måndag, augusti 14, 2006

Den arge kinesen

Imorse när jag tog vagnen till jobbet rymde hållplatsen som vanligt en hord per båt nyanlända tyskar. Det är både kul och jobbigt med tyskar. De är kul att titta på och de är asjobbiga att lyssna på. De är aldrig sådär gapiga och roliga utan pratar mer med len mjukporrstämma.

Ingen big deal.

Det som var bonus för dagen var att där också stod en kines. En arg en. Oj vad han spottade och fräste. Han sparkade på en stolpe, hytte med näven och gapade jättehögt rätt ut - På Mandarin (gissningsvis). Intressant. Jag har aldrig sett en så arg kines nån gång. Det klädde honom.

Men det är ovanligt tycker jag, med arga kineser. Synd.

Mitt humör var på topp hela förmiddagen tack vare honom. Jag tycker att fler kineser skulle få sådana utbrott. Inte hålla inne på all skit. Roligast hade varit om en ägare till någon kinakrog, typ "Gröna Brunnen" gjort det till grej att skälla och domdera när man kom för att köpa sin mat. En riktig otrevlig jävel. Som soup-nazi i Seinfeld.

Jag hade gått dit jämt.

38 kommentarer:

Rebecca Kihlström sa...

Du har rätt. Har aldrig sett en arg kines in real life! Det måste sett kul ut...

mikebike sa...

ja det är very rare. kontigt egentligen. varför skulle de vara mindre förbannade bara för att de kommer från kina?

Caravaggio sa...

Jag ser Yao Ming framför mig, men jag gissar att den arge kinesen var modell mindre.

Arg och otrevlig personal på Gröna Brunnen eller Lai Wa hade kunnat bli en riktig höjdare.

Ungefär som Pizza Ramona förr i tiden. Bittrare pizzabagare har nog aldrig skådats.

70-tals Per sa...

Har du sett "perikles" runt järntorget (lite flint och smal gammalt fyllo)? En tok-arg gubbe som spottar och sparkar runt om kring sig och kastar okvädesord efter folk. Han hotatde mig vid Landvetter en gång, sen på kvällen stötte jag på honom på Kellys i baren och då var hur trevlig som helst. Fast Kinesen hade varit skoj att se också.

JockePocke sa...

VA?!?!
Jobb, arga kineser eller inte, mikeibike... JOBB...
Man har inte KUL på "jobbet"...
*hehe*
Fast arga kineser som skäller ut stolpar på mandarin... OK det får bli ett undantag då man har KUL på jobbet...

JockePocke sa...

VA?!?!
Jobb, arga kineser eller inte, mikeibike... JOBB...
Man har inte KUL på "jobbet"...
*hehe*
Fast arga kineser som skäller ut stolpar på mandarin... OK det får bli ett undantag då man har KUL på jobbet...

Jaaan sa...

Klart han är arg. Hela hans släkt har levt under förtryck i generationer och när han äntligen får komma till den hemvävda tryggheten Sverige så missar han bussen. År av frustration väller upp och eftersom han inte riskerar att bli arkebuserad för att han svär så låter han allt komma upp till ytan....

SixesAndSevens sa...

*Smyger in från sidan, fnissar, smyger obemärkt ut igen...*

cdhyllankillen sa...

En midsommarafton i Visby hade vi en arg dvärg bakom oss i Sibyllakön. Arg som inihelvete.

Anonym sa...

hade hellre sett att kineserna läste lusen av alla sunkiga alkisar på Brunnen för då kunde man sitta där och käka istället för att ta med sig hem varenda gång.

Hade fan betalt extra för att se en kinesisk whoppass därinne :)

lisa sa...

åh, tänk vad man missar om man inte går till jobbet. suck.

da bomb sa...

Hehe roligt.
Det gäller att hitta det där lilla som gör en glad..

Pollyprettypants sa...

När jag bodde i London fanns det en kinarestaurang vi brukade gå till för de var såååååå tykna va! De föste ihop en med andra människor vid bordet & fräste & skrek åt men guuud va kul det var! Den låg såklart i Soho någonstans men det var många många jordsnurr sen...

lottchen sa...

Mr Mike... You are one sick puppy :)

Carl Arenlind sa...

Det är inte helt fel med glada kineser heller. I alla fall då man ser (eller i alla fall tror) att de är ärligt glada.
Ett gott exempel är mannen som driver Tien Hung på Kungshöjd. En alldeles fantastisk man som har ett vänligt ord och ett leende vid varje besök. (Precis som min vän från Iran som driver servicebutiken här i området.)

Men visst, arga kineser är sköna.

Eleonore sa...

haha! på "min" kvarterskinakrog jobbar en kinestant som är rätt vrång av sig. jag brukar alltid beställa kyckling chow mein men en dag tänkte jag slå på stort och välja något annat. tanten bara: nej! du ha chow mein!! jag fick alltså inte beställa något annat..

Simply me sa...

Hehe, du skulle komma hit dar jag bor, har finns det massvis med arga kineser :)

Fransk Manikyr sa...

alltså bara den meningen:

"en arg kines"

får mig att apgarva!!

L
O
L

nattskift sa...

Det är rätt kul faktiskt. En kinesisk tulltjänsteman skällde ut mig en gång för att jag sa fuck i en flygplatskontroll (som en reaktion på alla stämplar man måste ha överallt hela tiden). Någon form av chef också som blev inkallad för att ge mig en ordentlig avhyvling. Fast det är klart, med våra mått var den ju inte så ordentlig precis. Mer en tillsägelse. Men ändå. Det är ett av mina finaste reseminnen. Jag förstår din förtjusning.

Poe sa...

Din dröm om Gröna Brunnen finns i London. Eller åtminstone fanns för några år sedan. Hörde talas om en kinakrog när jag var där som hade en ständigt morgonsur hovmästare. Han välkomnade sina gäster med en förolämpning om klädval, utseende och skällde ut allt och alla som klev in på hans krog. Tydligen blev hans sjuka beteende ett uppskattat inslag i den så annars stillsamma och likriktade restaurangkulturen att restaurangen blev populär. Kom man dit ett sällskap kunde han helt enkelt splitta upp besökarna i olika grupper och placera dem hos andra gäster. Och var du sugen på friterade räkor i sötsur kan du ge dig på att du fick en utskällning så som hette duga. Istället fick du stekt ris och bambuskott. Om du hade tur. Så där höll han på och skällde, ställde och gormade som en riktig Mini-Hitler. Helt klart restaurang-spanking på hög nivå. Tror till och med att restaurangen fanns med i Time Out. Check it up med någon exilsvensk i London.

poe sa...

Vaddå morgontrött. Skrev en jävla essä om det som Pollyprettypants redan har nämnt. Sorry. Straffar mig med att äta Langos med en Boråsare till lunch. OK?!

Anonym sa...

När jag bodde i NYC åkte jag varje morgon genom Chinatown med tunnelbana. Där steg det på massor av trötta asiater som satt och gäspade i vagnen. Det roligaste som fanns var att i huvudet lägga till ett Bruce Lee-likt "oooOOOOAAAAAHHH" varje gång de gäspade. Grym Kung-fu-rulle-feeling och fantastiskt underhållande.

Hongen sa...

Oh my god, så ni tycker arga kineser är roliga... och snälla kineser också?
Tack så hemskt mycket får jag väl säga då, som är en halv-pacifist till kines. :) Min personliga teori till varför majoriteten av kineserna inte verkar vara arga? Vi spar all ilska till telemarketers.
So there you have it. The great secret passed on from father to child in many many generations. Hahaha

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Var det en "KäppKines"? dom kan visst vara riktigt bitska. Normalt brukar tydligen kineser nöja sig med att gå omkring och titta snett på varann.

Gröna Brunnen händer det till och med att jag äter lunch på. När jag tar en tur över på lunchen till Bolaget och provianterar. Sortimentet på ert bolag är bättre än alla Hisingens bolag tillsamman. Sist blev det en låda Grolsch på burk, vilket inte finns på Hisingen.

Men en chock blev det, skulle handla Wienerkorv hos SO Larsson, affären var helt tom (på inredning) och nedlagd. Det får bli Saluhallen i fortsättningen, synd för Majorna.

Ps.
Kanske hade den arge lille mannen kinesat hos någon och vaknat på fel sida.
Ds.

Fox sa...

Arga kines är fruktansvärt roligt och borde uppmuntras. Men utefter några enkla förhållningsregler.
Arga pensionärer är aldrig roligt, inte ens om de är kinser. Inte heller arga barn (möjligtvis tyska arga barn).
Men fritt fram för rasande kineser mellan 20-55.

Melinda sa...

Jag skulle vilja se, eller kanske snarare höra en arg norrman. Hur låter man arg på norska?

mikebike sa...

HARDANGERVIIIDA!!!!

Thérèse sa...

Va fan! Jag fick bege mig ända till Hong Kong för att se en arg kines , riktigt tokarg var han. Du lyckas hitta en på hemmaplan. Jag är grymt avundsjuk

Los Angeles sa...

Poe: Langos med Boråsare låter skitäckligt. Jag tycker inte ens om Langos med gräddfil...

Mongo Marcus sa...

En helt vanlig svenne som bor i Kina...Här dräller det av otrevliga och sjukt arroganta spottandes kineser (duh). Kom hit bara så skall du få dig en rejäl överdos av busshållsplatsapgarv! Blåmärken och saliv i ansiktet varke dag påväg till jobbet, skitkul!! Rekommenderas verkligen....Lagom är nog bäst ändå.....

sad sa...

var du en mobbare i skolan?

Mongo Marcus sa...

Njet, defenitivt inte! Var du?

Anonym sa...

Såg en gång, i Stockholms tunnelbana, en Asiatisk (ev. Japan)äldre herre, klanderfritt klädd i värsta mörka kostymen, portfölj, ja hela affärsstuket.

Plötsligt släpper han portföljen och bara tokvrålar, rakt ut i luften. Ett ihållande långt vrål, han höll säkert på i en 20-30 sekunder och bara ångestskrek. För att sedan plocka upp sin portfölj och kliva av vid nästa perrong.

Bizzart? Javisst!

Bette sa...

Har i Seoul finns det 10 miljoner leende och skrattande sydkoreaner.
Har ju inte sett alla men inte heller nan som skriker eller sparkar. Kinesen kanske blev less pa public transport i Sthlm...

Linnea sa...

Kineser får ut sin ilska genom att skrika på folk. Om man inte hör vad en kines säger (antagligen för att kinesen pratar kinesiska) och säger "hursa" så löser ofta kinesen det genom att säga saken ännu högre. Och en gång till riktigt jävla skithögt, för att vara säker. Det hjälper ju inte så mycket. Om man inte kan kinesiska. Men det är nog så de löser det. De illbattingarna.

Elisabet sa...

Men jag har sett en riktigt arg en.
Det var Tattoo i stan och flera tusen människor som inte rymdes på torget och inte på trottoaren heller, så några av oss ställde oss på trappan till kinarestaurangen, försiktigt så där.
Då kom herr innehavaren, som verkligen är från Kina, och hötte med näven och sa att vi OMGÅENDE måste flytta oss.
Så det gjorde vi.
Vi flyttade oss till trottoaren nedanför.
Då kom herr innehavaren återigen och var om möjligt ännu mera ilsken.
Nej, vi fick inte stå på trottoaren heller, för då skulle vi störa hans eventuella kunder.
Uppträdandet skulle vara i cirka 45 minuter och någon dristade sig och menade att detta är ett fritt land och på trottoaren får man faktiskt stå.
Då hämtade mannen från Kina en spann med iskallt vatten och slängde ut över församlingen.
Jag blev dyngsur.

Detta var det närmaste lynchstämning jag någonsin i hela mitt liv har varit med om.

En kortvuxen herre tog fatt i mannen från Kina och sa vad han tyckte om dylika fasoner och andra saker också och vi andra bara gapade.

Fast egentligen höll vi nog med.
Lite.
Lite.

Och medan jag vred ur min fina klänning; ungefär som man vrider ur en i skurhinken nyss doppad golvtrasa, tänkte jag också såna där saker som man nog inte bör säga högt.

Men arg var han, mannen från Kina.

Anonym sa...

Excellent, love it! here

Anonym sa...

Jobbade i matbutik för många år sedan, och råkade ut för ett verbalt övergrepp,
frågan jag fick var, "va kåååsta jååkååppa"
jag förstod inte och svarade va?
vid tredje försöket skrek han...
hmmm festligt...
och jååkååppa betyder jordgubbar...