torsdag, juli 20, 2006

Greasemonkey'n

Så var ännu en dag ur led.

Det slår fanimej aldrig fel. Dessutom slår det alltid till som hårdast på semestern. Finns det nån däruppe... ja då hatar han mig.

Är det inte lite väl typiskt att man lämnar in bilen på service och när man får tillbaka den. Ja då tjuter biljävlen som den blivit sodomerad. Den låter som en flaska.

Så det var bara att åka tillbaka (jag satte ett stycke grinig fru på det). Det kan de ha. De där jävla asen på Nissan. Först skinnar de oss på nära fem kak i lådan, för att byta lite oljor och checka bromsarna etc. Det gick kvickt som fan så att det kostar så mycket är fanimej en förädlad form av OCKER. Sedan så kommer man tillbaka och frpågar vaffan de har pysslat med eftersom bilen låter så missnöjd helt plötsligt.

Japp grattis Mikael... det är inte din dag idag heller!

Bränslepumpen är slut. Kostnad 3000 och då får vi tusen spänn i rabatt säger de. Jävla skitsnack. Jag är fan säker på att den där jävla greasemonkeyn har gjort nån skit med bilen. Jag menar samma dag som servicen. Är det inte lite too much? Tydligen inte för då är inte arbetskostnaden inräknad.

Detta har hänt oss förr. En biljävel knäckte hela vår ekonomien sommar och ledde till inställd Parissemester och kulstopp (no more fun). Den gången lipade jag. Det gör jag inte nu.

Jag håller käft, sväljer hårt, stänger in... och dör en liten bit inombords. Som så många gånger förr. Blir trött.

Ja, nu är pappa trött igen. Resten av sommaren känns som en svart tunnel. Än ser jag inte ljuset.

Jag ska nog hyra "Falling Down" ikväll. Sedan får vi se vad som händer. Den där Greasemonkey'n på Nissan står högt på listan vill jag lova. Creepy? Njae, någonstans måste man ju dra gränsen.

När nog blivit nog.

30 kommentarer:

mikebike sa...

lika bra att kommentera först. JA... JAG ÄR JÄVLIGT BITTER JUST NU!!!

Anonym sa...

Jag (som också äger en Nissan) undviker deras verkstad om jag kan. De skinnar en och tar betalt för typ ingenting. Arbetskostnad my ass.

Mitt tips är att se Falling Down och sen gå loss på verkstan med en... Nej, förresten, det var lite för magstarkt.

Men du kan väl kasta lite grejer på dem i alla fall?

Andreas sa...

Det enda raka är ju att svära, koka över och bli vansinnig på plats, alltså inte lite, för då ler de bara och är nöjda, utan de ska bli riktigt jävla skraja.

Upprepa frågor om hur det kunnat gå till om och om igen. Tillslut kommer de sänka priset ännu mer bara för att bli av med dig.

Ja, eller ring Sverker då...

SeventyoneCarlo sa...

Det är ju vid såna här tillfällen man önskar att man gick fordonsteknisk på gymnasiet...Så man hade ruter nog att käfta tillbaka å samtidigt veta vad man snackade om.

Eller kräla som sen jävla ödla i stoftet och försynt fråga om dom kan tänka sig att ta det utan kvitto....

Mickey X sa...

Gör som jag. Sälj bilen och åk taxi istället. Det blir billigare.

Mamselamsen sa...

Näää... nu tycker jag faktiskt synd om dig... och det händer inte ofta!

*kramar*

oscar sa...

Köpte en Nissan igår faktiskt, den sjätte i ordningen, kommer dock aldrig att lämna in den på en Nissanverkstad. Och i synnerhet inte Hedins, de är smått ökända för att bedriva skumraskverksamhet och bilsodomi.

MagicaDeHex sa...

Taskigt att berätta kanske men Nissan är egentligen en Datsun... Japansk lågprisbil... Ungefär som att klämma på ett Versace märke på coops lågpriskallingar...

Anonym sa...

Stackars dig! Ring till vår gemensamma vän norrifrån o prata av dig lite. Hon kan ju allt om bilar och den misär de kan bringa in i ens liv. Hon är dessutom väldigt bra på att suga upp gnäll. Det vet jag.
Hälsningar
/annica :)

cdhyllankillen sa...

Amen lämna inte in bilen på märkesverkstad då. Idag är det bara en myt att de kan din bil bättre. Ta dubbelt betalt är de däremot ensamma om. Leta upp nån duktig Nisse på hörnet.

mikebike sa...

tina: ja fan, köra förbi och kasta grejer kan man välk göra... drive throw kallas det va... mohahahah vad jag är rolig.

Andreas: Ahh om det ändå vore deras fel. det har låtit lite i den jäveln en längre tid. bara så typiskt att det händr när man just pungat upp nästan alal pengar man hade kvar. hatar att ha så liten inkomst att varej smäll blir en pungspark. men snart jobbas det heltid från två håll här i huset. då kan den börja jävlas biljäveln;)

seventyone: ja, jag kan nätt och jämt fylla på spolarvätska. jag har svårt att motivera ett tjafs.

mickey: ja ska göra en kalkyl på det.

mamselamsen: nä inte ofta känner jag sympati från dig;) men nu blev jag lite varmare och gladare trots allt. tack.

oscar då är du ju mister nissan för fan. men du hur gammal är du. sex nissan. hur många avverkar du per år? är det så är de ökända för bilsodomi. damn jag tyckte nästan att det var nåt med dem när jag lämnade bilden. please maila mig om du har ett fett tips på en bra billig verkstad som kirrar nissan.

magicadehex: inga breaking news direkt va. vaffan å är det väl med alla japaner? toyota, lexus. same shit diffrent crapcar. men nu har jag inga dirrefickor så jag kan köpa upp mig på en mercedes eller annan dyrbil. då är jag ändå rätt nöjd med min lilla röda racernissan.

annica: ahh tack. pratade med henne tidigare idag. innan jag visste vad felet kunde vara. det var väl tur det. vill it ne tynga ner henne med sånt på distans. Jag väntar till hon kommer hem. hade du varit i stan hade jag nog tvingat ner dig på en gnällochklagfika. när kommer du tillbaks btw?

bullshit: jag har fan ringt runt till en massa småfirmor. och tro fan inte att just bränslepumpen ens finns som piratdel. så jag får snällt dra ner brallorna, sära på skinkorna och betala till nissan. men jobbet kan de glömma!

Anneli sa...

Fy vad trist! Vi har faktiskt haft liknande problem med vår Toyota, vars verkstäder ändå har rätt bra rykte om sig. Vi har kört beggade Toy i flera år när vi bestämde oss för att byta upp oss till en ny för två år sedan. Det är det SÄMSTA vi någonsin gjort. Den har varit på verkstad i princip en gång i månaden....det värsta var när passargerarsätet lossnade...gissa vem som...ja, vi är traditionella på det sättet.
Så, jag förstår hur frusterad du känner dig och jag lider med dig...
Ibland önskar man att man hade en Siciliansk morbror eller en motorcykelburen kursin...

Anneli sa...

Kusin, heter det!

adde sa...

Mike, anar jag den ljuva stanken av hämnd??? Du, hämndens okrönte mästare, borde väl kunna luska fram minst ett kilo sköna idéer om payback till de glada gossarna på verkstaden?
Jag orkar inte leta nu, men jag vet ju att du har skrivit om det vackra i en väl genomförd hämnd i tidigare inlägg.
Så här rätt upp och ner borde du väl kunna beställa några dildos till kundmottageren, boka upp tider hos dom lite på måfå och självklart aldrig dyka upp, stoppa in bananer i deras avgasrör eller hälla lite bromsolja på deras motorhuvar (det gör att lacken lossar).
;)

oscar sa...

Måste bara fråga. Du har inte ett Ferrarimärke fram på den va? Bilen alltså, inget annat. Ska kolla med verkstad åt dig inom det närmaste, har tidigare haft privatmekare, men det är det slut med sen en tid.

Sen crapcar vetifan alltså, kamkedjan på Nissan är i det närmaste oförstörbar till skillnad från både billigare och dyrare bilar. Sen är de rätt billigt att fixa med och köra. Vad mer kan man begära? En bil i kolfiber som går på regnvatten kanske?

oscar sa...

Just det ja, tidigare nämnd bilmekare var min styvfarsa som jobbade på en Nissanverksatd= billiga reservdelar och gratis service.

Tror att vi har haft bortåt 15st i familjen genom åren. Ingen har rasat dessutom, min förra hade gått i 33000 mil utan större reparation, nu är den uppe i 39000 mil och det enda stora som är gjort är att avgasröret är svetsat.

lisa sa...

cykla din surgubbe!
(duckar)

SixesAndSevens sa...

Hmm... hur kan det komma sig att vissa kommer undan spammonstret? Det hittade mig nyss... måste ha wf nu. Hatar.

SixesAndSevens sa...

Lät som jag önskade spammonstret på dig, Mike... Men så vadelatte! :)

SixesAndSevens sa...

Menade inte wf utan wv. WordVerification. Såklart. Nu ska jag sluta.

Nemo sa...

"Falling Down"... hmmm... kan inte U-Turn vara en nog så god rulle? Det börjar med en car-breakdown... och slutar... ja, omdu Mike blir Sean Penn... är du nog rätt nöjd.

Anonym sa...

Jasså hon är inte i stan. Själv kommer jag tillbaka till sensommaren. Idag ska jag faktiskt åka västeröver fast till el stockholmo, som dock ligger lite österöver för dig :)

/annica

mikebike sa...

anneli: ja precis. ibland vill man bannemig ha en fin relation till det grova våldet. då flyter allt på så mycket smidigare.

adde: jag kommer inte hämnas. det finns liksom inget att hämnas på. jag tror faktiskt nu när jag lugnat mig att det bara är min notoriska otur. men en sak är ju nice och det är att jag inte behöver ha beslutsångest över vad vi ska spendera skatteåterbäringen på.

oscar: ferrarimärke? saj gainte att det var en nissan? ;) sjysst, tispa ifall du får nys om nån billig nissanmeck.

lisa: ahhh var itne så kaxig bara för att du bor lite högre upp på berget. jag vet vart din balkong bor;)

sixx: jag har klarat mig so far. usch vad trist med WV på kommentarerna.

Nemo: bra tips. jag har faktiskt inte sett den än. men måste fan göra det nu. ahhh ja om jag blir sean penn så skulle jag vara mer än nöjd;)

annica: nje hon är in the northern lands of sweden. men hon ska till sthlm nästa vecka tror jag. åhh du är så välkommen tillbaka vet du;)
ha det fint i hufvudstaden.

Dice sa...

Nu var det iallafall färdigdömt i Gothia för denna gång. Idag är jag tämligen ledbruten efter all sol, allt springande och allt gnäll från ledare, spelare och publik under fyra heldagar. Man får allt vara lite dum i huvudet för att bli domare. Men - nu har jag råd att lämna in min Cittra för kamremsbyte. :p

Anonym sa...

Fem "kak", säg att det betyder fem hundralappar..
annars är det *för* sorgligt.

:(

/truebiker

Maela sa...

En länk för att muntra upp dig. (Barntillåten)

goose sa...

hehe, sålde min bil idag så nu känns livet lite enklare :)... massa pengar att spendera på nåt onödigt och tjänstebil på g, så man slipper såna där jävla överaskningar som sänker hela ekonomin...öööh fast det blir bara konstant svindyrt numera istället, men vafan jag slipper huvudvärken :)

Alley Cat sa...

Jag förstår om du är bitter och redigt förbannad! Det hade jag också varit...

Bilar är huvudvärk! Dessvärre så behöver man dem i sin vardag, men de är fruktansvärt dyra i drift.

I förrgår ringde jag "min" verkstad för att höra om de kunde kika på porrmobilens klimatanläggning som inte fungerar när det är mer än 22 grader ute, dvs då man vill ha och behöver en klimatanläggning...

Jeppen på verkstan frågade när jag senast fyllde på AC:n. Jag svarade sanningsenligt att någon AC har jag aldrig fyllt på - däremot, duktig som jag är, så tankar jag, fyller på spolarvätska och kollar oljan! Han sa att det troligen är därför den inte fungerar som den ska...

Okej tänkte jag fylla på AC! Det låter ju för en gång skull som en smärtfri småsak (framför mig ser jag mig själv gå in på tappen, köpa en flaska AC-vätska för en 50-lapp och därefter hälla i vätskan i något hål någonstans i motorn som jag själv skulle kunna hitta om jag barade kikade i instruktionsboken)!

- Strålande! svarar jag därför jeppen på verkstan.
- Köper jag sånt som man fyller på på tappen eller?!? tillägger jag dock.
Han skrattar rått...
- Nej lilla hjärtat det får du nog komma hit för det är inte bara att fylla på.
- Nehej, måste jag alltså lämna in bilen för detta?
- Jajemen, vi behöver nog en heldag för att fixa till det.
- Jaha, och vad kostar det?
- Cirka 2000 får du nog räkna med.
- 2000?!? svarar jag. Då får det nog vara... Snart är det ju ändå vinter igen!

M. sa...

Mike,

Tack för en vansinnigt rolig blogg. Du anar inte hur mycket jag skrattat under det dryga år jag läst din blogg. Särskilt i de avsnitt där du beskriver Göteborg. Majorna, Linné och Hisingen. Som exilgöteborgare i Stockholm är det ovärderligt med dessa iaktagelser. Jag väntar ivrigt på en forsättning från Backaplan.

Nu går jag på fyra veckors semester men hoppas att kunna följa bloggen från distans. 3g-kortet till PCn är nedpackad.

Trevlig helg!

Fransk Manikyr sa...

det e bra att lufta eller "bitcha" om det på bloggen :D man släpper en del frustrationer...