måndag, september 04, 2006

Halv stång

Jaha. Nu är han död. Krokodiljägarn.

Det känns lite vemodigt för jag verkligen gillade honom för tio år sedan. Samtidigt kände jag att "Fan vad tid det tog". Han lekte ju med oddsen lite väl mycket kan man tycka.

Jag minns scener när idioten paddlade i träskmarker mitt i natten med pannlampa och hoppar i och börjar brottas med en krokodil. En annan gång åkte han längs dingostaketen hängande utanpå sin Jeep och får syn på en "Brown snake" vilken han slänger sig över staketet efter och landar på. Ormen lackar ur som fan och börjar hugga helt galet. Steve blev bara lätt upphetsad.

Jag älskade hur kåt han lät när han såg de största ormarna, de farligaste spindlarna och enb massa annan skit. Han fullkomligt älskade att berätta hur farligt allting var och hur snabbt han skulle dö om han blev drabbad.

Killen som gett kakishorts och McGyverfrilla ett ansikte ända in en bit i det nya millenniet har pushat gränsen såpass till den milda grad att Göran Kropp skulle framstå som en mamas-boy om han var i livet.

Ironiskt nog var det ingen feting-alligator som tog livet av honom, ingen varan som bet strupen av honom och ingen kobra som pumpade in gift så att han sprack. Det var en stingrocka som stack honom. Visst, de är inte att leka med de heller men fan.

Jag hade nog hoppats att det åtminstone skulle vara en fet jävla vithaj som klippte skallen av honom och toh honom till dödsriket. Det hade varit mer värdigt Steve.

34 kommentarer:

Anonym sa...

Det går inte att lura döden lika många gånger som denne man. Han är ett bevis på att karma faktist gör sitt jobb då och då. Men vilken man, nu kommer det snart tshirts och en Ivring-version av "Chuck norris"-ramsorna. RIP MATE!

Dåcktor Erik sa...

Ja, där försvann en TV-legend. En stingrocka känns lite...futtigt i sammanhanget.

Well, mate, it's croc-chasing and snakehandling in Heaven now!
Crikey!

Alley Cat sa...

Det är märkligt, men det känns verkligen trist... Han var en ikon på sitt sätt!

Men samtidigt känns det på något sätt värdigt att han fick dö i sitt rätta element. Det hade varit värre om han drabbats av cancer och sakta tynat bort på ett sjukhus någonstans.

Han balanserade ju ständigt på gränsen - och än en gång har naturen segrat!

Anonym sa...

det är ju liksom lite svårt att tro på det, eftersom ryktet har cirkulerat en längre tid i flera omgångar. Men sure... jag får lov att tro på det den här gången... ts.

Anonym sa...

Jag blev åxå lite nostalgiskt ledsen när jag fick dödsbudet via P3 i morse..
Steve Irwin förgyllde ju ens tillvaro när allt var som tråkigast i gymnasiet. Jag och två vänner hade till och med storslagna planer på att spela in en film i hans kölvatten. Det blev tyvärr inte av då ingen ville finansiera kamera och inspelningskostnader för oss..
Nä, en sorgens dag är det i sanning när Crocodile Hunter inte längre vandrar ibland oss.
/Annica

Anonym sa...

Det kan ju ha varit en jävligt stor och ilsken stingrocka, som han absolut skulle lära några tricks...

Anonym sa...

Åh!! Är han död??! En av mina idoler... :(

Anonym sa...

Jag kan inte se annat än galenskap i hans "expeditioner". Det var inte mer än väntat att något djur skulle döda honom förr lr senare.

Jag förstår inte heller hur man kan se hjälte/idol insattsen i hans agerande. Det finns bra många andra människor som utmanar döden för annat än nöjes skull som borde få den 'dyrkan' han verkar ha.

jennypenny sa...

Jag hörde det på nyheterna i morse, blev förvånad över min reaktion: jag trodde att han var odödlig..

Anonym sa...

Det var fan synd att han gick bort. Han var lite av en miljöambassadör. Kollade titt som tätt på hans program. Alltid var det nåt kul som hände. Men som du säger, vithajsdöden hade varit mera passande ...

Carl Arenlind sa...

Ja, det var deppigt.

Alltså, en stickrocka är ganska läskig. Har alltid tyckt att de är luriga.
Steve Irwin - krokodilerna kommer sakna dig. Vi framför TVn också.

Anonym sa...

Tycker synd om hans fru (den kvinnliga motsvarigheten av honom!) och hans barn... så onödigt på nått vis, men håller med om att man ändå är förvånad över att det tog sån tid.

Anonym sa...

En till som sällar sig till dom deppigas skara,tänker på hans fru och barn framförallt.

Han var mannen som gav "ADHD:n" (no fense)ett ansikte complete madman som utmanade döden åtskilliga ggr som sagt han borde inte ha harpunerats av en stingrocka,han borde ha vart mer uppmärksam...känns onödigt på nåt vis...

Anonym sa...

Blev han inte överkörd av en Corvette?

Man kan väl säga att han "Torskade" på en plattfesk.

Men skulle inte rubriken ha varit "Halv Sting"

Petra sa...

Jag håller med jennypenny här ovanför. På något vis har man trott att han är "odödlig". Han har ju varit mannen vars överentusiastiska sätt man älskat att reta sig på! *ler* Jo, jag kommer nog att sakna honom lite ändå. Jag har somnat till hans och Terrys äventyr många nätter i soffan framför TV:n.

Anonym sa...

Visst var han något av en legend. Men faschinerande att han klarat sig så längt ändå. Jag har varit säker på att han skulle dö i varenda avsnitt jag sett..

Anonym sa...

NO OFFENSE!

Anonym sa...

Mannen som dog som en lax?

Anonym sa...

Tragiskt med Irving, men shit happens. Speciellt om man envisas med att trampa i den...

Var tvungen att ladda ner Jimmy Nordin ch sån där hat-kärlek uppstod direkt. Haha skäms nästan att säga det, men grabben håller ju normal svensk standard dvs typ Kicki-Bettan-Lotta, alla med Idol- före namnet, Gyllen Tider, GES osv, mao skit.

Anonym sa...

äh, killen har ju tiggt om att dö i flera år med hans livstil.

nu fick han ju dö när han antagligen var som lyckilgast dessutom.

kolla filmklippet där han behandlar sin unge som en docka och ni kanske ändrar er uppfattning om denna man.......

Anonym sa...

Skönt att aset dog.
Jag blev glad och sprallig när dödsbudet kom.

Anonym sa...

Rakt i hjärtat också...snacka om oflyt på jobbet.
Men jag tyckte han var en skön snubbe,förutom det knäppa med bebisen som möjlig krokoföda då..

Ivana sa...

Jag håller med El_Pedro. Jag är inte ett dugg förvånad över karlns död. Och självklart kan inte någon krokodil ta livet av han, alla vet vi ju att han drogar ner stackarna innan han börjar våldföra sig på dessa eller i värsta fall snuska sig smått med dem. Eller oj, man kanske inte ska säga något illa om de döda? Oh well.

KarinC sa...

Va? Är han död? Det hade jag ingen aning om föränn nu.. Trist, jag tyckte han var kul om även något dödsföraktande.

Jenny sa...

Fan, jag trodde att han redan var dod. Det gar for manga konstiga rykten i Skane, aldrig att jag ska atervanda dit!

Per sa...

Åh mannen som som gav "speed" ett ansikte. Jag var fashinerad på något sätt även om jag insåg att effektsökeri var hans mål -Han var Arne Weises nemesis Arne Wiese i rutan. Jag undrar om han trots allt inte vill dö genom att bli uppäten av en krokodil och kanske återuppstå som en krokodil om han nu trodde på hinduismen?

Caravaggio sa...

En stingrocka är lite exklusivt men jag håller med om att det inte känns riktigt värdigt Steve.

Framför allt inte att han bara fick ett stick och sen segnade ner.

Jag hade sett framför mig att en tvekamp med nån vidunderlig best skulle bli hans undergång.

Väldigt tråkigt hur som helst.

Jag kan inte låta bli att minnas tillbaka till det South Park-avsnitt han var med och smög upp på djuren och stack upp sin tumme i röven på dom. Lite av en modern klassiker.

Anonym sa...

Enligt nya källor var det inte alls någon rocka som tog Steve´s liv utan en cykeltur på fyllan.

Anonym sa...

Jag funderar mest på nær exakt han dog... Min sons kompis berættade redan før en vecka sedan att Steve var død. Hm, ær væl som med alla legender, dødsrykten florerar stændigt. Undrar nær konspiratorikerna skall børja påstå att Steve fortfarande ær i livet!?

Anonym sa...

Tycker ändå det finns något av "poetic justice" i hans död. Naturen slår tillbaka på något sätt förr eller senare och han har ju bråkat och levt rövare och haft sig med en rad vilda djur inte direkt med deras godkännande alla gånger....

Anonym sa...

Den nya 2pac helt klart..

Anonym sa...

du borde läsa dagens rocky i dn.. dagens är tisdagens såklart. Den handlar om dina byxor. :)

Anonym sa...

Aldrig hört talas om honom förrän nu. . .

mikebike sa...

ja vad ska man säga. ska vi avsluta hans dödsruna här. steve may you R-I-P.


"it's the biggest one oi ever seen!!!"

el silvros fiskos. hur är stämningen i aussie-land nu?