torsdag, augusti 31, 2006

Kulpop är inget kul alls

Helt ärligt!

Jag trodde verkligen att den mänskliga faktorn hade lyckats nå sin absoluta topp när det kommer till utvecklingsstörd musik genom Basshunters - "Boten Anna". Ända tills idag.

Efter att vi fikat på eftermiddagen frågade R vad jag var sugen på att lyssna på för musik och trots att jag vet att killen sitter och trycker på det storslagna soundtracket till "Karate Kid" ville jag gärna se vad han hade att erbjuda utöver det.

Och vad skådar mitt norra öga!

Jag ser namnet Jimmy Nordin. Det klingar bekant. Kulstötar-bekant. Komafylle-bekant.

Lätt upphetsat frågar jag om det är vad jag tror att det är. R flinar sitt välkända och hemlighetsfulla saddoflin. Min puls ökar. Jag vet att jag bara är sekunder från att få uppleva något riktigt jävla bisarrt. Jag ska få höra sveriges mest spritglada kulstötare utöva självbefläckelse utöver det vanliga. Det fattar jag, resten är svårt att förklara...

Det finns knappt ord. Smärta räcker inte halvvägs men det är minst sagt smärtsamt att höra Jimmy-boy hämningslöst bete sig så otuktigt mot sig själv. Det är svårt att förbereda sig... nä, jag underdriver. Det är helt jävla omöjligt att förbereda sig.

Först kände jag mig förbannad, men ganska snart insåg jag att något inte är som det ska med "kulpoppar'n". jag blev modstulen och rent av deppig. Musiken i sig vittnar om att digitala hemmastudios är ett riktigt otyg som borde förbjudas - omedelbums. Jag förstod redan innan tio sekunder gått att Jimmy är en av alla dem som aldrig borde släppts lös nära en midi-keyboard och Cubase.

Vem som helst borde inte få skapa musik. Det är lika orimligt som att dunkvis kränga plutonium på 7-eleven. Det fattar nog alla.

Själva musiken är dock inte det värsta. Den är bara första steget i ett fasansfull upptrappning på tre steg.

"Jimpa" är en jävla bit. En riktigt grovis. Knappast en kille jag skulle vilja möta i brottardräkt om man säger så. Därför blev jag mäkta förvånad över det faktum att killen får en kastratsångare att framstå som "mister basröst". Det är andra steget och det var inte utan att jag började fundera på vilka kulor han egentligen använder när han stöter.

Värst är ändå texterna. Allra värst är givetvis den obskyra kombon de tre elementen skapar, men om man bryter ner det i delar, ja då är texterna löken på laxen. De är strarkt provocerande texter. Inte i sitt budskap utan för att de framstår så efterblivna. Man känner sig lurad. Vem sa att den mänskliga hjärnan är den mest avancerade. Han hade fan inte hört Jimmy Nordins vansinniga meningsbyggnader och bonnaläpprim.

Jag hävdar helt uppriktigt, att sätta Jimpa och Basshunter i samma rum med penna och block skulle vara att tigga om en expressbeställd apokalyps. Tillsammans skulle de kunna ställa till med lika mycket stök som när stora mängder materia och antimateria kolliderar.

Glöm kärnvapen, fuck big bang. Vill man förinta mänskligheten en gång för alla är receptet enklare än det till kladdkaka.

Vad sägs om rader som:

"Hjul hjul fantastiska hjul, tomtens släde har fyra små hjul... Hjul hjul fantastiska hjul, fyra små alldeles runda små hjul.

...med uppvärmd glögg i sin hand, skålar tomten som en riktig man"

Eller hans vansinnigt misslyckade rap-flört i låten "Rotationsteknik".

"Rotationsteknik, rotationsteknik - det är min teknik.
Rotationsteknik, rotationsteknik - det är din teknik."

Låten "Guldmedalj" gjorde mig så deppig att jag ville börja lipa. Samtidigt är det så talanglöst att man tappar andan. Killen kan inte mena allvar, eller kan han det? Paradoxalt och förvirrande.

"I München finns nånting som jag vill ha, det är nåt man inte får utan måste ta.
Och jag klarar mig inte en dag utan den, det är nåt man måste se till att få med sig hem...

För utan en guldmedalj runt min hals, är det så svårt att vara glad alls"

Bäst av allt och nu blir det humor (särskilt om man ser det ur senaste EM-perspektiv) är ändå raden

"Jag åker ner till Münhen i Augusti, men ölhallarna får jag allt låta bli."

Ur retrospektiv hade det nog inte varit så dumt om Jimmy tankat in just den låten i sin iPod och kört på repeat för ett par veckor sedan.

Det är omöjligt att förstå vidden av detta om man inte hört låtarna. Samtidigt är det i efterhand en oskuld jag önskar att jag aldrig blivit av med.

45 kommentarer:

Anonym sa...

*asg*

Det kan ju bara inte vara sant. Var finns de här låtarna? Jag vill också höra!

SeventyoneCarlo sa...

Hahaha...Jimmy "Dildo" har inte alla paddlar i vattnet...

Å när fan började tomten åka kärra istället för släde??

Kajan sa...

hahahaha! Du måste slänga upp dom så man får provlyssna, jag tror inte dom har en "kulpop"-hylla i min lokala skivaffär...

Åke sa...

Gråter.

Seventyonecarlo; Han sjunger ju faktiskt släde, släde med hjul... Någon borde visa Nordin HUR en släde faktiskt ser ut. HUR en släde faktiskt används; på snö!

Silverfisken sa...

Fan, nu skrattade jag så mycket att jag sprutade yoghurt över hela mig. Hatten av, ditt mongo. Och tack till Jimbo.

Dåcktor Erik sa...

*ASG*

Dildo-Jimmys rotationsteknik är nog värre än någon kan ana. Undrar vad det är som roterar? Eller vem.

Den konstnärliga friheten borde vara behovsprövad.

mikebike sa...

tina: jag är rädd att det är det;) helt jävla toksant.

seventyone: ja det är väldigt kul. undrar hur han tänkte när han skrev texten.

kajan: jag skulle gärna göra det. det känns fel att undanhålla en sådan här kulturskatt;) men jag vet inte. kan bli trubbel.

åke: men om tomten bor i gbg så har han nog fan hjul på släden. det finna aldrig snö här på jul.

silverfisken: hej kul att se dig igen. haha ditt mongo, tackar hörru;)

dåcktorn: jag vill inte spekulera.

Nemo sa...

Jag blir missmodig av att läsa din blogg... det få bara inte vara sant... men å andra sidan...efter allt gods som finns på www.sunkit.com så borde jag vara luttrad... men...nej...det här vill jag inte höra...hade tänkt mig en behaglig höst

adde sa...

Mikebike: Ikväll (fredag) kör dom en riktig höjdare på TV4! Köp hem snask och flyt ut i soffan vid åttatiden så får du ditt lystmäte av allt!
:)

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Ta't lugnt räddningen är nära, den store guden i väster släpper i höst en trippel-CD med femtio låtar på över tre timmar. Den lär heta,"Bråkmakaren, Gaphalsen och Oäktingen/Skitstöveln.

Annars fanns det i Mississippi på femtiotalet en vit kille, lika glad i "Drecken" och han sjung om sina ballar som brann (Great Balls of Fire) det borde väl kunna kallas KulRock'NRoll i motsats till vår egen lilla Jimmy Beam.

Läste att han krökat på bra i våras och haft problem att betala hyran. Även där är han ute och plagierar för redan på femtitalet (femtiotalet igen) men i Chicago släppten en annan kille från samma Mississippi sin "House Rent Boogie) där han beställde av bartendern "One Bourbon, one Scotch and one Beer". Den kille är förbjuden i Sverige enligt sexköpslagen, han lyckades få med både "Hora" och "Torsk i namnet (Samt ett par blåjeans) han hette John Lee Hooker. Hade han snusat hade det väl var't General.

Little Jimmy Hokker?

Anonym sa...

Om man vill kan man ladda ner Jimmys version av Vinterlandskap unplugged. Här.

Och du har rätt Mikebike, hans falsettsång är något utöver det vanliga...

Lisa sa...

Crap. Jag frustade precis kaffe över tangentbordet. Jag sm hade städat. Sluuuuta (aldrig) roa mig på detta vis så här tidigt på morgonen.

Maela sa...

Oj oj oj. Det här måste jag ju bara höra. "Hjul, hjul..." Herregud. Vilken jävla dåre.

Carl Arenlind sa...

Guldmedaljlåten är fantastisk. Men Jimmys röst, eller sångstil, får mig snarare att tänka på en sistaplats. I distriktsmästerskapen.

Man skall hålla sig till det man kan. I Jimmys fall är det kröken.

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Woooow!

Han får Bögbröderna i BeeGees att blekna. Istället för Staying Alive blir det Staying Adrunk.

Tänk er en duett med den gamla Grekiske kastraten Demis Val Roussos.

Caravaggio sa...

En vis man skrev ungefär såhär på Jimmie Nordins hemsida.

Jag lyssnade precis på din låt Ensam i en eka och undrar om jag kan få mina tre minuter tillbaka?

halfpint sa...

du hade kunnat bli en femte jurymedlem i Idol faktiskt Mike - gästmedlem eller "consulting" i vissa avsnitt. Ibland dyker det ju upp deltagande som närmar sig Jimmy nordinläget vad gäller självinsikt och prestation.
Någon de kallar in för de riktigt totala sågningarna, fast lite mer stilfullt och utbroderat. Sågning de luxe.

Stefan sa...

hahaha....jag surfade runt för ett tag sedan och råkade snubbla på en länk som ledde mig till "jimmy-nordin-döden, dvs avlivning medelst dålig smak"

jag fick mig en sån chock så att mitt resetcenter gick bärsark i huvudet oh jag hade glömt skiten fram tills nu...

tack för att du sabba min helg...hehehe

klockish analys ;)

Dåcktor Erik sa...

Nej, kanske bäst att inte spekulera i vad/vem som roterar. Förmodligen någon i sin grav.

Om Dildo-Jimmys låtar finns på nätet ska jag inte installera ljudkortet.

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Rotationsteknik?

Är det vad som brukar kallas Propellern?

Fia sa...

Hehehe. Det dar med olhallarna i Munchen var ju ren poesi.

Jag vill se honom i melodifestivalen. Garna med sin kulstotardrakt pa sig.

A sa...

http://www.youtube.com/watch?v=A9Shor9Bq_g

Varsågod (:

Alley Cat sa...

*ASGARV*

Det här var precis vad jag behövde just nu... Men vad är det egentligen för fel på människor?!? Föds intealla med ens en gnutta självinsikt och/eller självrespekt?!?

Som alltid Mike, förgyller du min dag på ett sätt som bara du kan!
Tusen tack!

Klas landelius sa...

Mike, jag känner inte dig, jag hittade din blogg på ren slump, men du är ta mig fan den klokaste människa jag hört av!

Josey sa...

AAhh ha ha ha!

Jag tror jag smäller av. Detta t.o.m slår Paris senaste imbicilla uttalande. För att inte tala om hennes stön-"musik". Oh, boy.

Anonym sa...

På den tiden det begav sig, när Rhymeasauros Records (med gamle kulstötaren Sören Tallhem vid spakarna) & Shot Put Men var i farten, fanns låtar att tanka ner på nätet (sånt hade vi gamla friidrottare koll på, ryktet spreds med sprinterfart längs tartanbanorna i hela Svedala)

tråkmåns sa...

Okej att dissa abborrjägarn, han skrattar på väg till bankomaten, men kulstötarn får ta mycket skit för sin hobby. silverfisken har skrivit nåt snyftigt om att man ska tänka på att det bakom varje blogg finns en människa som blir sårad av elaka kommentarer, men motsvarande hänsyn kanske inte kan krävas när det gäller ett mongo i trikåer som sjunger på sista versen?

trist att sabba en kul fest, men jag blir faktiskt lite orolig för mannen. vinterlandskap är dessutom skaplig. go jimmy! du kan bli antony and the johnsons på svenska.

70-tals Per sa...

a: Fantastiskt! Sådant småländskt mellanstadiediscokaraoke har man inte hört på länge! (Madonna-soundet -wow! det kan få vilken bonnaläpp som helst att låta tuff) Är videon med masspubliken ett digitalt fejk?

Säljare sa...

:)

Dano sa...

Det är därför man ska kitta upp med dubbelpipigt. Om man ställer Jimmy och Bassfuckhead tätt brevid varandra plockar man båda två med ett skott.

Helt seriöst vill jag bara ta mitt liv när jag för höra sånt här. ÄR DOM HELT JÄVLA DUMMA I HUVUDET ELLER?! Inte för att det är en politisk åsikt jag står för, men kanske borde man plocka fram de gamla skallmätningsinstrumenten från 40-talet?

Tina sa...

Okej. E jag heeelt dumihuvet eller borde jag veta vem den här Jimmy Nordin är?? Känns lite som jag halkat in objuden p en fest när man läser alla kommentarer.

Helt klart har du en trevlig blogg iallafall. Tack för titten...

Tina

Anonym sa...

Under EM i Göteborg misslyckades kulstötaren Jimmy Nordin att kvala vidare till finalen. Efteråt, iklädd i landslagsdress blev han så berusad att landslagsledning fann för gott att tillkalla polis.

Han bedriver affärsverksamhet på nätet med bland annat näringstillskott och sexhjälpmedel.

Tydligen har han också musikaliska ambitioner. Diplomatiskt uttryckt, ej helt i nivå med Mozart.

/truebiker

adde sa...

Tina: Nejdå, du behöver alls inte skämmas, det är bara om du läser tidningar eller ser på TV som du kan förväntas veta vem killen är. Men han är inte viktig och händelsen är mer eller mindre redan glömd av alla, så kör du vidare som du brukar så ska inte någon tråka dig för det.
P.S Om två killar som heter Filip och Fredrik hör av sig så svara bara att du inte har tid idag, imorgon eller under första halvan av tjugohundratalet heller.

Isabelle sa...

haha. klockrent! ;)

Luca sa...

En apokalyps tack!

Heldre snabbt över en mer skärseld som detta. Jag som trodde att BOten var nådd i eläendesmusik.

Yoko Ono allt är förlåtet.

puttelito sa...

Varför envisas man på radio att kalla Basshunter för Basehunter?
Är det så att han försöker slänga sig med fräck och YOig stavning eller gillar han bara att jaga abborre? (Bass = Abborre)
O Jimmy? Vad ska man säga? Det är synd om hans föräldrar.

Simply me sa...

*grater av skratt*

Fia sa...

Jag skulle vilja påstå att jag nog sjunger med mer basröst än vad Jimpan gör. Fast å andra sidan..vem fan gör inte det?

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Bass, är inte det Havsabborre?

Vanlig Abborre heter väl Pearch?

Var inte det en gammal låt, Pearches and Cream?

Tänk vad gott Abborre med vispad grädde. fast det kanske var Peaches man åt med grädde?

Callisto sa...

Min idol på språkfronten har gjort det igen. Fick ta paus efter första stycket för att komma tillbaka till Jorden efter ett akut fnissbryt.
Sjunger han lika bra som han skött sin övriga karriär så är det illa nog. Men det låter som att detta är något av det värsta musikbranschen skådat? Jag känner mig glad över att ha sluppit höra hans alster. *peppar peppar*

Joline sa...

HUR, jag upprepar HUR kan basshunter eller någon med liknande musik/text/sound bli känd..på fullaste allvar?? Jag känner att jag tappar IQ bara av att höra talas om honom..Jag som klagade över Amy Diamond

eff sa...

Jag har varit nära att behandla herrn Nordins musikaliska öronvåldtäkter många gånger. Minns nåt knäck i Sportspegeln där han satt i en eka på en liten insjö och mimade till en av hans "sånger". Jag dog lite inuti.

Sen kommer den logiska följdfrågan om musikalitet och spritsinne på något sätt är knutna till varann. Jimmy väger ju hundrafler och blir visst helt redlös bara man nämner ordet vodka. Lemmy, däremot, han kan dricka sprit som vore det apelsinjos och få kan ju vräka ur sig Ace of Spades på ett mer charmant sätt.

Mitt enda problem med hela det här inlägget är att jag nu kommer ihåg Nordins "musik". Det är lite som att gå till godisaffären och få en smäll på pungen.

Anonym sa...

Ok, om man betänker vilken brist på sunt förnuft som behövs för att ställa upp på detta, så är inte den stora frågan hur det står till i hjärnorna på dem som faktiskt säger "Tummen upp", vi ger ut det på skiva?

Carsten sa...

Snackar man skit om Guldmedalj fattar man noll och intet om musik.

Anonym sa...

Keep on working, great job!

My website :: new cellulite treatment