tisdag, september 05, 2006

Lapsang Souchong

Jag har svårt att förhålla mig till människor som säger att de gillar Lapsang Souchong och menar det. Det är bara så...

Konstigt.

32 kommentarer:

Alley Cat sa...

Jag tror inte att någon kan säga det utan att ljuga! Men vissa envisas med att "älska" det, troligen mest för att de vill vara "speciella".

Det skulle inte förvåna mig om det stora flertalet av Lapsang Souchong drickarna var just de som blev valda sist på gympan...

Anonym sa...

Inte alls konstigt. Lapsangsörplare är alltid fel ute, konsekvent!

mikebike sa...

Alley: haha mycket trolig analys.

risken: nä jag tycker inte att det är konstigt konstigt att jag har svårt att förhålla mig till det. utan att de säger att de gillar det.

Anonym sa...

Blääää.det e ju bara SÅÅÅÅ äckligt....Som att dricka något som blivit rökskadat lixom...

Anonym sa...

vem? vad?

Anonym sa...

De är helt fel ute. FEL säger jag! Förmodligen pga. de rökångor det äckelrökta teet avger. Det är inte te förresten, det är en bastard i ädelt sällskap som drar ner ryktet för alla andra.

Anonym sa...

enligt mkt ovetenskaplig undersökning är lapsangdrickare egentligen kaffedrickare.

Ivana sa...

Jag kan stolt meddela att jag inte har någon aning om vilka eller vad Lapsang Souchong är för något

Blancaflor sa...

Ah, det drack vi alltid i min familj da jag var liten. Men jag haller med att smaken är speciell, som tjära.

Anonym sa...

Du kan visst förhålla dig till människor som gillar Lapsang Souchong; Du kan uppskatta dem, beundra dem, avsky dem, förakta dem, osv osv

/truebiker

Vi på Kantarellen sa...

Vad fasen är det?

Och i och med att jag inte ens vet vad det är.... gillar du mig! :-)

Anonym sa...

Hade inte heller en aning om vad det var... tills jag googlade det... älskade sökmotor! Men jag är inte så sugen på att pårova det.

mikebike sa...

till alla som inte vet. ni är hjältar i sig. det är ett rökt te som smakar som bajs luktar. lets never find out more.

mamselamsen: klart jag gillar dig. det vet du. ta aldrig in lapsang på mamsans;)

Anonym sa...

Lapsang Souchong. En favorit bland tesorterna, helt klart. Dock vill ingen av familjen vara i samma rum när jag dricker det. Ingen av kollegerna på jobbet heller när jag tänker efter...
Visst dricker jag kaffe också. En härligt rökig Single Malt Whisky slinker också ner då och då, gärna med förnimmelse av just Lapsang.
Antar att jag... hmm... röker ut mig fullständigt här nu, men jag står för vad jag tycker om och blev aldrig vald sist på gympan...

Anonym sa...

de e ju fan svinäckligt...

Anonym sa...

Gillar Lapsang, men är mest kaffedrickare. Blev alltid vald sist på gympan. Men jag går inte runt och pratar högt om det (Lapsang alltså).

annie c sa...

Teet smakar bajs,jag håller med, men hey,alley cat, dra inte in dem (oss) som blev valda sist på gympan..

Anonym sa...

Nej men stackare. Det som luktar så gott. Som salami. Och korvgrillningsglöden om hösten. Och morfar (inbiten Lapsangdrickare och troligtvis alltid vald sist på gympan men väldens bästa ändå).

Fast att dricka skiten. Nej, då har det gått för långt.

Anonym sa...

Lukten av Lapsang för mig direkt tillbaka till när jag och pappa var inne i regalskeppet Wasa när jag var typ sju år. Fast med helt annan karaktär på nåt sätt. Mer hulkframkallande än historiskt och mysigt.

Lapsang Schmapsang!

Anonym sa...

Var tvungen att komma ner till Pollyprettypants kommentar innan jag kom ihåg att jag druckit det, borde helt säkert ha satt djupare spår, jag kanske var full det året.

Anonym sa...

Ahh.. ni dricker antagligen inte malt-whisky heller. Näh, håll ni er till jordgubbs-te och ett glas Blue Nun med sockerdricka så håller vi, lite hårigare grabber, oss till Lapsang Souchong och malt whisky. ;)

Anonym sa...

Hmm. Konstigt trodde du hade smak. Nåja. Att det skulle smaka som bajs tycker jag låter underligt. Smakar ungefär lika mycket bajs som andra rökta livsmedel – skinka, fisk, whiskey, etc. Men du kanske tycker de smakar bajs oxå.
Antagligen inte. Testa igen. Gärna till en macka med ägg och kaviar.

Hade du skrivit kaffe istället för Lapsang Soushong hade jag naturligtvis hållit med dej. Där kan vi snacka bajssmak. För att inte tala om bajslukten i alla kaffedrickares munnar. Är fortfarande svårt traumatiserad av en mattelärare som luktade latrin ur munnen när han lutade sej över en för att hjälpa till med nån synnerligen knepig ekvation.
Måste dock erkänna att jag älskar doften av nyrostat kaffe som ibland lägger sej över Gävle (Gävle=Gevalia) när jag är hemma och hälsar på svärpäronen.

eff sa...

Ett ytterligare test är att medvetet uttala Lapsang Souchong fel. Om personen i fråga rättar uttalet, ja då vet man direkt att det är något fel.

Anonym sa...

Men. Alla vi som blev valda sist på gympan är ju idag ytterligheter. Antingen seriemördare eller stencoola. Alla jag känner som blev valda först är arbetslösa eller verkstadsmekaniker med ruggiga bolån. LS är fö ett mitt i raden te om än med viss karaktär. Ha en fin dag.

Anonym sa...

Men... Det är ju den godaste av alla tesorter... I alla fall av de som jag har provat, vilket är ganska många.

Men det är väl som whiskey och konjak. Vem gillade det första gången man provade?

Anonym sa...

De som blev sist valda på gympan skall ha stryk. Jävla mesar!

Blev du det och dricker sån jävla kulturskit som Lapsang är du antagligen bög.

Anonym sa...

Det låter som om "rikard" alltid blev vald sist på gympan. Verkar som om han har problem med sin sexualitet dessutom.

Anonym sa...

jonas, det verkar inte vara det enda han har problem med, snacka om stolpskott.

Du verkar inte ha kommit så långt i livet rikard, låt oss hoppas att du fortf. är i tonåren och mognar längre fram och att du inte är äldre och beter dig så tragiskt som du gör nu.

Trångsynt var ordet...

Anonym sa...

Tröttsamt att ni ens orkar nappa på Rikards bete.
Ha ha ha, nej, jag har aldrig heller hört talas om Lapsang, trodde faktiskt att det var nån sorts yoga när jag läste det först. Men nu har jag förstått att jag inte ska ta reda på mer heller.

Anonym sa...

Låter ärligt talat helt vidrigt, aldrig hört talas om det. Jag är stolt och håller fanan högt

KarinC sa...

Hej! till alla som gillar Lapsang Souchong! =D Mitt favoritte!

Hepp!

Tea Lady sa...

Jag tror att med Lapsang Souchong är det såhär: Antingen älskar man det eller så hatar man det. Jag är inte helt förtjust i det, men många av mina kunder frågar efter det så nu finns det i min butik www.tefrossa.se!

Lena