onsdag, oktober 25, 2006

Här var det spaning... färsk kall spaning

Sett ikväll med egna ögon:

Jag vill bara meddela att Ebbot (sångare i soundtrack of our lives) åker ANDRA klass på x2000. Fan!

Jag verkligen diggar Ebbot, men ärkigt talat. Hur jävla rock 'n roll är det att snikåka tåg (=sitta på runksäten) och mula i sig en liten vidrig singelportions potatissallad från ockervagnen (bistron).

Besvikelse och bedrövelse.

Hade jag fått rollen att agera privat pr-konsult åt killen hade jag sett till att han stökade om lite. Det minsta man kan begära är väl att han dricker sig pruttfull på burköl och river ut ett par säten i vagn 1, eller nåt i den stilen. Drömmen hade varit om han yxsparkat nån direktörkilles laptop åt helvetet eller spontanhängt i nödbromsen och vansinnesvrålat "se upp i backen Oldsberg".

Men icke. Ebbot är lydig. Han åker andra klass och betalar svensonmannamässigt sin rötna bredbandsupphoppling och bistrokrubb. Sålde förra plattan så förbannat dåligt eller skjuter de heroin för alla royalties? Eller är han bara snål?

Skitsamma, jag gillar Ebbot ändå. Fast han just dödade rockmyten för mig

23 kommentarer:

Rebecca sa...

Jag råkar veta att han flyger Ryanair också...

Josh sa...

Jag gillade Ebbott tills Sountrack fick sin stora chans och öppnade för U2 på Ullevi. Och sög. Svettig getpung.

The Acke sa...

Hahhahaha... Se upp i backen oldsberg!! Den va fan bra den asså.

Lev väl.

Nemo sa...

Irsch... det verkar som om det hänt mycket på resan sedan popcornfesten i Squash-hallen på Viktoriagatan. (se vidare Nöjesguiden)

Stefan sa...

"kall spaning"....haha dock rocken där?

SeventyoneCarlo sa...

Han levde ju rövare när det begav sig i mitten av 80 och ett tag framåt, men ville väl kanske inte få Richards eller Iggy´s något elastiska nunor...

Stefan sa...

va fan! det ska stå dog och inte dock

lisa sa...

Jag har aldrig fattat grejjen med att dricka massa öl när man åker tåg. Så jag är förmodligen lika töntig.

Magnus sa...

Fast Ebbot ger ju en viss "alternativ" utstrålning, så detta är väl hans sätt att visa att han är på den lilla människans sida.

Fast man borde kunna kräva att han åtminstånde upprätthåller rockmyten genom att vingla omkring lagom pruttfull, med en flaska starkt i handen, och skrika om "The fucking Fury" som vissa andra rockstars.

Kattmorfar sa...

Hörde eller läste någonstans att Ebbot även blivit påkommen utan biljett på spårvagnen. Har faktiskt lite svårt att bedöma rock'n roll kontentan av det; poäng för fuck the system attityd - visst, valet av transportmedel som sådant - nja.

mikebike sa...

allstå jag är inte negativ till ebbot på nåt sätt. skönt att han är så soft, men det kändes bara så märkligt att han satt där han satt och och åte bistrtosunk. sånt är för såna som mig. inte för såna som han ;)

susanna sa...

tiden med u.c.p. är långt borta. tycker faktiskt att en man som gett oss så mycket uppror och kaftaner gott kan kosta på sig att svenna till det lite. herregud- vem fan orkar med att vara punk hela livet?!

mikebike sa...

susanna: du har en poäng helt klart, men jag kännde att samtidigt som det var kul att se honom på så nära håll så kändes det konstigt. myten du vet. det var ett paradoxalt möte. givetvis hade det varit svintöntigt om han hängde asfull i nödbromsen ocgh revb ut säten... det var mer bara en känsla jag fick... impulsivt

Kalla Kåre sa...

Man kan väl trösta sig med att man fortfarande ofta stöter på Ebbot när det är konsert i stan, alltid i kaftan och alltid lite lagom salongsberusad. Han är ändå över 40.

När har man sett rakblads-broder daniel eller DAMP-Håkan på lokal i gbg senast?

Själv satt jag för övrigt bredvid kommunens andre starke man på väg till Tjockhult förra veckan. Han som heter som en brottare och vi köpte ingenting nån av oss!

Luca sa...

Det är bara Di Leva som åker rymdskepp Mike...

adde sa...

Tåg känns ju lite b, det hade varit rock om han kört en trike naken samma sträcka. Iggy hade aldrig åkt tåg, ha ha ha!!

Andreas sa...

Kan ju rapportera att Martin Stenmarck åker första klass och kollar på dvd-film i sin lilla ibook. (12-tumsvarianten)

När jag nämnde det hemma hos morsan vid nåt tillfälle långt senare fick jag följande respons:

Morsan: ÅÅÅÅÅHHHH... Martin Steeeeeeeeeeenmarck! Var han lika snygg i verkligheten?? Va?
Brorsan: Vad kollade han på för film?

SE sa...

Hade han på sig sin klänning på tåget?

Jenny sa...

"Runksäten"? Jag har hört att 1:a klass kan vara nästan lika billigt som 2:a klass när man bokar x2000. Ska kolla noga nästa gång jag ska iväg.

Silverfisken sa...

Ebbot kommer väl ändå från Hovås eller möjligtvis Billdal? Bra grogrund för civil olydnad? Nja.

mikebike sa...

jenny: ja du vet såna säten som känns lite smutsigare. lite stelare lite mer inrunkade än de i första klass;) ...och du det stämmer, det kostar inte mycket mer sitta i 1:a klass.

Ron Obvious sa...

Äta på ett SJ-tåg? Såna här spaningar känns helt enkelt inte trovärdiga. :(

Jenny sa...

Men...jag har inte känt en tillstymmelse till runk när jag åkt tåg. Så jävla naiv jag är.