måndag, juli 03, 2006

Hemma igen

Damn vad sliten en mikebike är idag. Återhämtningen har varit synnerligen smärtsam i år. Den klassiska roskildeångesten tar ihjäl mig lite för varje år. Min kropp säger till mig: "Här får du din jävla 30-åring".

Med en vilopuls på 120 och en konstant fysiskt illamående. Fötter som värker, rygg ur led, solbränna som kastar mig mellan frossa och värmeslag. Det där suset i öronen. Allt kompat till ett leende i mjugg (med en tår i ögonvrån och Thåström ur högtalarna). Kroppens reningsprocess har börjat. Den renar Danmark ur mig.

Många musikupplevelser. Såg många band i år. Thåström, Deathcab for Cutie och Martha Wainwright kändes ruggigt stort. Det går inte att lista allt som var bra. Det skulle bli för långt.

Fantastiska möten, mindre fantastiska och ett par dåliga. Minnen, luckor i detsamma. Extas blandat med tunga förmiddagar och tömda fickor i El Gringo Bar. Galenskaper, vansinne och deppstunder och fullkomlig glädje. En mix av nostalgi nyupptäckande. Gamla vänner och nya...

Det blir tjatigt det här känner jag.

Det var ett bra år.

27 kommentarer:

The Northern Light sa...

Det var ett fantastiskt år!

snellie sa...

ett skitbra år! Men jag måste köpa en varmare sovsäck till nästa... de där nätterna asså. Och högre solskyddsfaktor om man har lika tur med vädret dvs. =) Jag har samma åkommor.. beror det verkligen på åldern?

emy sa...

death cab slår allt.

Janet sa...

Ibland önskar man att man oxå var en festivalnisse. Låter som det skulle kunna vara kul. Men jag tror inte att jag är det... Haha. Får väl se om det blir nån gång framöver kanske. Vem vet. ;)

Mikael sa...

Ah, festivaler i mitt hjärta. Nästa år åker jag för första gången på Roskilde! :)

nana sa...

welcome back
you have been missed.
blev det nagot balkan beat box?
nyfiken

Anonym sa...

det låter underbart , men jag vet inte om jag orkar uppleva den mixen av känslor igen..

kanske nästa år?

ser framemot lite goa analyser och tokigheter

Mamselamsen sa...

Jag tror att "Allsång på Skansen" är den festival som jag skulle klara av. :-D

Kanske nästa år... eller aldrig.

Galadriel sa...

men du skall veta att du är MYCKET välkommen tillbaka!

//a.

Nemo sa...

Gott att få bekräftat din återkomst från de röda korvarnas land... ditt tillstånd väcker hos mig obehagliga dräneringsminnen från förr då jag skulle få "festivalen ur systemet". Det brukade ta 3-4 dagar innan balansen var återställd, men under tiden var videon min bästa vän.

Anonym sa...

Festivaler suger röv! Big time!
Tack gode gud för mp3 så det blir lite självsanering i musikbranschen. Nu finns det på tok för många halvdana artister som de ni nämner från Roskilde: Marthafucker Wainright, Death Cab, Thåström med flera. Sen pallar jag inte med äcklet på festivaler. Närmre än så kommer vi nog inte djuren. En farsa som du Micke borde ha mer förstånd än att drälla på festival.

Perikles sa...

Men vad hände med den utlovade Danmarksdissen? Jag väntar med spänning på mer i stil med "deras jävla kager och latenta talfel", ha ha ha!

Alley Cat sa...

Gott att ha dig tillbaka i vilket fall som helst!

bibbsan sa...

Gå du bara nu och njut av allt gött du vari med om :)

el guapo sa...

jävligt gay skrivet

mikebike sa...

Hej alla!

Sorry att jag är seg med att storytella. Det kommer. Please be patient. Jag är slutkörd. Ska försöka skriva senare idag. Det kommer dimpa ner stories om lite allt möjligt. Kulturkrockarna med danskarna och deras jävla språk och fuckade system för minsta enkla grej.

kul att man varit efterlängtad ;)

mikebike sa...

el guapo: mohahahaaaaa... tack för den passningen!

nana sa...

thailands regering gar in och censurerar nar jag forsoker kolla el guapos link,

bara sa ni vet.

:sericea: sa...

festivaler ja.. jag har aldrig vågat mig iväg.
liftat, campat o jordgubbsplockat med haschrökande spanjorer - svar ja, men ingen festival.

Mel sa...

I don't DO festivals...om man inte kan få bo på ordentligt hotell, frukostbuffé, fluffiga handdukar, morgonrock, choklad på kudden och en vikt spets på toalettpappret och sen ta taxi eller nåt till festivalområdet. Det där med tält, sovsäck, lera/damm, fulöl, dräggiga fjortisar i alla åldrar, hög musik 24/7 är INTE my cup of tea.

Det borde finnas en 30+ biljett till festivaler för oss som vågar vägra tält och som tjänar mer än CSN... ;)

Mel sa...

Alltså, jag menar, vi som tjänar mer i lön än vad man fick från CSN, inte vi som tjänar mer pengar än hela CSN...

chixxet sa...

det var i sanning ett särdeles ljuvligt år.

o mel, du kan på agora h. det är typ lag på tystnad där.

Anneli sa...

Tjenixen och välkommen tillbaka!
Jag delar ju inte riktigt din avsky för Danmark, jag tycker tvärtom att att Danskarnas avspända förhållande till livet och dagen är något vi skulle må bra av att lära oss (i motsats till morgondagen eller gårdagen, som vi alltid relaterar till) Men alla har rätt till sin uppfattning:) Min uppfattning är:
(trots din oförmåga till fyråhalvfjärs) -Du är störtskön!!
Och om jag skulle komma på tanken att åka till ett lerfält och sova i ett svettigt tält och lukta på spyor till frukost skulle det definitivt vara med dig:)

patrique sa...

fast tilltalar man en dansk på engelska svarar idioten på danska i nio fall av tio.och inte kan dom skylta heller. danskjävlar!,som ernst-hugo sa.

mikebike sa...

nana: nej det blev ingen beatbox. jag mådde skit och tror att det var strokes samtidigt. sorry att jag inte engagerade mig.

mel och anonym: usch vad tråkiga ni verkar. vad fan har det med att vara en bra farsa och åka på festival att göra. sedan dräggiga fjortisar. medelåldern på roskilde är 28 år. kanske hultsfred ni tänker på eller nåt annat barnkalas.

chixet: visst var det;)

anneli: tackar för den komplimangen. men du fan det är inte ett sådant lerhades i år. ingen lera alls och inte så mycket spya och shit. tokfyllor yes men det är inte riktigt så hemskt. men jag fattar och det är smickrade att du tror du skule vilja hänga med mig på festival.. jag är själv tveksam hörru;)

patrique: haha ja fan det där kommer jag ta med i min danmarksdiss. den kommer, var så säker. jag har bara haft en mycket värre återhämtningsfas än vanligt...

nana sa...

Aja men BBB spelar i malmo i borjan av augusti,
da kan jag vara dar och rapportera. Om mina idiotkunder kan betala for mitt arbete nagon gang sa man far rad att flyga hem. Suger mer an CSN nagonsin gjort.

Var AR det med el guapos link som ar sa farligt att kan inte fa se det i Thailand???

Censurerad sida! Regeringen vagrar!

star sahar;

( Sorry! the web site you are accessing has been blocked by ministry of information and communication technology )

Curiosity killed the cat and got me arrested?

lisa sa...

bättre sent än aldrig: jaaa vilken stämning det var... bara, BARA, på roskilde kan 100 000 fulla människor umgås med i princip noll våld. och rufus och martha värmde. mmmm.. det finns vanliga festivaler och så finns det roskilde.