onsdag, september 06, 2006

Bøf

Idag fick jag följa med en specialsammansatt och fritt agerande cell av företaget till Jensens Bøfhus a.k.a. "Bøffen".

Det har rått en extrem hype kring Bøffen men jag har inte förrän idag lyckats få ackreditering till Bøf-gängets slutna cirkel. Mycket glad är statusen nu. R & M ledde hela expeditionen kan man säga. R i form av projektledare och M som expertrådgivare. Tur de var med. Jag höll på att straffa ut mig själv genom att köpa läsk till och välja medium som grillval. Jävla nybörjarmisstag.

Att välja Bøffen är en form av extrem paradox som bygger på elementen njutning och smärta. Njutningen skulle kunna definieras i en något högre kvalitetsnivå på stekt kött till rimligt pris och smärtan är den enligt rykte provocerande låg servicenivån. Idag överträffade Bøffen dock sig själv. M:s egna ord är att det kan ha varit den bästa Bøf-upplevelsen hittills och R pratade om att det kanske vore klokt att införa en "Bøf-paus" för att det skulle bli svårt för Bøffen att toppa dagens upplevelse avseende både produkt- och servicekvalitet.

Det jag gillade allra mest med dagens Bøf var att lokalen är en gammal arbetsförmedling. Det känns skönt bara det, att veta att socialdemokratins största misstag (en organisation full va köttskallar) fått ge vika för ett kötthak.

Jag spårade ur en sväng och tänkte att köttet de serverar består av gamla arbetsförmedlare men jag insåg snabbt att det var för hög kvalité för att det faktiskt skulle vara rimligt. Mört och fint. Inte ett spår av den DDR-ångest en arbetsförmedlarjävel genomsyras av.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Att köttet är så mört beror på att det är extremt välhängt. Böffarna har lyckats att hitta ett parti extremt välhängt kött i Södra Naziland (Bayern).

Den förre ägaren till det i flera år hängda köttet saknade det så mycket att han igår hängde sig själv enligt media.

För att uppnå rätt stämning på en gammal arbetsförmedling föreslår jag att man rotar fram någon gammal vinyl med det extremt tråkiga gamla bandet UB40 vilka tog sitt namn efter en blankett använd på en arbetsförmedling.

mimimilla sa...

Hahahaha!

lisa sa...

Jensens... nä, jag sparar det tills jag är sleten tvåbarnsmamma med risigt hår. Tänker att man måste ha någonstans kvar att gå till då.
Men jag kanske har fel uppfattning om stället.

Anonym sa...

Javisst ja, det är ju gamla arbetsförnedringen! Det är humor, det är humor!

Anonym sa...

Nej nu vågar jag verkligen inte gå till arbetsförmedlingen... tänk om dom misstar mig för en köttbulle!

Hur visste du förresten att det var gamla arbetsförmedlingen? Inte skyltade dom väl med det?

Per sa...

"Jag höll på att straffa ut mig själv genom att köpa läsk till"??? Liggdush före samma dag?

Ju mörare köttet är desto närmare föruttnelsen brukar vegetarianerna säga...

mikebike sa...

sandra: ja det gäller att planera ett besök hos böffen. det är tur att jag får ett par mentorer på köpet. de kan sin böf.

lisa: du har helt missbedömt böffhuset, det hrö jag det;)

lea: javisst är det;)

sofia: jag minns att arbetsförmedlingen expo låg där.

per: jag missade nog din poäng. liggdusch. varför?

Silverfisken sa...

Men, du skriver ju inget om själva serviceupplevelsen, my man. Kom igen nu, vi vill ha mer.

Lisa sa...

En gång övervägde jag och min lunchdate att äta på det där stället - fast i Stockholm. När vi stod utanför stannade en ambulans på gatan och ambulansmännen sprang in i restaurangen och hämtade en man på en bår. Vi tog ett annat ställe...

mikebike sa...

silverfisken: du kan vara kool. vi har planer på att inleda operation böf-vecka. det kommer mer.

lisa: hahaha... ja vad är det man brukar säga: "Too much BÖF can kill you" ;)

mikebike sa...

seventyonecarlo: antingen är du med oss... eller så är du mot oss.

Per sa...

"per: jag missade nog din poäng. liggdusch. varför?" Man köper läsk ibland om man är bakis, dvs om det är "för sent", med att ta några stora stark.