torsdag, juli 20, 2006

En daybreaker

Att vakna för sent. Behöva lämna in bilen på service hos en märkesverkstad vars starka ekonomi bygger på en ockerbaserad verksamhet och äter upp sparkontot totalt. Bara för att få den där förbannade jävla stämpeln i boken. Att samma verkstad sedan ligger utanför stan, utanför taxegränsen. Att vädret får tropikerna att kännas som ett svalkande alternativ.

Jag köper det. Jag böjer mig för verkligheten, hur sjuk den än är. Hur twistad nomen blivit för vilken nivå av rumpkörning som är ok så köper jag det.

Vad jag inte köper är alla Gothiacup-svin som ockuperar varenda kvadratmillimeter på spårvagnarna. före och efter match. Högljudda och svettiga små kroppar. Det får mig att fantisera hett om hur fint det skulle vara med ett litet kuvert cyanidkapslar i bröstfickan (ja nu hade jag ju ingen bröstfick men ändå).

Fan, jag kan inte acceptera tre byten med Göteborgs lokaltrafik som i vanliga fall är hyfsat dysfunktionell som den är. Inte när den plötsligt transormerats till nån indisk industrilinje. Det är fanimig tokigt. Det kan göra den fridfullaste person till en livsfarlig och snabbt tickande bomb.

Att gothia Cup är bra för Göteborg. Bah! Det kostar dyrt för stadens invånare. Överpris. Det är en typ av ocker jag känner vämjelse inför.

Gothia Cup is getting on my tits så att säga.

22 kommentarer:

Fabbe sa...

Jävla tur då att man inte bor i Göteborg, kan bara tänka mig att jag skulle vilja gå Mathias Flink on their asses

Nemo sa...

fan Mike... var har du gjort av din blå stålräcer som swippar dropphjälmar och tyska banaväskor?

I dessa degenererade kollektivtrafisystemstider som dessutom blir plusmeny med extra allt då bollnissarna skall befraktas är det stålhäst som gäller... surra fast på taket eller hyst in i skuffen då serviceboken skall ha sin vackra stämpel.

Hela vår livsfilosofi borde gå ut på att cykla.

cdhyllankillen sa...

Gothia Cup är tamejfan veckans i-landsproblem. Pepparspray rekommenderas på trånga tåg...

Daniel sa...

Som Ståkkålmare så njuter jag varje gång Göööteborrrg utsätts för denna terror. Det kan ni ha.

Våra politiker gjorde det enda rätta och lade ner den förbannade vattenfestivalen för flera år sedan. Det var det bästa de någonsin gjort.

Anonym sa...

ÅH det -var- ju du! annars hade du ju inte tagit bort alla kommentarer ;)

goose sa...

partille cup, gothia cup, em-festen, när faan tar det slut?? för övrigt, hatar allt meck runt omkring ett bilägande typ service, besiktning, försäljning, köp osv.. överallt blir man fan lurad o hasslad... inte blir man på bättre humör när folk slår upp sina jävla bildörrar i den så man har 100 bucklor o repor i den, samt stjäl ens däck osv.. glider man ner till stan ja då är det lätt 60 spänn i parkeringspengar.. tar man spårvagnen istället, ja då är den full av glin i träningsoveraller som gapar o trängs....

Lea sa...

Kollektivtrafik + Gothia Cup = helvetet på jorden. Fråga mig, jag vet. I måndags hade jag det outsägliga nöjet att åka mellan Frölunda torg och Brunnsparken. Spårvagnen var ingen spårvagn, den var ett rullande växthus, och vart jag och min lilla nos än vände oss så möttes vi av ännu en halvnaken, finnig, pubertetssvettstinkande, ångande Gothiakropp. Tur att jag hade astmasprayen med mig.

Vad som helst är bättre. Jag följer Nemos råd och plockar fram min gamla rosa och vita flickracer med bockstyre.

Ullio sa...

Jag tyckte om Gothia när jag var liten, för samma vecka som det var. Så var vi på semester i Gbg. Och pojkarna var ju så söta där de skickade ner lappar från hotellet där det stod "we love you" ack ljuva ungdom -harkel-

mikebike sa...

Fabbe: ja var glad för det. jag säger hettan kan göra konstiga saker med ens huvud. jag säger mauser. jag säger hustak.

nemo: japp problemet är bara att min bajk står parkerad på jobbet. dessutom skulle det bli roddigt att få med den i bilen. om någon har ne sådan där liten sjusst ihopfällbar cykel. maila mig. jag köper.

bullshit: inget ilandsproblem alls. du har fan ingen aning. det hör jag. pepparspray... hahahaha fy fan det skulle inte ens funka med tårgasgranater och elpistol.

daniel: varför denna skadeglädje. vi är riktiga människor i gbg vi med. fan vad ni gnäller om er vattenfestival som om det vore en big deal. vaffan vi har drabbats av gbgkalaset som är samma sak fast tio gånger värre, i all tid. plus gothia cup, partille cup (som fan borde hålla i partille också men promt ska smutsa ner centrum) och en massa andra vansinnes event. Hur mycket kan vi ta tror de. den där jävla göran johansson. han gnider händerna när han ser alla kids med spenderarbrallorna på. usch vad arg jag blir när jag tänker på det. kom inte med din jävla vattenfestival en gång till ;)

anonym: vilka kommentarer?

goose: livet är ett helvete ibland. visst är det;) det tar aldrig slut. det vet alla som bor i gbg.

lea: jag lider med dig. det är rena rama hades. ingen brickanyl i världen kan hålla dig stången mot gothiasvinens kroppsodörer.

mikebike sa...

ullio: hrmpf... nåja... så jävla gammal är du ju inte hörru. tänk på vad du säger till en soon to be 30-taggare

Anonym sa...

Huh, jag som har börjat längta tibax ti götet lite nu i dagarna. Tur att du berättade om kidsen på vagnen. Jag vet precis hur de ser ut. De hänger i klungor och är lite speedade av att vara i storstan med en massa andra kids. Oftast håller de kladdiga colaflaskor eller prassliga godispåsar i nävarna.
Skönt att slippa barnkalaset!
/annica

mikebike sa...

annica: ja du har det nog bättre där du är nu. det är bara en vecka men det känns som en evighet det där förbannade fotbollskalaset.

me sa...

Verkar som cyanidkapslar är överflödiga. Gud eller vem det nu är verkar ha hört dig:
http://expressen.se/index.jsp?a=638301

mikebike sa...

hmm... det där hjälper ju inte till någonstans. det gör ju det hela ännu värre.

kan dock tänka mig att sprvagnschaffisen fick tuppjuck på allt tjatter i vagnen och tappade fokus. vad körde han på?

M. sa...

Om du inte kan få nog i bilen...

http://www.akihabaranews.com/en/news-11855-Winnie+the+Pooh+TV.html

Galladriell sa...

Haha jag kan inte mer än att le lite snett då jag läser det du beskriver. Jag håller helt och fullt med. JAg behöver ju som tur är inte trängas me alla på spårvagnen förutom de ggr jag väljer att åka in till stan. Fick min dos igår. Fy fan

mikebike sa...

m.:tack hörru. ja en sån MÅSTE jag bara ha;)

galladriell: hej där. en kungälvsbekantskap. haha ja men grön express är inte heller nån bit kaka. jag läste att ni var på kinkan. bra ställe.

Anonym sa...

Alltså, vad är dealen med service? Byta stift, filter och olja kan VEM SOM HELST lära sig på en pisskvart så den största anledningen torde då vara att andrahandspriset skulle bli högre om man har en fullstämplad bok. Men räknar man lite på det inser man att man lurar sig själv rätt friskt.

Exempel:
Säg att vi köper en bil för 100 000:- och säljer den fem år senare för 60 000:- med fullstämplad bok. Vi servar den en gång per år för 5 000:- = 25 000:-. Skulle vi då bara få 35 000:- för samma bil utan stämplar? Knappast! Vi kanske får 55 000:- och har lagt ner 2 000:- på material och gjort jobbet själva på totalt 10 timmar.

Så sluta göda ockrarna! Ge en kunnig kompis en låda öl för att serva bilen om ni själva inte kan.

/A

adde sa...

/A:
Underbart räkneexempel!!! HA HA HA!!! Det precis den sortens klargöranden som behövs! Mer sånt! Snudd på tysk tydlighet.

Galladriell sa...

hehe... nä grön express kanske inte är något man självklart väljer =)men så länge man inte har bil får man klara sig me kollektivtrafiken...

Ja, Mkt trevligt ställe faktiskt. Gemytlig miljö.

joanna sa...

förra året, när gothia cup kombinerades med de absolut övervidriga crocs-skorna, trodde jag på fullaste allvar att jag skulle slänga mig framför 1:ans spårvagn några gånger.

nu är jag i umeå över sommaren och crocsen har kommit hit. tur det inte finns spårvagnar här.

Auburn sa...

Kan tänka mig att BK Häcken tycker annorlunda om Gothia Cup... 10 mille om året känns säkert inte fel för getingarna :)

Men hade inte Häcken haft Gothia så kunde "vi" (MFF) kanske fått köpa Dixon förra året... Det hade inte varit helt fel ;)