lördag, november 11, 2006

Koppleri-tv

Vaffan är dealen med tv4:s mjukisdoku, bonde söker fru, egentligen?

Käcka Linda Isaksson agerar hallick åt fyra bonnapågar som upppenbarligen inte har god social förmåga nog att lyckas träffa någon.

Det är lite lustigt när man tänker på hela formatet egentligen. Varför just bönder? De har väl i alla tider lyckats fortplanta sig. Det MÅSTE finnas yrkeskategrupper med som har betydligt svårare att kamma ragg. Vem tog sig rätten att omyndigförklara sveriges alla jordbrukare egentligen. Dock ska de ha kredd för att de lyckats gallra ut ett par riktiga ess. Jag kan tänka mig att den som är ansvarig för inköpet av serien tänkte att "vaffan, klart pöjka sa ha lite fetta" (skaraborgsbonne-dialekt). Men de gör bara alla en björntjänst.

Fast jag måste erkänna att det kittlar lite i underhållningstarmen när man ser grispojken Andreas snacka om "schyssta pattar" och göra sexuella anspelningar som skulle få de mest härdade av mansgrissvin att tappa hakan.

Men utöver den massiva lyteskomikfaktorn och den där ryggmärgsisande pinighets-faktorn håller det inte så bra. Förutsägbart på nåt vis.

"Slaktare söker fru" skulle vara lite mer edge måste jag säga och "Reningsverksarbetare söker fru" skulle vara riktigt charmigt. Om tv4 verkligen ville göra göra nytta skulle de gjort "Arbetsförmedlare söker fru" istället... fast det vete fan om det finns tillräckligt med tv-tid i omlopp för att locka till sig ett någon form av frumaterial (offer). Arbetsförmedlare, det är liksom bara för perverst. Där går nog gränsen till och med för såna som BB-linda och Robinson-Robban.

Hursomhelst verkar formatet ha blivit en mindre succé och då vet vi av erfarenhet att kanaler som tv3 och kanal5 snabbt brukar kontra med nån sjuk spin-off version. Jag skulle helt ärligt bli förvånad om jag INTE får se Robert Aschberg leda "Vem vill gifta sig med en koprofag" eller något liknande till våren. Det ligger absolut i linje med Strix televisions fingertoppskänsla.

We've aint seen nothing yet... eller vad är det de brukar säga.

22 kommentarer:

Sparkling sa...

hahaha, "vem vill gifta sig med en koprofag", klockrent! :)

Mel sa...

"Försäkringskassehandläggare söker fru/man" alternativt "CSN-handläggare söker fru/man" är mina personliga favoriter. De gifter sig väl bara med varandra?

Mamselamsen sa...

Koprofag.... nej nej... skiten ska ut på åkrarna!

Är det bara jag som reagerat över Linda Isakssons andning, när hon blir lite upphetsad. Låter som om hon har värsta astmaanfallet.

Mamselamsen sa...

En liten fråga:

Om koprfager äter skit och sen skiter ut det.... är det konstgödsel då?

jansson sa...

Haha skönt att ännu en har insett det sjuka med programmet.
Har själv propagerat för spinn-offen "programmerare söker fru"...

Ron Obvious sa...

Urbanisering - När fettera flytter te stan ble bare kosera kvar. I Norrland annonserar de eller köper ryskor. På landet kontaktar de TV4.

För övrigt tycker jag att det är ett mycket charmigt TV-program.

Anonym sa...

Hej fina du!
Som du fattar kan jag inte ens se vinjetten.
Jag blir helt matt.

Jag kan tänka mig att P blir tråkad till döds när han åker runt bland sina bönder.

Kram

Anonym sa...

*skrockar*
Som tur är tittar jag inte på dokusåpor.
Skit-tv kallas det visst!

Men koprofagprogram kunde ju säkert vara intressant. hähä

Dåcktor Erik sa...

Varför inte låta den där stackars nekrofilen från Västmanland vara med på ett hörn och inspirera? Ja, när ändå udda böjelser inspirerar TV-program.

Men frågan är om '...söker fru' är rätt då. Kanske. Kanske inte. Det äktenskapet vore hur som helst döfött.

Hanna sa...

Bonde söker fru är jävligt snaskigt. Men mest intressant är helt klart den "psykos" som samtliga deltagare verkar drabbad av. De verkar tro på riktigt att de är kära i de här bönderna. Ofattbart.

Anonym sa...

He he jag tror inte på temat "Reningsverksarbetare söker fru". Vi har en lirare som kallas "bajs-gert" som jobbar på reningsverk. Visst han har fru...men se hur barnen blev! Nej, reningsverksarbetare ska nog vara utan fruar! :)

Bullshit Bulletin sa...

HBT-person söker NCC-arbetare
KPML(r):are söker MUF:are
Ex-man söker one night stand
UNICEF:are söker asyl

mikebike sa...

mel: hahaha... ja det är ju faktiskt så. amv's största problem är alla inavellskador.

inteforintett: hehe nä jag tänkte faktiskt på det. att du skulle störa dig på det programmet;)

mamselamsen: konstgödsel.. hahaha fyndigt men nej jag tror snarare att det är tvärtom, att det blir förädlat och kraftfullare. ungefär som V-power på shell.

hanna: ja du, fan alla undrar väl vad det är med dem. jag sitter och håller andan. när ska de säga att de skämtar. men det gör de aldrig. det är helt jävla galet.

BB: haha ja fan, jobbal ite på de där spin-off formaten så är du hemma ekonomiskt.

Josey sa...

Eftersom jag flyttat utomlands har jag tyvärr inte haft nöjet att se den fantastiska underhållningsserien. Men att det är något alldels extraordinärt, det förstår man ju när man läser Aftonbladet och Expressen. Varje dag är det någon ny sensation. Journalisterna har uppenbarligen aldrig varit med om något mer spännande än Bonde söker fru.

Anonym sa...

I uppföljaren till "Bonde söker fru" blir det nog ombytta roller könsmässig tror jag (dock ej könsrollsmässigt). Själv hoppas jag på "Bibliotekarie söker make". Det skulle roa mig i all fall!
Haha..
/Annica

Anonym sa...

Det är ju inte så många andra yrkeskategorier där man är så pass bunden som en bonde är.

Att vara bonde är ett 24-timmarsgöra. Dygnet runt, året runt ska man vara tillgänglig. Klart det blir svårt att finna någon som vill leva vid ens sida under dem förhållandena. Det går liksom inte att åka bort till svärmor över helgen eller ta en veckas semester hur som helst. Det är en livsstil som långt ifrån alla kvinnor vill leva.

Det är knappast någon särskild livsstil man måste anpassa sig till som maka/make till en arbetsförmedlare, reningsverksarbetare eller slaktare.

Den där grisbonden Andreas äcklar mig något fruktansvärt. Inte nog med att han har den fulaste dialekten jag någonsin hört, likt en bebis, hela han osar dessutom mansgris. Urk!

puttelito sa...

Tror att tv3 snart drar igång "Proktolog söker fru" varpå kanal 5 måste kontra med " Lesbisk gynekolog söker fru"

lisa sa...

Jag tänker mig att vinsten i "arbetsförmedlare söker..." kan vara ett jobb! Okej, man måste gifta sig med en arbetsförmedlare, men man får i alla fall ett jobb. Kanske ett sån´t där riktigt sunkigt sälj-jobb. Och så blir alla arbetssökande ogifta människor tvugna att vara med, för annars får de ingen a-kassa för de inte lägger ner hela sitt liv för att få ett jobb. Först då kan nog arbetsförmedlarna få en eller annan fru. (Med vissa undantag. Det finns ett snyggo på AF Järntorget som nog kan få en på sitt utséende)

bird gerhl sa...

jag undrar jag hur många av de där bönderna linda själv pökat på uppe på höskullen...

Camilla sa...

Ahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaa! Skriv inte så där, snälla... Jag sätter teet i halsen. Host, host!

Josephine i Haag sa...

kanske för att jordbrukare liksom håller på att bli en utrotningshotad art... såvida de inte är riktigt kreativa mångsysslare som plöjer åkern på natten och kör turister med häst och vagn på dagen. Klart de inte orkar ragga på den lokala krogen då inte... alla tjejerna i byn har ju stuckit till högskolan i Jönköping och blivit kvar där.

Josephine igen sa...

tänk att det fortfarande idag 2006 verkligen finns riktiga mansgrisar... helt j-a otroligt. Trodde den sorten dog ut vid millennieskiftet, men de kanske återföddes med Bingo Rimérs herrtidningar?