söndag, juli 30, 2006

Bröderna bad

Idag fredags var jag med om nåt märkligt.

Brorsan ringde i torsdags. Han led i värmen. Jag med. Jag svettades som en alkis och kände mig allmänt äcklig. Vi bestämde att han skulle hämta upp mig vid halv tio dagen därpå och att vi skulle ta 11:an ut till Saltholmen.

Jag började redan på kvällen förbereda mig mentalt. 11:an mot Saltholmen är som en het djurtransport, fast värre. Killar i bar överkropp och tjejer i bikinitopp, med svettpärlor över hela ryggen knuffas och trängs. Gnider av sig på sin omgivning och luktar as. Det vankas badfest. Efter halva vägen brukar jag vara redo att hoppa av i vredesmod men är oftast så fastkilad det bara går. Då dör jag en bit inombords. Det blir ett ärr.

Jag brukar aldrig gå i shorts. Av två enkla anledningar.

För det första har jag kycklingben. En lång kille med stighelmerhållning ser för jävla fånig ut i kortbrallor.

För det andra så har jag ett par och de är inte gå-ut-bland-folk-dugliga shorts. Problemet med dem är att de ser ut att ha onormalt mycket utrymme för skrevet. Jag köpte dem utan att prova och märkte det inte först själv. Fatta hur ball det är att få en sådan sak påpekad. Jag sa bara att de kändes konstiga och fick till svar att "ja, de ser ut att ha väldigt mycket skrev". Min fru är för ärlig ibland. Grejen med kortisar som har för mycket skrev är att man lätt ser lite förståndshandikappad ut. Jag har väldigt sällan lust att åka djurtransport och se förståndshandikappad ut.

Min bror har ALDRIG kortbyxor av samma anledning som min första. Dessutom har han nog inga ens. Min plan var att folk skulle glo på honom istället, för hur mycket skrev jag än har på shorsen så verkar den allmänna uppfattningen vara att det alltid är sjukare att åka och bada iförd jeans. Det ska vara bermuda och flipflops annars jävlar.

Givetvis var det grått när vi åkte. Inte kallt det minsta men inte heller lika hett som i hades, vilket det var på torsdagen. Så vi peppar oss med kaffe och foccacia på 7-11. Hållplatsen står tom.

När vagnen kommer är den tom. Alltså verkligen TOM. först flera hållplatser senare är det lite mer folk. Vi kommer ut till saltis och döm om min förvåning. Man brukar fan inte få ståplats därute. Vi var ensamma så när som på en ung kvinna och hennes mamma samt två boys som satt på klipporna och snicksnackade. Mycket udda upplevelse.

För en stund tänkte jag att hettan tagit kål på ett par tusen dan innan och att det var därför det var så tomt. Jag trodde inte på det själv egentligen men för säkerhets skull såg jag till att inte få någon kallsup. Onödigt att riska liksom.

Samtidigt som det är skönt att inte ha för mycket människor omkring sig när man ska bada så känner man sig aldrig ensammare än på en tom strand. Vi åkte tillbaks till mina hoods och drog i oss ett par dubbla espresso på min lokala kaffebar "Capone". Mycket trevligt.

Dagen hade knappt börjat men det kändes att det skulle bli en märklig dag...

23 kommentarer:

Mamselamsen sa...

Ännu en shorts-hatare!

Med eller utan kycklingben (min man har storkben).... är shorts ett av det fulaste plagg som uppfunnits.

Skönt? Javisst... men gräsligt!

lisa sa...

åhå Capone? Hur var det?

El_Pedro sa...

Capone ser rätt sunkigt ut, men skenet kanse bedrar?

får testa under semestern

danne sa...

mikee: "Vi åkte tillbaks till mina hoods och drog i oss ett par dubbla espresso på min lokala kaffebar "Capone". Som hämtat från en turist broschyr. Jag kommer hem. ;-)

optikerdotter sa...

Testa med en, några kilometer lång, tom strand på en semesterö i sydostasien.. vi kände oss lite vilsna..
Där finns oxå ett otyg som inte finns i sverige (tack o lov): försäljare av alla de slag. Och som enda turist så långt ögat kan nå kan du tänka dig hur många som kom "förbi" per dag.

Maja sa...

Capone, är inte det en pizzeria? Fast jag har för mig att det var någon slags felstavning med i bilden.

Det där med att vara svettig och gnida sig mot medresenärer i kollektivtrafiken har jag nolltolerans mot.

Ska man gnida sig mot folk när man nyttjar allmänna kommunikationsmedel ska man vara torr som fnöske, och dessutom lukta behagligt men framförallt måste man vara begåvad med en väldigt behaglig och sympatisk personlighet.

halfpint sa...

haha
killar har notoriska problem med sommarutstyrslen. Smala ben i shorts ser så sårbart ut och Sandaler ska väl män ha bara om de är på Kibbutz i Israel. Och vilka män ger sig själva välbehövlig pedikyr?

Caravaggio sa...

Det är så typiskt att folk som bara åker till Saltholmen enstaka gånger lyckas pricka in sommarens enda dräggfria åktur medan jag måste trängas med svettpärleryggar, barnvagnar, tyskar och annat lös folk varje gång jag sätter på mig på the hellhole som går under namnet 11:an.

Shorts är förresten the shit.

Nemo sa...

Med kyckling/spindelben - pröva cykelshorts... det är stabilt smalbenmacho.

F ö har jag gjort lite studier med fiket på Plantagegatan... och se nej, Con Leche är nog stabilt - men mannen på hörnan har tavlor, lösgodis och suvvans espressos

mikebike sa...

mamselamsen: tack för support. du är ett stort stöd vet du.

lisa: capone är trevligt. inte bästa kaffet i stan men absolut över medel. billigt som fan med. jag nästan skäms för att betala 15 spänn för en dubbel espresso. ägaren är trevlig, fast går man dit för att sitta tyst helt själv är det bara att glömma. han vill gärna prata. jag har varit där en del och nu börjar han nog känna igen mig. jag vill att han ska gå runt. därför är jag där så ofta jag får chansen.

pedro: det är inte alls sunkigt. gå in tycker jag. jag gillar att sitta utanför. jag gillar att känna vinddraget av spårvagnarna, att man sitter rät på gatan.

danne: klart du ska hem kom förbi så bjuder jag på kaffe.

optikerdotter: så du är hemma nu. vad trevligt. jo det förstår jag. men ensamheten blir så brutal på västkusten. som tur är finns inga stranförsäljare. fy fan för "happy hour just for you my friend"

maja: haha javisst det är rätt mycket som ska klicka för att det ska kännas nice att någon gnider sig mot en. capone... ja fan när du säger det. kan nog finnas en pizzeria som heter det med. men inte där jag bor. vänta nu är det inte en på bangatan som heter det? eller heter den corleone?

halfpint: nä det är ett jävla gissel.

caravaggio: hahhaah stackarn. säg inte att du bor ut mot saltholmen också så att du verkligen får lida.

nemo: tack men nejtack. jag tror jag hoppar cykelshorts. jag kör mina jeans. sverige är ett bra land för att ha jeans i.

Jenny sa...

Hösten tvåtusentvå reste jag runt i Mocambique. Då åkte jag på lastbilsflak med en massa negrar (fast man får fan inte skriva negrar...), med en massa mocambiqueianer, och man var tvungen att gå upp fyra på morgonen för att hinna med, även om "den kanske kommer fyra, kanske fem, kanske sex", så man var alltid i tid. Klockan fyra. Lastbilsfaen kom alltid runt sex. Sen lastade de på runt trettio pers, ett gäng hönor, några kilo ris, ja, you know - allt man har fördomar om. Trångtsomfaen. Solen stod på. Ingen mat. Sand i fejan 3/4 av tiden. Inga djävla djur på savannen. Inga bromsar på bilen. Man fick ofta stå några timmar, för att det var så djävla överfullt.

Då lovade jag mig själv att aldrig klaga på överfulla bussar i Sverige.

Sommaren tvåtusentre hälsade jag på Göteborg. Åkte (säkert) elvans bussfaen. Jag hade hållt mitt löfte i sju månader. Juli tvåtusentre var jag tvungen att bryta det. Det måste vara Sveriges trängsta busshelvete!

da bomb sa...

Fan, du menar inte att du ränner runt i jeans i denna värmen?!
Köp ett par militärshorts då, lite mer rock ;)

mikebike sa...

jenny: hahahaha ja det sätter lite perspektiv på hur illa 11:an faktiskt är. fast 11:an är en spårvagn.

da bomb: haha ja kanske det. men vart köper jag det utan att de har blöjröv? de har lätt det armymodeller.

Jenny sa...

Okej. Det var en bussfaen jag åkte. Har Göteborg ont om pengar? Por que denna brist på lokaltrafik?

lisa sa...

Jag har löst problemet: Du får cykla mer! Du får mer bastata ben att visa upp, och du slipper trängas på spårvagnen eftersom du cyklar till badet. Smart va!?!

mikebike sa...

jenny: ja, alltså nåt sånt måste det ju vara. gothia cup, kalashelvetena och alla annan skit vi får stå ut med ska ju generera så mycket ekonomisk omsättning vilket innebär sköna skattemedel. men de läggs aldrig åt rätt håll.

lisa: jag har börjat cykla ganska ofta hörru. men till saltholmen känns lite overkill. dessutom har inte min bror nån hoj;) min ben är tyvärr obotliga kycklingben.

Anonym sa...

Mike, jag har bara ett ord till dig: highwater-brallisar. Svalkar bättre än jeans iaf, men döljer det mesta av benet.

Lea sa...

Det är ju skitschysst med tomma badplatser. Själv åkte jag ut till Vallda Sandö i fredags och bredde ut mig präktigt över den bästa klippan. Inte en jäkel inom synhåll. Det var toppen, men jag lyckades steka upp mig rejält trots soldiset. Himla rött blev det. Aldrig får man vara riktigt glad.

Andreas sa...

Linnebyxor då? Måste vara svalare än jeans..?

Kvarts-byxor är min grej annars när det är lite för varmt...

El_Pedro sa...

som att sitta på Nikolinas då, rätt i streetan som vi säger :)

70-tals Per sa...

Om du faar tag i bil naan gaang sa testa att aakat till helvetet nr 2 i Göteborskt badsammanhang -Lilleby, pa Hissingen dessutom. Har man tur far man tag i en parkering 5 km fraan badstranden.

Varför inte aaka ut till frölunda torg, ta bussen till askimsbadet (knökad med stans alla invandrare som har grill med sig pa bussen;)? Sa kan du besöka behros camping ocksa... vet inte om det förekommer swinging där?

Vaddaa saltholmen förresten, fick du inte vänta paa baat i 1 timme till styrsö? Fikaplats paa baaten? -glöm det!

Elisabeth sa...

Åh, tack gode gud för bloggfrossa. Har haft en ledsen dag idag, så uschiamej, och att få skratta till lite högre än man hört sin röst på hela dagen är inte kattskit. Men åt den svettiga shortsuppenbarelsen kunde jag bara frusta. Underbart.

Elisabeth sa...

Och på tal om halvshorts; nej o nej o nej. Vuxna män tenderar likna små pojkar med för långa shorts eller för korta brallor. Ser rent märkligt ut. Det modet bör utrotas. Snarast.