måndag, juli 10, 2006

Sommarkrysset

I lördags kväll var en vän över och skulle glo på film.

Vi väntade med att sätta på till Juniorette hade somnat. Under tiden stod tv:n på fyran och premiärprogrammet av tv4:s svar på Allsång på Skansen lett av Gry "jag gör allt för pengar" Forsell sändes. "Sommarkrysset". Ja jag säger då det.

På en knapp halvtimme fick jag uppleva två av mina största hatobjekt äntra scenen och med sin folklighet åsamka såna som mig (och jag tror vi är många) svåra men.

Jag trodde fanimej att jag skulle svälja min egen tunga när programledaren presenterade den där kvisslan till artist "Basshunter". Ut kommer den som är ansvarig för mitt nyväckta sverigehat och "sjunger" till en koreografi som känns plaggad från "Småstjärnorna". Den blev alltså årets sommarplåga "Boten Anna".

De filmade publiken. De var glada. Jag hoppades att någon hjälte skulle ta sitt lilla besprutnings plan och gödsla Gröna Lund med avföring som straff. Det är det minsta de förtjänar. De som applåderar sån skit. Visst, jag såg allt några skruva på sig men det var knappast en hemlighet vilka som skulle uppträda. Man måste ta ansvar för sina handlingar. Att främja spridandet av Basshunter borde minst straffas med en fet bajsdusch.

Där satt jag och svor och skrek okvädningsord medan min fru och kompis tittade fascinerat på mig. Det var som att de just bevittnade ett exklusivt experiment. Det gjorde de kanske också. Jag kunde fan känna cellförändringen i min kropp. Det brottades omkring som fan där inne och min puls ökade. Min kompis frågade vad en "bot" är. Jag försökte förklara fast jag inte ens riktigt vet. Hon ville inte förstå så jag blev irriterad och reste mig upp för att göra espresso.

Jag kommer hata tv4 för all framtid för att de lät honom tv-debutera.

När jag kom tillbaka ville jag byta kanal omedelbums, men då verkade de andra två gjort en sport av att hetsa upp mig till farliga nivåer. Jag blev trött. Satte mig ner och surade i mig min espresso.

Då kommer nästa artist upp på scen. Gissa vem. Det är nästan för bra för att vara sant. Robert "mitt ego är större än Grand Canyon" Wells. Det blev svart.

Jag försökte utan resultat övermanna fjärrkontrollen. Istället reste jag mig ånyo och höll ett brandtal om att RW våldtog mina öron. Att jag kunde känna hans stora orgel tränga in. Min fru och kompis satt och gapade. Förtjust. De förstod knappt att det var sant. Jag fortsatte och sa att jag inte kunde se svinet sitta där och flina. Hånskratta åt oss som synat bluffen för längesedan.

Det är svårt att förklara hur illamående jag blir av det faktum att just precis sånt ska spegla "svensk sommarunderhållning". Det värsta är egentligen inte artisterna. De är bara målvakter egentligen. De värsta är den massan som gör att det fortsätter och fortsätter och... Jag skäms för att vara svensk. På riktigt. Det skämtas ofta om tjeckiska dockfilmer, men hallå. Vem är egentligen det stora flabbet. Landet som gjort smaklöshetens mest raffinerade underhållningskoncept till en konstform. Sverige.

Det värsta är att det inte skulle hjälpa ett skit att hyra in fem hundra ryska kontraktsmördare på speed ens. Rötan är för stor. Det fylls bara på underifrån. Försvinner en så kommer det en ny. Och vi bara sväljer.

Återigen jublade publiken och jag fantiserade med viss upphetsning om att äga makten att beordra in en fet MOAB (mother of all bombs) över Gröna Lund just då. Vilken tur att jag inte har tillgång till "knappen". Jag är så impulsiv.

Martin Timell, Adam Alsing, Peppe Eng, Linda Isaksson och Naken-Janne, riktiga tv4-profiler som kommer vara med och leda den mörka armen. Hur lyckas en kanal knyta till sig så mycket obehagliga människor. Nu har Gry Forsell vikt ner sig för djävulen.

Jag visste att tv4 skulle bli, om inte jordens så åtminstone, rikets undergång.

Jag har börjat dra upp planer för att starta ett nätverk. Jag vill samla ihop alla som hatar RW, Basshunter och den typen av exkrementartister. Som har fått nog. Vi som är de goda. Som rebellerna i V. Eller som Noa och hans ark.

Vi borde gå samman och lämna landet, alternativt kräva vår rättmätiga procent av landytan och skapa ett nytt land. Ett land där Robert Wells och såna som han talas om som Satan.

59 kommentarer:

Pollyprettypants sa...

Åter igen Mike...you made my day!

Mickey X sa...

Jag är helt säker på att jag är en rebell och ett land utan RW, TV4 och fiskmåsar låter fint. Låt oss köra.

mikebike sa...

polly: du e en fin tjej!

mickey b: ja what the fuck. i dont care much for those måsar.

Anonym sa...

som anti-profylax för din mentala hälsa kan jag rekommendera att du kollar vilka som toppar sommartoppen på P3...../A

Alley Cat sa...

Helt underbart! Jag skrattar så jag gråter... Tur att man är ensam på jobbet!

Men ärligt; vad är en "bot"?!?

Brasved sa...

hahahah, vad roligt! :)

Fråga mig inte varför, men jag "råkade" också se programmet. Funderar nu på att skriva en egen sommarplåga till nästa år. Om inte jag gör det gör ju nån annan det, å då kan ju lika gärna jag få pengarna... det blir nog en remix av Wahlbecks 'Ullared'.

Eller så sluter jag upp i ditt led och lämnar landet! Eller åtminstone skriver en insändare...

DeVille sa...

Vad är det för fel på Peppe Eng?
Då kan du hellre dra resten av sporten i smutsen. Jag menar:

Ola Wennström, Usch, fy och bläää.
Patrik Ekwall, behöver ingen kommentar.
Susanne Sjögren, Är fan inte anställd för sina kunskaper.
Robert Perlskog, Varför? varför?

randler sa...

Här hittar ni svaret på vad en bot är. Och mycket mer om IRC på DALnet. Alla som tror det är en båt, har så fel så.

mikebike sa...

Alexandra: hahahahaaa... ja jag behöver inte titta. Jag vet. vilken jävla rubbad värld vi lever i va...

anti-profylaxen ja fan. man ska inte försöka snacka bort en sjuksköterska med hennes eget språk va;)

Alley Cat: Tack alley. dina tårar gör mig glad;) jag kan inte förklara vad en bot är. du gör bäst i att inte veta tror jag.

brasved: javisst, det är som en äcklig magentiskm. man kan inte låta bli att utsätta sig för faran när man har den på köksbordet. hahaha ja skriv en insändare.

deville: jag tycker att Peppe "pimp my mouth" Eng är lite too much efter sin danskarriär.

Blancaflor sa...

Hahaha!
Sverige är absolut inte det enda landet med smaklösa och meningslösa kändisar. Här i Spanien vimlar det av underliga c-kändisar som är syster till nagon känd eller är den nye mannen till exfrun till en kändis.
Naken-Janne är ingenting jämfört med de spanska, kvinnliga programledarna som har stort har, langa ben och visar med hud än Kikki D. lyckas klämma in i sina fodral.

Stefan sa...

och vad är det gry sätter på sig...min bredbildstv sade:

wtf?

och kunde inte få in henne på grund av stassen...det var som att kolla på en annan dimension

frugan sade: mode grabben, mode
jag: nä du...mod är det. Inget annat. Kanske till o med mord av ngt slag...estetiken eller liknande...

hanny sa...

annat som borde ha fått oss att emigrera för länge sedan: per gessle och hela gyllene tider, thomas ledin och magnus uggla.

Kerstin sa...

Jag är gärna med i din gerillagrupp.

Några idioter till grannar hade tydligen fest i lördags och "Boten Anna" fastnade på repeat på högsta möjliga ljudnivå. Jag funderade ett tag på att spränga huset.

Ylva sa...

Jag älskar dig! Du är så fruktansvärt rolig, jag blir så vansinnigt nöjd när jag läser dina inlägg där du skriver ner allt jag hatar! Jag blir verkligen snuskigt nöjd, du vet sådär vidrigt nöjd som folk som dansar en segerdans till sig själv i över två timmar när andra ser på. Du skriver om precis de grejerna jag och min kompis alltid spyr över; netto, danskjävlarna man måste uthärda på roskilde och nu denna jävla låt. Du är fantastisk. Det känns så skönt att andra också hetsar upp sig till hjärtinfarkt över all skit som sprutar ut på oss. Och ordet för de människor som gillar Basshunter och liknande är BÖS.

mikebike sa...

blanca: haha jag tror dig. spansk tv är ingen lek men sålänge man inte kan språket klarar man sig. och jag tror nog ändå att basshunter och RW toppar vansinneslistan.

stefan: hahahah jag kommr faktiskt inte ihåg hur hon såg ut. jag blev förblindad va basshunter.

hanny: de är med på listan. Lätt!

kerstin: gött du är med! vi kan behöva ett gäng hårdföra kvinnor i kampen. du skulle packat diuna grejer och tagit fastigheten till grunden.

ylva: ja vad svarar man på sånt. jag tackar så ödmjukt. det är fantastiskt roligt att få sådan fin kritik. det är liksom halva grejen med att skriva bloggen. alla härliga kommentarer. tack ylva. hälsa din vän med.

bibbsan sa...

Haha..kalla in MacGyver vet du!

Lea sa...

*känna hans stora orgel tränga in". Å hjälp, det där tog nästan död på mig! *frust*

Niklas sa...

Jag tänker Wells och Hasselhof på turen tillsammans i Tyskland. Sen stänger vi gränserna.

jonas sa...

Basshunter live? Eller rå-play back antar jag för han kan väl knappast sjunga på riktigt?

Fan vad glad jag är över att ha flyttat till Norge. Här finns inget som liknar allsång-program. Lite evangelie-TV på helgerna kan man väl stå ut med. De sänds för att folk har en religös tro, inte för bevisa att folk är dumma i huvudet. Och jag saknar INTE Gry, Naken-Janne, Peppe Eng m fl. Jag blir nästan upprörd för att du påminde mig om dem...

mikebike sa...

bibbsan: jag är rädd att mcGyver skulle stå chanslös. han är ju bara människa.

lea: tänk på mig då... hur tror du det känns för mig.

nicklas: jag säger släpp ut dem på ett fält upp tuta igång rävjakten.

Alley Cat sa...

Snälla mikebike! Kan du inte ta in Carola på listan?!?

Hon kvalificerar sig absolut bland de andra... I allra högsta grad gör hon så att jag skäms över att vara svensk!

Umgicks med mormor i förra veckan och kikade då på, ve och fasa, Allsång på Skansen! Carola medverkade och den patetiska människan bestämde sig i år för att göra ett antal stage dives istället för att kasta blommor på publiken...

Dagen efter gnällde hon i kvällspressen över att människorna i publiken som tog emot henne när hon kastade sig på mage över deras huvuden "tafsade" på henne...

Jaha, vad skulle de ha gjort istället? Gått åt sidan så att hon for i backen?!?

mikebike sa...

Jonas: det var live. på riktigt och på riktigt jävla uselt. han var kissnödig.

ja för fan feed me med evangelie-tv 24/7 före sommarkrysset.

da bomb sa...

Inget emot Basshunter, men Robert Wells är ju skit rakt igenom.
1. Han spelar piano och ett "elgituarrpiano"!!.
2. Han gör ju bara covers!?!!
3. Han omger sig med skitartister rakt igenom!!
4. Han har långt hår!??!
5. Han satsar på kinesiska marknaden!!???!!!!
Jag har genom vaktjobb varit tvungen att stå ut med 2 Rapsohdy in rock konserter så jag vet vad jag talar om.
Det är dynga och borde vara förbjudet i lag.

mikebike sa...

alley: fan jag kan itne uppbåda så mycket energi för att tycka så illa om carola. vet inte varför. jag tycker mest synd om henne. när jag ser henne ser jag bara runars "O-face"... oh oh ohh!!!

hon gör vad som helst för att sälja lite skivor nu.

svar: JA de borde gått åt sidan. Lätt!

mikebike sa...

da bomb: det är där vi skiljer oss. ge pöjken några år och han stiiter där och flinar som wells him self. jag kan inte förstå hur en människa som tycker basshunters skit är existensberättigat är funtad. tänk om tänk rätt!

Jaaan sa...

TV 4 är en smaklös skitkanal! Jag hoppas Kim Jung Il vänder raketerna mot Scherman nästa gång han provskjuter.

Ullio sa...

Men den där killen Frank med Zlatanlåten då? Han borde väl också höra till skaran?

Malin sa...

Du lyckas varje gång. Jag skrattar så jag får ont i magen. Hoppas att det är okej att jag länkar till dig i min blogg. Fler måste få ta del av mikebike!

Thérèse sa...

JA , jag är gärna med i din rebellgrup , ett land utan Basshunter , Robert Wells , Martin Timell , Adam Alsing låter bra.

mikebike sa...

jaaan: japp sherman måste ju också stå tiull svars nån gång!

ullio: hmmm är osäker på vilken låt du menar. jag vill inte veta va? det låter inte bra för hjärtat.

malin: tack så hemskt mycket för dina snälla ord. jag blir uppriktigt jätteglad. klart du får länka. det är en ära.

therese: klart att du är med. jag hade redan noterat dig till gänget;) om du violl kan vi blocka virtanen också. men bara om du vill;)

Thérèse sa...

Klart jag vill blocka Virtanen , något annat kunde du väl inte tro

mikebike sa...

misstänkte det. men uffe får hänga med;)

Lottchen sa...

Lagstifta mot:
- panflöjt
- boogie-woogie=Robert Wells

Ullio sa...

Mikethe.. Men nog måste du väl ha hört han tolvåringen som sjunger på skånska så man knappt hör ett ord utan tror att det är ett annat språk om "ingen kickar fotboll som han, zlatan, zlaatan, svensken som, blev superman..." osv.
(ja, jag kan den, min dotter är åtta år! HON gillar fanskapet.)

//Ulrika

ls sa...

Basshunter och RW i samma program?
Fysatan. Det är ren ondska. Impad att du överlevde chocken. Du måste vara en hård jävel. Eget land för att slippa risken att exponeras? Sign me up.

Mel sa...

Where do I sign up?

Anna sa...

Qoute "Vilken tur att jag inte har tillgång till "knappen". Jag är så impulsiv."

I löööv! Dock har jag länge funderat och oroat mig över ditt väldiga Treo intag - finns det ett samband?

För övrigt kan jag bara tipsa om att skippa tv:n - det funkar fint för mig, man blir liksom lugnare...

Anna

Mamselamsen sa...

Uner hela programmet igår, tänkte jag på dig och hoppades vid Gud att du var ute och cyklade uppför någon backe istället.

Men Nä.... det gjorde du alltså inte. :-D

Janet sa...

Räkna in mig i ledet! ;)

mikebike sa...

lottchen: hahahah panflöjt. ja fan vilket sattyg det är när chilenarna i gbg röjer loss med sin panjävel!

och RW ja det är ju så jälvklart

ullio: njae nu nböär du säger det ringer det nån klocka men jag har ju varit borta en vecka, kan det vara för nytt? jag tycker mig känna igen det du sägen men kan inte placera det. ta ett snack mned din dotter för fan;)

ls: ja jag vill ju gärna tro att jag är en hård jävel ;)du är signad!

mel: du är färdig. står på listan som "mel" ;)

anna: ja jag oroar mig också för det. måste få ett slut på det. men det är inte så lätt ärligt talat. kul att du uppskattade den meningen. jag skrattade när jag skrev just den.

mamselamsen: du kollade alltså hela programmet? hur gick det för dig? är du med på listan.

janet: klart du är med. men fan nu börjar det bli en majoritet tjejer här. inga killar som tycker som oss andra?

Ullio sa...

Mike, tror du inte jag har försökt!?! Tyvärr så säger även hennes kompisar at den är bra. Och då är det så. När man är åtta år. Hmm, Trodde jag uppfostrat henne väl men verkar inte så! *s*

Carl-Anders sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Carl-Anders sa...

Jag emigrerar gärna, dels hatar jag TV4 på alla tänkbara vis, vilken annan sportredaktion skulle t.ex. få för sig att bjuda in Galne Gunnar i studion (SM-slutspelet 2003)!?

Och jo, jag fick också nervösa ryck när jag såg videon till Boten Anna första gången.

Det riktiga frispelet fick jag dock först när jag insåg att folk faktiskt tyckte om denna tonsatta terror! :P

Borde iofs inte blivit förvånad då det bara bekräftar det folkförakt jag kände efter att Crazy Frog och Schnappi låg högt på listorna!

Orkar inte gå in på fler hatobjekt nu då det kan leda till att jag spontant springer ut och lustmördar nån på min lunchrast!

Anonym sa...

det här kanske kan lätta upp stämningen... http://video.google.com/videoplay?docid=-1127458794297808175

Carl-Anders sa...

Tur för dig att du var anonym! ;)

Anonym sa...

Lite sen kommentar, men ändå..
Jag såg också en liten skymt av Gry Forsell och vad som vankades i rutan vid det tillfället.

Jag passade direkt. Skänkte en kort tanke åt ditt håll men "Nee, inte kommer Mikey titta på det, nån självbevarelsedrift måste han välan ha.."

Ack ja..

/truebiker

Gruff sa...

Haha. Great!

Jag leder en kampanj mot RW som jag kallar för "Fingrarna eller Håret?". Du förstår om du kollar in: http://Gruffen.bilddagboken.se/index.php?main=L3Avc2hvdy5odG1sP2lkPTY1NzA5ODkmdD0xMTUwNDk1MjAxJmN1cnJpbWc9MA==

Man måste börja nånstans, för att bli av med dom uslingarna. :)

danne sa...

Mikee. kom över hit. :-)

Cliff Hanger sa...

Äh, jag tror inte alls att allt blev svart för dig när Robban klev upp på scenen, även om jag måste applådera bl a formuleringen "Jag kunde fan känna cellförändringen i min kropp."

Jag tror att du log inombords och tänkte: "Det här är ju ett gudomligt bra stoff till ett blogginlägg". Sjung med: "Bloggskadade är vi allihopa, allihopa, allihopa...jag med...och du med. Bloggskadade är vi allihopa..." ;-)

Mvh, Cliff Hanger, tidigare känd som El Mango.

Anonym sa...

eftersom så mycket ondska koncentreras till den halvö som kallas djurgården har jag följande att göra innan sommaren är slut. mike - du och brussan är välkomna att komma upp och hjälpa till.

åtgärdslista:

1. spräng bort skansen och gröna lund. djuren kan få överleva, men ta ingen hänsyn till besökarna och framför allt inte artisterna.

2. svedjebränn hela djurgården och förklara det som naturreservat (släpp ut alla djuren som överlevde explosionen)

3. sätt alla djurgårdare och djurgårdskramare i omskolning á la röda khmererna. få dom att inse att det som hänt tillhör historien, men att något var tvunget att göras för att rädda mänskligheten från allsång och gröna lund-sångprogram.

4. inrätta en "förbjuden zon" i naturreservatet fd djurgården där kvarlevorna av basshunter, robert wells, håkan hellström, carola, the ark, lasse lönnå, och alla andra som förekommit på dessa fruktansvärda sing-a-long-program kan förvaras tryggt nedsprängda i blykistor en halvkilometer ner i berget.

5. ta semester.

/c

Andreas sa...

Jag ser det som självskrivet att jag är med. Ses där!

Jonas sa...

Hahahaha.... så bra. Jag, söker genast medborgarskap i ditt nyaland. Basshunter borde avlivas snarast..

Anonym sa...

Men kom igen nu Mikebike och sluta upp med att glo på TV Vier. Du kommer bara att få arg-stroke nån dag och det blir inte kul för din familj.

sofia sa...

Såg också basshunter och skruvade mig i soffan av obehag. Han vinglade omkring på scen ungefär lika snyggt som Björn Kjellman på Allsång på skansen igår!

Säljare sa...

"runars "O-face"... oh oh ohh!!!" he he jo då tycker man mest synd om henne det är rätt. Jag är glad att jag missade programmet eftersom jag har högt blodtryck efter far och farfar (som båda varit tvugna att sluta titta på sport för att överleva något längre) Jag har ingen TV så jag behöver inget eget land men det skulle vara skönt med någon slags "fristad" när man inte pallar.

bird gerhl sa...

WORD!

Anonym sa...

Förnöjsam läsning herr mikebike. Återkommer!

Crispet sa...

Snälla Mike, kan du inte ringa mig när du har blidat ett rike (demokrati eller monarki spelar ingen roll) så kommer jag dit. Alternativt om du vill ha hjälp att bygga upp det så hjälper jag gärna till, bara det går fort!
Fy fan för den stora massan!

siggesatan sa...

tummen upp, you made my day. :-)