tisdag, juli 25, 2006

Bulldozer-mamman

Jag hade varit på Bengans. Fyndat lite skivor. Juniorette var med och hon gillade det till min stora förtjusning. Hon fick hålla en av skivorna och suga på den till konvolutet blev lättare fuktskadat. Det räckte för att hålla henne kool. Sedan tog jag en dubbel espresso och så läste vi varsin "Groove". Det var helt enkelt en jävligt sweet eftermiddag.

På hemvägen skulle jag stödköpa lite smör och hamburgerbröd. När jag kom till kassan så fick jag, precis som alla andra som vill ingå i den gemenskap vi kallar samhälle, ställa mig i kön.

När det bara var en före mig (ingen bakom) kom en för mig helt främmande kvinna i, en vild gissning, 35-årsåldern fram. Hon hade "fritidskläder" och var avsminkad. Hon såg tött ut. Hon hade två barn - en bäbbe som sov och en tjej på kanske fyra. Allt hon skulle ha var en burk pesto.

"Du det är ok att jag går före va", säger hon och påbörjar omkörning utan att vänta på svar.

Först blev jag paff, men samlade mig snabbt p.g.a. en händelse som retade upp mig som fan förra veckan. Vaffan håller hon på med tänkte jag. Så trist attityd.

"Ehh... nej jag vill inte att du går före", sa jag helt lugnt.

Då vänder hon sig mot mig med en blick som får "Damien" i nya Omen (Satans son) att se helmysig ut. Hon kunde inte förstå. Ingen hade någonsin sagt nej till henne innan. Hon tittade oförstående på mig i en hundradels sekund innan hon nästan frustade fram sitt skitdåliga argument.

"Men jag har ju bara EN vara och TVÅ barn som börjar bli gnälliga här"
"Ok, men jag har bara TVÅ varor och ETT barn... så det jämnar nog ut sig ska du se"
"Amehh..."

Jag säger inget mer. Med extremt övertydlig missnöjsamhet backar hon vagnen och ställer sig bakom mig. Jag kunde verkligen känna hennes hat bränna i ryggen. Man jiddrar inte ostraffat med bulldozer-mammor. De kör sitt race och den som står i vägen kör de över utan vidare. Precis som små bulldozrar.

Jag har väldigt svårt för den attityden. Den är dock vanlig. Jag brukade kalla dem "mammormedvagn" innan, men ändrade mig eftersom det inte handlar om alla mammor med barnvagn. Bara de som ställer sig över alla sociala lagar för att de råkat klämma ut en eller flera ungar. De kör sin stil, sitt race. Jag föraktar dem. De nästan luktar surt om dem.

Vad skulle rättfärdiga ett knököp? Att hon hade ett barn mer än mig och en vara mindre? Don't think so.

Förra veckan när jag åkte hem från stan så sitter en riktigt gammal kärring på sätet närmast barnvagnsplatsen. Vid masthugget kommer en klassisk Bulldozer-mamma på. En fet BRIO-vagn och två kiddos varav en i magsele. Hon är stressad och svettas ymnigt. Helt ohämmat säger hon till den gamla damen att det vore bäst om hon flyttar på sig för hon behöver sitta... och hon har ju faktiskt barn.

Alltså, jag brukar inte resa mig och erbjuda platsen bara för att nån jävla "pensio" kommer in på vagnen. Inte om det inte finns uppenbara själ. Däremot skull jag heller ALDRIG be en 80-åring att maka på sig för att jag har kids. Det är snudd på makabert.

Det verkar som att vissa helt tappar perspektivet på vad som är beteendemässigt gångbart så fort de lyckats avla fram en arvinge. Främst har jag upplevt detta fenomen hos kvinnor. Jag kan inte komma på att jag träffat en enda bulldozer-farsa... eller jo fan... en snubbe för ett tag sedan som kom gående i jägarbyxor, flanellskjorta, grova kängor, Kånkenrygga och cowboyhatt i ljust läder och med haksnöre (få saker får en att se så efterbliven ut som haksnöre). Hela han var sådär redig och käck. Klädd för ur och skur.

Han knödde sig på på vagnen och tilltalade alla omkring som om de vore hans barn. Jag minns att jag höll på att klökas. Då var han ändå inget emot gårdagens bulldozer-mamma.

Bulldozer-mammor gör världen lite mer pestig.

56 kommentarer:

Tomas sa...

Va? Får man göra så mot såna morsor? Jag menar, utan att typ Kjell Lönnå kommer och slår ihjäl en?

Mamselamsen sa...

Läst mitt inlägg om "Mother from hell" igår?

Jag har full förståelse för dig!

joanna sa...

just att det är mammor som beter sig som övermänniskor bara för att de fött barn har även jag lite svårt för. ja, det är stort att föda barn. ja, det händer exakt hela tiden. nej, du är inte unik. kom så får jag ge dig en lätt örfil.

fröken K sa...

åh så bra. ge dem bara. man ska inte behöva böja sig för andra, även om de har klämt ur sig några ungar. fast jag kommer säkert bli likadan när (läs: om) jag blir mamma.

Langri sa...

Känner igen scenariot. Förra julen blev jag brutalt påkörd bakifrån i Nordstan, av en bulldozermamma med barnvagn. Jag (!) vände mig spontant om för att växla den obligatoriska ursäktsfrasen "det gör inget", när jag såg att morsan bara gick vidare som om inget hade hänt. jag blev lätt störd (milt uttryckt) och följde efter till nästa övergångsställe (ca 20 m)för att få till utbytet av hövlighetsfraser. Vad händer? Jo, hon skäller ut mig! Rödmosig, sönderstressad och helt galen ställer hon sig och skäller ut mig. Efter noter.
Man kan säga att min ilska försvann med ett "poff", och jag bara stod där. Stum - väntandes på att Lennart Svahn med kamerateam skulle dyka upp.

Fabbe sa...

fan va bra, jag håller med dig i allt utom en sak. Skriv aldrig mer bäbbe, det ryser i kroppen, det sänder familjeliv.se-vibbar lång väg och rysningarna övergår snabbt i kvälvningar.

snellie nellie sa...

mohahaha!

Egentligen skulle jag vänta med att uttala mig tills jag vet bättre (läs; tills jag själv avlat fram en flock ungar)... För övrigt så har jag en sådan där drömbild om hur jag kommer bli som mamma (det är det aldrig någon som har, ändå slutar de som bulldozer-morsor). Eh jaja.. Vi får se hur det blir med det... jag har antagligen ett par år på mig, eller hundra.

Det jag ville komma fram till egentligen... Du nämnde ju i något inlägg tidigare, din frustration över att aldig vara störst. Well, jag skulle vilja påstå att du redan är störst! Du är ju störst med bloggfrossa och dina störtsköna inlägg! Störst och bäst! Å du! Det är inte måndag längre, bara det är värt att fira!
Tjoho!

Anonym sa...

Barnvagnsmorsor borde få smaka på sin egen medicin! Fram med vagnarna och skala av hälskinnet på dom bara! Så får vi se hur kul dom tycker att det är.

Josh sa...

Just att de ska ha såna där gigantiska vagnar stör mig. Behöver verkligen en barnvagn se ut som ett bestyckat terrängfordon?

Beträffande det där med att gå före i kön: Jag brukar alltid erbjuda personer med enstaka varor att gå före om jag själv har betydligt mer. Skulle människan ifråga däremot bara ta förgivet att h*n får gå förbi... nej, då är det fan bara att glömma. Då spelar det ingen roll om jag har två överfulla kundvagnar och du ska köpa en Japp - stå bakom och skäms!

PlattKatt sa...

Haha!
Fy fan vad hård du är!
Så ska de tas de jävlarna! :D
*applåderar och bugar*

Jag avskyr alla slags människor som tränger sig, beter sig illa och tror de äger stället man befinner sig på. Kids eller no kids!

Toodles!

Jonas sa...

Åhhh.. så rätt!!.. Hade denna diskussionen senast för 2 veckor sedan när vi besökte några bekanta i Båstad. Så jävla bra,,, måste länka din blogg till dem. :)

Åsiktstorped-Micke sa...

Mikebike: du är dagens hjälte för att du inte höll käft i den situationen. Kan man inte hantera flera ungar, så ska man inte skaffa dem. Att bli förälder är ingen osjälvisk, uppoffrande handling - tvärt om är det en högst självisk handling. Att sen använda den som martyrpåle är som att äta massor och sen klaga på att man blivit tjock.

Niklas sa...

Detta är samma mongon som går till högst-fem-varor-kassan med två vagnar fulla av varor.

Björn sa...

Jag har upplevt det där jag med...särskilt på vagnarna i GBG.
Jag skulle heller aldrig be en pensio att resa sig, däremot skulle jag be en ung människa att flytta så att jag kan ställa vagnen.
Att tränga sig före i kön eller tro att man kan snika är bara dumt.
Jag kanske är en Bulldozer-pappa, men de låter tufft.
Jag har dock inget haksnöre.

bibbsan sa...

Adrenalin är underskattat..bra Mike!

oscar sa...

Jag har sett läderhattsmannen, är nästan säker på det.

Du satt inte på zenit igår runt 15-16-tiden måhända?

joanna sa...

klart jag är, snäckan. klart jag är.

mikebike sa...

tomas: nä det får man absolut inte. det kan straffas med döden. mamselamsen. jag gjorde just det. fy fan. denna var inte elak miot sina ungar hon var elak mot sin omvärld... men ändå.

joanna: hahaha du är hård som få. blir man det va att jobba på taxi? ;)

fröken K: det får vi verkligen hoppas att du inte blir. det vore sånt slöseri

langri: va var vreden borta sen? jag antar att den komm tillbaka rätt fort va. när de kör på ens hälsenor är det bara att bita ihop och hålla käft om man inte vill tvingas brotta ner dem mot golvet och bjuda på ett par njurslag.

fabbe: hahahahaha... ja du ser. så är det när man får barn. då matas man med "vi föräldrar" och såna tidningar. de har en lingo som bara äter sig fast. tack. jag lovar att aldrig mer använda det ordet. phew... vilket wake up call.

nellie: du blir säkert helt grym när/om du blir mamma. tack du är så snäll nellie. det värmde. ja för fan det är härligt att fira in tisdagen veckans värsta dag;) men skitsamma jag har semester så jag behöver inte bry mig.

anonym: ja det gäller ju inte ALLA som har barnvagn poch är mamma. Det är bara en liten elitstyrka de där riktiga bulldozermammorna. men det är dem man märker.

josh: precis!

plattkatt: hahaha... tack. äntligen fick jag känna mig lite hård;)

jonas: klart du ska sprida länken. spread the gospel;)

åsiktstorped: tack tack!

nicklas: hahaha det verkar ha tagit hårt på dig. jag läste om det på din blogg tror jag;) jag ställer mig aldrig i de köerna. jag vill inte behöva bli så besviken på mänskligheten.

björn: det bör förtydligas att tanten inte satt på platsen som tillhör barnvagnarna... nej alltså utan hon satt på platsen närmast. ändå bad morsan att hon skulle flytta sig så hennes kids fick sitta. bulldozer-farsa är ungefär lika tufft som ernst K på roppar och hembränt.

bibbsan: hahaha jag har alldeles för mycket av den varan

mikebike sa...

oscar: ja bor du i majorna har du säker sätt honom. vår egen croccodile dundee. nope var inte på zenit. där väljer jag mina tillfällen;)

joanna: :D

malla sa...

Bulldozer-mammor! Precis på pricken! :)

Har du aldrig mött dem i flock? De tar upp breda trottoarer och de bredaste gångarna i varuhusen... Att de skulle flytta på sig? Finns inte - de har ju avlat fram Sveriges framtid.....

Håller klart med om att vara förälder är något stort, men vad är det som säger att det överträffar andra människors val?

eller för den delen att vissas(och det gäller inte bara bulldozermorsors)tid är mer värd än andras, så de ska gå före i köer och dylikt?? himla bra att du fann dig och nekade henen, en annan brukar bli så paff att inte kommer på något bra att säga.. Förrän jag kommer hem vill säga!:)

anette sa...

Äntligen! Vilken befrielse att läsa sånt här! Jag tror ibland att jag är ensam om att få korkskruvar i hjärnan när föräldrar beter sig som om de äger universum. Men man ska inget tycka om man inte har egna barn har jag fått veta. Men vänta bara..tills jag själv har fått en vagn. Då ska jag inte bli en bulldozermorsa utan en predikant! För då har jag fått mandat att yttra mig. Länge leve verklighetsförankrade föräldrar! Tack! :o)

flams nellie sa...

meh ah just ja, så var det... Du gillar inte tisdagar. Men de är iallafall inte värre än måndagar, imorgon har ju halva veckan gått! Till slut har hela livet gått... Hoppsan så det kan gå..! :S *gick på lunch*

Josh sa...

Så, nu har jag bidragit med en post of my own i ämnet:

http://www.scriptorium.se/josh/2006/parents.php

SixesAndSevens sa...

Men snälle Mike, reser du dig inte upp och erbjuder platsen om det kommer in ett rynko på vagnen? Skäms!

Nemo sa...

Latte-morsor som "Stalloneiserats" och skall FirstBlood-bete sig i snabbköpet... det är bara fm (för mycket).

Tack för varningen - även om jag löper minimal risk att råka ut för barnvagnsbrigaden på Konsum Landala. Där huserar Rullatorsregementet och Tomflasktrossen i högsta välmåga...och så Mogge, förståss

joanna sa...

ja mike jag tror det. hård eller bitter, jag har glömt skillnaden.

goose sa...

Gött att du stod på dig Mike, dagens insats.

Dano sa...

Hatet går lite upp och ner när det gäller barnvagnsterrorn, men när man väl råkar ut för det har man lust att skjuta skarpt. Så jävla gott att du sa ifrån i kön. Lite Clintan i vardagssituation över det hela. Kör hårt!

Lars Anders Johansson sa...

Det handlar väl om någon form av aggressiv urkraft, förvillande lik en perverterad beskyddarinstinkt, som strömmar in i småbarnmödrar från jordens inre.

Lisa sa...

Ja jävlar i min lilla låda. Bra rutet!

danne sa...

:-) Märkligt nog så har vi inga sånna här. Undrar varför. peace bro.

Anonym sa...

Förbannat bra inlägg, mina erfarenheter ocskå. Men bulldozermamma har Du gått och blivit snäll? Djävla kärringar borde det heta, dock har de lite olika ålder och ibland barn, men oftast inte.
BRA GJORT jag njöt av att läsa vidare. Vem minns inte snubben som knackade Dig på axeln, när Du tjuvåkte. Också kul att läsa!
Men Du! Den där scouten hade varit kul att åse!

Thomas

Ina sa...

du skrev på pricken som jag brukar känna ibland. förstår du att en mamma försökte sig tränga före MIG (en sextonåring) eftersom hennes son var trött? jag önskar att jag hade haft din styrka och ditt mod att våga stå emot :)

Anonym sa...

Älskar din blogg!!! Läser den maniskt!!! Vill bara säga att jag trots tre barn aldrig blivit bulldozer-mamma! Barnen stora nu - suck.Blir själv ruggigt ilsken på alla jä..la barnvagnar som tar upp ALL PLATS på restauranger å fik. Mammor med barnvagn har väl inte nån slags ûber-rätt på offentliga utrymmen??? De tar bord OCH all plats runt omkring. Ska man bara tycka ett de är duktiga, eller? Bra rutet, Mike!
/Lilla T

Lauren sa...

Jag säger som Magnus Betnér sa; " Varför ta med sig ungarna till affären när det finns förvaringsskåp på centralstationen?"
Det där med att man tycker att man har rätt att gå före i kön bara för att man handlar lite har jag aldrig förstått mig på. Jag menar även om jag har handlat en 20 artiklar så innebär väl inte det automatiskt att jag ska behöva vänta längre?? Och exakt vad är det som säger att det tar kortare tid att betala 1-3 artiklar?? Människan kanske ska handla med kort och så blir det kortkontroll, kanske betalar med 500 kr sedel och växeln tar slut så kassörskan måste gå och växla. Kassörskan kanske ska gå på rast och dom gör ett kassörbyte, kvittorullen tar slut etc etc. För er som inte har klurat ut det så, JA!! Jag väljer alltid fel kö.....

Carl Arenlind sa...

Word, för fan!
Helt rätt. En polare som har fått barn har i samma veva fått också en bulldozer-flickvän. Det är vidrigt och groteskt.

Coolt också att du blev Ångvälts-Mikebike i den situationen. Själv hade jag nog inte funnit mig så snabbt utan istället hade bulldozern fått knö. Och jag hade svurit tyst men jävligt mycket för mig själv.

Crater sa...

Bara det faktum att kärringen i affären bad om att få gå före, avslöjar rätt mycket om henne som person. Äckligt.

När det gäller pensionären på bussen (spårvagnen?), Så är det klart att hon får flytta på sig! Förutsatt att det inte finns plats för barnvagnen någon annanstans. Inte kan hon sitta där och ta upp en plats som faktiskt är anpassad för barnvagnar i första hand, bara för att det inte finns några andra lediga sittplatser.
Om det hade hänt mig, så hade jag utan tvekan bett henne flytta på sig, för att sedan be någon annan ge henne sin plats när jag väl var på bussen/spårvagnen.

Mamselamsen sa...

Man kan även skriva om mammor som tar sina små älsklingar på restaurang/café och när de går, får hela resturangen saneras. Mat på stolar... bord... hela golvet. Och när de ätit klart, ska de rumstera om med sin kladdiga händer överallt.

Jag har sanerat efter två sådana familjer idag!

:sericea: sa...

uhh. inga barn för mig tack. jag vill kunna knö mig som en fri kvinna om jag nångång ska knö.

Melinda sa...

Haha, jag har varit med om samma fast tvärt om. jag var på Ica för att handla en flaska matolja. När jag ställde mig i kön till en av kassorna vände sig damen som stod framför mig om, tittade på min ensamma flaska och sa:
- Är det där det enda du ska köpa så får du nog gå någon annan stans. Jag har massor att handla och jag tänker minsann inte släppa fram dig!
Eftersom jag varken hade bett om att få gå före eller suckat över köns längd stirrade jag bara chockat på henne. Är det inte upp till mig vilken kassa jag vill köa till? Strunttant.

Melinda sa...

läste precis laurens kommentar. i ett köpcenter någonstans fanns både matvaruaffärer och andra butiker. någon hade kommit på en smart konstruktion i form av en bur där man kunde låsa in sin fulla kundvagn medan man gick i de andra butikerna. en bekant + dennes son kunde inte låta bli att retas med alla tanter och låsa in sonen (då typ 10 bast) i buren. Han satt där och låtsades grina efter pappa, och alla som gick förbi blev helt förfärade, haha :D

adde sa...

Ha ha ha, som vanligt underbar läsning, mike! Skönt att se att du har bollar värda namnet!
Men jag tror att grunden till att du gav henne en psykologisk handrygg på näsan låg i ren och skär förtvivlan över att du tidigare samma dag utsågs till Samus Aran grundat på att du var "mystisk, femenin och jäkligt bra på att hoppa"!
Jag är den förste att säga att du nu har återupprättat din manlighet, virilitet och pondus!

Stefan sa...

hahaha...klockish mike!

manlig bulldozer pappa finns det gott om i stan. de igenkänns på den spänninga attityden, brynja och att de går b r e d v i d sin jävla barnvagn, så att de tar upp lika mycket space som tre morsr på rad.

deras hjärnor har inte hakat på tanken att man går b a k o m barnvagnen...

jävla lallare är vad de är

Erik Laakso sa...

Manuell trackback:
http://www.eriklaakso.nu/blog/?p=120

californiadreamy sa...

ah sådana där kärringar gör mig så jävla upprörd. hon har FAN valt att shoppa den där pestoburk själv! föda sina två ungar med..jag har i allafall inte fött dom åt henne. så varför skulle hon få gå före?! jobbigt nog att behöva stå bredvid svättig mamma med två gaphalsar.

Anonym sa...

Det är antagligen samma personer som planterar klädesplagg eller ungar för att "hålla" ett bord på överfulla snabbmatsrestauranger, för att sedan gå och ställa sig i en milslång kö.

på tiden det tar innan dom kommer med maten till sitt bord, skulle det troligen hinnas med en 2-3 sittningar vid det bordet.

Ett bra tipps, när Kavaj-Frasse varit framme och lagt jackan för att boka bord: Ta med jackan till disken och lämna in den, med ett "någon verkar ha glömt den här vid bordet". Kanske kan lära folk lite vett...

onky sa...

Har aldrig någonsin frågat om jag kan få gå före i kön till kassan, men brukar givetvis uppskatta om jag får gå före då jag bara har någon vara och hamnar efter personer som storhandlar. I övrigt älskar jag shop express systemet. Då tar det lika kort tid för alla...

Har blivit utskälld på spårvagnen av en pensio för att jag (drygt 20 år gammal) inte reste mig upp när jag satt längst fram i vagnen, på de platser som är för rörelsehindrade. Vagnen var inte full, och gubben i fråga såg ut att kunna gå någon meter till utan problem. Själv hade jag vansinnigt ont i knät och linkade fram med stor smärta. Kom ihåg det, man kan vara rörelsehindrad även om man inte är pensio...

Aronson sa...

Tack för att du tar upp det här mikebike. Och tack för att du ger kärringjäv... eeh, dessa mammor ett namn. Känns enklare så.

Jag har diskuterat det här ett antal gånger med olika personer och får alltid en utskällning eller blir rejält nedtryckt i skorna - alltid av mammor. Känns skönt att jag inte är ensam om min åsikt om bulldozer-mammorna, du och tydligen alla dina läsare är på min sida.

=)

Stora Morran sa...

He he he skönt att vi har några "kö-vaktare" här som vänar om kösystemets betydelse i vårt härliga samhälle.

nana sa...

men det handlar om personligheten eller?
stod senast idag da jag hade 5 varor pa 7eleven i bangkok och en person kommer och lagger fran en pase is och en cola..enkelt, snabbt, han gick fore.
det handlar om kansla...vem man vill slapa fore och inte.

men det dar med att paxa bord nar koerna ar milslanga....hatar dem!!!!!!!!!! innerligt. idioter.

Caravaggio sa...

Är det samma personer som backar in i ens parkade bil månd tro?

Den tjocke konsulten sa...

Göran Persson Country!

Alley Cat sa...

Mikael, nu sitter jag här och gråter igen! Jag måste nog läsa bloggfrossa innan jag tar på mig mascaran för om detta ska fortsätta så kommer jag ständigt att gå runt med svarta smetiga mascara fläckar I ansiktet! Alternativt får jag helt enkelt börja köpa vattenfast mascara – för sluta läsa din blogg det går bara inte! Du är alldeles för underbar för det!

Hursomhelst, jag förstår inte heller vad det är som händer när folk blir föräldrar... Det borde ta mig tusan göras en lämplighetsutvärdering av alla människor innan de fick lov att skaffa barn!!! Det finns alldeles för många människor som verkligen inte skulle ha barn...

Av någon anledning så är det dock nästintill var kvinnas skyldighet att skaffa barn varesig hon passar för det eller ej - det är liksom inte socialt accepterat att välja bort barn och satsa på annat istället. Nej, säger man att man inte vill ha barn så är man konstig eller oxå så är det helt enkelt något fysiskt fel på en och då kan/bör man adoptera istället!

Dessutom så borde kvinnor, för det tycks vara just så att det är kvinnorna som tappar all sans och balans när det blivit mammor, inse att varken graviditet eller moderskap är en sjukdom! Det är självförvållat och självvalt - har man gett sig in i den leken får man leken tåla - resten av sitt liv... Kvinnor i Sverige idag skall vara jäkligt tacksamma för hur väl förspännt de har det! Allt jävla gnäll och tjat om specialbehandlingar gör mig tokig!

Att pga VAB missa en viktig deadline är tydligen okej i arbetslivet. Men skulle en barnfri person missa en deadline för att hon/han låg på sjukhuset pga brusten blindtarm så skulle det ses som oansvarigt...

GRRRRRRRRRRRR; egentligen borde jag inte ens slösa min energi på detta!!! Som du märker tryckte detta på en redan irreterad punkt hos mig...

ullis sa...

Bulldozer-mammor i all ära, undrar om inte bulldozer-pensios är värre..

Såna som "råkar" tränga sig i köer t ex. De går bara rakt fram till kassan och skiter i kön. De säger inte ursäkta om de knuffar till en. Man får skylla sig själv att man stod i vägen.

Ingen tar en diskussion med en pensio, man gör ju inte det.

mikebike sa...

aronson. vassego! ;)

alley cat: nej du får inte sluta läsa. inte för allt mos i skåne som det brukar heta. hahaha ja sannerligen en öm punkt. jag håller med. det verkar som att kvinnor känner en press på sig att de måste skaffa barn. jag tycker man ska tänka över det noggrant. själv skulle jag inte vilja vara utan min dotter. hon är grym. det bästa men jag har full förståelse för de som inte vill ha barn. det är inget måste för ett lyckligt liv.

stefan: hahah ja fan vad lutigt det är att alla farsor ska gå bredvid vagnene samtidigt spm de kör. rubbat!

mikebike sa...

ullis: jo fy fan för bolldozer-pensios. de är galna som fan. men jag kan nästan le lite åt dem. ju mer arroganta de är ju mer myser jag;)