fredag, juli 14, 2006

Att dö en bit

De säger att det sista som lämnar människan är hoppet. Det kan inte stämma. Det lämnade mig förra veckan när min fru kom hem med en sån där frän solskyddrullgardin till bilen. Med Nalle Puh-tryck på.

Jag focking hatar Nalle Puh!

Det svårt att förklara smärtan man upplever när man inser att varenda utsikt att kunna bryta svenssonmönstret i sitt liv är totalt utplånad. Visst, jag är en svensson, men jag har iallafall inget radhus och Volvo kombi. Så länge den gränsen inte överskrids finns det ju hopp, brukade jag tänka. Nu vet jag bättre.

Det är över. Finito. Jag kan glömma rebelldrömmen nu. Det är kört och allt är den där honungspundaren till björns fel.

Vakna upp och lukta på kaffet. Nalle Puh borde vara varje familjefars mardröm. Iallafall om man fortfarande värnar om en viss integritet. För varje vuxenpryl med Nalle Puh-pryl som kommer över trösklen dör en liten bit av ens personlighet.

Jag undrar vad för djävulens hantlangare kom på produktutvecklingens grövsta konsumentskändning undrar jag. Jag blir förbannad bara jag tänker på skammen. Den där lille efterblivna idiotbjörnen har ryckt det lilla hopp jag hade om att krypa undan den ultimata svenssonstämpeln någon gång. Föralltid.

Ingenting borde få "smyckas" med Nalle Puh-tryck. Det verkar har gått troll i hela konceptet. Det känns helt abnormt att det är så förbannat poppis.

Vad är dealen med den där dumsnälla jävla pipbjörnen och hans högst dysfunktionella kompisgäng egentligen. En neurotisk grisstackare, en åsnejävel som supit bort allt vad hjärna heter och ett narcissistiskt egosvin till tiger. Vidare, en brorduktig-uggla och ett par skitkorrekta kängurur. Varför är de så älskade. Eller är de verkligen det? Jag får för mig att alltihop är ett otäckt och toppstyrt experiment. Ett försök att driva den lille konsumenten över kanten.

När en man sitter i en bil med Nallepuhsolskydd kvittar det fanimej om det är en Ferarri Testarossa eller en rostig Volvo 745 han kör. Då är han stämplad. Brännmärkt. Då har han officiellt gett upp.

Jag lovar. Inte ens självaste Lemmy Kilmister har tillräckligt med tuffhet på sitt konto för att värja sig mot en sådan vansinnespryl.

Det enda jag själv kan göra, för att rädda om ens en gnutta heder, är att vägra sätta mig i bilen med den där jävla solgardinen. Jag gör det bara inte.

Fuck Nalle Puh - sideways!

57 kommentarer:

ls sa...

Lider med dig Mike. Detdär Nalle Puh junket är bedrövligt. Disney när det är som värst. Att sedan behöva köra runt och skylta med eländet kan radera även det bästa ego. Läge att fejka ett
bilinbrott?

Mickey X sa...

Dags att ta och träna för lite tysk-svensk ekermatch.

mikebike sa...

ls: tack för din sympati. inte omöjligt att jag smashar rutan nån dag.

mickey: jag är alltid laddad. som fan!

snellie nellie sa...

Å nej.. jag som har tatuerat en svanktatuering med nalle puh ätandes sin honung.... eller inte. *mohahahaha* Jag har sett dylika motiv på andra dock... jag skulle hellre tatuera in hela ditt inlägg på svanken...
vet ifan om jag inte skulle det.. ;)

Emelie sa...

Word, Mike! Jag är visserligen ett stort Disneyfan, men Nalle Puh har jag ALDRIG begripit mig på. HatahataHATA honom! Han är ju helt puckad. Och alla tycker att Nasse och Ior är så söööööööööööta. Aaaargh. Jag vill sprätta upp dem allihop! DÖ!

Mamselamsen sa...

Ska jag vara ärlig, har jag inte fattat storheten med Mumintrollet heller.

Gillar inte "Karlsson på taket" eller "Pippi" heller för den delen.

Ryser när jag läser "Emil i Lönneberga". Snacka om barnmisshandel!

da bomb sa...

Det finns svart solskydd så släng Nalle Puh skiten åt helvete.

Jag kan se när du om ett par år rullar in på campingen med hela kittet (träningsoveraller, teva-sandaler, ministaket osv osv).

Släng ut skiten!!!!!

El_Pedro sa...

fixa en sticker där det står just "fuck nalle puh - sideways"

då får du en gnutta respekt iaf

Fabbe sa...

det var som fan, sparka på en efterbliven björn som inte kan försvara sig.

Jag har alltid gillat hans gängs ologiska logik, deras naiva och sköna inställning till saker och ting. Det är inte så jävla pretantiöst och creddsökande vilket är förbannat skönt i den patetiska jakten på det självupplevda unika.

Slappna av en aning och kliv in världen istället, ta en näve honung och chilla.

Vi kan sparka på Carola, Amy Diamond, Peter Jihde, Rix Fm och annat skit.

Anonym sa...

Att döma av dina kunskaper om gängets egenskaper, låter det som om du läst en och annan Puh bok... Kanske Nalle Puh, vänner är guld värda?! Annars kan jag rekommendera filmen om Nasse - om du någon gång lider av sömnlöshet... EN fördel med konceptet är ju att kidsen gillar det och kan sysselsätta sig med att studera det förhatliga solskyddet istället för att börja fråga om man inte är framme snart när man är på väg till mormor och har 49 fucking mil kvar i bilen.../ylva

mikebike sa...

nellie: phew, fan att jag trodde dig för en liten stund. blev stel. tänkte jag måste be henne att aldrig mer kommentera här... hahahah.... fan vad rolig du är.

emelie: hahahaha... sprätta upp dem ja. i sömmarna. hahahah...

mamselamsen: fan, jag håller med. jag gillar inte heller pippi. störd unge. mumintrollen är tusen resor bättre än puh.

da bomb: bra tes. faaan, jag kommer bli en kampare. förbannade skit.

pedro: smart. ska kolla upp det där.

Fabbe: tjenna! "ta en näve honung och chilla". hahahahhahah det var den roligaste kommentaren på länge. inget förtar det faktum att jag har tröttnat fett på den där björnjäveln. as!

mikebike sa...

ylva: hahaha ja jag har fan blivit matad med puh. först som liten, nu som större. trenden lutar åt att jag kommer bli matad med det även när jag blir senior.

ehh. jag vet inte men min dotter skulle tycka att det var ball att titta på i tre minuter. hon tycker det är skitkul att rycka i växelspaken när man kör. skitkul. då hade jag nästan föredragit att droga henne med lite puh.

Emil sa...

Ryck upp dig!

Läs Emma Hammbergs krönika på sidan 6 i City. Eller är det precis det du gjort?

http://www.stockholmcity.se/Arkiv/City/2006/07/City-2006-07-14.pdf

Anonym sa...

Ok, nu kan jag inte hålla mig. Solskydd med Nalle Puh är illa nog, men jag vet nåt som är tusen resor värre. Nalle Puh-underkläder. Och det är inte bara 14-åringar som köper dem utan också fullvuxna personer. Varför?? Den enda goda anledningen jag kan komma på är ifall man vill testa om ens partner har pedofila tendenser. Om han tänder på push-up behån med Nalle Puh på så blinkar definitivt den röda varningslampan.
Och dra inte in Mumintrollen i det här.

/annica

me sa...

Och vem fan är det som tror att vuxna människor vill ha den satans björnen på sina underkläder? Underkläder!! Och vem köper dom?!?! "Åh man kanske skulle vara lite läcker. Jag vet! Jag köper såna här Nalle Puh-kalsipper!". Illa! Tack för att du belyser det brutala seriefigursgisslet.

Emilia sa...

En sak som jag tycker är ännu värre än Nalle Puh på allsköns ting är fenomenet att många klädfirmor envisas med att sätta en ful jävla Snobben på alla underkläder. Och inte på barnunderkläderna utan på spetsBH:arna och stringtrosorna på HM och liknande. Underkläder ska ju gärna ha en air av sexighet och enligt mig går det käpprätt åt skogen om man tycker dit en Snobben. Vad är dealen?

mikebike sa...

emil nä det har jag inte men det blir jag ju tvungen till nu;)

annica: hahaha nä jag lovar att inte dra in mumin i detta;) jag gillar faktiskt mumin. inte så att jag hyr filmerna men jag kan med det. vilket jag inte kan med många barnprogram.

jag håller med. nallepuh-undisar är ett sattyg. fan det är snudd på skitäckligt.

me: som jag sa. det har gåptt troll i hela fenomenet. inbgen vet längre varför allt har puh stämplat på sig och varför det säljer. det har nästan blivit en standrad. brrrr. nallepuhstandard.

emilia: good point. samma fenomen, annan seriefigur. personligen har jag inget agg mot snobben. gillar snobben. men inte på underkläder. där går fan gränsen för alla underkläder.

Anonym sa...

Min gissning är att dealen med gulliga seriefigurer på sexiga underkläder helt enkelt är att tona ner sexigheten och vuxenheten. "Visst är jag sexig, men jag är samtidigt lite blyg och oskyldig, och ställer absolut inga krav i sänghalmen". Lite som Marie Serneholt. Eller?!

/annica

Säljare sa...

ha ha tyck dit mumin på trosan, känns både exotiskt finskt och porrtyskt på samma gång, men det är ju bara min lilla åsikt.

Anonym sa...

Hahaha, jag betvivlar att ens finska pedofiler skulle gå igång på underkläder med mumintrollet på. Men vem vet. Hoppas jag aldrig får se sat-tyget på marknaden dock.

/annica

cdhyllankillen sa...

Det är klart honungspundaren och hans polare är omtyckta, för de är ju som folk är mest. Åtminstone efter din beskrivning av de olika karaktärerna. Tiger är ju ett as till egoistisk jävel. När jag köpte Tigers film till vår dotter och såg den blev jag uppriktigt förbannad för att han var ett sånt svin. Nasse-svinet är ju mest söt för att han är så rädd.

tiggerrr sa...

men vad i...! inte för att jag har puh-björnen på vare sig underkläder eller solskydd eller egentligen något annat heller för den delen, men jag har ju ändå tagit mitt namn från tigern. fast jag kanske är något av ett narcissistiskt egosvin. lite iaf. och lite söt är han. faktiskt! :)

PlattKatt sa...

*asgarvar*
Det var allt jag hade att säga för den här gången!

(en gång i tiden hade jag och min dåvarande nalle puh-glas, men de gick sönder till slut)

SeventyoneCarlo sa...

Alla underkläder med textremsor i stil med "min mus", och så ser man den otroligt bögiga Mickey Mouse med ett snett flin stirra tillbaka på en måste vara det närmaste en helpension i Hades man kan komma.

Att inte disney kunde gå ut med att han är homo istället för att han låtsas vara ihop med Mimmi?
Listar mina anledningar nedan:

1.Öronen, självklara "handtag" vid oralt

2. Vita handskar, kommentar överflödig.

3.Delar säng med Goofy när dom sover på olika motell vid deras "äventyr" och "Skattjakter"

4. Goofy´s hängselbrallor ritas ibland (iaf i äldre upplagor) med en "lucka" bak på brallorna.....Vad ska man med den till??? Han borde ju rimligtvis ha en fram med om han nu ska crappa ur den, för visst är det svårt att bara göra 2:an "cleant" så at säga?

5. RÖSTEN! Vad är det för fel på ett normalt tonläge?? Inte för att man måste låta som Evert Ljusberg, men det måste finnas gränser.

Nåväl..Behövde få ur mig lite ilska...går nämnligen INTE på semester idag, utan har en hel vecka kvar ..

Over and out
//SeventyoneCarlo formerly known as Sven i Hällvett

Pollyprettypants sa...

Seriefigursunderkläder, mumintrollet, Nalle Puh, Karlson på taket etc går FETBORT!!! Skönt att fler delar mitt hat!

Vild-hallon sa...

Jag har ju tagit "min bild" från Puh-världen men jag kanske är en neurotisk stackare. :-)

Jag gillar Nalle Puh dock, i originalversionen av A.A. Milne... i Disney-versionen är figurerna bara ruskig.

Våga vägra Nalle Puh du, det finns ju neutrala solskydd som kan skydda din dotter.

Och är inte Lilla My i Mumin egocentrisk som få då eller?

bibbsan sa...

Det barkar åt h..ete med mänskligheten..visst borde vi väl vara bättre än så här...eller??Ligger det nån konspiration och lurar tro..

mikebike sa...

annica: låter som en vattentät analys hörru. sernholt, ingen koll på vem människan är ens.

bullshit bulletin: hahaha jafan det är helt abnormt att man hyllar ett sånt svinarbeteende;)

tiggerrr: men du du är ju inte alls ett narcissistiskt egosvin. du är bra. jag gillade också tiggerrr i originalversion. men disney... *uuurrrrkkk*

seventyone: så du har gått och skafat blogg nu. det var verkligen på tiden;) haha... ja den där luckan undrade jag alltid över. på långbens brallor.

polly: ja, jag hoppas att du inte har en fet stasch med såna undisar. då skulle du tappa kredd;)

vildhallon: ja jag gillade också originalversionen. men sedan hände nåt. muggar, underkläder, pennor, solskydd, badbollar, filtar... ja fan allt har smutsats ner av disney. de kväver oss.

bibbsan: ja jag var ju inne på det. om vi är utsatta för nåt experiment eller nåt.

Anneli sa...

Ville bara önska dig, Ior en trevlig helg:)

Jaaan sa...

En vis jävla åsna, Iorjäveln, sa en gång: "Förlika dig med ledan, det är allt du har att se fram emot"

Seriefigurer suger, skulle vara ett sant nöje att gå en K1-match mot den där jävla Alexander Lucas...

Marie sa...

Puh & co är ok. Men jag reder inte ut Pippi. Jisses, vad är det med henne?( eller snarare; vad tänkte Astrid på?) Jag får djup ångest och ont i magen så snart jag ser hennes fräkniga lilla ansikte. För att inte tala om mesarna Tommy och Annika. Jag gillar inte Karlsson heller, var rädd för honom när jag var liten... Tänk vilka trauman man utsätts för...

Anna den fåniga sa...

Nasse e ju söt...

mikebike sa...

anneli: du är en riktig retsticka;) vaffan menar du med att jag är som ior? men jag vet att du har ett gott hjärta under din "tuffa" yta;) trevlig helg du med.

jaaan: hahaha ja bannemig. men om jag fick välja nån att spöa skiten ur hade det lätt varit tjatte. knattarna är sköna men fan tjatte is getting on my tits så att säga... hahahahaha...

marie: nä pippi är precis sån man gör allt för att ens unge inte ska bli. tommy och annika är lika illa fast åt andra hållet. fan jag skäms nästan för att säga det. men jag diggade karlsson. hans arrogans var så uppfriskande;) jag känner bara mig själv som diggade honom. ändå har han sålt som fan ju. konstigt. det enda jag tyckte var riktigt udda med hoom vara att han var en liten äcklig farbror. det tog tid att köpa det.

anna: hehe ja men tyck du det då. han är ju den mest harmlösa av the misfits. ha en fin dag.

Ullton sa...

HAHA JAg hatar också nalle.. någon tror att alla tjejer gillar puh.. för typ alla trosor och bhåar är fyllda med denna björn.. blääää

Gruff sa...

humhum, en väns syster tatuerade in nalle puh på ljumsken vid 21 års ålder. det var så hemskt pinsamt varje gång hon visade upp den, jag kunde inte komma på nåt snällt att säga om den utan att tokljuga så det blev alltid pinsamt tyst.
stackars människojävel säger jag bara.

Alley Cat sa...

Herregud vad glad jag är att jag är singel och barnfri...

Jag behöver inte irritera mig över vare sig solskydd eller underkläder med Nalle Puh!

Solskydd till bilen behöver jag inte eftersom den tidigare ägaren var tidigt ute med att pimpa upp sitt åk och därför beställde bilen med kolsvarta rutor. Och mina underkläder är det aldrig nånsinn någon mer än jag själv som ser, så det funkar utmärkt med de bekväma bomullsvarianter som man hittar på Ica Maxi i samband med att man storhandlar. 4 par för 100 spänn! Kan det va bättre?!? De håller dessutom för torktumlaren en sisådär 6 gånger om man köper en storlek för stora från första gången...

Har dock aldrig snubblat över några trosor med seriefigurer på som inte varit på barnavdelningen - ni menar ärligt att detta finns?!? Om det gör det så mår jag illa...

I övrigt så har jag inget emot Nalle Puh och hans vänner; inte heller Pippi, Emil, Karlsson på taket eller Mumintrollen. Fast å andra sidan så gillade ju jag både Vilse i Pannkakan och Clownen Manne som barn - det kanske förklarar en hel del!

Trevlig helg!

kayz0r sa...

Det �r v�l �nd� sj�len p� 21 gram som �r det sista som l�mnar kroppen?

Anonym sa...

Jag tror ändå att det är Puh som väger 21(miljarder) gram och som sticker när man dör, och inte Puh.

Jaaan sa...

Nå´n gång i månaden ska jag, självklart inspirerad av bloggarnas blog, BLOGGFROSSA, via text avrätta en seriefigur. För er som snöat in på det finns jag numera här:
http://trumpen-as-hell.blogspot.com/

Kan inte tänka mig ett bättre ställe att marknadsföra en blog än här, nu har jag slickat röv tillräckligt, vill inte bli en ny Daniel Collert.

Vill du ha betalt för reklamplatsen mike så hör av dig..

Anonym sa...

Ehh, hmm, det kanske inte är nu man ska outa sig o avslöja att man äger ett par strumpor med Homer Simpson på / Mangen

Antira sa...

åh fy fan vad rolig du är! och jag förstår dig så väl. vet du om dom gör solskyd med Noddy på? ;)

Lisa sa...

MOAHAHA! Det är barnbokhandlar som den som jag jobbar i som säljer skiten. Inte just solskydd, men vadsomhelstjävlaannat i världen har vi med Pippi, Mumin eller spöket Laban på. Det är jämt inne en massa kvinnor och köper de där sakerna och deras arma män står bredvid och himlar plågat med ögonen. Eller är det kanske dödsryckningar? MOAHAHA!

mikebike sa...

ullton: men du äger väl inget sånt iallafall. gud nåde dig.

gruff: goddam vilken turn off. i ljumsken. jag tatuerar hellre feta eightballs på översidan händerna och signar medlemskap i afa. än att tatuera en nallephu down there.

alley cat: fy fan vad du är rolig. verkligen. jag bara älskar den bittra undertonen. strålande. ljuvligt;) mäktigt att du kör runt med kolsvarta rutor. bra ifall du tänker göra en drive-by nån gång.

kayzor: det vet du väl att det där bara är shitt-snack. Det är luften som väger 21 gram. i puhs fall 48 gram pga alla tarmgaser han får av honingen. det trodde jag ALLA visste;)

Jaaan: det är lugnt. tjänster och gentjänster. jag har väntat på att du skulle starta eget. det kommer att bli skitbra. kommer följa dig.

mangen: ah homerstrumpor är varkel koolt eller töntigt. status quo mer. simpssons kommer man undan längre med än annat tecknat.

anitra: tack för att du tycker det. jag blir jätteglad.

mikebike sa...

lisa: hahaha ja det är nog fan dödsryckningar. jag kommer införa puhförbud. jag måste utkräva veto där.

Alley Cat sa...

Med min bil skulle man kunna komma undan med det mesta...

(Den går av någon anledning under namnet "porrmobilen" i vänskapskretsen. Vet inte varför, men jag tror att det kan ha något att göra med plyschklädsen, de kolsvart tonade rutorna och träratten... Men vad vet jag?!? För mig är den bara en svart herrgårdsvagn!)

mikebike sa...

alley: fantastiskt. låter som en lite svennigare version av bat-mobilen. porrmobilen... hahahah jo det kan vara plyschklädseln och de fuffensvänliga toningen;) hade varot ultratufft om du hade kjolpaket och mycket krom och inte att förglömma hydrauliska stötar (hi-jackers), kompressorstyrda så du kan höja och sänbka sådär koolt som i alla comptonfilmer. oj nu låter det som jag har mer koll än jag har;)

californiadreamy sa...

här om dagen blev jag serverad té ur en Phumugg, jag var så oförskämd att jag bad om att få byta.. coolt va´?

mikebike sa...

californiadreamy: du växer för varje kommentar;) du är bra! Jättebra.

Sandra sa...

Mike, du är inte ensam om att digga Karlsson. Själv tvingar jag numer syskonbarnen att titta även om det betyder lite tårar på välvalda ställen. Ungarna måste ju lära sig lite ohyfs. Det värsta med Puh måste väl ändå vara att han inte pratar rent?

lisa sa...

åh, nalle-puh-string är det jag hatar mest i hela världen. hade nästan glömt hur illa jag tycker om den, Känns skönt att bli påminnd.

KarinC sa...

Igår när jag var ute och shoppade såg jag underkläder med grodan Kermit på... alltså hallå! grodan Kermit! Vilken vuxen kvinna vill ha hans nuna på sina trosor?? Jag bara undrar... Eftersom det fanns tillhörande bh:ar till så utgick jag ifrån att de var till vuxna kvinnor men man kan ju aldrig så noga veta.

Jag vet inte vilket som är värst... underkläder till kvinnor med Kermit på eller bh:ar med paddig och minitrosor för småflickor.

Caravaggio sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Caravaggio sa...

För att inte tala om den jävla bror-duktig-kaninen. Honom hatade jag redan i fyraårsåldern. Om du hänger sätter fast dom på utsidan av rutorna (om det fungerar, jag är inte säker på hur sådana funkar) så kan jag åta mig att göra en droppa dom vid vägenkanten på Mölndalsleden i sann maffiastil.

mikebike sa...

caravaggio: det är en deal. ja hur fan kunde jag glömma kanin. det aset. jag ser fram emot att du bjuder dem på en klassisk "dirt nap".

Nemo sa...

Har bara ströläst... så jag har inte tagit del av alla 54 commentsen... menmed risk för att vara repitativ... vi snackar solskydd... men med otäcka trailertrashfigurer istället...

På Gotland - nyss hemkommen - fanns det bebiströjer med Bob Marley, Mick Jagger o andra ikoner på... bara en sån sak. På Metallicas hemsida finns det sparkdräkter med kaststjärnor... vet inte om det blir lite överjobbat att dressa upp småknoddar som värsta headbangers... men ett bättre alternativ än att pudra upp dom med den honungskletiga och tecknade kopian av Tommy Söderberg... nja.. jo...det vinner

Andreas sa...

Mike, jag mailade en grej till dig. Kom och tänka på det när jag hörde om Nalle Puh.

För övrigt har jag stålmannenkalsonger. Det bara måste ju klassas som hårt...

Jävligt hårt.

Fransk Manikyr sa...

hehe.. den feta nallen upprör en massa människor :D