måndag, september 18, 2006

Aldrig mer La Gondola

På avenyn ligger en "skönt" tacky restaurang som heter La Gondola. Fy fan!

Idag gick vi dit för att äta oxfilé med murkelsås. Borgarlunch var det någon som sa. Låter fint på pappret. Men jag sitter nu och retar kräkreflexerna med att tänka mig tillbaka ett par timmar i tiden.

När man kommer in på La Gondola så tror man att någon jävel bärgat inredningen från Bar Lido på Stena Lines färja "Jutlantica" och tryckt in rubbet i en avenylokal. Stället har mörkröda bås med säten vars textil känns lite mer än väl använda, lågt monterat koppartak med infällda spotlights och ganska dryg personal. So far so good! Det är kul på ett väldigt skruvat sätt att gå på sunkiga hak och inmundiga sin lunchmat.

Men idag var det allt annat än kul. När jag smakade på första oxfilebiten tyckte jag att fan det smakar sådär va. Potatisen dröp och la sig som en stelnad vaxpöl i magsäckens nedre regioner. Kloggade igen. När det var dags att prova bit två höll jag på att ramla ur båset. Det smakade som en stia luktar, eller tänk er att man är riktigt förkyld och har dämpad smakförmåga och tänk stia. Så smakade det. Direkt ur gristråget.

De andra sa att deras mat var kass men INTE smakade stia. Jag vet ju inte vilka preferenser de har på lunchmat men det är knappast helt omöjligt att jag var den ende som hade oturen att få sämsta biten. Jag blev arg inombords och R skrattade rått. Han sa att jag troligen skulle komma få "skrika" ut den på kontorets vattenklosett senare idag.

Jag var smart - jag dödade "det dåliga" med en dubbel espresso. Pro aktivt värre Mikael.

29 kommentarer:

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

En dubbel espresso är aldrig fel, det är för män. Själv drecker jag tvådeciliters hemma.

Men varför äter du sådant "Vulgokäk"?

Inte det minsta finess, kanske är du liksom dina jämnåriga tända på sjuttiotalet. För mig låter din beskrivning av syltan väldigt mycket sjuttiotal.

Pollyprettypants sa...

Det var väl där man var när man var yngre & gick ut på sitt första restaurangbesök med polarna men då var det en pizzeria tror jag...

Stackars dig, jag höll faktiskt på att kalva när jag läste om hur maten smakade.....

adde sa...

En gång för några år sedan var jag där och gjorde ett jobb i deras kök. Jag äter inte där sedan dess. Det fanns inget så där konkret att peka på men sunkigt beskriver det tillräckligt väl.

Anonym sa...

Annat är det på bøfhuset. Där får man bra kött.

Jontas sa...

Det jag lärt mig av La Gondola är att det mesta går ner med stora mängder alkohol. Värst är väl priserna - de motsvarar inte det man får uthärda där.

Sen vill jag bara upplysa dig om att jag nyligen flytt Hisingen och bor i centrum. Nästan så jag är lite stolt. Nackdelen är väl att Hisingen nu förlorade den lilla respekt ön hade så länge jag bodde där.

La Reina sa...

Klagade du inte?

sofia sa...

Tror jag fattar precis vilken smak du försöker beskriva ch det kan fan inte ha varit kul nån stans. Det tråkiga med sunkhak är ju att maten lätt blir fööör sunkig.

Carl Arenlind sa...

La Gondola har ju dessutom sämsta servicen och otrevligaste personalen på den här sidan om Hallandsåsen.

Stort jävla plus för deras bearnaise och pommes, dock.

Caravaggio sa...

Sitter du och bad mouthar La Gondola? Den ädla ristorante där jag stått och skivat grönsaker 8-15 en hel praovecka på den tiden det var okej för kockar att röka i köket och Melinda Wrede var hot stuff på den svenska hip hop-scenen.

Isabelle sa...

ja, då vet jag iaf. vart jag INTE ska luncha när jag är i götet nästa gång..

Stefan sa...

jag fick i mig en lasagne som måste vara direkt släkting till din lunch. fast vegetarisk...och hur man misslyckas med en sådan rätt är för mig höljt i all jävla dunkel som finns

Mamselamsen sa...

och skicka ut den... det vågar man ju inte.... tänk om det spottar i maten.

Det har man ju sett på TV:

Anonym sa...

He he...mitt La Gondola minne härstammar från våren 2002. Jag hade en mycket viktig dejt med oerhörd stilig MAN. Han hade valt stället men är ursäktat eftersom han bodde i typ Floda...

Vi kom dit vid 19, en torsdag tror jag...kyparen var typ 103+ och sååå darraarigt bakfull när han serverade vinet så att jag fick massa massa vin på min fina vita topp...o duken var bara att byta...

Visst var det synd om kyparen oxå men men...dom kan ju ta betalt där så då väntar jag mig något mer stil...//Stina

Anonym sa...

Hade jag styrt Göteborg hade jag plogat hela skit-avenyn inklusive det tragiska klientel som behagar begagna ytan under veckosluten (till stora delar bonniga kungälvsbor med Pokémon-stylade Volvo 740 som största intresse). Om du nu jobbar någonstans vid Järntorget kan jag inte fatta hur du väljer att intaga lunch på, en för dig lägesmässigt avlägsen, gata vars hela idé bygger på taskig mat och dryg service till överpris. Du har ju Linnégatan runt hörnet för att få allt det Avenyn saknar. Avenyn är Göteborgskalaset i gatuform - en vidrig institution som varje Göteborgare med självaktning inte kan undgå att avsky.

Nemo sa...

Nä Mike... om det inte var för att få underlag till denna svavelosande krönika över Sunkhåla numero uno på Avenyn (stället besöks mest av utbölningar och kretiner) kan jag inte förstå hur du felnavigerat så stort. Mittemot finns Nivå, lite längre upp finns Lipp och Joe Farellis. Alla tre ligger i en helt annan division när det gäller förmåga att ge en matgäst hyfsad valuta för pengarna.

På La Tombola blir du bara förnedrad.

Jag jobbar i samma kvarter och passerar varje dag "köksintaget" och tvingas ofta kliva över de horder av smutsiga kockar som står och röker ute på gatan. Flottiga och debilt bakfulla hänger de mot väggen och ser uta tt vara i stort behov av liggdusch.

Dano sa...

Kan bara hålla med Anonymous. Vad fan har du i dom kvarteren att göra? Turistfälla är bara förnamnet. Alla ställen där träffar i regel bara sina kunder en enda gång. Då kan man ha skyhöga priser och skitservice.

Borgarbracka!

Dåcktor Erik sa...

La Gondola har hyfsad pizza men det är allt. Gå till Brasserie Lipp istället. Ja, det finns ju en hel del bra ställen på Avenyn.

Tom Golden Arches har juste käk i jämförelse.

Jaaan sa...

På den tid jag huserade i Stockholm besökte jag tillsammans med en arbetskamrat ett lunchhak vilket inrymmdes i en gammal porrbiograf, vete fan om den inte hette London eller nå´t sån´t. Jag beställde inte oxfilé men väl fläskdito tillsammans med strimmlad potatis som badade i fett. Flotthögen som gick under namnet affärslunch serverades med bearniesås av tjockare art, tror även att en tomatklyfta förgyllde anrättningen.

Det var oätbart, helt vidrigt. Att sedan servitriserna såg allt annat än intresserade ut av sin uppgift gjorde totalupplevelsen katastrofal. En hundring fattigare, fortfarande hungrig,lämnade jag stället i vrede.

Så vad jag egentligen försöker säga, jag förstår dig!

70-tals Per sa...

pizzan var god där men det var väldigt dyrt. Stället såg väl ut inne som i vilken förorts-kinarestaurang som helst. Appropå olla maten, har jag hört talas om "runk-pizza" osv.

SeventyoneCarlo sa...

Själv gjorde jag comeback på en Indier idag, där jag för två år sen blev matförgiftad.
Det var faktiskt bra den här gången....Borde nog lytt det gamla talesättet "att man ska snabbt upp i sadeln igen efter en olycka"..

Två år utan Vindaloo är alldeles för mycket..

Vikki sa...

Vad jag minns så ska La Gondola vara det stället i gbg som var en av d första ställen som serverade pizza, och det lever fortfarande på det..hehe. Själv bara ätit där en gång vad jag minns..fast jag är juh från den där lilla staden med "Pokémon-stylade Volvo 740"....Själv hade jag tagit en baguett på fyrkanten (?), om det fortfarande finns..passar min studentekonomi bättre...

Ivana sa...

Det är inget. Lyssna på det här. 2 tjejer i Norge satte sig ner för att äta pizza med pizzasallad vid sidan om. En stund senare tyckte de att salladen smakade skumt och efter mycket tjafs kom hälsovårdsmyndigheterna dit. Efter tester hit och dit kunde man lokalisera 5 olika mäns sperma i salladen. Mysigt värre. Sådant ska man tänka på när man gnäller över småsaker ;) Smaklig måltid förresten.

Anonym sa...

Ivana: Typisk skröna. Alltså inte sant...

Kattmorfar sa...

Vakna upp! La Gondola is the shit. Är relativt säker på att jag tryckte i mig min första pizza där(en capriciosa - surprise) någon gång sent 70-tal. Beställer man något annat än just pizza på en restaurang som överlevt enbart på att tillverka sådana under ca 30 år får man fan ta mig stå sitt kast. 103 åriga kypare som slänger vin på gästerna förtjänar i övrigt all respekt.

Crispet sa...

Jag har ett litet länktips skräddarsytt till dig:

http://www.trend4rain.de/10.html

Du brukar ju gå igång på sånt. Och Ja, han är tysk.

Ivana sa...

Anonym: Kanske, kanske inte. Men man kan aaaaaldrig vara säker ;)

Sara Karlsson sa...

Jag gick förbi en restaurang idag i GBG. Jag sa till min kompis "Där inne har jag ätit, det var inte alls gott". Sen såg jag att den hette La Gondola. Då fnissade jag lite eftersom jag precis läst ditt inlägg om den.

Izindra sa...

Jag har också varit där, jag erkänner. Hungern, och ingenting annat, förde mig dit. Hungern och paniken. Sista utposten på Avenyn. Den vidrigaste pizzan jag ätit i hela mitt liv med ett fyra centimeter tjockt lager ost. Kräx! /mvh I

frida sa...

Håller fullständigt med. Vill man ha ohyra i maten, dåligt service och bemötande ska man bege sig till La Gondola. Lyckades nog bättre än er alla, då jag fick en gammal snus i maten!! Mår fortfaradne illa, det var det vidrigaste någonsin...
Dessutom blev jag anklagad och fick en smärre utskällning på köpet. Hann dock ställa till en liten scen.. Suck!