måndag, november 20, 2006

The Killers

...är inte bara namnet på det bowlingkorplaget jag och några vänner tänkte starta för några år sedan. Det är även namnet på ett band som jag bara hört en låt med innan men som jag nu låter ljuda i mina nya sköna högtalare. Fy fan vad bra alltså. Indierock när det är som allra bäst.

Min nittioåriga granne brukar spela skiten ur mig med svensk gammal folkmusik. Stråkar som ylar och skär. Så här får hon lite igen.

Just nu kör jag succésingeln "When you were young" så högt att skjortan står rätt ut... som farsan brukar säga. GÖTT!

15 kommentarer:

lisa sa...

Killers och Club Killers... jag fattar att det inte är samma men det går inte ritkigt att få in i hjärnan ändå.

JockePocke sa...

Härligt att bjuda upp grannen på dans. Få saker kan få grannar tala med varandra som att spela musik för varandra genom väggarna. *HAHA*

hanna sa...

yeah, nya skivan sam's town är en av de bästa just nu, har lyssnat på den i några veckor nu och det blir inte dåligt. fast mr brightside från förra plattan är ju en nivå över allt annat. den där sällsynta kombinationen av perfekt text och perfekt musik i en låt. musikrys.

Lars Anders Johansson sa...

Törs man fråga varför bowlingkorplaget rann ut i sanden?

BB sa...

Ja, det är skitbra. Men om du inte har deras förra platta (eller mp3-filer) ska du skaffa det nu. Det är faktiskt ännu bättre. Sen har vi ju The Kills som är snarlika till namnet men mycket svartare och mer distat.

Fler tips kan fås mot beskrivning.

mikebike sa...

lisa: nej det är mycket nu;)

jockepocke: jag tvivlar på att damen hör mig spela faktiskt. och snacka med henne är inget problem. ser jag att hon står med dörren öppen när jag kommer hem tar jag ett varv runt huset annars kan man bli stående i en timma.

hanna: ja jag måste lyssna på den gamla med. sams town är ett köp. helt klart

lars anders: some things arre meant to happen... andra inte. men det var en fin dröm. vi skulle ha helkroppsdräkter som the jesus i lebowski fast svarta och mer glansiga med flames och en rå logga. vi skulle ha fullt kit med brandade klot och handledsshitten du vet. vårt motto: no skills - image only.

bb: ja the kills är bra de med. såg dem i roskilde för nåt år sedan.

Systrarna Syfilis sa...

Jag tänkte håna dig lite för att du inte upptäckt the Killers förrän nu. Men jag ska nog inte göra det med tanke på att jag aldrig har bowlat. Det är betydligt mer pinsamt. Säg det inte till nån.

Nemo sa...

Yes! Killers är grymma... som Bruce on Acid... o lite till. Inte "Born to run" mera "Born to speed"

Anonym sa...

Blev mest glad att jag såg att du är från Göteborg. Har gett mig in i blogguniversum och ibland känns det som om man måste bo på Stureplan för att blogga. Skönt med en till från Göteborg.
Du skriver kul, men det är lite för mycket smartness och ironi för att jag ska vara helt nöjd. Inte så mycket Bukowski helt enkelt, mer Linda Skugge.

Lars Anders Johansson sa...

Mike: Nu börjar även jag gräma mig över att er dröm aldrig blev till verklighet. Är hoppet helt ute?

"Den drömmen som aldrig besannats
som dröm var den vacker att få.
För den som ur Eden förbannats
är Eden ett Eden ändå."
- Gustaf Fröding

Ax sa...

Gött! Jag trodde jag var den enda som hade härliga musik diggande grannar! Min granne under mig brukar ha fest cirkus gurka 5-6 dagar i veckan. Han har en hel del brud...kärringar på sina fester med. Han är f*n så mycket grymmar än mig på att anordna fester. Musik, sprit och kvinns hela natten lång. Sa jag att gubbrackarn är 87? Respekt till honom!!!

mikebike sa...

syfilis: haha ja håna på. fan jag har inte hängt med alls på sistone. men jag tar igen snabbt;) inte bowlat... är du tuff nog kan du får vara med i the killers of majorna;)

nemo: ja bra liknelse, vet en jag ska använda den på;)

hermann: haha vaffan jag har inte kommit i kontakt med en enda bloggare från sture. man gräver där man står;)
kul att du gillar bloggen. tyvärr kan jag inte göra nåt åt att du inte är helnöjd. jag gör inga anspråk på att vara en bukowski, jag super för lite;) men linda skugge.... lägg av hahaha.

lars anders: inget är omöjligt, jag känner suget efter satindressen nu när jag snackar om det... men please ingen gustav fröding tack... i hate that mamafucker!

ax: hård granne du har hörru. fattas bara att han har ett namn som lever upp till det... orlando eller nåt

Victoria sa...

jepp, the killers är fan jävligt grymma! try "mr brightside". :)

Anonym sa...

Apropå skjorta som står rätt ut (eller nåt), du missade väl inte "Rhapsody in Rock" här om kvällen..? ;)

mikebike sa...

sixxandsevens: dont push it;)