torsdag, augusti 03, 2006

3 x Lookies

Fan. De två senaste dagarna så har jag lyckats se tre stycken lookies. Jag har ju som bekant en liten fascination för människor som är snuskigt lika kändisar. De är oftast mer spännande är kändisarna i sig. Nu snackar jag inte om folk som är "lite" lika utan människor som är rålika kändisar.

Först ut var igår när jag var påväg till J. I trappan upp till hugget vänder jag mig om och då ser jag en samma kille som jag såg i Roskilde. Han som var sådär ruggigt lik Randy Quaid. Han kom frustandes bakom mig och jag ska tillstå att jag faktiskt blev lite skraj. Jag var för lat för att cykla runt så jag bar min hoj (det blå skottet) en tungviktare till Crescent upp. Han såg otäck ut Randy. Jag ville inte att han skulle komma ikapp mig. Jag ledde cykeln i rask takt och när jag vände mig om var han plötsligt borta. Jävligt skumt. Jag som var säker att han var dansk, men det var samme man. Utan tvekan.

Idag när jag väntade på M så kom en exakt kopia av Harry Potter. Fast han var 20 år och såg ut att ha rökt lite mer heroin än film-Harry. Ytterligare en deppig lookie. Kan knappt tänka mig nåt värre än att se ut som en pundig barntrollkarl. Vem fan väljer såna brillor IRL förresten?

När vi köpt vår andra kaffe kommer en gammal goding in på Zenith. Den yngre Chris Cooper lookien. Fan vad hård han såg ut. Jag viskade till M att jag skulle bytt utseende med honom vilken dag som helst.

"Men han har ju för fan skjortan uppknäppt hit" (hon tecknade och pekade mot naveln).
"Ja"
"Men han har ju knarkkropp"
"Ja"
"Men han ser ju helt galen ut"
"Ja"
"Du är dum i huvudet"
"Ja, kanske det"

Han hade samma skjorta som sist, samma smala jeans, samma stasche och damn vad hård han såg ut. Men jag vete fan om han fick gratis påtår idag. De verkar inte vara lika generösa mot lookies på Zenith som på Columbus.

Å andra sidan är tjejerna som jobbar där kanske inte lika rädda för att bli rånmördade heller.

18 kommentarer:

AUTONOM sa...

På tide med the Real Thing - Ekte menn finnes, kjente og ukjente... De drikker, de slåss og de gjør det som behøves...

Menn må slutte å leve gjennom andres liv, enten det er kjendiser, kjerringer, eller uoppnåelige kvinner. Derimot bør man se opp til menn som våger å gå imot det metro-seksuelle intetkjønns idealet...

SixesAndSevens sa...

Såg en som jag trodde var du igår, Mike... Du var möjligtvis inte uppe i Landala och strök omkring vid 21-snåret..? :)

goose sa...

framför allt vill jag tacka dig för att du nu har bloggat ett inlägg till så man slipper mötas av den där jävla lädertarzan varje gång man går in på bloggfrossa... nu gäller det bara att inte scrolla ner sådär oförsiktigt :D

Stefan sa...

goose....hahahaha


mike, under tre dagar eller så så måste VARENDA besökare som INTE fattar svenska trott att den bilden var bilden på bloggaren, aka mike...

- have you seen mikebikes blog?
- oh you mean that leatherfreak
- exactly
- whats up with that?
- dunno

;)

Joline sa...

hmm jag avskyr när man ser nån man tror är känd eller så är det inte, jag fån stirrar för att försöka komma på vem det är, vilket jag sällan gör så de slutar med att jag ser ut som en psykotisk stalker. - Hjälp

Mamselamsen sa...

OK... jag ska erkänna! Det finns det som säger att jag är lik Gudrun Schyman.... hur kul är det?

Peppe sa...

Sannolikt stalkar (det ÄR ett riktigt ord) Randy Quaid dej.

Erik sa...

Öh!
Jag drömde inatt att jag var på kräftis med dig till bordet mike! Du var jävligt trevlig och drack en massa sprit.
Sen säger folk att jag är väldigt lik Darren Heyes (han mesen i savage garden).
Det är m.a.o inte mycket som stämmer för mig i dagsläget.

Fox sa...

Knarkarkroppen är det nya svart!
Iggy Pop, en ung Keith Richards och Christian Bale i the machinist. Saltast på planeten!

Luca sa...

Harry Potter på rökheroin,
den filmen vill jag se!

Mike du skall ju avra en stilbildande hårding. De där du snackar om är folk du känner till, inte avundsjukt beundrar eller hur?

Aronson sa...

Två av de där tre personerna har jag aldrig hört talas om. Och Harry Potter som knarkare...?

...är du säker på att du inte hittar på alltihop?

;-)

Paul sa...

Har du tjuvstartat med den dar dockan, sag att strand ar skadad och inte kan hoppa i EM....fast han kommer tillbaka till OS Yippie

Andreas sa...

Måste vara härligt med Friidrotts-EM nu när Gothia Cup slutat, det ska ju vara underbara aktiviteter runt hela stan såg jag.

Bara att gratulera helt enkelt ;)

Thérèse sa...

Undrar om jag inte har sett den där Harry Potter på rökheroin, borde inte finnas fler än en i Göteborg.

Förresten hörde jag nyss att Staffan Strand är skadad och inte ställer upp i VM , han siktar på OS i Peking 2008 istället

malla sa...

Jag har sett en gubbe som är så lik Loket att jag nästan tror att han har flyttat till Borås...

Kanske inte världens mest spännande lookie, inte som dina coolingar menar jag.... ;)

Randy Quid har jag alltid tyckt ser lite scary ut, så jag vet inte vad jag hade gjort om jag hade blivit förföljd av en kopia... :)

Langri sa...

Jag såg Bob Hoskins lookie sitta och snacka på le Croissant på centralstationen i Göteborg igår. Hade kamera, men fegade ur.

ls sa...

Tycker lookisar kan vara rätt otäcka. Skapar osäkerhet. En fd. kollega och jag brukade kalla fenomenet "nyllingar". Typ pyssling, syssling och allt vad det nu heter, fast inte släkt då. Bara väldigt lika en själv eller någon annan.

cdhyllankillen sa...

Nylling är ett mycket bra ord. Det var länge sedan jag såg några men för några år sedan kryllade tunnelbanan i sthlm av dem. Och det var inte bara nyllingar utan även "mixade nyllingar" d v s en personer som är en blandning av två kändisar.

Det finns en gubbe i sthlm som är en blandning av Peter Haber och den där dubbade killen han jobbar med i Beckfilmerna. Och då menar jag exakt blandning. Som om de skulle ha gjort en sån där överföring som i filmen Flugan. Weird.