torsdag, juli 06, 2006

Algblommning

Hörde på nyheterna nyss. De har rätt feta problem med algblommning på Gotland. Det kan de fanimej ha. Det har gått troll i hela fenomenet Gotland.

Dessutom har de har skapat så mycket lidande för oss andra med sina käcka roomservice-gossar. För att inte tala om den där jävla kärringen som läser upp rätt Kenorad varje dag. Ja allt som har med Keno att göra.

Jag är så trött på gotlänningar och deras raukjidder. Stör mig på "Visby Brat Festival" också. Stekarställe. Sveriges motsvarighet till Magaluf.

Synd om resten av östersjön bara. Hoppas det inte sträcker sig till Stockholms skärgård bara och jag hoppas verkligen att Åland slipper allt sånt.

Jag har bara träffat bra ålänningar.

21 kommentarer:

SixesAndSevens sa...

Danskar, gotlänningar... samma skit?

mikebike sa...

det var du som sa det;)

SixesAndSevens sa...

Det var en fråga... ;D

ullis sa...

Jag ska påpeka att gotlänningarna inte nödvändigtvis uppskattar turisterna och bratsen heller ;) Jag vet att jag inte kommer göra det när jag återvänder för att plugga om en vecka. Tyckte det var alldeles utmärkt mysigt där i höstas när inte en jävel var där. =)

Anonym sa...

Jag ska påpeka att det bara är målaren i Roomservice som är gotlänning.

Singoalla sa...

din bittra, bittra människa.

hehehe. :)

//a.

mikebike sa...

ullis: säkert är det så. att de hatar "sommargästerna". men jag tycker deras mediavärde är högt överskattat. det är därför jag irriterar mig.

anonym: vad skulle jag göra utan dig;)

singoalla: hahaha... nädu. jag är fan inte bitter. cynisk som fan men absolut inte bitter.

Den tjocke konsulten sa...

Room Service är ju en ren fröjd att se på jämfört med Ernst Kirchsteiger

Emelie sa...

Word of the day, helt klart: Raukjidder.

lillasysteryster sa...

Surt sa räven!

Måste bara påpeka att det inte alltid är så skoj för oss gotlänningar när turisterna invaderar. Inte när algerna gör det heller för den delen.

slowmotion sa...

nej, nu får du skärpa dig.
inte gotland. det är fan inte gotlands fel att stureplanbratsen ser det som sin egna sommar-ö, de är inte direkt uppskattade av lokalbefolkningen.

känns tvångsartat att försöka vara cynisk över gotland.

Anonym sa...

Inga alger på åland än. jag tog ett dopp denna arla morgon och undervattenssikten var klar. Men egentligen spelar det ingen roll. Lite giftalger i vattnet skiljer agnarna från vetet på badstränderna. Det blir bara mer plats för de som inte backar för giftspetsade kallsupar. Äkta inavlade ålänningar käkar ju som bekant blågröna alger på frukostmackan :)
/ålänningen

lisa sa...

ö som ö? Hisnignen som Gorland? Förutom Åland då. Det är undantaget som bekröftar regeln...

Kajas sa...

Åland is the shit!
Finns bara bra saker på Åland. :)

Luca sa...

Kan man sälja Gotland till ryssarna eller möjligen Danmark?

da bomb sa...

Håller med. Värsta överreklamationen på den skiten. Vem fan åker till Gotland egentligen?!! Det är ju lättare att ta sig till Kanarieöarna och billigare..

Jaaan sa...

Det klart att fårskallarna är trötta på alla turister, det är ju en grundregel. Det jobbiga är bara att alla så kallade turistparadis har invånare som i lokalpress spyr galla över de turister som föder deras feta trutar.
Och när de ägnat en hel jävla sommar till att å ena sidan gnälla och å andra profitera på turisterna, ja då åker de till Sälen och skitar ner under sportlovet.
JÄVLA Ingvar Oldsberg-fasoner!!

mikebike sa...

alltså jag hatar inte alla gotlänningar per definition såklart men jag tycker det är ett jävla tjat om hur grymt det är. plus att vissa mediaprofiler har gjort att jag blis spyfärdig när jag hör dialekten.

ok jag fattar att alla gotlänningar inte är så happy över sommarinvasionen... men deal with it då. samla ihop en lynchmobb och gör slut på det. ni har ju en medeltidsvecka.. use it!

Singoalla sa...

mike.
lugn raring, så seriös var jag inte ;)

karolina lassbo sa...

Se till att använda mindre tvättmedel när du tvättar, och använd inte tvätt- och diskmedel med fosfat. Ta inte bilen, cykla eller åk kommunalt, avgaserna smutsar ner även i Östersjön och andra vatten. Använd bara alkylatbensin till gräsklippare och liknande fordon. På så sätt kan algblomningen minska. =)

Och just det, glöm inte att stödrösta på Miljöpartiet i höst! Utan ren luft och rent vatten kan vi inte leva. (Nu låter jag som en politer, suck och stön, det var inte meningen, men miljöfrågor är faktiskt viktigare än pengafrågor!)

Andreas sa...

Precis som jaaaaaaaaaaaaan sa, så alla gotlänningar som klagar på turistinvasionen, vad gör ni åt saken då?

Jo, Gotland, och framförallt Visby, ställer sig i givakt, hyr ut, och på alla sätt gör allt de kan för att dessa "stekare" ska komma dit och bränna sjuka mängder cash, eftersom det bara är under 2-3 månader på året som någon form av verksamhet går med vinst.

Och precis som anonymous sa så är det bara Jonny som är gotlänning, Mathias i Roomservice bor granne med min moster i Stureby...