fredag, juni 02, 2006

Robert den värdelöse

Häromdagen såg jag en artikel i aftonbladet som gjorde mig alldeles trött. Sådär trött att all energi går ur kroppen. Hur jag än försökte så lyckades jag inte uppbåda ens en mild grad av irritation... och då är det illa. Oroväckande snudd på.

Men jävlar i berget, nu kom den.

Robert Wells ska duka upp för "skrattfest" i sommar. Inte nog med att killen för all framtid etsat sig fast som en av de mest vedervärdiga personer som gått på vårt jordklot. Inte nog med att han med sin rapsodiskit pissar på all musik han plaggar och sätter sin magiska "touch" på. Nu ska han ge sig in på humor också. Hela världen håller andan.Snacka om hybris... killen har tydligen inte förstått att vi inte skrattar med honom utan ÅT honom och hans ultrafåniga synthgitarr och hans jävla mongolojdfrippa.

Det finns få personer jag stör mig så mycket på som på Robert Wells - by default. Tack och lov finns det inte så många dåliga äpplen i korgen men Wells kvalar lätt in i vad man i folkmun brukar kalla "den klassiska martintimell-kategorin". Folklig och så otroligt äckelkäck framför kameran, att vi som synat bluffen kväljer och nästan blir tvungna att springa på toa och "köra buss" vid blotta åsynen. Det är ju väl känt (ryktesvägen) att Robert Wells också är en riktig svinpäls mot människor till vardags.

Det är väldigt fult att önska att någon annan ska råka ut för en olycka... men jag kan inte låta bli att erkänna att jag faktiskt hade myst rätt bra om han halkade och bröt handlederna eller nåt sånt. Ibland måste man tillåta sig själv att vara lite ondskefull. Som någon udda form av självförsvar. För håll med om att en Robert Wells med gipsade handleder skulle bli en bra mycket bättre Robert Wells.

Jag kan inte riktigt förstå hur han får hålla på. Att vi ser på och att vi köper det. Killen är rätt arrogant också. Han höjer hela tiden insatsen och nu har han signat upp fem komiker till sitt lilla "stall". Finns det verkligen inga gränser för hur billigt människor är villiga att sälja sig.

Men han är inte ensam om att bära skuld. Johan Rheborg och Johan glans är två av de käcka komikersvinen som utan att skämmas säljer sig för Wells äckliga blodspengar. Jag må ha skrattat åt dem båda - men aldrig mer kan jag säga. De är befläckade efter detta. De kommer hamna på listan över dem jag skall förlåta.

Det hade varit skönt att straffa Wells på ett till synes harmlöst sätt. In form av "terrorinsats light". Tänk att storma scenen där han sitter vid sin flygen och vulgar upp verk efter verk. Ett gäng griper tag i honom och gaffar upp honom för att toppa med en tvångsrakning.

Hår är ju bara hår, men i Wells fall är det hela hans liv. Utan sin, av provocerande mått, musikskoletöntfrilla skulle han inte längre finnas (gudomliga tanke).

Han skulle bli en skugga av sig själv - om inte helt osynlig.

51 kommentarer:

slowmotion sa...

På ett liknande sätt känner jag för Robert Gustafsson, men jag antar att att han är med i din NoNO! lista då han vart med ett antal gånger i wells glada gäng. Gustavsson har väl spelat sina fulla stereotyper lite för många gånger för att det ska vara legitimt, stött på lite för många tjejer för att det ska vara roligt och ställt upp i lite för många sammanhang för att någon har intesse..

Anonym sa...

Fan, nu börjar du tappa det... har garvat åt dig och dina spaningar tidigare, men nu börjar det lukta fame-DAMP om dina inlägg. Egenkomponerade sanningar om enskilda personer är sånt B-flöjtar gör för att få några extra lux på sig i panik över att bli bortglömda.

Go back to Brooklyn.

Fia sa...

jag blev mest rädd över bilden. Killen är ju tokig! Är det ett riktigt alygplan? VEM kom på idén?

flicka sa...

Han rör mig inte så mycket den där Wells... Men till en annan sak,det är så illa så tänker jag på dig varje gång jag ska köpa toapapper (man borde inte minns skit man läst så länge;)Men idag va det värre än vanligt, det ska (enligt din vän)vara pinsamt nog att köpa endast pappert, jag köpte toapapper OCH kattsand, "A´la jag och katten ska skita ikapp."

Musiker sa...

Det är inget rykte.
Maestro Wells ÄR en skitstöveldiva.

mikebike sa...

slomo: yessbox. robert gustavsson har gjort sitt. dock så känner jag inget agg mot honom. men skrattat färdigt åt honom... det har jag gjort.

anonym: kan du inte skriva under med signatur åtminstone. "Egenkomponerade sanningar" hur menar du då? fame-DAMP hahahahah... skulle inte tro så. du har nog inte läst mig tillräckligt länge för att veta att wells är en av de jag avskyr mest på denna jord. så hur tror du det känns att han ska ställa till med "skrattfest" i sitt eget namn. så kalla mig gärna belackare... det står jag för. så om ett inlägg om robert wells gör att jag börjar tappa det... ja då tappade jag det för snart ett år sedan hörru! ;)

Fia: Japp, visst är det riktigt jävla otäckt. Det stavas S T O R H E T S V A N S I N N E. men bilden är gammal.

mikebike sa...

flicka: hahahahaha... kattsand och toapapper... vilken suverän kombo. jag skrattar så att jag kiknar... jag vet inte vad jag ska säga. jag kommer knappt ihåg vilket inlägg du syftar på men det är stort att du minns min toapappersnojja. charmigt att du tänker på mig när du köper dasspapper... ehh ja jag vetefan... men roligt som fan.

Musiker: jag visste det!!

Jenny sa...

*testar mig själv* "Robert Wells? Robert Wuuu-hhh-äää-llll-sss!" - Nej, det kommer inget kräks på riktigt. Han är inte med på min lista. Att jämföra honom med Martin Timell funkar inte alls för mig. Han är en ofarlig pudel medan Martin är en insmickrande liten skit-terrier (obs! terriers k-a-n vara bra - a la http://www.muttart.com/silver/images/bull-terrier-framed.jpg, men Timell är en terrier i tarmpölsa).

Emma sa...

"Jävlar i berget" hahaha du är för jävla rolig! OK jag är lite bakis men jag sitter och garvar som ett mongo. :)

adde sa...

Av bilden att döma verkar Wells kunna joina in på VMmustach. Tydligen var det en gammal bild men det är väl inte så värst troligt att han har förändrat sitt utseende som han tycker så mycket om.

Ä sa...

På tal om olyckliga inköpskombinationer så var jag med när en (manlig) vän handlade: Ett lock folköl och en burk kattmat! Hur kul kändes den?

el guapo sa...

Hade räckt med bilden och ett subtilt "WTF?!" Det positiva med Wells är att han får Sverige att framstå som lite större. Vi är ett tillräckligt stort land för att ha tillräckligt med viljelösa får till mongokonsumenter av kass skit.

SixesAndSevens sa...

Jag vill också ha ett flygplan med mig på....

chic sa...

Jag köpte för ett tag sedan 3 Pepsi Max och en flaska aceton. Killen i kassan betraktade mitt inköp och sa "bra att du har något att blanda med".

Den där anonymous som gnällde om fame-DAMP har fel. Ignore him/her Mikebike

ls sa...

Wells suger. Så är det bara.
Han begår regelrätta övergrepp på såvål kompositioner som musikinstrument.
Brottet får dessutom anses grovt då det handlar om upprepade förseelser.
Att han sedan drar med sig en gammal hjälte som Rheborg i dyn ser jag som försvårande.
Mike, ett klagogram i form av en polisanmälan vore på sin plats.

mikebike sa...

jenny: först. jag blir nästan lite besviken på dig att du inte kan se likheterna mellan timell och wells men det spelar inte så stor roll. men att han skulle vara en harmlös pudel... nono, han är ett as!

emma: garvar som ett mongo... hahahahah mycket roligt... bakis -ta en liggdusch vettja.

adde: haha... men wells är inte välkommen.. iallafall inte på bloggfrossa.

Ä: sådär va. fast det beror ju helt på om han utstrålade bum-vibbar. siåfall kan man ju börja spekulera vilt... annars tycker jag nog att det känns safe.

mikebike sa...

el guapo: mycket intressant syn på saken... hmmm tror jag föredrar ett litet land istället.

miss sixx: och det hade varit bra mycket mindre stötande kan jag lova...

chic: ja det är kul när kassapersonal kommenterar. Jag förnedrade mig genom att dra ner en massa pantburkar till hemköp förra våren. hade stashat dem i papperskassar i mitt förråd och kunde inte med att slänga skiten så jag lastade bilen och pantade så att jag blödde.. fic ihop över två hundra spänn tror jag. och då flinar kassörskan lite fryntligt och säger: "det är gött med öl" ... ehhh vad svarar man då, jag svarade ja helt torrt och kände mig som en parkbänksalkis.

ls: ingen dum ide. det hade varit rätt jävligt kul faktiskt. kanske att jag ringer snuten och frågar om det går bra att göra en anmälan över telefon. fan vad kul det hade varit. isåfall gör jag en pedf-fil av den och lägger ut på bloggen... jag vet inte vad jag skulle anmäla honom för bara. förargelesväckande beteende kanske.

Mamselamsen sa...

Nu jäklar har du verkligen hetsat upp dig!

Jag kan göra dig ännu gladare. Han hade en konsert i Hollywood i höstas. Han sålde så dåligt med biljetter, så de skänktes bort till studenter på Musicians institute.

Glad nu?

Nemo sa...

Rehborg kan återfå sin heder om han kör "Kaminmannen" med Wells flygel som bränsle... det är helt OK för mig. Det skulle vara skrattfest.

Emma sa...

Mike: Jag har aldrig någonsin tagit en liggdusch. Hahaha. Det är väl dags att testa nångång. :) Däremot har jag sovit på dass en gång. Jag bodde i London då och festade med några polare. Dagen efter vaknar jag i hans badrum med en sovsäck och en kudde. Då hade jag tydligen varit där inne för att spy och sen väldigt charmigt typ bett honom dra åt helvete när han ville hjälpa mig till madrassen där min tjejkompis sov, så han hade hämtat en sovsäck till mig hahaha.

Jenny sa...

Men ge lite kött då, människa. Jag kan inte bara hata rakt av, eftersom Wells är ofarlig och oäcklig i mina ögon. Farlig och/eller äcklig kan hatas fontänt, men...lägg fram skvaller eller vad som helst. "BEVIS" för att Wells är det du säger han är.

mikebike sa...

mamselamsen: men är det så konstigt då?

det var väldigt skönt att höra att han floppade i h-wood. det bästa var om studenterna hade nobbat gratisspelningen.

nemo: ja men det krävs verkligen nåt extremt som lösningsmedel för att tvätta bort ett samarbete med wells.

emma: well. det låter som en ångestbakfylla. sist jag hade det var på ett vernissage i december. jobbigt när man får börja dagen med att ringa folk och be om ursäkt mellan spyorna. brrr sedan dess har jag passat mig för att dra till så att säga...

erik sa...

Mikey!
Du, jag har värsta JagMötteLassieGrejen på lut. När jag just var inflyttad i gbg så jobbade på ett hotell, och gissa vem jag serverade frukost på sängen åt å yrkes vägnar... jo precis.. mr fucked up hair-Wells himself. Han var söt och kort i sin hotell-vita badrock med grus i ögonen... sen gick jag ut... inget mer hände. Men jag var där och jag kunde ha stuckit ner honom som en fånge i prison break... om jag bara hade vågat...

mikebike sa...

jenny: alltså jag har bara hört att han är otroligt arrogant och behandlar folk omkring sig som en påse skit. men det har jag inget belägg för. och det skiter jag i. det är inte därför jag stör mig på honom.

KÖTT vill du ha... jamendåså!

Han är en jävla smilfink som livnär sig på att pissa på andras verk. han är överallt och flinar sitt folkliga leende och alla verkar köpa det. han satt i så ska det låta och spelade samma låt om och om igen varje vecka och hyllas som nåt underbarn. han är en nolla. en nolla men ful frippa och mycket tur. folket har tagit honom till sig av vilken anledning vet jag inte. hans musik har inget med rock n roll att göra alls. beskrivs i media som en svärmorsdröm. försöker marknadsföra sig som en av sverigens största rockstjärnor. parasiterar på andras verk. har ingen naturlig talang/begåvning. allt är så jälva hårt inövat sedan han var knodd på musikskolan. bilden i mitt inlägg.

jenny har du aldrig bara känt att en person är jävligt obehaglig och ond bakom sin fasad. personer som bara har en aura som känns brun. när man plockar upp signaler. en kille som man märker anstränger sig för att verka vara den perfekta personen, helt utan brister, helig nästan och som sätter sig själv på piedestal... behöver du mer?

hahahaha jag verkar rätt laid back i fråga om wells va? jag försöker inte värva dig egentligen. jag ställer mig bara frågande till hur man kan känna annat är avoghet inför den mannen och hans skit.

mikebike sa...

erik: youre one sick puppy man... and i like it;)

Emma sa...

Ja själv lär jag mig aldrig av mina bakfyllor. Men jag är ju inte lika gammal som du ;P

Säljare sa...

Tack! Jag lyckades inte själv kanalysera mina känslor när jag läste om skrattfesten, skönt att du finns i sådana lägen, och till anonym i början så kan jag bara säga att det var länge sedan Den Trötta Mannen tappade det om detta var ett bevis på något sådant. Till er med bakfylleångest så tycker jag inte att man ska ta det så hårt så länge man inte fått stryk för att man spottat någon - som VILL ge en stryk - i ansiktet samtidigt som man trött hänger med båda händerna i jeansfickorna.

Anonym sa...

What about "La Carola" då? Skulle hon åka med på en Wells-turné hade jag åkt dit för å skjuta ner båda två. Två flugor i en smäll som det heter.

Emma sa...

Jag har precis insett varför jag har börjat säga "snicksnack" på sistone. Hahaha.

Thérèse sa...

Tvångsrakning på Wells och Runar!

Thérèse sa...

Hörde förresten av en som bott i Kina att kineserna inte heller var särskilt intressade av Robert Wells när han skulle spela där. Mycket svårt att sälja biljetter och precis som i Hollywood skänktes en stor del bort

Galadriel sa...

jadu mike, jag måste hand it to you: någon som kan motivera sitt hat så väl som du kan man inte annat än respektera ;)

//G.

lisa sa...

hmmm wells... wella... jag anar antingen en konpiration eller en sponsring. eller ja, både och. Killen har sålt sig.

Systrarna Syfilis sa...

"Mongolojdfrippa" - WORD!

Martin sa...

hehe, förargelseväckande beteeende. det är precis vad det är! HAr han inte en litet oförtjänt Amerikansk gloria över sig på nåt vis. När jag var liten var jag bergis på att han var tuff och kom från amerika. Precis som Jerry Williams..

Han kanske borde synka med ribban Holm och ha en "rhapsody in hopp" där Holm hoppar över flygeln. Aftonbladet kan ha "hoppchock" på löpet och allt blir så jävla folkligt så man kan grina.

Ibland brukar jag roa mig med att undra vad folk hade hetat om de varit indianer. Wells hade förmodligen hetat "kassa frillan"
Eller kanske inte förresten, med ett pannband hade han ju sett ut precis som en indian. Minus fjädrarna då.

Anonym sa...

Hepp.

anonym: kan du inte skriva under med signatur åtminstone. "Egenkomponerade sanningar" hur menar du då? fame-DAMP hahahahah... skulle inte tro så. du har nog inte läst mig tillräckligt länge för att veta att wells är en av de jag avskyr mest på denna jord. så hur tror du det känns att han ska ställa till med "skrattfest" i sitt eget namn. så kalla mig gärna belackare... det står jag för. så om ett inlägg om robert wells gör att jag börjar tappa det... ja då tappade jag det för snart ett år sedan hörru! ;)

Jag har också funderat på några av dina bloggar som riktat sig på rätt harmlösa företeelser och personer. Visst är de kul att läsa och så, men är det bättre att sikta in sig på beteendet och inte personen. Kanske också sikta in sig på riktiga makthavare som corporate suits, högerpolitiker och profitörer...

/truebiker

Dano sa...

Hey "anonymous"!

Läs dagstidningar istället om du är ute efter korrekta politiska bedömningar.

Tacka vet jag fula, elaka personangrepp. Sånt luftas aldrig. Inte ens på aftonbladet.se (den jävla skitsajten).

Go mikebike, go.

Anonym sa...

Hey Dano!

Läs mellan raderna..

Kanske också sikta in sig på riktiga makthavare som corporate suits, högerpolitiker och profitörer...

/truebiker

mikebike sa...

emma: hoppas det är lite bättre idag. bakfyllor kan vara ena sega rackare.

säljare: du kan ALLTID lita på mig. iallafall om det behöver nällas loss lite på mr wells.

anonym: jag känner inte samma agg mot caola... henne finns det så många andra som tar hand om... men hennes fd. bättre hälft.

emma (igen): haha vad kul använded du det.

therese: fan vad gött om det är sant.. då funkar han inte så jävla bra internationellt. bara vi svenskar kom köper honom och tycker han är käck och fäck... men vad kan man förvänta sig av ett folk som låtit smurfhits toppa listorna hela 7 ggr. när jag tänker på det får jag lust att skriva in mig på guantanamo för en lååång späkning.

galadriel: tack för den fina komplimangen;)

lisa: att han sålt sig ja jag vetefan han har sålt sin själ till djävulen möjligtvis för han är ju ingen människa längre.

systrarna syfilis: fan vad kul att se er igen. längesedan;)

martin: när jag var lite yngre trodde jag att det var wells som spelade vargtass i macahan.

truebiker: alltså jag vet ingen som så ihärdigt försöker ändra min uppfattning om saker och ting och har så mycket synpunkter på vad jag borde skrivit istället. please om du tycker jag är så out of range hela tiden så kan du väl starta en egne blogg... please. på bloggen skriver jag aldrig på beställning. jag kommer inte ändra mig om jag inte själv vill. det blir bara tjatigt om du hela tiden påpekar vad jag borde skriva istället.

dano: ja, fan aftonhoran kan hålla sig till att skriva om kampfisken sten och sån shit. eller hur;)

truebiker (igen): varför sskulle det var bättre att gå till angrepp på högerpolitiker och corp suits? skulle wells vara harmlös? inte för mig. för mig är han nitroglycerin!

Anonym sa...

Well(s)...*fnitter*

Man måste välan få ha en åsikt om dina bloggar, även om dom inte alltid är såna som du och dina trognaste proselyter gillar...

Min åsikt råkar vara att man ska ge sig på såna som har makt och som missbrukar den.

Till protokollet: Jag tycker också att Wells är en sell out.

Med all respekt..

/truebiker

dano sa...

Jag tror förresten att herr Wells gömmer en massa nasty shit i flygeln när han är ute och turnérar; högerextremistiska programblad, små söta kattungar i glasburkar och evenuellt lampskärmar av människohud. Han är m.a.o. livsfarlig och definitivt värd att hålla ett extra öga på. Som sagt, stå på dig mikebike(76).

mikebike sa...

truebiker: men detta har vi ju redan tjatat om... du vet att jag inte har några problem med att bli kritiserad. jag får ta bra mycket skit ska du veta. det jag menar är bara att du (nästan) ALLTID ska tycka tvärtom och säga till mig vad jag borde skrivit... du verkar ha gjort det till en sport.

dano: japp där kom den sjuttiosexan... hahaha. jodu han har nog all möjlig shit där. skulle inte bli förvånad om han smugglade människor i den också... mohahahahahahaha!!

Anonym sa...

Ha ha!

Point taken, Mikey. Men kom också ihåg: hälsan tiger still.

;)

/truebiker

Emma sa...

Ja idag är bakfyllan borta. Däremot har jag en full on jävla pollenattack och kliar mig i ögonen som en tjackad idiot. Har varit hos syrran och kollat film men nu har jag inget som distraherar mig från kliandet. AAAH KLIMONGO!

Nat sa...

Även om jag kommer sist ut, eller in, beror på hur man ser det, så kan jag verifiera det som skrivet är.

Jag kan den där Wells, jag har sett hans beteende mot människor med egna ögon.

Det ni, och jag lägger honom i samma påse som Carl Serung.
Det ni.

Kram på er M
//Nat

Hanna sa...

Jag kan säkert ha skrivit om den här incidenten förut, men för ett par år sedan var jag på en konsert i Stockholm som Herr Wells tydligen också besökt. Efter konserten ser vi honom skicka iväg den svarta limousine som har kommit för att hämta honom eftersom han "uttryckligen hade beställt en vit"...

mikebike sa...

emma: aha! så du är ett klimongo.. fy fan... jobbigt!

nat: har jag gått och blivit ni och er med dig nu. det var inte bra...haha... men kram tillbaks ;)

hanna: haha ja faktiskt så minns jag att du skrev det sist jag ondgjorde mig över mr robert wells!

goose sa...

vill bara informera om att i dagens jeopardy så hade de en hel kategori om robert wells, mwahahaha sug på den :)

californiadreamy sa...

ja vet inte riktigt vad jag vill med detta men jag tror jag vill försvara robban. jag tycker robban är ROLIG! särskillt när han slänger med sitt hår! lite som lasse kronér med sina gympadojor. Dom tror dom är så jävla käcka..vänta dom är käcka och se vilken show sen! hoppas han parkar planet bakom sitt piano med så man riktigt kan mysa ner sig i tv soffan där hemma./kristine kaspersen.

californiadreamy sa...

ps. jag klädde robbans egen designade gran på freeport/kungsbacka i julas. SUG PÅ DEN! hahahahhaa

David - musiker... sa...

Ingen musiker har någon som helst respekt för Mr Wells, och det vet han! Han lär ju betala rätt ok iallafall, annars skulle han ju få sitta med nåt baltiskt gymnasie-funkband. För att få bukt med ångesten och ingjuta nån sorts bully-respekt brukar han slentriankicka folk från bandet bara sådär ibland. Musiker har det ju rätt knapert så därför omges han säkert av ett gäng rövslickers som är sjukt rädda för att få kicken. Prostitution är ju olagligt, musikerna horar för Wells smutsiga pengar - Anmäl alla som lyssnar på skiten för torskeri eller nåt. Wells själv för grov koppleriverksamhet samt förargelseväckande beteende och miljöförstöring av ljudmiljö i synnerhet. Alltså han tar ju konceptet "musik" och bajsar på det och folk bara "åh, vad bra". Fy fan.