söndag, oktober 01, 2006

Söndagens eldprov - "Operation Backaplan"

En del sover ut på vilodagen. Andra utsätter sig (mer eller mindre) frivilligt för eldprov.

Få saker är så oavslappnade som när ens unge gallskriker och man befinner sig i en folkmassa. När ens unge gör just det och folkmassan består av en massa fynd-svin på en stormarknad för hemelektronik, ja då är man nära hades. När så alla kriterier är uppfyllda och stormarknadens geografiska position är "417 05 - Backaplan"... Ja gott folk, då ÄR man mitt i det brinnande helvetet.

Idag åkte vi till den mest dystra platsen i Göteborg för att kolla på en plattis till D. Det är något otäckt över ställen som Siba och El-Giganten. Jag får för mig att jag befinner mig i en postapokalyptisk zon. Vår världs yttersta slutskede.

Folk är som förrykta. Tunnelseende plöjer de lystet fram längs gångarna. Flytta dig eller dö lyder det tysta budskapet. Rädda sig den som kan för inget, INGET, får stå ivägen för ett skönt fyndpris på plasma och dussinpartier av hembioanläggningar. Det är otäckt att se hur effektivt människor avhumaniseras så fort de kommer innanför skjutdörrarna. Där inne råder det närmsta vi kan komma anarki i ett annars så ordnat samhälle.

Vi spankulerar runt ganska lugnt och tittar på spektaklet. D frågar efter hjälp och just då, just där bestämmer sig juniorette för att riva upp helvetet.

En enda sak kan desarmera henne när hon väl lagt till med det humöret. Nappen. Och den hade vi glömt hemma. Jag greps av panik. Hon skrek som en stucken gris och jag kände hur horder av fyndmongon tittade med sitt brinnande hat mot mig. De lät mig förstå att det är svårt att göra prisjämförelser när en mistlur ersätter den annars så förföriska muzaken. I know.

Som en marathon-kenyan sprang jag med Juniorette i vagnen runt kvarteret till ett av de mest tragiska affärskomplexen denna jord har skådat. Coop - Backaplan. Vi låg som streck i luften. Tiden är knapp. Måste ha en napp fort som fan.

Alldeles innanför dörrarna möts jag av en hägring. "Happyland" - en barnaffär. Det är för bra för att vara sant. Jag måste sett vild ut för tjejen i kassan kom fram innan jag hunnit in och frågade med uppspärrade ögon om jag behövde hjälp.

"NAPPAR", skriker jag "var har ni nappar, jag måste ha en napp fort".

Tjejen fnissar och pekar mot en hylla längre bort. Jag rusar fram och rycker till mig ett paket. Betalar stressat och sliter upp paketet i affären så att napparna yr som konfetti.

Juniorette var så tagen av situationen att hon hade börjat flabba åt sin papphammar-pappa mitt i alltihopa. Neutralisering slutförd.

Vi återvände till materialismens högborg och beslutade att ta Siba när vi ändå var där.

På Siba hade de lyckats kamouflera apokalypskänslan lite bättre. Istället fick vi hjälp av en grovt dryg försäljare. Den äldsta de har. Han verkade inte vilja sälja någonting till oss överhuvudtaget. Han svarade suckande på våra frågor och använde en rakt igenom nedsättande ton. Verkade nästan irriterad för att vi frågade saker.

Jag kände hur jag hatade honom. Jag fick en plötslig och intensiv vilja att straffsparka säljsvinet i skrevet, så hårt att han skulle bli tvungen att leta upp sina kulor någonstans i sitt lönnfeta bukparti. Kanske bjuda på ett hårt njurslag med tillhörande uppercut
eller minst brotta ner honom mot mattan och välta "Fabbes" tyngsta bakprojektions-tv över honom.

Jag blir våldsam i sinnet när jag blir förödmjukad av ett sånt svin.

Till slut lyckades vi slutföra uppdraget med en förhållandevis trevlig försäljare... Alla var i upplösningstillstånd. Jag konstaterade att det var väldigt skönt att komma därifrån, men även att humöret skulle vara rökt för resten av dagen.

Det kostar dyrt på psyket att ta en spontan söndagsrepa i helvetet.

25 kommentarer:

elin sa...

Haha, du påminde mig just om varför jag tvivlar på det där med att skaffa "små rara gullungar" ;P Jag tappade mitt intresse för nappar för läääänge sedan..

Mamselamsen sa...

Stackars krake/krakar.... när man kan spankulera i skogen och lite lojt spana in svampar, älgskit och spindelnät.

mikebike sa...

elin: tvivla inte. backaplan tar fram det sämsta i alla människor;)

mamselamsen: ja du jag hade bytt vilkan dag i veckan som helst!

Who sa...

Mike - I know the feeling, I know the feeling.

Det är därför jag skippar sånt nu förtiden - att alltså handla sådan ting IRL.
T.om min dammsugare köpte jag på Internet, levererades till dörren.

Trust me - det är värt det =)

/Who

Stefan sa...

shit jag var på väg idag till Siba idag...men beslöt mig för att ta det imorgon. efter denna stressande beskrivning kommer helvetet att vara stängt i en vecka innan jag sätter min fot där...

dalgren sa...

Du har ju Siba Och El-giganten i Järnbrott. Mycket lugnare.

elin sa...

mike: fy sjutton, då vill jag inte åka dit med mig själv :P

Anonym sa...

Haha! Dotra ville väl bara jävlas lite med far sin? ;)

mikebike sa...

who: ja det var exakt det jag sa när vi satt i bilen igen.

stefan: save our soul och spara några år. åk inte dit.

dalgren: bra tips visste inte att båda fanns där.

elin: hahahahaha.... när det är ju ofta så.

sockerdricka: ja ibland börjar man undra helt klart.

Carl Arenlind sa...

Haha, fyndmongo! The angrier the better.

lisa sa...

Men stackars barn! Medsaläpad till helvettesön! Inte konstigt att hon protesterar. Snarare sunt. Vad är du för en pappa egentligen? Finns det inte sån´a affärer i typ Kållered eller nå´t? Var som helst borde väl vara bättre att släpa med flickstackarn till? Rena turen att hon varken gick med i ett gäng eller blev medtvingad i projektet äpplet!

t.b.f.t.e. sa...

rått våld och ond bråd död får mig också att bli lite mer harmonisk och samlad när man stöter på sådana jävla as.

Stina sa...

Hahaha! Jag älskar sättet du skriver på, så förlåt mig för det jag nu kommer skriva! => När du vild i blicken sprang in på "nappaffären", tänkte du då aldrig på att du själv var ruskigt nära att förvandlas till ett "fyndmongo"...? Skulle inte vilja se dig gå förlorad till fyndmongona (det finns redan alldeles för många)! ;>

Andreas sa...

Jag var och översåg öppningen av Mediamarkt i Kungens Kurva.

Uj uj uj... Där snackar vi fyndhelvetet på jorden.

Ikea, (numer då) Mediamarkt, El-Giganten, Onoff, Siba, Jula, Ica Kvantum, Rusta (!!!) City Gross, Silvan Bygg, Micro, Willys och slutligen då, som spiken i kistan, mitt i allt en stor fet jävla Toys R´ Us.... det finns jäääääävligt många helvetesbutiker samlat på det stället... och fler blir det. Föreställ dig att vara i närheten en helgdag... Fy fan säger jag bara.. det krävs hårda nerver där! Och med mindre varelser i släptåg.. då är man inte glad när man åker därifrån oavsett omständigheterna.

Caravaggio sa...

Nu har jag äntligen läst det. Det gjorde lite ont i själen. Jag visste att det skulle göra det redan när jag såg Backaplan i titeln. Trots att jag bara entrat området cirkus fem gånger så är det nog det första stället jag ber folk hålla sig ifrån.

Hoppas du återhämtat dig.

70-tals Per sa...

Stark igennkänningsfaktor! Och jag kan säga att min dotter vid 5 års ålder fortfarande gallskriker om hon inte får nappen. Du har många år i helvetet av oförståenede och barnfientliga blickar att se fram emot.

Thérèse sa...

Vad skulle du ut på Djävulsön för? Siba finns ju på andra ställen i stan.

miss x sa...

Hua...
Fasen, jag kommer drömma mardrömmar om backahelvetet i natt!
Tack för den passningen;)

Dano sa...

Kitta upp med extranappar!

Är själv inte förälder, men just nappen har man hört är lika viktig för bebisar som heroin för missbrukaren.

D-frolfer sa...

Man känner verkligen igen sig. Jag är hemma med två ungar nu under hösten och drabbas av både det ena och andra. Läs min blogg och ta lärdom av mina misstag..

D-frolfer sa...

http://d-frolfer.blogspot.com

Anonym sa...

Va kul!

Jag och madame true var där samtidigt i ungefär samma ärende.

Men du måste ha varit i ett pararellt universum för jag hade en helskön eftermiddag med många fynd och ännu fler span..

Inget fel på backaplan IMHO...

/truebike

Andreas sa...

Haha.. Ja, Siba-försäljare brukar vara precis sådana. Undantaget var en ung, hungrig försäljare som jag råkade ut för häromveckan.. Han formligen flög på mig vid iPod-montern och försökte med ivrig försäljarsvada slå i mig att den gamla iPod-nano modellen (den blanka) är den senaste. Jag förklarade lugnt att jag *vet* att den senaste modellen är den i aluminium (som inte fanns inne), men han gav sig fan inte. Tills han helt plötligt bytte anfallsvinkel till att försöka pracka på mig en musikmobil istället. Jag (som inte tänkt köpa något överhuvudtaget) fann det för gott att fly fältet.

Simply me sa...

*skra-ha-ha-a-a-ttar sa jag grater*

Anonym sa...

Haha! Is this what it´s like to have a baby? ;-) Jag beundrar (eller föraktar, kan inte bestämma mig) de barnfamiljer som stod i kön till nyöppnade "Mediamarkt" höromsistens. Komplett med 2 timmars väntande bakom kravallstaket och hormonstinna ordningsvakter. Personligen vände jag redan i parkeringshuset... http://makeupmaniac.webblogg.se/