torsdag, september 07, 2006

BØF! - inget annat

Jag har fått en lättare uppläxning... tja, tillsägelse med strängt tonläge om att jag stavat fel. BØF ska skrivas versalt. Inte gement. Det är tydligen att vanhelga Böffen. BØF följt av ETT utropstecken, enkla men väldigt stränga guidelines rörande rubriksättning i böffsammanhang.

Det är lätt euforisk stämning på kontoret idag. R har bokat bord på böffen. Han bokade bord 807 med svensk flagga och Servitrisen Ebba som "extra tillval/speciella önskemål".

M gav mig nyss instruktioner gällande övergång från böf-prospect till fullvärdig "böffer". Tre besök varav minst två besök på en arbetsvecka. Fair deal. Jag har just signat upp mig på böf-runda två. Spänning.

Jag var såpass till den milda grad nöjd med mitt första böf-besök att jag tog i med stora ord. Att böf verkar vara upprinnelsen till en livsstil, ungefär som hippierörelsen eller den organiserade mc-kriminaliteten. R tyckte att jag skulle vänta med det uttalandet till jag fått känna på deras grovt dåliga service.

Den som böffar får se.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Micke? Det är väl Micke som skriver bloggen fortfarande? Jag fick plötsligt en känsla av att det var någon annan som tagit över skeppet.. Bäst att göra ett snabbt personlighetstest. Säg det första du tänker på när jag droppar följande begrepp:
1. Vallhallabadet
2. Robert Wells
3. Nalle Puh
4. Vardagsväkteri
5. En viewmastersamling

Hälsningar
/Annica

mikebike sa...

Annica: varför säger du så? du förringar väl inte värdet av en värdig böf;)

1. könshår
2. mongoloidmusik
3. efterbliven barnpropaganda
4. det bästa
5. tjejer från åland

hälsningar
/mike

Luca sa...

Vad är BØF! för något???

Anonym sa...

Okej. Jag är nästan övertygad nu. Svaret på fyran lämnar mig lite tveksam, men jag antar att endel åsikter kan ändras. Så länge du inte förvandlas till en vardagens väktare själv som står och kollar för att se att folk stämplar när de stiger på vagnen..
Vi får ta ett snack inom en snar framtid helt enkelt tycker jag.
Hoppas biffen smakade idag med.

/Annica

mikebike sa...

luca: så talar en som inte varit i BØFFENS förlovade land.

Annica: mycket bar var den.

ang. "Det bästa" så syftar det till min hatkärlek. utan alla vardagsväktare hade bloggfrossa stått tom

ls sa...

Spännande. Ser fram mot en beskrivning av den undermåliga servicen. Kan man få en ledtråd? DDR-vibbar? Dålig organisation? Serveringsmongon?

danne sa...

Mike: Long time no see. BÖF. Hur är bea:n? För de har väl bea?

t.b.f.t.e. sa...

Finns det bara en böf! i stan? (sorry, jag vet inte hur man skriver danska ö och jag har ingen anledning att lära mig det heller. Eftersom jag redan vet vad extremt dålig dansk service innebär. Jag misstänker att servitörerna och servitriserna är svenskar, men eftersom ni är på böfhuset är det väl som att röra sig på dansk mark =immunitet från allt svenskt, eller internationellt, t ex. betalning med VISA kort och dylikt). Eftersom jag kanske svävade ut en aning med min parentesutläggning ställer jag frågan en gång till: finns det bara en böf! i stan?

mikebike sa...

LS: du anar inte vad du kommer bjudas på inom kort. men det blir på neutral mark. bloggfrossa får inte bli en böf-blog.

Danneman: nu pratar du svår lingo här. bea? uppdatera en olärd liten man.

tbfte: oh brother, ja bara en böf. Men det kommer växa nåt helt galet. the power of böf växer ur ett ställe snabbt. du är nog inne på nåt där med dansk service. jag ska kolla om man kan få loss deras affärsstrategi. men tro det eller ej. de tar visa. annars hade jag med tippat på dancard.

danne sa...

Mikebike: Du förvånar mig gamla pacha. Men här kommer den ultimata länken som kommer svara på dina alla frågor: http://www.matglad.nu/
Jag gissar på att du kommer säga ett Ahhhhh!!! och sedan ett Ohhhhhh för att avslöta med ett Öhhhh. Att bøffa liksom, för det är väl ett verb det med? Konklusion: att bøffa utan bea, går det?

Kattmorfar sa...

Angående affärsstrategin, allt finns att läsa på http://www.jensens.se/cid.29/248.aspx
"Att bli vänligt bemött är en servicenivå som danskarna inte var vana vid" Stor humor!

Dano sa...

Jag tycker du känns väldigt anal och överklass nuförtiden. Kan det månne vara livsstilsbytet? Är vi polare fortfarande eller sållas man till dräggfacket?

Dina starkaste sidor som du ska fortsätta skriva om är:

• Den lilla människans hämd mot alla mongon.
• Den lilla människans hämd mot alla mongon.
• Den lilla människans hämd mot alla mongon.
• Den lilla människans hämd mot alla mongon.

:)

mikebike sa...

kattmorfar: mycket roligt. och så väldigt mycket som faller på plats nu.

Dano: vaffan, är du sur för att jag inte ska rösta på socialdemokraterna den här gången eller??

Linlin sa...

jag kan inte riktigt förstå din fascination för BØFfen...
en gång och aldrig mer säger jag. Torrt kött, att de skulle fråga om hur jag ville ha det grillat var det aldrig tal om.
Undermålig service och en helt galen prissättning med massa extra tillbehör och shit. Jag känner mig lurad, hellre går jag till Warehouse i källarn runt hörnet.

Bøffen går fetbort, jag är ledsen...