måndag, juli 17, 2006

Idrottar du nåt då...

En vän skickade ett sms igår. Helt appropå ingenting. Han frågade mig vad jag tycker om Staffan Strand. Han kom att undra eftersom SM gick nu i dagarna och han vet vad jag tycker om Holm.

Det var lustigt att han frågade eftersom jag dagen innan sett en intervju med svinet på tv.

Staffan "den värdelöse" Strand lyckades kvala in till en EM-vecka i Göteborg nu i augusti. Det är bara att beklaga.

Jag tänkte efter en nanosekund innan jag, för att ge ett perspektiv av hur mycket jag ogillar Strand, svarade jag att jag ÄLSKAR Holm i jämförelse. Jag får för mig att Staffan är produkten av en komplex inavelstradition någonstans i landet. Jag tänker hävda att det är sanning och att han borde doneras till genskadeforskning ända till motsatsen är bevisad. Och så sättet han pratar på... fryntligt. Ser jag honom på stan under EM kan det mycket väl hända att jag spontandisciplinerar honom med en väldigt brysk handrygg. Tycker nästan det kan vara värt att ta en volta för det eminenta nöjet.

Jag måste tillstå att jag blev förvånad av att se honom. Trodde inte att han hoppade längre. Det hade inte jag gjort om jag var lika värdelös, men vissa lär sig visst aldrig.

Jag har ju ondgjort mig över Holms stil och hållning, för att inte tala om hans kortbyxor. Dock är han ju elegant som en manlig lyxhora i jämförelse. Staffan är en katastrof. Kör en "dagens outfit" på honom och jag vågar lova att ni har roddat hem årets humorpris i kategorin "lyteskomik". Högt uppdragna tubisar och ett par shorts som får hans överkropp att se onormalt kort ut. Vad är det för höjdhoppare vi har i detta land.

Staffan lyckades med stora problem komma över 2.25. Han blev lika glad som en förståndshandikappad på en Arvingarna-konsert. Det var nästan något vackert över det hela.

Snälla nån. Kan ingen förkorta pojkens (och framförallt vårat - vi som ser på) lidande med ett ljusår. Säga: "Nu räcker det Staffan. Du har inte här att göra." Juniorhöjder är väl fan inget att jubla över. Fattar ingen ansvarig att han kommer att skämma ut Sverige. Igen.

Holm vs. Strand - det är en dödsmatch jag skulle betala dyra pengar för att se.

Usch nu blir jag sådär arg igen.

De som följt bloggfrossa länge vet ju att jag plockade fram mr Needles (mitt lilla voodotroll) lagom till VM förra gången. Jag har personligen lovat Holm att låta honom vila. Spontant blir jag råsugen på att ta fram honom och låta den lille rackarn jobba nattskift nu men med lite eftertanke så inser jag att det knappast behövs. Att Staffan Strand skulle skrälla till är ungefär lika troligt som att USA skulle skriva på barnkonventionen.

Jag googlade den jäveln nu precis. Lille Staffan har också skaffat sig en egen hemsida. Precis som Holm. Klicka här för att kolla in den. Det är humor. Snudd på otäck sådan.

Där får vi ta del av diverse skoj. Bland annat Skriver han om sitt årsbästa 2.25 och hänvisar till det som ett "monsterhopp". Han kan fan inte mena allvar.

Till sist vill jag verkligen bjuda alla på ett "monsterflabb" - på Staffans bekostnad.

Klicka på menyalternativet "bilder" på hans hemsida. Först visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta men snart började jag skratta så att jag grät. Vi bjuds på en smått bisarr odyssé av självförnedring. Jag försökte verkligen hitta signaler som indikerar att det hela är ett jävligt stört skämt. Antingen är Staffan väldigt subtil i sin ironi eller så har han verkligen "inte allt där". Varför gör han så mot sig själv. Det är så destruktivt.

54 kommentarer:

//S sa...

Hmm...så elakt.

deltidsharmonisk sa...

Den där minen. På samtliga bilder. Precis som att det står en dvärg gömd bakom honom och trycker in sitt pekfinger i Staffans anus precis när fotografen trycker av.

Josh sa...

deltidsharmonisk: *asg* Du har lyckats förmedla exakt samma känsla som jag fick av att se bilderna. Förutom dvärgen, notera Staffans små grisögon. Som en mullvad i motljus.

Och vilken fruktansvärt ful site för övrigt. Jag hoppas att han har gjort den själv - då är han åtminstone ursäktad. Jag menar, han är ju höjdhoppare (nåja), inte webdesigner.

Har han betalat nån klåpare för det där, då har han blivit duktigt blåst. Rumpkörd av något betydligt större än en dvärgs pekfinger.

Mamselamsen sa...

Ojojoj... nu är du riktigt irriterad. :-D

Kan aldrig vara bra för hjärtat.

mikebike sa...

S: ja det var in te snällt. men jag blir inte snäll av att se killen på tv.

Deltidsharmonisk: hehe... ja faktiskt. jagh har ionte tänkt på att det är så minen ser ut. men det är det ju.

Josh: våra höjdhopparpojkar är såna entreprenörer.- jag är säker att han gjort den själv.

mamselamsen: jag är så mycket lugnare nu.

Mamselamsen sa...

Blir detta en vana.. att bli så irriterd, bör du nog överväga Varan. :-D

Caravaggio sa...

Hhahahahhahahahha. Det var längesen jag skrattade så mycket som när jag fick se "Midsummer's day in Katrineholm 1997" under kategorin "Friends and fun". Jag var nära på att trilla av stolen.

Holm har ju alltid ursäktats av att han faktiskt presterat. Inte tillräckligt för att bli accepterad av det svenska samhället men såpass att männen i de vita rockarna kallats tillbaka med orden "låt honom hållas".

I Strands fall så finns det knappt ord för att beskriva hans karriär. Minns bara godbitar som när han i förtvivlan kastade sin skor och skrek (möjligen?) könsord efter en bronsmedalj när Holm tog guld i nåt VM eller liknande.

Friidrottslandlaget i stort är lite av en freak show. Systrarna Kallur undantaget.

Förresten, trots Strands comeback så är ju fortfarande Patrik Kristiansson ensam på freak-tronen i landslaget (och världen?).

Ninni sa...

Klockrent. Vilken otrolig mes Strand är. "Stilla havets fulaste fisk". Jo tack, instämmer.

Niklas sa...

I bilderboken:
"Konsentrerad till max inför ansatsen"

Åh jesus..

Fabbe sa...

oooh så skönt, staffan strand har inte så lite inbreedpotential. Det är nåt fel på hans hårfäste, hur djupt ögonen sitter. Han har grymt skumma axlar också, vilket syns när han springer. Jag kan ge mig fan på att han är en jävel på banjo, dom brukar va det dom där lirarna.

Hr Klüft ska vi inte ens börja med, han är så patetisk att det bara inte finns, maken till mentalt svagare så kallad elitidrottare har jag inte sett på bra länge, det är så kul att se honom misslyckas att det oftast brukar vara the main event på dom stora tävlingarna.

Peppe sa...

Hahaha! MINEN! Har semestrat i några dagar och inte haft tid att läsa bloggar och så återvänder jag och du belönar mej med det hör fantastiska inlägget.

Lars Anders Johansson sa...

Det var ord och inga visor. Man kan nästa få för sig att du är lite kär...

Jaaan sa...

"Staffi" är bitter. Det kan inte vara lätt för en kille från Stockholm att gång på gång förnedras av en kill från landet. Att han inte lagt spikskorna på hyllan för länge sen är helt obegripligt.
Att ställa upp i EM vore höjden av självbefläckelse och det vore ett hån mot en så stor man som Stig Håkan Mild om denne patet beträdde samma innerplan som den gode Håkan.

Alley Cat sa...

Varför lägga ut alla dessa bilder på sig själv?!? Det är ju i allmänhet hyfsat ointressant att titta i andra människors fotoalbum. Här blir det sju resor värre eftersom de flesta bilder är mer eller mindre likadana. Staffan poserar med patenterar flin. Staffan hoppar över ribba med ryggen böjd åt fel håll. Staffan kramar Tiff bakifrån. Hur stor "kändis" är egentligen Staffan? Har han groupies kanske som vill ta del av detta och hur ser dessa groupies isf ut?!?

Jag personligen hade glömt bort att han överhuvudtaget existerade!
Så stort intryck har han gjort på mig...

Mike förresten; som du märker så klankar jag oxå ner på andra. Det är stor skillnad på sättet att göra det! Du är kanon. På alla sätt och vis. Me like alot!

Fia sa...

Aven "Stilla Havets allra fulaste fisk" var ju javligt roligt.

Kajan sa...

Allvarligt talat, killen ä utklädd till Pippi långstrump, å väljer å visa upp det. herregud.

Ron obvidous sa...

Även jag blev minst sagt bestört då den gamle smurfen helt plötsligt klarade EM-kvalhöjden. Det ställde till lite yrkesmässiga problem för mig, eftersom jag är involverad i sportsidorna på en morgontidning som sommarvikarie.

"Jag vägrar" sade jag. "Även om det kan vara svårt att tro så har jag faktiskt vissa principer och Staffan Strand har ingen plats inom dessa principer" försökte jag och anlade min allra bestämdaste min. Men det hjälpte inte.

Så nu har jag bestämt att preparera sportchefens dator i ett obevakat ögonblick. Han ska få uppleva hur det känns att stirra in i en skrivbordsbild med Staffan Strand på. Där kan han sitta och fantisera om vad Strand egentligen borde göra med den där borrmaskinen från ESSVE. Ibland måste man vara sträng.

Rataxes sa...

Jag tror det är någon illvillig person som gjort den där "hemsidan" för att förnedra S. S.
Jag fick den där "pinsamma" känslan av att titta på bilderna, ungefär som när man ser något riktigt dåligt på TV:n.

mikebike sa...

mamselamsen: nä ilskan kommer bli mion död. det är ett fint sätt att gå under på. going down with style du vet;)

caravaggio: hahaha friends and fun. varför liksom?

jag tror att staffan inte själv förstår att han faktiskt är helt värdelös och slut som höjdhoppare. han var slut när han började. det värsta är att ingen tar ett snack med honom utan låter honim hålla på.

ninni: tack för din support!

nicklas: högoktanigt vansinne!

fabbe: det är möjligt att jag recenserar hono med på sikt. jävla lipsill.

Peppe: kul. jag nästan tänkte att du skulle digga en staffandiss.

Lars anders: isåfall har du ett mycket udda sätt att förhålla dig till kärlek;)

Jaaan: jag visste att jag skulle kunna räkna med dig;)

Alley: har du inte sett bilderna med autograf på som man kan skriva ut ifall man vill ha dem i ram. vem i hela världen vill ha staffans autograf vid andra tillfällen än när han ska skriva på visakortsslippen? jag skulle inte tro att det finns någon så sjuk människa. det måste finnas ett tak. eller hur. och du. jag gillar dig med. du är solid!

Fia: jag måste missat det. vad var det?

kajan: det var knappast värsta bilden.

ron obvious: nä, stopp och belägg. du kan inte bli tvingad till sånd. om du nedlåter dig att följa honom i dagspressartiklar så kommer din själ föralltid lukta gammal bria. tänk på vad du gör. skafgfa dig en hållhake på chefen;)

mikebike sa...

rataxes: ja precis. jag förmåde miug inte att titta igenom hela albumet. det blir för overkligt. eller är det kanske för verkligt.

optikerdotter sa...

Haha. Haa haaa! nej vanta: HAAAHAAA! Dar, nu kom det alltihop tror jag.. fast det lurar lite nanstans..
Ar pa semester o hittade ett internetcafe. Medans jag vantar pa att mina vanner ska bli klara sa skulle jag kolla in vad som hant i din varld. Jag blev sa himla glad over hela juli! Bananen, glodlampan, rullgardinen till bilen (kanske inte sa mycket nalle puh, men daremot rullgardinen. Ar det ett tecken till alla andra i sverige om att handlar om en barnfamilj, som en hemlig orden?) och sa det har da. Fantastiskt att du orkar bry dig! Da slipper ju jag. :) Thanks alot, sir.

mikebike sa...

åhå hej på sig optikerdotter. det var längesedan. har saknat dig i fältet. helt sant. Jag blev så glad nu. du finns kvar och du följer. jag blir lite mallig. tack själv!

cdhyllankillen sa...

Grisögon eller inte. Dvärgfinger i anus eller inte. Det kan ju inte karln rå för. Eller hur?

MEN, han kan fan rå för att han fortfarande hoppar samtidigt som han vet att han aldrig mer kommer att ta en medalj. MEN, han har väl inte gjort annat i sitt liv. Då är det ju lätt att tro att livet går ut på att hoppa över, under eller genom en metallpinne.

Staffans brist på självperspektiv och humor ställt mot Mikes elitism (obs, ironi) gör att hela grejen blir absurt rolig.

optikerdotter sa...

Javisst finns jag kvar. Och jag foljer. Kunde ju inte ens halla mig borta nar jag sitter pa andra sidan jorden. Satt och funderade pa hur jag skulle klara av det sa annorlunda sverige... alla har ar ju sa trevliga.. (vet att det ar lojligt, ar ju bara en semester.. men svenskhet ar inte min starka sida) Men sa laste jag lite och skrattade lite o kom pa att det nog skulle funka anda. :)

70-tals Per sa...

Inte för att har naagot med ditt blogginlägg att göra saa mycket, men...

Du verkar ju gilla "under-bältet" humor, saa här är 2 länkar till Japansk toaletthumor (videos som visas direkt). Den andra är om motsvarande fast i Japansk "sauna" i skidbacke.

Bajamaja

Sauna

Caravaggio sa...

Det är sant Mike. Alla som inte säger till honom att han borde packa upp sina grejer för alltid efter nästa träningspass är som dom legendariska "medlöparna" som alltid framhölls som lika onda som mobbarna under mellanstadiet.

Varför har han förresten en engelsk version av sin hemsida? Tror han att någon utanför Sveriges gränser skulle bemöda sig att gå in och läsa en hemsida om Staffan Beach?

Vad gick genom hans huvud när han bestämde sig för att lägga upp "Midsummer's day in Katrineholm 1997" under kategorin "Friends and fun"? Om någon kan tänka sig att ställa en psykoanalys på denna handlingen så är jag berädd att gå in med en mindre summa pengar för att stöda forskningen.

slomo sa...

alltså han måste ha något slags syndrom den där killen. något annat känns konstigt

Alley Cat sa...

Jag hade missat de nedladdningsbara autografbilderna. Tyvärr!

Nu måste jag gå och kräkas...

Fia sa...

Bilden "Stilla Havets allra fulaste fisk" finns under bilderna fran traningslagret i Hawaii 2000. Jag tror allt att den lille dvargen som deltidsharmonisk namnde ar med och simmar ocksa.

Emma sa...

Haha fan vilket mongo han verkar vara! Öh, jag har jobbat hela dagen med att torka bajs och sånt men inte förrän nu när jag tittade på hans bilder började jag må illa. ;)

Magnus sa...

lite väl hårt kanske.

Emelie sa...

Alla har redan sagt detta men det tål att upprepas:

1) Hur många bilder ÄR det i det där fotoalbumet egentligen? Nu har jag klickat och klickat i en evighet och det verkar inte vara på väg att ta slut. Herregud. Vem är intresserad av hans halloweenparty anno 1998 med rumskompisarna? Umm...

2) Har han bara ett ansiktsuttryck?

mikebike sa...

bullshit: du har rätt. han kan ju inte hjälpa vissa saker men fokus lägger jag ju just på att han faktiskt hoppar fortfarande det är så dumt.

optikerdotter: jag blir bara så glad. hej på dig och välkommen till sverigen när du vill igen;)

per: visst tycker jag att bajshumor är kul. det tror jag många gör. det är väl inget att skämmas över. det är ju kul. vågar inte klicka på länkarna i detta nu. får göra det senare;)

caravaggio: hand upp. jag kan också gå in med en slant isåfall. det tror jag alla skulle kunna tänka sig.vissa asaker vill man ha svar på till vikket pris som helst.

slomo: det kallas visst svenska höjdhopparsyndromet och kom som en motreaktion på patrik sjöberg.

alley: japp då har du hittat rätt nu;)

fia: oh herregud så långt orkade jag inte ens bläddra.

emma: åh jag lider med dig. att behöva komma hem till nåt sånt här då.

magnus: det tycker jag inte. ok hårt, men rättvist.

emelie: mohahahahaha ja fan det kan man undra. tycker ens hans morsa att det är kul med det fotoalbumet. det tror jag inte. gillar bilden när han står i brygga i början. udda bild att vissa upp stolt. sedan har jag sällan skrattat så som när han står med landslaget i de fula blå kavajerna. ala ser rätt avslappnade ut. utom herr strand som står där med sitt stelopererade fryntelflin. usch!

Säljare sa...

jag trodde alla skulle bli lika arga denna gång som när du länkade till någon liten sjuk kille som blev skitarg (för visst var det du?), med tanke på att även Staffan självklart måste ha diagnos. Hemsidan tycker jag räcker som bevis.

mikebike sa...

Säljare: det hade jag totalt skitit i denna gången. jag vill inte spekulera i om mr beach har någon diagnos eller inte.

...but i dont need his shit!

Maria sa...

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=286525

...om den nya em-låten. Jag kan sälja mina framtida barn för att slippa lyssna på när robert kronberg o kajsa bergqvist sjunger. kan de inte hålla sig till sin arena istället?

da bomb sa...

Hahaha, håller med sicken tönt..

Tyvärr blir det ofta så inåt/uppåt i landet när två renrasiga mesar parar sig. Det blir vad Peter Wahlbeck brukar kalla, en urmes utan dess like

t.b.f.t.e. sa...

en sak jag tycker är lite underlig är att han är gift med Tiffany, pappa Bo, mamma Eva och sin egen lillebror Christer...

Emma sa...

Ja Mike, det är liksom skit på skit om man säger så! Haha. Usch. :)

adde sa...

Det är själva sporten som fuckar upp människorna. Alla svenska höjdhoppare är ju loosers och idioter. Herregud, det började ju med Mr Dumhuvud Patrik Sjöberg för en väldig massa år sedan och sen har det liksom bara rullar på. Att man kan hoppa högra än andra skulle vara en naturlig förklaring till hybris är ju lika logiskt som att schizofrena är portförbjudna på singelfester.

nana sa...

och nu ar sidan avstangd?

hmmmm

jag blev nastan radd nar jag laste och ville kolla men det gar inte.
inte en link som funkar.

hej a hopp

Sarke sa...

Strands ego hoppar högre än Patrik Sjöberg och det är inte klädsamt för en 2.25-hoppare. Holm däremot är ju en dj-la fjäder, en kille som är 20 cm kortare än en själv och hoppar en meter högre... men han har kanske tränat hjödhopp på fritiden?!

Carl Arenlind sa...

Mike: Fantastiskt huvudet-på-spiken! Du klär mina känslor för Strand i ord.

Vad gäller bilderna så gillar jag den där Staffan med en öl i näven och en grön mössa på huvudet ser ut som Stig Helmer. Utan att det verkar vara hans egen svensexa.

anki- en av... sa...

hejsan mikebike..
varför detta hat?!!
Jag har oxå otroligt hat o detta är mot min chef.. varför?? hon e min chef är en förklaring..
kram
a

Stora Morran sa...

Du var säkert en sån som var mobbad i skolan, eller hur...

Anonym sa...

ok, mikey..
det finns toppar, det finns dalar.
men att hoppa på ( ursäkta uttrycket) idrottsmän som strand och holm är glocalnetlågt.
jag tycker att det faktiskt är en prestation att klara 2,25 efter en relativt lång tids uppehåll.

det finns större och tacksammare villebråd där ute.

/truebiker

AMber sa...

Tyckte det var djävligt elakt, alltihop, men gick in på hans hemsida och klickade på bilder, och klickade och klickade... Orkade inte så långt. Vanliga svenssonfotoalbumbilder, inget konstigt med det. Men varför i helvettte lägga ut eländet på nätet? Ja, sorgligt är det. Lite lissen kan man allt bli - väl?

Carl-Anders sa...

Utgår från att autografbilderna finns där för att man ska kunna trycka upp toapapper med SS-motiv! Man önskar bara att en dylik produkt redan fanns i hyllorna i affären, det skulle om inte annat råda bot på Mikes ångest inför toapappersinköp! :)

mikebike sa...

tbfte: ja jag tänkte exakt samma.... hahahahah roligt.

emma: mmmm precis.

adde: hahaha ja nåt lurt är det med höjdhopp. lätt också.

nana: du få kolla igen. nu är den uppe.

sarke: hahahaa...

arenlind: fan vad gött att du håller mig om rygen här. thnx!

anki: inte så mycket hat. mest trötthet och en amatörmässig analys;)

stora morran: njae jag skulle inte dra det så långt som mobbad... men helt lätt bvar det inte. jag fick rätt mycket dunk ja. hurså?

truebiker: du talar för döva öron här. inser du inte det. jag skiter i om han haft ett långt uppehåll och är duktig med kvalhöjden. han är en sopa. är man det i vanliga livet så ryker man. men han är kvar. det är otroligt. tycker du inte det. svara inte ens. jag vet vad du tycker. tur han har ett fan iallafall.

amber: ja man blir lessen när man ser alla hans bilder, det är 221 om jag itne tar fel. vem lägger ut 221 bilder på sig själv i olika sammanhang? för publika ögon. nåt fattas där helt enkelt. vills elakt kan man tycka. men jag gillar inte killen och jag är inte snäll mot människor jag inte gillar. är du?

carl anders: ja då skulle jag stolt köpa... per bal;)

Anonym sa...

truebiker, du kan ju inte vara på riktigt med d uttalandet.

herr strand har alltid o kommer för all evinnerlighet vara en sopa, en skam för sveriges idrottssällskap.

helt underbart att kalla sitt hopp på 2.25 för monsterhopp, bara där ser man ju killens analytiska insikter om sitt eget hoppande....lovande, lr hur?

en annan looser av stora mått e robert kronberg, blir bara förbannad på hans optimistiska o käcka stil fastän han aldrig kan inse att han inte kommer vinna något...nånsin.

fast i jämförelse med herr strand e kronberg en superidrottare...

hörru mike, du kan ju fortsätta med herr kronberg nu när du har avverkat landets i särklass sämste idrottare, varför inte fortsätta med nr2 på den listan?

.:P

/iron mike

JockePocke sa...

*Haha*
...
...
...
*hehe* Men herre gud om du finns så avsluta den "subtila" förnedringen. *Haha* Bilderna är ju helt enkelt enorma. Var och en får skämmas för sig själv...

robrunsthlm sa...

Och det är inte bara i TV mannen låter fryntlig... men jag, som använder Mac slipper se bilderna / alt. SS har läst din Blogg och plockat bort dem. Gråtandes. Nu kommer han att hoppa iförd Arne Anka-mask kanske?

robrunsthlm sa...

Oj!? Nej! Nu måste jag försvara min Jöttebååsska namne. Robert Kronberg är nog Sveriges Bästa mest underskattade friidrottare. Betänk hur många mästerskapsfinaler och semifinaler du kunnat bese och reta dig på honom i. Det coola med Robban är att han oförtrutet struntar i att han inte är född på Jamaica eller är särskilt brun i skinnet. Han bara tränar på och tar sig till mästerskapsfinal efter mästerskapsfinal. Stort.

Anonym sa...

Att hoppa 2.25 är rätt högt, inte för att jag gillar sport över huvud taget eller försvarar Holm eller Strand, men innan du dissar någon atletsådär borde du kanske försöka själv. I detta fall tycker jag att du borde ge dig ut och hoppa högt och meddela på din blogg hur högt du kom.