa upp och säga: "Stopp Ronny, det räcker nu!"

21 kommentarer:

Fredo sa...

Ja, han verkar ha hittat sin grej. Jag tror inte man ska gå omkring och fundera över vad som skulle kunna ha en marknad. Man skiter helt enkelt i det och gör sin grej med bravur så kommer kunderna krypande som Gollums på speed.
Som boende i storstan ser jag ett enormt behov för folk att betala äckligt mycket pengar (för något jag inte har kommit på än). Kanske ska börja med min kropp.

ls sa...

Det gäller att se möjligheterna, Mike.
Är inte du torsk på Apples prylar? Visualisera ett dasslock med Apple loggan, så förstår du vad jag menar.

Anonym sa...

åh, tack för tipset! här ska beställas julklappar./m

mikebike sa...

fredo: haha ja börja med kroppen. det skule nog inte bära ekonomiskt för mig dock;)

ls: så jävla mycket gillar jag inte apple.

anonym; vad var det... det var husvagenne va? hahaha

Anonym sa...

OOhh, jag får samma känsla i magen som jag får när jag är på ställen som K-rauta, Claes Ohlsson och Bauhaus. Får lite svårt att andas och vill bara bort. Vilka superläskiga grejer. Typ som:

http://www.bradford.se/shop/shop_detail-n18-i3156-sD.html

Ankan sa...

Okej...
Tipsa aldrig GAIS souveniransvariga om detta!

Ankan sa...

Okej...
Tipsa aldrig GAIS souveniransvariga om detta!

Mamselamsen sa...

Jösses människa! Jag vill ha en toasits med Johnny Depp ingraverad.

Vem skulle inte vilja slå ner sin nyduschade bak på honom?

lois sa...

meh, låt dom!

flo sa...

Tufft!
1.Graverad termos.
2.Graverad Toasits.
Årets fulklappar, givet.

Fabbe sa...

Wow god damn it, det här ger mig ilningar allra längst in i själen. Men det finns tillräckligt med smaklösa jagande norrlänningar för att Rompa ska kunna leva gott. Va är det med jägare och deras fetisch för det dom jagar, inte nog med att dom ska skjuta ihjäl djuren sen ska man hänga upp liken på väggen och ha tavlor, figurer och allt möjligt skit med älgar på hemma. Det är så jävla ugly så det finns inte.

Det finns värre platser än Bauhaus och dom andra det är rusta och andra lowlife varuhus. Tacky verkar vara det nya svarta liksom.

Gravera mera sa...

"En bra, och i stort sett sanningsenlig sammanfattning är att endast

FANTASIN

utgör begränsningen för vad som kan göras med en lasergraveringsmaskin."

Ha ha ha!

ax sa...

Men vad är det för folk som köper sådan skit och sedan är stolta över det? Var inne på hans sida och läste bland kommentarerna... Dom var ju lika exhalterade över sina termosar som ett gäng koprofager runt en påse skit. Skrämmande är bara förnamnet!

Steff sa...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA host HAHAHAHAHAHA!
För oss som har jägare i släkten är det bara jätteroligt. Skall ej tipsa om sidan dock, då jag är rädd för konsekvenserna!

G sa...

hahaha, flott visitkort hade snubben också: "Ronseve Lasergravering - strålande teknik för lysande resultat". briljant!

Anonym sa...

Borde kanske tipsa farföräldrarna om Ronnys tjänster. När de köpt upp sig tillräckligt på trädgårdstomtar kommer de att behöva något nytt att lägga pengarna på. Bilbingoplattor (dem man lägger sina lotter på när man spelar bilbingo) med en gravyr av Polarhusvagnar hade gjort mig till årets barnbarn.

jansson sa...

Men sittringen var av plast i a f... :)

Los Angeles sa...

Jag gillar termosen med babyns födelsedatum, vikt, längd, etc.

Så när man låter frugan sitta hemma med ungjävlarna och drar ut på älgjakt istället, så har man ju i alla fall ungens namn på kaffekasken så att man inte glömmer...

Eller glaset med "Pappas öl" graverat. Så att ungen vet att inte smutta på fel pilsner.

Man borde lägga in en order på en toasits graverad med sprängskiss på Volvo B20 motor eller en Puch Dakota. Då blir han nog så glad att man får den gratis.

Aptango sa...

"Som exempel kan jag nämna att jag bl. a. gjort underlägg med ett gammalt bröllopsfoto till ett par som firade guldbröllop. Dom grät när dom fick se dom". Från kommentarsidan.

mikebike sa...

aptango: hahaha, ja jag grinade otröstligt när jag hade läst klart kommentarssidan.

Anonym sa...

Örkelljunga 2007-01-06
Tjena kompis!
Egentligen hade jag tänkt säga ett och annat om att du kopierat och använt dig av text från min hemsida utan tillstånd, men så kom jag på bättre tankar....
Du skall ha hjärtligt tack för den utmärkta draghjälp du givit mig och min lilla hobbyfirma (gör detta på deltid). Ledsen att behöva säga det, men du tillhör en liten minoritet så jag kan lugnt bortse från dig och den galla du spyr över mitt lilla företag. Hur mycket tjänar du på din orddiarré egentligen? Fortsätt du blogga skit om oss som har lite kreativa idéer och ser till att förverkliga dom. Ju mer du skriver, ju mer kunder får jag och ju mer tjänar jag. Tack vare dig så kanske jag kan säga upp mig från mitt ordinarie arbete snabbare än jag hoppats. Genom att min hemsida har så många "prylkåta" besökare så hör jag till de första träffarna om du söker på "Lasergravyr" på nätet. Det var så det företag, uppe i Luleå, som jag den här helgen graverar och skär ut 20240 små plastbitar åt, hittade mig. På det jobbet tjänar jag en hygglig månadslön. Andra som hittat mig genom mina meningslösa prylar är Vasaloppet Marknads AB, Sveriges Television i Malmö, Atlas Copco Rock Drills i Örebro o.s.v. Så fortsätt du blogga skit om mig bara, för det har inte den verkan du hoppats på! För övrigt så kan jag i förbifarten meddela att min slogan som finns på mitt visitkort,
"Strålande teknik för lysande resultat" sen i höstas är ett registrerat och skyddat varumärke. Jag har ett fint diplom här på firman undertecknat av Generaldirektören själv, Gun Hellsvik. alltid retar det nån....

Hälsar
Lasermannen själv
Ronny Svensson
Örkelljunga