fredag, november 17, 2006

Dr. Direkt i retrospektiv

Idag är det en vecka sedan jag tog beslutet att ta en på kontoret omdebatterad vaccinationsspruta mot influensan.

"Mot" signalerar i min värld vanligtvis: "För att jag inte ska få...". Men nu vet jag inte riktigt längre.

På en vecka har hunnit uppleva febersvallningar, ledvärk, nackvärk, köldfrossa, halsont yrsel, huvudvärk, kraftig scmertz i vänster arm, en öm röd ring där sprutan satt, allmän mosighet och så har jag varit på dåligt humör.

Bortsett från humöret har jag alltså varit mer sjuk denna vecka än jag normalt är under ett vanligt år. Vad är dset fölr jävla stil. Jag blir bara så trött.

Dr. Direkt - bra namn - en spruta och sedan får man lida igenom all skit på en vecka. Direkt. Inte så smooth, jag tycker nog att det borde framgått något tydligare att man skulle få brinna i helvetet en vecka för att slippa tokdäckning. Samtidigt utlovas bara 60-70% täckning av alla flunsavirus. så med mitt fantastiska otursschema så ligger jag snart där och kvider. Kass deal helt enkelt.

Jag ska aldrig mer sluta avtal med vetenskapen. Det straffas sig bara som en tjock tumme i ögat. "Vem fan tror du att du är liksom din bleka jävel..." *dish dish*.

Nu är det helg igen och jag känner mig bubblig. Smart som jag var höjde jag insatsen med att gå och krubba på en "fulkina" idag på lunchen. Friterad kyckling med sötsur. Det är vad man kallar high stakes i influensatider.

Men men... det är bara att bita i kudden och be till min smala lycka.

19 kommentarer:

La Reina sa...

hehehe.. det där hade jag kunnat berätta för dig så hade du sluppit må sådär. dessutom har de kloka människorna kommit på att skyddet bara är typ 20%

Anonym sa...

du kunde frågat mig så hade jag kunnat avråda ifrån denna spruta ;)

Anonym sa...

du kunde frågat mig så hade jag kunnat avråda ifrån denna spruta ;)

mikebike sa...

la reina och pedro: jamen varför är det bara aftonbladet som avråder då... fan av trots tog jag sprutan för att aftonbladet avrådde. du skulle delat med dig av sådan infp pedro, inte hålla på den;)

Stefan sa...

jag har aldrig fattat grejjen med att peta i sig skit för att ev slippa ngt... too risky för min del.

what if man inte får flunsan? snacka om bortkastad tid och cash.

Josephine i Haag sa...

Mmmmm tveksamt. Men om det kan få min arbetsgivare att sluta morra för att jag regelbundet får flunsa minst en gång varje vinterhalvår så kanske....
Vad tycker du förresten om "Det Flygande Spagetti Monstret"? (se min blogg) kan det vara tillräckligt skruvat för att vara åt ditt håll?

Mamselamsen sa...

Jag ska leva farligt i år också.... jag skiter i sprutan.

lisa sa...

Hmmm. Är du säker på att det var ett influensavaccin du fick i sprutan?

dummafrågorkräverdummasvar sa...

Hm, mamselamsen om man skiter i sprutan innebär inte det att det blir fler bakterier?

dummafrågorkräverdummasvar sa...

Sket möjligen mamselamsen i din spruta oxå Bike?

Tekla sa...

Dr. Direkt besökte även min arbetsplats och det bästa var när vi ringde upp dem några dagar efter för att alla på kontoret hade stora röda utslag på armen. Då möts jag i luren av. "ja, jag ber Berit ringa upp dig". Va bra tänkte jag.....syster Berit.....oh no.

Efter en stund ringer Berit men efter som jag ser i displayen på min telefon vilket företag hon ringer från börjar jag googla. Då ringer hon från ett telemarketing bolag!!! Men hon har ingenting emot att svara på medecinska frågor.

Nej, vi är överens på kontoret. Våga bojkotta nästa års Dr. Direkt spruta!

Anonym sa...

mike:
jag kanske skall gå med mina budskap på stora plakat hädanefter. du kanske ser mig i förbifarten kring berget :)

Lars Anders Johansson sa...

Är du säker på att detta inte är en släng av den gamla hypokondrin?

Julia sa...

Jag avböjde vänligt men bestämt Dr Direkts inbjudan i år. Varför utsätta sig för en spruta som kanske förhindrar en sjukdom man faktiskt inte vet att man kommer få? Och som dessutom inte är direkt livsfarlig (om man inte är typ 65+ med hjärtproblem). Jag tror nog inte riktigt på det där...

Och jag är vid det här laget ganska övertygad om att dr D:s läkarlicenser måste vara hämtade från baksidan av ett cornflakes-paket. För så socialt inkompetenta UFO:n som de läkarna är kan man inte vara om det inte är nåt fuffens någonstans...

Anonym sa...

Du, en biverkning till att ta influensaspruta är att man får influensaliknande symptom.... Å sen trodde jag bara att det var pensionärer som tog den?! ;)

da bomb sa...

Gott Micke, ser att du är tillbaka på banan.

Mamselamsen sa...

Dummafrågorkräverdummasvar: Har du inte läst att man kan bli immun. Har jag gjort mig immun mot colibakterier, klarar jag av vilken blindtarmssprängning som helst, utan att behöva lyfta på ögonbrynen.:-D

Anonym sa...

Hm. Det är inte ens ett vaccin, du kan få influensa ändå. Dessutom har jag hört att om man väl tagit den så måste man fortsätta nästa och nästa år igen annars åker man på den fetaste influensan som finns!

Maela sa...

Sprutor är för och hippies och lajvare. Gurgla varje morgon med ett glas zigenartårar och du kommer aldrig att vara sjuk en dag mer.