fredag, augusti 11, 2006

Lika som bär

Jag satt och kollade herrarnas höjdhoppsfinal härom dagen.

På läktaren ser jag plötsligt en ruggigt lik kopia av Göran Persson. Deppigt värre. Det var Holms egen far Johhny (tränarn) som satt och såg grovt socialdemokratisk ut på läktaren.



Fan de är så ruggigt lika att man nästan börjar undra. Är jag helt ute och cyklar eller kan de vara bröder? På riktigt alltså. Det skulle ju förklara varför Holm är så dumlojal mot det svenska skattesystemet.

Sosseblod är tjockare än sirap heter det ju.

33 kommentarer:

Anonym sa...

mycket bra spaning.

har du läst om våran pubrunda mike?
vi vågade oss in på "flame" tillochmed

mikebike sa...

El pedro: nej men ska gölra det genast. jag har varit runt dåligt på andras bloggar på sistone. men nu har jag börjat "jobba" igen;)

Isabelle sa...

Haha. Du med?!

Jag satt och tittade på höjdfinalen med mami ünt bapi och plötsligt slängde jag ur mig: "Nämen, titta, där sitter minsann Göran Persson!". Mamma tittade lite konstigt på mig och sa att det minsann inte alls var vår statsminister utan Herr Holm Sr. Då glodde jag tillbaks och dumförklarade henne. Det ser väl vem som helst att det är mister Sosse ju! Men tji fick jag..

Anonym sa...

heheh "jobba" :)

Anonym sa...

ja, "dumlojal" är det man är idag om man inte bara tänker på sina egna pengar!

mikebike sa...

isabelle: haha trodde du det på allvar? att det var GP som satt i joggingdress;)

papphatt: tycker du att pengarna hamnat där de borde nu under senaste fyraårsperioden? man är dumlojal o man ger bort pengarna till ett system som inte funkar för att de som skapat det inte vill att det ska funka.

Anonym sa...

Är dom bröder måste GP vara storebror, han axlar ju den manteln så fint inför svenska folket.
:)

Anonym sa...

GP's bror?!... Menar du kan det kan finnas flera som han ?!?! *suckar, tar ner handduken och blickar söderut*

mikebike sa...

adde: ja så är det nog;)

sofarsoogood: det verkar fan inte bättre hörru;) men visst är de osannolikt lika?

Anonym sa...

mikebike: jag ville inte hylla det svenska välfärdssystemet. Det är att den som inte göra allt för att tjäna så mycket pengar som möjligt anses vara dum som jag stör mig på. Men om du frågar, ja, jag tycket vi har haft bra skola, vård och rättssystem de senaste fyra åren. Självklart finns det mångna brister men tycker ändå att det går bra att leva här.

Anonym sa...

Först ser man det inte men så fort man tittar lite närmre ser man ju att näsorna är IDENTISKA! Bra jobbat.

Carl Arenlind sa...

En korrigering, Mike. Sosseblod är tjockt, heter det ju.

Annars är lika som bären väldigt på pricken!

Måste ta en sväng till fyllebloggeen.

SilverLakeSwede sa...

Mike, har du sett Holmens snyftkrönika i SvD om hur elak pressen är?

Citat:
"Har en tidning skrivit något är det som privatperson helt okej att spä på kritiken med ett mejl, ett anonymt brev eller en blogg med än mer skit."

Kan det vara bloggfrossa han talar om kanske?

SilverLakeSwede sa...

papphatt: Den som är dum är den som jobbat hårt för att bli bättre på något eller för att tjäna bättre, och sedan finner sig i att regeringen tar pengarna och slösar bort dom på röstfiske och ideologiskt svammel.

Sverige har långa vårdköer, en stadigt sjunkande kunskapsnivå i skolan, och ett rättssystem där fildelning straffas strängare än misshandel.
Finns rejält med utrymme för förbättringar där tycker jag...

Cliff Hanger sa...

Jag tänkte samma tanke när jag såg Johnny Holm.

Anonym sa...

Blod är rödare än vatten hette det väl?

Anonym sa...

david: som sagt finns det brister men jag tror inte att de blir färre med privat vård, mer läxor (mätningen av kunskapsnivån kan ifrågasättas) och hårdare tag mot brottslingar. Som blir några av konsekvenserna om det blir maktskifte, vilket mikebike antydde att han ville ha.

SilverLakeSwede sa...

papphatt: Som du nog anat hör jag också till dem som önskar maktskifte (överhuvudtaget anser jag att för lång tid vid makten leder till korruption och arrogans, oavsett parti). Vi får nog enas om att vara oense på den punkten.

Högerpartierna har åtminstone som mål att skapa förändringar. Sossarna verkar satsa på "same as always", fast med ministerposter åt V och MP, vilket bara är för otäckt att tänka på.

mikebike sa...

det blir lite tjatigt att börja argumentera för eller emot högeralliansen och sosseposset. alltså jag är ganska opolitisk. jag hyser inget agg vare sig mot sossar eller moderater egentligen. jag har vänner i vitt skilda flanker av politiken och det spelar mig ingen roll. jag tycker det är lite otäckt när man brinner lite för hårt för en ideologi oavsett. relax. men visst jag tycker det skulle sitta fint med en förändring nu. det är lite same old same old som det är nu.

inlägget var egentligen bara ett konstaterande att holm ser ut att ha släkt i regeringen.

Anonym sa...

Haha, ja dom säger ju att alla har en dubbelgångare här i världen. Men Johnny Holm har inte bara en dubbelgångare utseendemässigt utan även en namn-dubbelgångare, eller är det bara jag som får associationer till en annan Mr John(ny) Holm?? :D

mikebike sa...

lauren: haha det var hyffsat långsökt. men kul.

Anonym sa...

jag håller med om att diskussionen blivit ointressant.

Mer intressant är varför så många tycker Stefan Holm är dum som inte flyttar till ett skatteparadis. Men diskussionen kan tas någon annan stans.

Ivana sa...

Holms papi är ju mycket sötare än Göran ju!

Anonym sa...

Ser ut som om det är ett hemmabygge. Persons kropp och Greiders frilla =D

Anonym sa...

yada yada

Anonym sa...

ett annat märkligt sammanträffande: christian olsson och basshunter är faktiskt skrämmande lika.

mikebike sa...

patrique: hahahhahhaha ja fanimej. det är han.

Langri sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Langri sa...

kolla in denna Mikebike.
http://langri.blogspot.com/2006/08/lika-som-br.html

Anonym sa...

Det läskigaste är ju att GP nästan ser fräsch ut i jämförelsen. Det får mig att må lite illa.

Anonym sa...

>Hahahaha det ser ut som Görans lost twin eller nåt:)

Pia-Pralin sa...

Det finns fler på den röda sidan som har dubbelgångare.. har du inte sett hur lik Laila freivalds är Gösta Linderholm... Könsbyte???

Anonym sa...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Low+fat+and+low+cholesterol+cooking janine king designs bags totes Generic drug for zyrtec Third party merchant account accept credit card merchant Doggie backpack childrens white bookcase Best refinance mortgage rate onl suzuki motorcycles Wdsnetwork dental ppo 15antidepressant ultram Gmc denali truck toppers Virtual online casino gambling poker Altlinuxcompact2.3docsch05s04 block pop up ad web site promotion Dietary supplement research Plastic surgeons flemingtonnj Leather seat cover e34 designer handbags set of 2 collapsible 14 storage totes brown